Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα αρθρα μιλανε για μισο εως δυο λεμονια με αντιστοιχα κ.γ μαγειρικη σοδα (1/4 εως 1 ) μαζι με αρκετο νερο. Το θεμα ειναι εαν πρωτα βαζεις τα δυο συστατικα μαζι μεχρι να γινει η χημικη αντιδραση ( αρκετες μπουρμπουληθρες ) ή τα βαζεις αμεσως στο νερο, οπου και δε γινεται τιποτα.

Εχει κανεις εμπειρια πανω στο συγκεκριμενο θεμα;

Εγώ ξέρω με λεμόνι ή ξύδι και μαγειρική σόδα, καθαρίζουμε τα βουλωμένα υδραυλικά. Νεροχύτες, κλπ.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παντως δε μπορω να καταλαβω πως γινεται καποιος να αρρωστησει οταν τρεφεται αποκλειστικα με αγαθα που βγαζει η ιδια η φυση ( φρουτα + καρπους ), αν εξαιρεσεις το αγχος.

Για να το καταλάβεις αυτό, πρέπει πρώτα να κατανοήσεις ότι το αν θα προσβληθείς από κάποια ασθένεια, εξαρτάται από αμέτρητους παράγοντες και όχι αποκλειστικά από τη διατροφή σου.

Βλέπω καμιά φορά και τον απίθανο τον Παπανικόλα στην τηλεόραση, που λέει ότι τρέφεται μόνο με φρούτα, ωμά λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Σφύζει από υγεία ο τύπος :D  :D  :D  (εντάξει, είναι και τετρακοσίων ετών...) Σα να πέθανε και να μην τού το έχουν πει ακόμα είναι...

• Like 6
Δημοσ.

Εχω εναμιση χρονο να φαω κρεας και γαλακτοκομικα. Το ph στα ουρα μου εδειξε 7, απο τις εξετασεις που εκανα. Ξεφυγε απο τα "φυσιολογικα" ορια (5-6,5), που το κανουν οξινο, και πλεον ειναι αλκαλικο. Νιωθω πολυ καλα.

Παντως δε μπορω να καταλαβω πως γινεται καποιος να αρρωστησει οταν τρεφεται αποκλειστικα με αγαθα που βγαζει η ιδια η φυση ( φρουτα + καρπους ), αν εξαιρεσεις το αγχος.

Γεννετική προδιάθεση, περιβάλλον, κάπνισμα κλπ.

Ξέρω αρκετούς που τους χτύπησε καρκίνος και πέθαναν αμέσως, ενώ έτρωγαν ψάρια που έπιαναν μόνοι τους, ούτε αλκοόλ, κλπ ενώ γυμνάζονταν επίσης. Φτάσανε 35 μπαμ και κατω. Και είναι άλλοι τεράστιοι από το φαγητό,  καπνίζουν 60 χρόνια, πίνουν, είναι 80 (ηλικία), δεν γυμνάζονται και δεν έχουν ούτε καν πρόβλημα με την καρδιά.

Αυτό μπορεί να μην είναι καλό ακόμα και αν εσυ νιώθεις καλά.

Δεν βλέπω τί δεν είναι καλό..... Αν έχει ισοροπημένη διατροφή με όσπρια, φρούτα και λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι, μαρούλι και φρέσκο φασόλι κυρίως), χτυπά και ένα multivitamin + iron + zinc βιταμήνη/χαπάκι και είναι έτοιμος.

Δεν του λείπει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια, τη φραπελια τη δοκιμασατε?

Για τα νεφρα -και οχι μονο- λεει ειναι οτι πρεπει.

Ξέρω αρκετούς που τους χτύπησε καρκίνος και πέθαναν αμέσως, ενώ έτρωγαν ψάρια που έπιαναν μόνοι τους,

Μηπως αυτα τα ψαρια κολυμπουσαν σε μολυσμενα νερα?

Δημοσ.

Παιδια, τη φραπελια τη δοκιμασατε?

Για τα νεφρα -και οχι μονο- λεει ειναι οτι πρεπει.

Μηπως αυτα τα ψαρια κολυμπουσαν σε μολυσμενα νερα?

