Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κατεβασε το  msi afterburn και κανε ενα custom προφιλ για τα ανεμιστηρια. φανταζομαι ειναι ολο κλειστα. ετσι και σε εμενα. τωρα τα δουλευω χαλαρα χωρις θορυβο και παιζω στα 33. για το οτι γερνει κανε καμια πατεντα. εγω δεν θα την αφηνα ετσι.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στην αρχή έκανα custom profile με το πρόγραμμα της asus, δεν με ικανοποίησε καθόλου όμως αφού έπρεπε να βάλω χειροκίνητα και μόνιμα τα ανεμιστηράκια σε κάποιο ποσοστό ενώ κάθε φορά που άνοιγε ο υπολογιστής το πρόγραμμα έπαιρνε αυτόματα το default προφιλ (με τα ανεμιστηράκια στο μηδέν δηλαδή) και έπρεπε να ξαναβάλω το custom χειροκίνητα.

Έτσι κατέβασα το msi afterburner και έφτιαξα την καμπύλη με την θερμοκρασία και το ποσοστό λειτουργίας των fans μόνος ου. έβαλα νομίζω σε θερμοκρασίες 35-45 να δουλεύουν στο 50% (το έβαλα 50% γιατί είναι το μεγαλύτερο ποσοστό όπου τα ανεμιστηράκια δεν ακούγονται, από κει και πάνω αρχίζουν τα βουητά) και μετά αν 10 βαθμούς περίπου ανεβαίνουν οι ανεμιστήρες κατά 10%. Έτσι σε απλή χρήση η κάρτα γραφικών έχει 37 βαθμούς (αντί για 44 που είχε με το asus, είναι σημαντική η διαφορά, μάλιστα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία και από την μητρική και από τον επεξεργαστή τώρα). 

Σε παιχνίδια βέβαια όπως το batman arkham nights χτυπάει 50-55 βαθμούς άνετα (και τα ανεμιστηράκια είναι έτοιμα να  τον απογειώσουν τον υπολογιστή,σαν σινουκ ακούγονται :P)

Το συντομότερο δυνατό θα κοιτάξω πάντως το θέμα της κλίσης, αν καταφέρω να κάνω κάποια πατέντα θα την ανεβάσω σε περίπτωση που θέλει να πάρει ιδέες και κανένας άλλος φίλος.

αποτι βλέπω έχεις αυξήσει το βάρος μιας και έχεις πιάσει τα καλώδια της τροφοδοσίας της κάρτας σου με αποτέλεσμα να είναι πολύ βαρύτερη η κάρτα σου από την δεξιά μεριά δεν χρειάζεται με ζιπακια να μαζέψεις τα καλώδια έτσι είναι λάθος κατά την γνώμη μου αφού έχει θέμα ουτοσι άλως ολες οι μεγάλες κάρτες  

Τα ζιπάκια δεν τα έβαλα εγώ, αυτοί από το eshop τα έβαλαν. Έτσι κι αλλιώς θα δοκιμάσω να περάσω τα καλώδια από την θήκη των dvd οπότε θα τα βγάλω τα ζιπάκια. Θα δοκιμάσω μήπως μειωθεί η κλίση χωρίς τα ζιπάκια μήπως δεν χρειαστεί η πατέντα

Δημοσ.

Εαν είσαι στους 55 βαθμούς σε παιχνίδια να είσαι ευτυχισμένος. Εμενα βαράει 65αρια, 100% ανεμιστήρες καρτας + τού κουτιού με 32-33 θερμοκρασία δωματίου.

Δημοσ.

Θέωρησες πως οι θερμοκρασίες θα είναι σταθερές επειδή το πήρες ιούνη;

Δηλαδή αν το έπαιρνες Δεκέμβριο,δε θα έβαζες καν ψύκτρα;

Δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Καλοπαίχνιδο.

Δημοσ.

αποτι βλέπω έχεις αυξήσει το βάρος μιας και έχεις πιάσει τα καλώδια της τροφοδοσίας της κάρτας σου με αποτέλεσμα να είναι πολύ βαρύτερη η κάρτα σου από την δεξιά μεριά δεν χρειάζεται με ζιπακια να μαζέψεις τα καλώδια έτσι είναι λάθος κατά την γνώμη μου αφού έχει θέμα ουτοσι άλως ολες οι μεγάλες κάρτες  

Πολύ σωστά,έχουν κρεμάσει μεχρι και molex απο την κάρτα

Δημοσ.

Δεν νομίζω να μου πουν τίποτα ότι χαλάει η εγγύηση επειδή θα ανοίξω το κουτί και θα κόψω τα ζιπάκια?

Δημοσ.

Όχι ρε. Η εγγύηση είναι για το ίδιο το προϊόν, δηλαδή τη κάρτα. Αν είναι δυνατόν! :)

Δημοσ.

Οι πατέντες έγιναν, έπεται φωτορεπορταζ  B)

Εδώ είναι αμέσως μόλις έκοψα τα δεματικά. Η κάμερα του κινητού πρέπει να ήταν λερωμένη αλλά δεν το πήρα χαμπάρι εκείνη την ώρα, έχουν βγει λίγο θολές οι φωτογραφίες, σορρυ.

Μια μικρή βελτίωση της κλίσης μου φάνηκε ότι υπήρξε, δεν ήταν όμως αρκετή, εξακολουθούσε να παίρνει την κατηφόρα η κάρτα. Επίσης να σημειώσω ότι δημιουργήθηκε ένα τέρας σε όλο το κουτί από καλώδια, μια λερναία ύδρα! Οι τύποι από το eshop είχαν δέσει ότι καλώδιο περίσσευε, κυριολεκτικά όμως, ακόμα και κάποια του τροφοδοτικού που περίσσευαν, πάνω στην κάρτα γραφικών!!! Όταν έκοψα τα δεματικά πρέπει να ήταν μισό κιλό ελαφρύτερη!

Στην συνέχεια προχώρησα στο plan B, που ήταν να δέσω με δεματικά την κάρτα γραφικών από κάποιο σημείο του κουτιού. Αρχικά δοκίμασα από τις τρύπες του backplate, χωρίς επιτυχία όμως αφού ακριβώς από κάτω βρίσκονται ηλεκτρονικά μέρη και όχι μόνο δεν μπορούσα να βγάλω το δεματικό από την δεύτερη τρύπα, αλλά φοβόμουν μην χαλάσω και την πλακέτα.

Οπότε αυτοσχεδιάζοντας έπιασα την κάρτα γραφικών από μια τρύπα που είχε σε εκείνη την γωνία το πλαστικό. Το σημείο μου φάνηκε ιδανικό καθώς το πλαστικό φαίνεται ποιοτικό και αντοχή, δεν το είδα δηλαδή να ζορίζεται, δεν έρχεται σε επαφή με τους ανεμιστήρες με τίποτα, βρίσκεται ακριβώς πάνω στην γωνία όπου υπάρχει το πρόβλημα.

Τα καλώδια αναγκάστηκα να τα στιβάξω τα περισσότερα δίπλα από το τροφοδοτικό και άλλο ένα το άφησα πάνω στον ssd... εκεί που είχα για πρώτη φορά ένα συμμαζεμένο pc κατάφερα να το κάνω πάλι σαν τα προηγούμενα, μια άβυσσο :P

Στην συνέχεια έδεσα με δεματικά το καλώδιο του τροφοδοτικού που δεν πήγαινε πουθενά. Έλεγα να δέσω και αυτό που πηγαίνει στην κάρτα γραφικών, όπως το είχαν δέσει αυτοί από το eshop αλλά μόνο του, τι λέτε?

Επίσης το δεματικό που έβαλα για στήριξη δεν έκοψα ακόμα την άκρη του για να το τεντώσω λίγο ακόμα, παρατήρησα ότι έπαιρνε μπόσικα καθώς περνούσε η ώρα.

Ανακάλυψα επίσης ότι ένα καλώδιο περνάει κάτω από την κάρτα γραφικών μου :P Περνάει πολύ κοντά από τα ανεμιστηράκια, γυρίζουν όμως ελεύθερα, λέτε να ευθύνεται αυτό για το βουητό που ακούω σε μεγάλες στροφές?

Τέλος, έχω άλλη μια απορία. Το καλώδιο που πήγαινε στην κάρτα γραφικών είχε ένα άκρο ελεύθερο, φαίνεται στην φωτογραφία, δεν θα έπρεπε να παίρνει κι αυτό ρεύμα?

post-220416-0-74427800-1437471255_thumb.jpg

post-220416-0-04745000-1437471727_thumb.jpg

post-220416-0-29809400-1437471884_thumb.jpg

post-220416-0-25367800-1437472728_thumb.jpg

post-220416-0-22476400-1437472772_thumb.jpg

post-220416-0-18206900-1437472888_thumb.jpg

Δημοσ.

Για το θέμα του καλωδίου όπως είδες είχανε κάνει πατάτα οι super τεχνικοί τώρα αν η κάρτα σου έχει πιτσικαρι ελαφρώς μόνη λύση εδώ που έχεις φτάσει είναι η πατέντα όπως έχεις κάνει με δεστηρακια να την φέρεις στα ίσια όσο παίρνει βέβαια.

Όσο για το καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας γραφικών το έχουνε κάνει έτσι για να μπορεί να τροφοδοτήσει και κάρτες γραφικών εξαπηνες μην ανησυχείς δεν υπάρχει πρόβλημα. το καλώδιο που περνάει κάτω από τα φρουφρουρια της κάρτα σου απομάκρυνε το γιατί σε κόβω αν γίνει καμία στραβή να σπας τα πτερύγια μιας και με το παραμικρό αυτά σπάνε.

Δημοσ.

Να το απομακρύνω είναι λίγο δύσκολο, απ'ότι κατάλαβα το βάλανε έτσι γιατί δεν έφτανε. πάει κάπου προς την πρόσοψη νομίζω αυτό το καλώδιο.

Τώρα δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα! Η θερμοκρασία έχει ανέβει κατακόρυφα, είναι στους 45-48 βαθμούς ενώ ήταν 37-38 (πάντα σε απλή χρήση browsing)! Λέτε τα καλώδια που άφησα δίπλα στο τροφοδοτικό να κόβουν την ροή αέρα?

Εκτός από το ότι είχε αυξηθεί η θερμοκρασία πολύ, παρατήρησα ότι ο υπολογιστής αργούσε πάρα πολύ. Για παράδειγμα όταν τον άνοιγα και πάταγα σύνδεση στον λογαριασμό καθυστερούσε αρκετά και έβγαζε μαύρη οθόνη μέχρι να φτιάξει την επιφάνεια εργασίας.Παράλληλα ο επεξεργαστής είχε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Έκανα και 5-6 επανεκκινήσεις για να σιγουρευτώ ότι υπάρχει πρόβλημα, τίποτα δεν άλλαξε όμως.

Δοκίμασα να κόψω το δεματικό που είχα βάλει για στήριξη. Η θερμοκρασία επανήλθε σχεδόν σε φυσιολογικά επίπεδα, 38-39 βαθμούς είναι τώρα πιθανόν λόγω των σκόρπιων καλωδίων 1 βαθμό δηλαδή περισσότερο πιθανόν λόγω των σκόρπιων καλωδίων ενώ ο υπολογιστής πάει πάλι σφαίρα οπότε σίγουρα αυτό έφταιγε. Μάλλον επειδή άσκησα πίεση προς τα πάνω στο κάτω πλαστικό πιέστηκαν και οι ανεμιστήρες και δεν λειτουργούσαν σωστά? Δεν ξέρω, πάντως δυστυχώς η πατέντα δεν δούλεψε... Έχετε καμία άλλη ιδέα?

Δημοσ.

