BritGreek Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Φίλοι, σε Hyundai Getz 1.4, με πλήρες service πριν από 1 μήνα και έλεγχο χωρίς διάγνωση χτες, παρατηρώ εδώ και μια εβδομάδα τεράστια αύξηση της κατανάλωσης, της τάξης των τουλάχιστον 12 λίτρων/100 χιλιόμετρα. Αν βάλω και το κλιματιστικό ανεβαίνω στα 13.5 λίτρα/100. Η κανονική κατανάλωση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ήταν 7.5 χωρίς κλιματιστικό και 8.5 με κλιματιστικό. Δεν κινούμαστε πολύ σε κίνηση, αλλά σε ανοιχτό δρόμο με κυρίως σταθερή ταχύτητα περίπου 80-90 χλμ/ώρα, με 5η. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι με 80 χιλιόμετρα την ώρα και 5η, οι στροφές του κινητήρα είναι αυξημένες (απο 2600, περίπου 3200). Το θυμάμαι γιατί κάνω τη συγκεκριμένη διαδρομή καθημερινά δύο φορές εδώ και χρόνια. Το πήγαμε σε δύο συνεργεία μου και δεν βρίσκουν τίποτα, λέγοντας ότι τα 12 λίτρα είναι νορμάλ το καλοκαίρι. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχουμε δρομολογήσει να μπει υγραέριο σύντομα (στον γνωστό με τις δόσεις), αλλά μέχρι τότε υπάρχει θέμα, καθώς μου τρώει 20 ευρώ την ημέρα. Βάζω πάντα από συγκεκριμένο πρατήριο που ξέρω σίγουρα ότι έχει καθαρό καύσιμο και βάζει σωστή ποσότητα. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Αυτό που παρατηρώ είναι ότι με 80 χιλιόμετρα την ώρα και 5η, οι στροφές του κινητήρα είναι αυξημένες (απο 2600, περίπου 3200). Μήπως πατινάρει? Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό. 2
Hyphen Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Φίλοι, σε Hyundai Getz 1.4, με πλήρες service πριν από 1 μήνα και έλεγχο χωρίς διάγνωση χτες, παρατηρώ εδώ και μια εβδομάδα τεράστια αύξηση της κατανάλωσης, της τάξης των τουλάχιστον 12 λίτρων/100 χιλιόμετρα. Αν βάλω και το κλιματιστικό ανεβαίνω στα 13.5 λίτρα/100. Η κανονική κατανάλωση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ήταν 7.5 χωρίς κλιματιστικό και 8.5 με κλιματιστικό. Δεν κινούμαστε πολύ σε κίνηση, αλλά σε ανοιχτό δρόμο με κυρίως σταθερή ταχύτητα περίπου 80-90 χλμ/ώρα, με 5η. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι με 80 χιλιόμετρα την ώρα και 5η, οι στροφές του κινητήρα είναι αυξημένες (απο 2600, περίπου 3200). Το θυμάμαι γιατί κάνω τη συγκεκριμένη διαδρομή καθημερινά δύο φορές εδώ και χρόνια. Το πήγαμε σε δύο συνεργεία μου και δεν βρίσκουν τίποτα, λέγοντας ότι τα 12 λίτρα είναι νορμάλ το καλοκαίρι. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχουμε δρομολογήσει να μπει υγραέριο σύντομα (στον γνωστό με τις δόσεις), αλλά μέχρι τότε υπάρχει θέμα, καθώς μου τρώει 20 ευρώ την ημέρα. Βάζω πάντα από συγκεκριμένο πρατήριο που ξέρω σίγουρα ότι έχει καθαρό καύσιμο και βάζει σωστή ποσότητα. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Φιλε προσωπικη μου γνωμη μην πας. Οι τυποι δεν εχουν ιδεα απο το πως κανεις μια σωστη εγκατασταση υγραεριου.Εχω δει δουλειες τους και οχι 1-2 οι οποιες ειναι τουλαχιστον απαραδεκτες! Εκτος οτι μεγαλο μερος πελατων ειναι μονιμα εκει για check engine. Οσο για την καταναλωση το να πατιναρει τοσο πολυ ωστε να εχεις 4 λιτρα διαφορα το βλεπω δυσκολο και να μην το εχεις καταλαβει. Πηγαινε σε κανα συνεργειο και πες τους να κοιταξουν τα σωληνακια μπας και εχει τρυπησει κανενα.
