Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγά τα κινητά. Η Microsoft είναι κορυφαία σε πολλά άλλα. Εκτός από τον Chrome και το Android που σέρνεται, τι άλλο κάνει η Google?

Gmail

Youtube

Photos

Google+

Maps (+streetview)

google earth 

Keep

translate

android wear

android auto

google now

Kαι καμια 50ρια αλλα που δεν θυμαμαι να γραψω.

Μηπως θες να σου φτιαξει και google καζανακι για να καταλαβεις οτι εχει παει τη ζωη μας 5 βηματα μπροστα;

Δημοσ.

Το "πρωτοτυπια" ηταν δικια μου προσθηκη για να τονισω τη μεγαλοσυνη της ΜS. Η Sony, η Samsung, η Apple, η Motorola, 1002 κινεζικες εταιριες κλπ., φτιαχνουν διαφορετικα λογισμικα για κινητα, walkman, καμερες, τηλεορασεις και σου δινουν και τη δυνατοτητα να συνδεεσαι με το ψυγειο, το πλυντηριο, το θερμοσιφωνα.. Η MS μεχρι πριν λιγα χρονια το μονο που εφτιαχνε ηταν windows και συμφωνιες για να τα μαζευει ο Gates. Και αν σκεφτεις οτι ειναι μια εταιρια που φτιαχνει λογισμικο, οι αποτυχιες της ειναι υπερβολικα πολλες, οπως και ο χρονος αντιδρασης σε αυτα τα "λαθη" της. Α! Και δεν τα φτιαχνει αυτη τα προϊοντα...κατι Κινεζακια τα φτιαχνουν για ενα πιατο ρυζι (μπορει και κανα μπιγκ μακ)....

Big Brother kinect, keylogging στα w10 ins (το οποιο ΔΕΝ λεει αν θα βγει αργοτερα ή θα παραμεινει), Skype access στην NSA (φραση κλειδι: decrypt it using keys provided by Microsoft), καπου στις Χ χιλιαδες αποπειρες δωροδικιας για καλες κριτικες ή για "κραξιμο" σε αντιπαλους της....να γραψω και αλλα? Γιατι αυτα ειναι τα τελευταια μεγαλα, εχει και πιο παλια, εχει και πιο μικρα.... Ηρθε ο καθε θιγμενος προστατης της M$ να μας τι εδω μεσα;

Το Bing δεν εχει διαφημισεις γιατι δεν το χρησιμοποιει κανεις...το Skype ομως? Και για το οτι δεν μπορεις να κουνησεις το mouse πανω ή κατω απο την διαφημιση χωρις να την κλικαρεις σου φταιει η Google? Εκτος και αν δεν βλεπεις το κιτρινο πλαισιο και νομιζεις οτι ειναι αποτελεσμα...

Μάλλον η έλλειψη επιχηρημάτων σε ωθεί να αναφερθείς στην κάκιστη τροπή που παίρνει το Skype αφότου το αγόρασε η MS.

Εγώ αναφέρθηκα μόνο στο Bing, το χρησιμοποιώ μαζί με Google, γιατί απλά βγάζουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Δεν χρησιμoποιήται το Bing? Συγγνώμη αλλά το Bing και η Yahoo(Bing powered) αποτελούν μόνιμα το 30% τουλάχιστον της χρήσης

μηχανών αναζήτησης παγκοσμίως, δε θέλουν όλοι το Γούγλη. Ας πούμε στη Ρωσία η Yandex τσακίζει τους πάντες σε search,

cloud storage, email κτλ.

Δημοσ.

Για καλό το 'πες αυτό;

Σαφως.

To χρησιμοποιω παρα πολυ, δυστυχως για τους περισσοτερους δεν εχει καμια σχεση με το Facebook.

Δημοσ.

δεν εχει καμια σχεση με το Facebook.

Γι αυτό πάει για φούντο

(Κατ' εμε βέβαια, και το "Φαψεβοοκ" είναι για τον φούτσο αλλά τέλος πάντων)

Δημοσ.

