Προς το περιεχόμενο

Overclock σε FX-8350 & Gigabyte 990FXA-UD3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποτε ας πουμε στα 4.5-4.6 θα ειμαι καλα? Προσπαθω να βρω την χρυση τομη χωρις να φτασω επεξεργαστη και μητρικη στα ορια τους σορρυ αν γινομαι κουραστικος, απλα δεν το εχω ξανακανει.

Δημοσ.

για τους συγκεκριμένους επεξεργαστές όσο παραπάνω τους πάς τόσο κερδισμένος βγαίνεις σε αυτό που θες να κάνεις.

Απλα απο ενα σημείο και πάνω η τάση που θα πρέπει να δώσεις για τα MHz που θα πάρεις θα είναι πολύ μεγάλη και δεν θα αξίζει.

Εκεί είναι που θα πρέπει να σταματήσεις.

Απο κει και πέρα αν σε καλύπτει η κατάσταση τώρα στον επεξεργαστή και απλά θες να δεις πως γίνεται να ανέβει ο επεξεργαστής δοκίμασε και βλέπεις.

Αν δεν σε καλύπτει όσο παραπάνω τον πας τόσο καλύτερα θα είναι.

Δεν υπάρχει κάτι που να σου πω πχ βάλτον εκει και είναι σούπερ.

Εγω στον δικό μου ελεγα με καλύπτουντα 3.5 που έχει. Τον πήγα 4 μετά 4.2 και τώρα θέλω κ άλλο γιατί σε μερικά σημεία στο BF4 χρειάζομαι επεξεργαστική ισχύ πραγματικά.

• Like 1
Δημοσ.

παιδια μπορω και εγω να ανεβω λιγο και να κανω Overclock σε FX 8320 με Gigabyte GA 970A-D3(rev3)...αλλα δεν εχω ξανασχοληθει με αυτα.Οπως τα ειπατε στον φιλο παραπανω,εκτος εαν ειναι τα ιδια βηματα.

Tα χαρακτηριστικα του pc μου ειναι:

Motherboard:Gigabyte GA 970A-D3 (rev. 3.0),

CPU: AMD FX 8320, 

Κάρτα γραφικών: Sapphire 5450 1GB DDR3,

Ram: KINGSTON KHX1600C9AD3B1/2G HyperX (4Χ2GB),

SSD: SAMSUNG  840 EVO 120GB,

HDD: WD 3TB Caviar Black WD 3003 FZEX,

PSU: XFX TS 450W ,

CPU cooler: COOLERMASTER Hyper 212 Evo,
Δημοσ.

Οκ, καταλαβα. Ευχαριστω για την βοηθεια, λογικα θα επανελθω με αποριες μολις ξεκινησω την διαδικασια!

Δημοσ.

παιδια μπορω και εγω να ανεβω λιγο και να κανω Overclock σε FX 8320 με Gigabyte GA 970A-D3(rev3)...αλλα δεν εχω ξανασχοληθει με αυτα.Οπως τα ειπατε στον φιλο παραπανω,εκτος εαν ειναι τα ιδια βηματα.

Tα χαρακτηριστικα του pc μου ειναι:

Motherboard:Gigabyte GA 970A-D3 (rev. 3.0),

CPU: AMD FX 8320, 

Κάρτα γραφικών: Sapphire 5450 1GB DDR3,

Ram: KINGSTON KHX1600C9AD3B1/2G HyperX (4Χ2GB),

SSD: SAMSUNG  840 EVO 120GB,

HDD: WD 3TB Caviar Black WD 3003 FZEX,

PSU: XFX TS 450W ,

CPU cooler: COOLERMASTER Hyper 212 Evo,

με την D3 δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

θα σου έλεγα να μην δοκιμάσεις καν.

• Like 2
Δημοσ.

Xristaras δεν πάει να είναι καλοκαίρι στα 4.5 βρήκα την υγειά μου στο bf4, μένει να δοκιμάσω να παίξω περισσότερο να δω αν θα μου κάνει κολληματάκια από cpu ειδικά στην siege of shanghai 64 παίκτες, δεν πολυπαίζω όταν μπαίνω σε έναν server γιατί ψιλοβαριέμαι, όταν μου έρθει η όρεξη θα το κάψω όσο μπορώ. Kougi ρίξε διάβασμα πριν κάνεις οτιδήποτε, σκέψου και εμείς ακόμα παρόλο που έχουμε κάνει oc στα μηχανήματά μας ακόμα μαθαίνουμε και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε πράγματα και τεχνικές για το πως να κάνουμε το καλύτερο δυνατό oc σύμφωνα με το hardware, την  ψύξη και το τροφοδοτικό που έχουμε. Giorgos1966 με 4+1 power phase αφήνεις τον cpu stock, διαφορετικά με oc θα πάρεις την μητρική στο χέρι, δηλαδή θα υπερθερμαίνονται τα mosfets θα έχεις throttling και άνετα μπορούν να σκάσουν ακόμα και αν τα ψύχεις με φανάκι, μιας και η τετραφασική παροχή ρεύματος δεν είναι ότι καλύτερο για 125w tdp επεξεργαστές μιας και την φτάνουν στο όριο. Η 8φασική είναι το sweet spot για 125w tdp.

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε καποια στιγμη αλλαζω μητρικη;Εκει ειναι το θεμα οτι δεν εχει πολλες δυνατοτητες...Και τι να κοιταξω ομως σε μητρικη με τα υπαρχοντα που εχω;

Δημοσ.

για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ανάλογα πόσα χρήματα δίνεις και τι βλέψεις έχεις για το OC που θες.

Για ενα μέτριο OC μπορείς να πας είτε σε 970 fatality είτε σε 990XA-UD3, 970A-UD3P

• Like 2
Δημοσ.

Η 970 fatal1ty θα σου δώσει το καλύτερο δυνατό oc μιας και έχει και υποστήριξη για επεξεργαστές με tdp 220w και έχει και φοβερή κάρτα ήχου, το design είναι υποκειμενικό, ωστόσο οι gigabyte 970a ud3p και 990xa ud3 αποτελούν αξιόπιστες και οικονομικές επιλογές με πολλά features.

• Like 2
Δημοσ.

Η 970 fatal1ty θα σου δώσει το καλύτερο δυνατό oc μιας και έχει και υποστήριξη για επεξεργαστές με tdp 220w και έχει και φοβερή κάρτα ήχου, το design είναι υποκειμενικό, ωστόσο οι gigabyte 970a ud3p και 990xa ud3 αποτελούν αξιόπιστες και οικονομικές επιλογές με πολλά features.

Ωραια... η Αsrock 970 fatal1ty exei 108 ευρω (http://www.ideaworld.gr/anavathmisi-i-y/mhtrikes/socket-am3-am3/asrock/970-performance/asrock-fatal1ty-970-performanceη 970a ud3p  εχει 84 ευρω και η 990xa ud3 εχει 104 ευρω παντα στον skroutz.Ποια τελικα απο τις 3; Να μην ξανασχοληθω με μητρική αφου και η διαφορα δεν ειναι μεγαλη σε χρηματα.Ερχονται και τα windows 10 εαν τα καλυπτουν.Και μια αλλη ερωτηση:οι μνημες ram που εχω (βλεπε υπογραφη) ταιριαζουν στις εν λογω μητρικες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...