Θα είχα ψοφίσει και εγώ τότε, μαζί με αρκετές εκατοντάδες άλλοι από την πόλη που είμαι.

Για ανοιχτή θάλασσα μιλάω. 

Δημοσ.

Εχω εναμιση χρονο να φαω κρεας και γαλακτοκομικα. Το ph στα ουρα μου εδειξε 7, απο τις εξετασεις που εκανα. Ξεφυγε απο τα "φυσιολογικα" ορια (5-6,5), που το κανουν οξινο, και πλεον ειναι αλκαλικο. Νιωθω πολυ καλα.

Παντως δε μπορω να καταλαβω πως γινεται καποιος να αρρωστησει οταν τρεφεται αποκλειστικα με αγαθα που βγαζει η ιδια η φυση ( φρουτα + καρπους ), αν εξαιρεσεις το αγχος.

οι ιοι τα βακτηρια κτλπ οπως και τα αυτοανοσα θα σε ξεπερασουν πιστευεις οταν τρως φρουτα και λαχανικα...

καποιοι πρεπει να σταματησουν να ποσταρουν τα βλεπουν και ατομα που δεν ξερουν και αποτελειται κινδυνο γιαυτους 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν βλέπω τί δεν είναι καλό..... Αν έχει ισοροπημένη διατροφή με όσπρια, φρούτα και λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι, μαρούλι και φρέσκο φασόλι κυρίως), χτυπά και ένα multivitamin + iron + zinc βιταμήνη/χαπάκι και είναι έτοιμος.

Δεν του λείπει τίποτα.

Μια χαρά πλήρης διατροφή σε ιχνοστοιχεία είναι η χορτοφαγική. Δεν χρειάζεται να πάρεις συμπληρώματα. Μόνο σε B12 υπάρχει έλλειψη αλλά άμα τρως ζωικά παράγωγα (αυγά, γάλα κτλ) είσαι καλυμμένος και από εκεί.

Δημοσ.

Αυτα με τη σοδα τα εχουμε συζητησει ξανα εδω μεσα και ακρη δε βγαλαμε. Δε θα σχολιασω επ'αυτου λοιπον, δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει και να πραττει αναλογως, δικο του ειναι το σωμα εξαλλου. Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.

Ενημερωτικα λοιπον να αναφερω μονο οτι η ρυθμιση της οξεοβασικης ισορροπιας του οργανισμου ( διατηρηση σταθερου pH δηλαδη μεταξυ 7.35-7.45) γινεται απο δυο οργανα. Τους νεφρους και τους πνευμονες. Το ρυθμιστικο διαλυμα σε αυτη την περιπτωση ειναι το ανθρακικο οξυ, που μετατρεπεται σε HCO3- + H+ απο τη μια μερια και CO2 + H2O απο την αλλη.

Μονο καιι μονο για να διορθωθει η λεπτομερεια αυτη.

Δεν διαφωνώ αυτά είναι τα κύρια όργανα κάθαρσης που έχει ο οργανισμός (μαζί με το συκώτι) ..

αλλά επίσης ό,τι έχω διαβάσει μέχρι τώρα δεν δείχνει πως το συκώτι δεν παίζει ρόλο σε αυτή την διαδικασία οπότε δεν καταλαβαίνω την ανάγκη διόρθωσης του Post... συμπλήρωση ναι, αλλά έτσι όπως έγραψες την απάντηση σου δεν φαίνεται να συμπληρώνεις μόνο αλλά λες επίσης πως το post μου ήταν λάθος.

και επίσης ειναι ζωτικό όργανό που επηρεάζεται πολύ αρνητικά απο τροφές με μεγάλη οξύτητα γιαυτό και το ανέφερα, ειδικά όταν τις καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.

ενδεικτικά:

http://www.anaesthesiamcq.com/AcidBaseBook/ab2_5.php

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19864406

Δημοσ.