NT1G Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Αυτό που παρατηρώ είναι ότι με 80 χιλιόμετρα την ώρα και 5η, οι στροφές του κινητήρα είναι αυξημένες (απο 2600, περίπου 3200). Ναι, αυτό δεν γίνεται, δες αυτό που λέει ο Joshua21 μήπως ισχύει.
BritGreek Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ποιά σωληνάκια εννοείτε; Όσο για το πατινάρισμα, ξέρω ότι έχω φθαρμένο πλατό και όχι δίσκο. Θα αλλαχτεί σύντομα. Πάντως το αυτοκίνητο δεν πατινάρει και σβήνει αμέσως με ταχύτητα-χειρόφρενο-συμπλέκτη. Απλά έχει γίνει πολύ σκληρός ο συμπλέκτης, σε σχέση με το κανονικό του που είναι πάρα πολύ ελαφρύς. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει κάνει 120000 χιλιόμετρα και στο προηγούμενο σέρβις μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξω δίσκο. Επειδή είναι φτηνό, όμως, θα το κάνω. 150 με την τοποθέτηση θα μου πάει, βάζοντας είτε Aisin ή Valeo (65 ευρώ αγορά). Σε ό,τι αφορά στο υγραέριο, ξέρετε άλλον που να κάνει δόσεις χωρίς κάρτα;
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Κάθε σωληνάκι από το οποίο περνάει η βενζίνη εννοεί.
BritGreek Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Κάθε σωληνάκι από το οποίο περνάει η βενζίνη εννοεί. Αυτά τα είδαν (μου είπαν). Νόμιζα ότι εννοούσατε κάτι άλλο. Σήμερα, με 20 ευρώ βενζίνη (1,56/λιτρο), μου έβγαλε 93 χιλιόμετρα. Άρα χειροτερεύει η κατάσταση. 13.8 λίτρα/100 (από λαμπάκι σε λαμπάκι) με air-conditioning σε λειτουργία. Επίσης παρατήρησα ότι το αυτοκίνητο σε ρελαντί από πρώτη, γκαζώνει μόνο του Πχ., βγαίνοντας από το γκαράζ μου, βάζω πρώτη για να κάνω στην άκρη και να κλείσω τη γκαραζόπορτα, και μόλις βάζω νεκρά γκαζώνει στιγμιαία στις 2500 στροφές για 5 δευτερόλεπτα, χωρίς να πατάω γκάζι. Βέβαια, αυτό το κάνουν όσα Hyundai έχω οδηγήσει μέχρι σήμερα όταν είναι κρύος ο κινητήρας.
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Οχι. Ιμαντες θα αλλαξω στα 130.000 γιατι μου ειπαν οτι δεν εχουν φθορα.
kage Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 κανα φιλτρο βενζινης αλλαξε και δες αν τα λαδια εχουν αφρο με την βεργα... επιπλεον μην κοιτας τοσο το trip computer(το χες μηδενισει?)...τραβα γεμισε το κανε τα 50-100km και καπακι το ξαναφουλαρεις... γνωριζοντας 100% ποσα λιτρα γεμιζει το ρεζερβουαρ σου κανεις τις πραξεις και βλεπεις αν καιει οσο λες... μανια που χετε με το υγραεριο...μην σας δουλευουν με παπατζες βαλε κατω κοστος και μετα ποσα κμ κανεις καθε μερα... to getz εχει θυρα για να διαβαζει error? υ.γ. τι σημαινει για καλοκαιρι η καταναλωση ειναι καλη?! a.c.? 1
Alxnks Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Γκαζωνει μονο του; μονο τοτε που είπες ή το παρατηρεις και σε αλλες φάσεις; το ρελαντί σου πως είναι; σταθερό; και σε τι στροφές όταν ζεσταθεί το αμάξι; idle air control valve (μοτεράκι ρελαντί) και tps (αισθητήρα πεταλούδας γκαζιού) σου κοίταξε κανεις; το δεύτερο χαλάει, το πρωτο πιανει μπιχλα, καθαρίζει και ίσως θέλει κι η εισαγωγή εκεί στην πεταλούδα του γκαζιού καθάρισμα. Επίσης δεν χάνεις τίποτα να κοιταχτουν αισθητηρες map και λαμδα. @kage Σε 1.300αρι getz που βαλαμε πριν ενα μήνα υγραέριο (καθώς είναι αυτό που κινείται πιο πολύ, μιας και το 1.600αρι και το 1.600αρι turbo δεν πολυκινούνται πια)...μετρημένο για κάνα 11μηνο+ κάθε βδομάδα με shell v-power, ήθελε για 220-250 χιλιομετρα κινησης εντος πολης περί τα 34-37 ευρω. Μπήκε λοιπον υγραεριο...43αρα δεξαμενή που κόβει στα 40.82, γεμίζει με 26 ευρώ και βγάζει 417-425 χιλιομετρα κινησης εντος πολης. Do the maths...συμφέρει; Edit: το υγραέριο δεν μπήκε σε αυτον που μαλλον αφήνει ο TS να εννοηθει, καθως οι αναφορές απο χρήστες εγκαταστάσεων του σε διάφορα φόρα είναι εξόχως αποτρεπτικες.