Gmail

Youtube

Photos

Google+

Maps (+streetview)

google earth 

Keep

translate

android wear

android auto

google now

Μηπως θες να σου φτιαξει και google καζανακι για να καταλαβεις οτι εχει παει τη ζωη μας 5 βηματα μπροστα;

Καμία αντίρρηση. Η Google έχει πάει τη ζωή μας και 15 βήματα μη σου πω, την τελευταία δεκαετία.

Το να μιλάς απαξιωτικά όμως για την Microsoft, να λες "τι άλλο έχει κάνει" είναι σαν να βλέπεις τον Έντισον και να λες "ο τύπος που πουλάει λάμπες".

Ανεξάρτητα από την ηθική διάσταση του πως επιχειρεί η MS διαχρονικά (τεράστιες προσωπικές και νομικές ενστάσεις, καταγεγραμμένα πράγματα, αλλά ποιός δεν τα έχει κάνει εδώ που τα λέμε...), η MS έχει συνεισφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο να μπει ένας προσωπικός υπολογιστής σε κάθε σπίτι.  Όποιος ασχολείτο με υπολογιστές από τη δεκαετία του '80, όποιος είχε "IBM-Compatible" με MS-Dos ή Windows 3.0, όποιος έζησε τη δεκαετία που ξεκίνησε με καμία δεκαριά, μη συμβατά μεταξύ τους, πρότυπα οικιακών υπολογιστών και έληξε με το να λες PC (personal computer) και να 99% των περιπτώσεων να εννοείς 80χ86 που τρέχει dos/win, καταλαβαίνει ότι η MS (καλώς ή κακώς, δίκαια η άδικα) ουσιαστικά διαμόρφωσε το σημερινό οικιακό/επιχειρηματικό υπολογιστικό οικοσύστημα.

Οποιαδήποτε άλλη γνώμη οφείλεται ή σε άγνοια ή σε εμπάθεια.

• Like 2
Δημοσ.

Open source και free to use android vs microsoft mobile os με κλειστό κώδικα και άδεια χρήσης.

Θα έπρεπε να εχεις πολύ καλύτερο προιόν από το προιόν του δίπλα(ανταγωνιστή) για να δικαιολογήσεις ότι απαιτείς λεφτά για κάτι που ο δίπλα προσφέρει δωρεάν και βγάζει λεφτά μεν από άλλο business plan δε ( διαφημίσεις).

Το πρόβλημα για τη microsoft είναι το windows mobile os είναι χειρότερο από το android.

Είναι σαν να σου κάθεται από τη μία μοντέλο της victoria secret δωρεάν και από την άλλη να έχεις το μπάζο της γειτονίας να σου ζητάει χορηγία για ραντεβού.Ποιά θα προτιμήσεις? 

Δημοσ.

Gmail

Youtube

Photos

Google+

Maps (+streetview)

google earth

Keep

translate

android wear

android auto

google now

Μόνο το YouTube (το οποίο το αγόρασε αν δεν κάνω λάθος) και το google earth είναι τρομερά

Όλα τα αλλα υπάρχουν και απο άλλες εταιρείες μη μου γράφεις σαχλαμάρες για photos ή translate κλπ. Ελεος

Open source και free to use android vs microsoft mobile os με κλειστό κώδικα και άδεια χρήσης.

Θα έπρεπε να εχεις πολύ καλύτερο προιόν από το προιόν του δίπλα(ανταγωνιστή) για να δικαιολογήσεις ότι απαιτείς λεφτά για κάτι που ο δίπλα προσφέρει δωρεάν και βγάζει λεφτά μεν από άλλο business plan δε ( διαφημίσεις).

Το πρόβλημα για τη microsoft είναι το windows mobile os είναι χειρότερο από το android.

Είναι σαν να σου κάθεται από τη μία μοντέλο της victoria secret δωρεάν και από την άλλη να έχεις το μπάζο της γειτονίας να σου ζητάει χορηγία για ραντεβού.Ποιά θα προτιμήσεις?

Οτι πιο ηλίθιο διάβασα σήμερα
  • Like 1
Δημοσ.

Sorry κιλας αλλα ποιος σ πε ότι τα πληρώνω ; εκτος αν εχω χασει επεισόδια

Το lumia 520 (φθηνοτερο μοντελο ) θα παρει αναβαθμιση σε 10αρια.