Ναι, για ποια "φύση" μιλάμε;

Τρώμε τροφές που καλλιεργούνται σε μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα, ο αέρας που αναπνέουμε είναι τίγκα στο αιωρούμενο σωματίδιο, έχουμε ζήσει ένα Τσερνομπίλ στη γεωγραφική γειτονια μας... και ποιος ξερει τι αλλα που αγνοουμε. Και ακόμα κάποιοι πιστεύουν ότι η ευθύνη για τον καρκίνο ανήκει στο άτομο -που δεν φροντισε να τρωει αρκετη σοδα.

Τι κοσμαρα ειναι αυτη στην οποια ζειτε μερικοι.

Δημοσ.

ε πες το τοση ωρα .

καλή συνέχεια και καλή τύχη

Τυχη για ποιο λογο; Γιατι κινδυνολογεις χωρις να υπαρχει λογος;

Αυτό μπορεί να μην είναι καλό ακόμα και αν εσυ νιώθεις καλά.

Πηγη;

Οποιος παμφαγος θεωρει οτι ειναι πιο υγιης απο εμενα, προτεινω να κανουμε ταυτοχρονα απο μια εξεταση αιματος να δουμε τι ψαρια θα πιασει ο καθενας.. Και αφηστε τις ειρωνιες ορισμενοι.

Και σιγουρα το να τρως φρουτα και ξηρους καρπους, απο το να τρως burger και αναψυκτικα ειναι χιλιες φορες καλυτερο. Δε το πιστευω απλα, ισχυει. Παραδειγμα εγω εδω και εναμιση χρονο.. Δε εχω αρρωστησει καθολου, δεν εχω παρει ουτε ενα ντεπον. Το παραδεχεται ακομα και η γυναικα μου.

Ξέρω αρκετούς που τους χτύπησε καρκίνος και πέθαναν αμέσως, ενώ έτρωγαν ψάρια που έπιαναν μόνοι τους, ούτε αλκοόλ, κλπ ενώ γυμνάζονταν επίσης. Φτάσανε 35 μπαμ και κατω. Και είναι άλλοι τεράστιοι από το φαγητό,  καπνίζουν 60 χρόνια, πίνουν, είναι 80 (ηλικία), δεν γυμνάζονται και δεν έχουν ούτε καν πρόβλημα με την καρδιά.

Οταν λες αρκετους, εννοεις 2,3 ατομα; Δε ξερω καποιον γνωστο μου να πεθανε ετσι ενω ακολουθουσε ενα υγιεινο τροπο ζωης.. Και οταν λεω υγιεινο εννοω να ηταν vegetarian,vegan, και οχι απλα λιγο γυμναστικη, λιγο θαλασσα και το αμορε του..

Το αστειο ειναι οτι ξεκινησα αυτη τη διατροφη λογω ηθικης και οχι λογω υγειας.. Αλλα μπροστα στη καλοπεραση του ουρανισκου τους, ορισμενοι δε καταλαβαινουν τιποτα..

Εν'παση περιπτωση, ειμαι τωρα στη τελευταια εβδομαδα απο αυτο το σταδιο και μετα ξεκιναω για ενα μηνα το επομενο σταδιο, που ειναι ενα μειγμα στο μπλεντερ απο παντζαρι ( ωμο ), μηλο, καροτο και κατι ματζουνια. Τελευταιο σταδιο ο καθαρισμος του εντερου.

Δε θελω να πεισω καποιον, και ουτε με ενδιαφερει κιολας η υγεια του καθενος. Απλα συμβουλευω μονο τα πολυ κοντινα μου προσωπα και οποιος θελει αναλαμβανει δραση. Εγω απλα ρωτησα για το ποια διαδικασια ειναι η σωστη και πηρα την απαντηση μου. Ετσι το εκανα ετσι κι αλλιως εδω και ενα μηνα, απλα για να μου φυγουν οι οποιες αμφιβολιες.

Δημοσ.

Οταν λες αρκετους, εννοεις 2,3 ατομα; Δε ξερω καποιον γνωστο μου να πεθανε ετσι ενω ακολουθουσε ενα υγιεινο τροπο ζωης.. Και οταν λεω υγιεινο εννοω να ηταν vegetarian,vegan, και οχι απλα λιγο γυμναστικη, λιγο θαλασσα και το αμορε του..