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 κανα φιλτρο βενζινης αλλαξε και δες αν τα λαδια εχουν αφρο με την βεργα... επιπλεον μην κοιτας τοσο το trip computer(το χες μηδενισει?)...τραβα γεμισε το κανε τα 50-100km και καπακι το ξαναφουλαρεις... γνωριζοντας 100% ποσα λιτρα γεμιζει το ρεζερβουαρ σου κανεις τις πραξεις και βλεπεις αν καιει οσο λες... μανια που χετε με το υγραεριο...μην σας δουλευουν με παπατζες βαλε κατω κοστος και μετα ποσα κμ κανεις καθε μερα... to getz εχει θυρα για να διαβαζει error? υ.γ. τι σημαινει για καλοκαιρι η καταναλωση ειναι καλη?! a.c.? Φίλτρο βενζίνης έχω αλλάξει στο τελευταίο service, προληπτικά. Ήταν πεντακάθαρο. Τα λάδια δεν έχουν αφρό, μόλις το είδα. Δεν μίλησα για trip computer, γιατί δεν έχει. Με το συγκεκριμένο Getz κάνω 5000 χιλιόμετρα το μήνα, και αλλάζω λάδια κάθε μήνα, και φίλτρο λαδιού με κάθε 2η αλλαγή. Βάζω λάδια της Hyundai. Την κατανάλωση την υπολογίζω από λαμπάκι σε λαμπάκι. Το αυτοκίνητο αυτό είναι εργαλείο για τη δουλειά και, όπως καταλαβαίνεις, γίνεται συνεχώς υπολογισμός κόστους. Υπάρχουν κι άλλα τέτοια για τις ανάγκες της επιχείρησης. Όσο για τη θύρα, ξέρω ότι στο συνεργείο βάζουν diagnostic. Γκαζωνει μονο του; μονο τοτε που είπες ή το παρατηρεις και σε αλλες φάσεις; το ρελαντί σου πως είναι; σταθερό; και σε τι στροφές όταν ζεσταθεί το αμάξι; idle air control valve (μοτεράκι ρελαντί) και tps (αισθητήρα πεταλούδας γκαζιού) σου κοίταξε κανεις; το δεύτερο χαλάει, το πρωτο πιανει μπιχλα, καθαρίζει και ίσως θέλει κι η εισαγωγή εκεί στην πεταλούδα του γκαζιού καθάρισμα. Επίσης δεν χάνεις τίποτα να κοιταχτουν αισθητηρες map και λαμδα. @kage Σε 1.300αρι getz που βαλαμε πριν ενα μήνα υγραέριο (καθώς είναι αυτό που κινείται πιο πολύ, μιας και το 1.600αρι και το 1.600αρι turbo δεν πολυκινούνται πια)...μετρημένο για κάνα 11μηνο+ κάθε βδομάδα με shell v-power, ήθελε για 220-250 χιλιομετρα κινησης εντος πολης περί τα 34-37 ευρω. Μπήκε λοιπον υγραεριο...43αρα δεξαμενή που κόβει στα 40.82, γεμίζει με 26 ευρώ και βγάζει 417-425 χιλιομετρα κινησης εντος πολης. Do the maths...συμφέρει; Edit: το υγραέριο δεν μπήκε σε αυτον που μαλλον αφήνει ο TS να εννοηθει, καθως οι αναφορές απο χρήστες εγκαταστάσεων του σε διάφορα φόρα είναι εξόχως αποτρεπτικες. Ναι, το ρελαντί είναι σταθερό όταν ζεσταθεί. Οι στροφές όταν είναι κρύο είναι λίγο κάτω από 1000. Όταν ζεσταθεί πέφτουν στις 800 (και λίγο πιο κάτω). Αισθητήρας λ ελέγχθηκε πριν το ΚΤΕΟ που πέρασα και δεν κρίθηκε αναγκαίο να αλλαχτεί. Έγινε και καθαρισμός πεταλούδας. Όσο για το υγραέριο, κι εγώ έχω ακούσει τα χειρότερα, αλλά αφού δίνει διετή γραπτή εγγύηση, δεν βλέπω το πρόβλημα. Ας το φτιάξει όσες φορές θέλει, αν χαλάσει. Όσους