Πες μου ποιες low end - android συσκευές έχουν τέτοια υποστηριξη;

• Like 1
Δημοσ.

Καμία αντίρρηση. Η Google έχει πάει τη ζωή μας και 15 βήματα μη σου πω, την τελευταία δεκαετία.

Το να μιλάς απαξιωτικά όμως για την Microsoft, να λες "τι άλλο έχει κάνει" είναι σαν να βλέπεις τον Έντισον και να λες "ο τύπος που πουλάει λάμπες".

Ανεξάρτητα από την ηθική διάσταση του πως επιχειρεί η MS διαχρονικά (τεράστιες προσωπικές και νομικές ενστάσεις, καταγεγραμμένα πράγματα, αλλά ποιός δεν τα έχει κάνει εδώ που τα λέμε...), η MS έχει συνεισφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο να μπει ένας προσωπικός υπολογιστής σε κάθε σπίτι.  Όποιος ασχολείτο με υπολογιστές από τη δεκαετία του '80, όποιος είχε "IBM-Compatible" με MS-Dos ή Windows 3.0, όποιος έζησε τη δεκαετία που ξεκίνησε με καμία δεκαριά, μη συμβατά μεταξύ τους, πρότυπα οικιακών υπολογιστών και έληξε με το να λες PC (personal computer) και να 99% των περιπτώσεων να εννοείς 80χ86 που τρέχει dos/win, καταλαβαίνει ότι η MS (καλώς ή κακώς, δίκαια η άδικα) ουσιαστικά διαμόρφωσε το σημερινό οικιακό/επιχειρηματικό υπολογιστικό οικοσύστημα.

Οποιαδήποτε άλλη γνώμη οφείλεται ή σε άγνοια ή σε εμπάθεια.

Δεν εβρισα την Microsoft.

Τα τελευταια 15 χρονια θα μπορουσε ομως να εχει κανει πολλα παραπανω.

Μόνο το YouTube (το οποίο το αγόρασε αν δεν κάνω λάθος) και το google earth είναι τρομερά

Όλα τα αλλα υπάρχουν και απο άλλες εταιρείες μη μου γράφεις σαχλαμάρες για photos ή translate κλπ. Ελεος

Οτι πιο ηλίθιο διάβασα σήμερα

Ελεος, ξε-ελεος, μιλαμε για ολοκληρωμενη πλατφορμα υπηρεσιων, που ομοια της δεν υπαρχει.

Θα μπορουσα να επεκταθω για το καθενα, αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται.

Ενα θα πω, μηπως θυμασαι τις εποχες που σβηναμε text mails για να αδειασουμε χωρο; Ποιος το αλλαξε αυτο;

Το πραγματικο ελεος, παει σε αυτον που εξισωνει τις υπηρεσιες της google με των αλλων.

Βρες μου σοβαρες εναλλακτικες του gmail, search, maps, youtube και θα το δουμε.

Μεχρι τοτε..... recognise

Δημοσ.

Τι το φοβερο εχει το gmail? Εχω και εκει ενα λογαριασμο (για να δρομολογω τα spam mail) αλλα μια χαρα ειμαι με το yahoo mail τα τελευταια 15 χρονια.

Search και maps χρησιμοποιοω google αλλα κυριως απο συνηθεια. Δεν μπορω πραγματικα να πω αν ειναι πολυ καλυτερα απο τις εναλλακτικες.

Youtube παλι ειναι η de facto υπηρεσια για video streaming αλλα υπαρχουν και αλλα οπου μπορεις να κανεις τη δουλεια σου, ασχετα αν σε συνολικο περιεχομενο το youtube προφανως υπερτερει. Τεχνολογικα ομως γιατι, επειδη εχουν βαλει 4k και 8k video? Οταν εχει νοημα κατι τετοιο υποθετω θα ακολουθησουν και οι αλλοι

Δημοσ.

Μεχρι τοτε..... recognise

Gmail? = outlook, yahoo κλπ κλπ κλπ άπειρες επιλογές

Goggle search? = εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ Bing. Ναι, δεν είναι τέλειo οσο το google search αλλα 95% πάντα βρισκω αυτό που θέλω + δεν έχω διαφημίσεις στα τοπ λινκς, και είναι πιο όμορφο το design του, γιαυτο και είναι το αρχικό μου tab σε όποιον browser και αν έχω.