Το αστειο ειναι οτι ξεκινησα αυτη τη διατροφη λογω ηθικης και οχι λογω υγειας.. Αλλα μπροστα στη καλοπεραση του ουρανισκου τους, ορισμενοι δε καταλαβαινουν τιποτα..

Εν'παση περιπτωση, ειμαι τωρα στη τελευταια εβδομαδα απο αυτο το σταδιο και μετα ξεκιναω για ενα μηνα το επομενο σταδιο, που ειναι ενα μειγμα στο μπλεντερ απο παντζαρι ( ωμο ), μηλο, καροτο και κατι ματζουνια. Τελευταιο σταδιο ο καθαρισμος του εντερου.

Δε θελω να πεισω καποιον, και ουτε με ενδιαφερει κιολας η υγεια του καθενος. Απλα συμβουλευω μονο τα πολυ κοντινα μου προσωπα και οποιος θελει αναλαμβανει δραση. Εγω απλα ρωτησα για το ποια διαδικασια ειναι η σωστη και πηρα την απαντηση μου. Ετσι το εκανα ετσι κι αλλιως εδω και ενα μηνα, απλα για να μου φυγουν οι οποιες αμφιβολιες.

και τα παιδακια που τους βρισκει η λευχαιμια η κακη διατροφη φαινεται φταιει...

αμα γινει η μεταλαξη στο DNA σου και αρχιζουν και παραγονται ανεξέλεκτα τα κυταρρα δεν σε σωζουν ουτε τα πατζαρια ουτε τιποτα.  ολοι μας πρεπει να εχουμε μια ισορροπημένη διατροφη ,αλλα οποτε ακουω οτι τρωγοντας βοτανα και ματζουνια προστατευεσαι απο τον καρκινο ,10 παιδακια πεθαινουν απο αυτο . 

Δημοσ.

Θα είχα ψοφίσει και εγώ τότε, μαζί με αρκετές εκατοντάδες άλλοι από την πόλη που είμαι.

Για ανοιχτή θάλασσα μιλάω. 

Δε τρωνε ολοι αποκλειστικα ψαρια.

Δηλαδη ο φιλος σου ηταν επαγγελματιας ψαρας?

Anyway, οπως ειπαν και οι αλλοι φιλοι, τη μακροζωια δε την εξασφαλιζει μονο η σωστη διατροφη.

Εδω λενε οτι αν καθεσαι 2ωρες την ημερα μπροστα στη τηλεοραση μικραινεις τη ζωη σου...

Δε ξερω καποιον γνωστο μου να πεθανε ετσι ενω ακολουθουσε ενα υγιεινο τροπο ζωης.. Και οταν λεω υγιεινο εννοω να ηταν vegetarian,vegan

Το να εισαι vegan δε συνεπαγεται οτι τρως υγιεινα.

Οι περισσοτεροι που κανουν τετοια διατροφη ειναι για λογους... φιλοζωιας.

Λεπτου ή παχεος?

Κι εγω τρωω πατζαρια, μηλα, καροτα. Οχι ομως στο μπλεντερ. Ειναι διαφορετικο?

• Like 1
Δημοσ.

Λουξ, πολύ ενδιαφέρον και άξιο θαυμασμού που προσπαθείς να ακολουθήσεις έναν κατά την άποψη σου υγιεινό τρόπο ζωής (δεν ειρωνεύομαι, πραγματικά το θαυμάζω), αλλά το να έχεις στην υπογραφή σου λινκάκι για παραγγελία συμπληρωμάτων διατροφής από αμέρικα δεν είναι λίγο οξύμωρο;

Δημοσ.

Φιλε μου μπηκες στο site που δινω στο λινκ; Αγοραζω μονο βιολογικα vegan προϊοντα απο εκει. Ειναι πραγματικα ο παραδεισος!

Δημοσ.

εμενα οταν ο αδερφος μου επαθε λευχαμια στα 18 του ειπαν 2 πιθανες αιτιες εκ γενετης μεταλλαξη dna η αλοιωση λογω φυτοφαρμακων στην περιοχη εδω εχουμε μπολικα λογω μηλων. Προσωπικη αποψη ειναι οτι παιζει ρολο τον αγχος και το στρεςς σε οποιαδηποτε αρωστια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...