Να το απομακρύνω είναι λίγο δύσκολο, απ'ότι κατάλαβα το βάλανε έτσι γιατί δεν έφτανε. πάει κάπου προς την πρόσοψη νομίζω αυτό το καλώδιο.

Τώρα δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα! Η θερμοκρασία έχει ανέβει κατακόρυφα, είναι στους 45-48 βαθμούς ενώ ήταν 37-38 (πάντα σε απλή χρήση browsing)! Λέτε τα καλώδια που άφησα δίπλα στο τροφοδοτικό να κόβουν την ροή αέρα?

Εκτός από το ότι είχε αυξηθεί η θερμοκρασία πολύ, παρατήρησα ότι ο υπολογιστής αργούσε πάρα πολύ. Για παράδειγμα όταν τον άνοιγα και πάταγα σύνδεση στον λογαριασμό καθυστερούσε αρκετά και έβγαζε μαύρη οθόνη μέχρι να φτιάξει την επιφάνεια εργασίας.Παράλληλα ο επεξεργαστής είχε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Έκανα και 5-6 επανεκκινήσεις για να σιγουρευτώ ότι υπάρχει πρόβλημα, τίποτα δεν άλλαξε όμως.

Δοκίμασα να κόψω το δεματικό που είχα βάλει για στήριξη. Η θερμοκρασία επανήλθε σχεδόν σε φυσιολογικά επίπεδα, 38-39 βαθμούς είναι τώρα πιθανόν λόγω των σκόρπιων καλωδίων 1 βαθμό δηλαδή περισσότερο πιθανόν λόγω των σκόρπιων καλωδίων ενώ ο υπολογιστής πάει πάλι σφαίρα οπότε σίγουρα αυτό έφταιγε. Μάλλον επειδή άσκησα πίεση προς τα πάνω στο κάτω πλαστικό πιέστηκαν και οι ανεμιστήρες και δεν λειτουργούσαν σωστά? Δεν ξέρω, πάντως δυστυχώς η πατέντα δεν δούλεψε... Έχετε καμία άλλη ιδέα?

εγώ ένα ξέρω.όσο κάτι δουλεύει μην το πειράζεις.αν το πειράξεις ζημιά θα κάνεις.Εγώ έβαλα και φώτο και ξαναβάζω αν θες.Όλες οι νέες κάρτες έχουν λίγο κλίση

Εγώ αυτήν την στιγμή έχω 42 βαθμούς επεξεργαστή και 40 βαθμούς κάρτα γραφικών σε idle.Αλλά είμαι σε δωμάτιο που έχει γύρω στους 30-32 βαθμους οπότε είναι φυσιολογική η θερμοκρασία

post-303871-0-44303800-1437480904_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

καλά τα καλώδια εκείνα που είχαν δέσει οι τύποι του eshop έπρεπε να φύγουν οπωσδήποτε, την τραβούσαν αρκετά, είχαν μεγάλο βάρος. Η κλίση έχει μειωθεί αρκετά από τότε που έβγαλα τα καλώδια, δεν ξέρω αν φαίνεται στις φωτογραφίες. Ακόμα γέρνει βέβαια, αλλά τώρα θα την αφήσω έτσι δεν πειρματίζομαι άλλο, αφού είναι κοινό φαινόμενο κι όλας. Ευχαριστώ πάντως όλους για την βοήθεια!!!

Δημοσ.

ναι, 38-39 έχει τώρα (πριν είχε 37-38) σε απλή χρήση, δηλαδή αύξηση ενός βαθμού που ίσως ωφείλεται στα πολλά καλώδια ή στην πολύ ζεστή μέρα.

Δημοσ.

To καλωδιάκι που ακουμπάει στην κάρτα ε'ιναι του πίσω ανεμιστήρα και πάει προς κάποιο chassis fan connector,κανονικά πρώτα συνδέεις τον ανεμιστήρα και μετά βάζεις την κάρτα,περνώντας το καλώδιο δίπλα απο την pcie στο κενό ανάμεσα στην κάρτα και την m/b

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...