Google maps? = Here Maps. Για εμένα πολύ καλύτερα από τα google maps, με εξαιρετικο offline mode. (μην ξεχνάς πως κάναν τα αντροιντοπαιδα εδω μέσα μόλις μάθαν ότι θα βγει στο android)

YouTube? = έτσι όπως έχει γίνει δεν το χρησιμοποιώ πλέον αφού υπάρχει GrooveMusic και MixRadio ή και Spotify για μουσική. Όταν θέλω να δω κανα βιντεακι να περάσω την ώρα μου μπαίνω στο Bing που μου δείχνει βίντεο με το περιεχόμενο που θέλω απο YouTube, Vimeo, DailyMotion κλπ

Ικανοποιημένος ;

• Like 1
Δημοσ.

Gmail

Youtube

Photos

Google+

Maps (+streetview)

google earth 

Keep

translate

android wear

android auto

google now

Έχει κάνει όλα αυτά, αλλά δε σημαίνει ότι η Google είναι μεγαλύτερη εταιρεία ιστορικά από την Microsoft. Συν ότι αυτά που αναφέρεις μπορείς να τα βρεις κι αλλού.

Δημοσ.

Όλο αυτό το ποστ έχει δύο ιδέες ας πούμε: Η πρώτη είναι ότι πληρώνεις τα win mobile που απλά δεν ισχύει και η δεύτερη είναι ότι το android είναι ανώτερο Os για το οποίο το μόνο επιχείρημα που παρατίθεται είναι η πρώτη ιδέα. Τρικυμία...

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχάς, επισημαίνω ότι για πολλά μπορείς να με κατηγορήσεις (και θα 'χεις και δίκιο) αλλά για φανμπόι της MS όχι. Το λέω ως πρόλογο. Επισημαίνω επίσης ότι έχω pcs στο σπίτι με ΧP, 7, 8.1, Ubuntu 14.04 και XUbuntu, και είχα/έχω κινητά με WP και Android.

Στο ζουμί τώρα. Το ποστ σου είναι διπλά λάθος, και το λέω όσο πιο ευγενικά και ήπια μπορώ. To open source και το "τσάμπα" είναι δυο διαφορετικές έννοιες (τεράστια συζήτηση επ'αυτού διεθνώς). Το ότι δεν ανοίγει την πλατφόρμα της έχει στραβά, σίγουρα, έχει όμως και καλά. Ομοιομορφία και δεδομένο compatibility του hardware, minimum hardware specs, κλπ. Οπότε είναι σίγουρα πιο "υγιές" περιβάλλον, για να πουλήσεις σίδερο με WP λειτουργικό πρέπει το σίδερό σου να το αντέχει τσεκαρισμένα, κάτι που δεν ισχύει σε Android. Εννοείται δε ότι κανείς δεν "πουλάει" το λειτουργικό στα τηλέφωνα (βασικά το αντίθετο, σε "παρακαλάει" να αγοράσεις (μέσω επιδοτήσεων στο hardware), γι'αυτό και τα high end WP κινητά είναι φτηνότερα αναλογικά με αντίστοιχων specs android κινητά).

Τώρα για το ποιό είναι καλύτερο. Εγώ προτιμώ το περιβάλλον windows. Πιο "καθαρό" αισθητικά, λιγότερα crashes, κλπ. Τώρα έχω βασικό τηλέφωνο android βέβαια λόγω του marketplace (χρειάζομαι δυο-τρεις εφαρμογές που δεν έχουν ακόμα αξιόπιστο αντίστοιχο σε windows).  Και αυτό είναι το βασικό μειονέκτημα. Είναι πιο καλό (για μένα), πιο φτηνό (το τηλέφωνο) και πιο αξιόπιστο (το σύνολο) αλλά λείπουν εφαρμογές. Αν αυτό αλλάξει (έστω σ'αυτές που εγώ χρειάζομαι) θα το κάνω βασικό μου περιβάλλον.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...