Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θες να ασχοληθείς γενικά με software engineering and stuff, τότε επιβάλλεται να ασχοληθείς μόνος σου. Προγραμματιστής γίνεσαι μόνος σου.

Φυσικά και στην διαδικασία της μάθησης επιβάλλεται. Αυτό που είπα δεν είναι να κάνει κανείς μόνο ό,τι του λένε στο πανεπιστήμιο, αλλά μέχρι να πάει ας κοιτάξει κάτι άλλο... ας παίξει minecraft. Ας παίζει Street Fighter II. Ας, ας, ας....

Και όταν, με το καλό, μπει αρχίζει να κοιτάει τα πάντα και να αφοσιώνεται. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες να ασχοληθείς γενικά με software engineering and stuff, τότε επιβάλλεται να ασχοληθείς μόνος σου. Προγραμματιστής γίνεσαι μόνος σου. Εσύ και ένα βιβλίο (ή Tutorials δες Codecademy, TheNewBoston etc). Στην σχολή θα σου δείξουν ένα μικρό κομμάτι του θέματος. Επειδή τυχαίνει να σπουδάζω στο τμήμα ΗΜΜΥ, αν στόχος σου είναι να περάσεις τα σχετικά μαθήματα με έναν καλό βαθμό τότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από τώρα.

Και εγω ως HMMY συμφωνω μαζι σου αλλα με μια διαφορα. Οπως ανεφερε ο groot, για μενα η αρχη πρεπει να γινει στη σχολη σωστα (θεωρητικα τουλαχιστον γιατι σε καποιες περιπτωσεις λογω καθηγητη καλυτερα μονος σου). Μετα οποιος θελει να ασχοληθει σοβαρα φυσικα και πρεπει να διαβασει και να ασχοληθει μονος του.

Στην δικη μου την γενια παντως, στα μαθηματικα και φυσικη θετικης δινανε μεγαλυτερη σημασια απο τα αντιστοιχα τεχνολογικης. Γενικοτερα ηταν πιο απαιτητικη κατευθυνση. Τωρα δεν ξερω πως ειναι και δεν μπορω να εχω αποψη. Παντως αυτο με βοηθησε πολυ περισσοτερο απο το να ηξερα απο πριν αλγοριθμους. Οι ΗΜΜΥ εχουν πολλα μαθηματικα.

Δημοσ.

Ως φοιτητής πολυτεχνείου σου λέω ότι το πρόβλημα σου δεν θα είναι στον προγραμματισμό αν σου αρέσει γενικά να ασχοληθείς μαζί του. Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι σε Μαθηματικά Φυσικές και τέτοια. Στον προγραμματισμό, στην δική μου την σχολή τουλάχιστον, στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο εξάμηνο σε παίρνουν από το χεράκι. Στα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και γενικά αυτού του στύλ θα είναι το πρόβλμα.

Δημοσ.

Αν έχει μεράκι, μπορεί και μόνος του να ασχοληθεί και όταν με το καλό τα κάνει στη σχολή, θα είναι μια επανάληψη. Τουλάχιστον αυτό έγινε με εμένα. Ωστόσο, πράγματι, δεν έχει νόημα να αρχίσει από τώρα αν τον ενδιαφέρει μόνο η πορεία του στη σχολή.

Δημοσ.

Η προσωπική ενασχόληση με το αντικείμενο εξυπακούεται, απλά αναρωτιόμουν αν χρειαζόταν κάποιου είδους προετοιμασία. Τέλος πάντων, ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Δημοσ.

Ως φοιτητής πολυτεχνείου σου λέω ότι το πρόβλημα σου δεν θα είναι στον προγραμματισμό αν σου αρέσει γενικά να ασχοληθείς μαζί του. Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι σε Μαθηματικά Φυσικές και τέτοια. Στον προγραμματισμό, στην δική μου την σχολή τουλάχιστον, στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο εξάμηνο σε παίρνουν από το χεράκι. Στα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και γενικά αυτού του στύλ θα είναι το πρόβλμα.

αυτό βασικά. ο προγραμματισμός είναι το τελευταίο που πρέπει να σκεφτείς αμα πας ημμυ. αντε να κανεις c, python και καμια java της πλακας τα πρωτα 1-2 εξαμηνα. 

Δημοσ.

Στο ΗΜΜΥ του ΑΠΘ στο πρώτο εξάμηνο έκανα HTML, λίγο PHP και ελάχιστα MATLAB (νομίζω ότι από εδώ και πέρα δεν θα διδάσκονται τα μαθήματα αυτά στο πρώτο εξάμηνο). Στο δεύτερο εξάμηνο είχαμε C και στο τρίτο C++.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...