από τους άλλους έχω ρωτήσει ζητούν 800 ευρώ μετρητά ή με κάρτα. Επειδή όμως μιλάμε για αρκετά αυτοκίνητα, το κόστος είναι σχετικά απαγορευτικό. Γενικά, επειδή τα Getz που χρησιμοποιούμε είναι αρκετά, κι επειδή δεν βγάζουν βλάβες παρά τη συνεχή χρήση, θέλουμε να μικρύνουμε το κόστος της μετακίνησης. Τα αυτοκίνητα κινούνται διαρκώς. Έχουμε σκοπό να τα κρατήσουμε άλλα 2-3 χρόνια, και μετά να πάμε σε i20 diesel (μεταχειρισμένα), που ελπίζω ότι θα βγουν το ίδιο αξιόπιστα.
gia_nnis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 είναι ότι με 80 χιλιόμετρα την ώρα και 5η, οι στροφές του κινητήρα είναι αυξημένες (απο 2600, περίπου 3200). Το θυμάμαι γιατί κάνω τη συγκεκριμένη διαδρομή καθημερινά δύο φορές εδώ και χρόνια. Το πήγαμε σε δύο συνεργεία μου και δεν βρίσκουν τίποτα,Συμφωνα με τα λεγομενα σου το μονο σημειο που μπορει να ανεβαινει η καταναλωση ειναι το ανεβασμα των στροφων σε σχεση με τα χλμ που πηγαινεις.. Αλλα πως γινεται αυτο? Και τα δυο ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασιας.. 1)Πρεπει να εισαι μπουφος να πατιναρει ο δισκος και να θεωρεις οτι το αυτοκινητο ειναι μια χαρα.. 2)Σου πειραξαν τις σχεσεις μεταδοσης κατι που ειναι κουτο γιατι ειναι χρονοβορο.. και γιατι να το κανουν?
paylidis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 <p>Δες το ρυθμιστή ρελαντί και δευτερευόντως την πεταλούδα.</p>
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Συμφωνα με τα λεγομενα σου το μονο σημειο που μπορει να ανεβαινει η καταναλωση ειναι το ανεβασμα των στροφων σε σχεση με τα χλμ που πηγαινεις.. Αλλα πως γινεται αυτο? Και τα δυο ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασιας.. 1)Πρεπει να εισαι μπουφος να πατιναρει ο δισκος και να θεωρεις οτι το αυτοκινητο ειναι μια χαρα.. 2)Σου πειραξαν τις σχεσεις μεταδοσης κατι που ειναι κουτο γιατι ειναι χρονοβορο.. και γιατι να το κανουν? Αν πατινάριζε το αυτοκίνητο δεν θα έσβηνε με το γνωστό τεστ που κάνουμε με 1η χειροφρενο και άφημα συμπλέκτη; Στην κίνηση δεν θα ανέβαζε στροφές χωρίς να επιταχύνει, έστω κάποιες φορές; Όταν το συνεργείο σου λέει ότι δεν θέλεις αλλαγή δίσκου, εσύ το αλλάζεις; Ξέρω πότε πατινάρει, αν αναλογιστείς ότι κάνω 100.000 χιλιόμετρα το χρόνο εδώ και μερικές δεκαετίες με διάφορα αυτοκίνητα. Λοιπόν, μόλις διαπίστωσα ότι διάβαζα άλλο βιβλίο service, γιατί μου είχαν βάλει στο ντουλαπάκι το βιβλίο από το άλλο getz που είχαμε πάει για σέρβις. Βλέπω "Ρύθμιση διάκενου βαλβίδων". Αυτό δεν ξέρω τι είναι. Θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι λάθος; Είχα την εντύπωση ότι οι βαλβίδες είναι αυτορυθμιζόμενες (είναι 16βάλβιδο). Το έχουν χρεώσει αρκετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα