kSiS Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 καλησπέρα. ετοιμάζομαι σε λίγο καιρό να περάσω καινούρια γραμμή ίντερνετ στην μονοκατοικία μου διότι οι παλιές γραμμές (10ετίας) που περνούσαν μέσα από το χώμα έχουν πάρει υγρασία και είναι έτοιμες να αχρηστευτούν. το ένα από τα δύο ζεύγη έχει βγει ήδη off. η γραμμή θα εγκατασταθεί από το κουτί του ΟΤΕ κατευθείαν στο δωμάτιο (ρούτερ) και δεν θα ακουμπάει στο έδαφος. η απόσταση είναι περίπου 10-15 μέτρα. για την ώρα είμαι με Forthnet ADSL αλλά στο μέλλον έχω βλέψεις για OTE VDSL. ο τεχνικός της φορθνετ μου σύστησε καλώδιο pet μαύρο. εσείς τι έχετε να προτείνετε ? είναι κάτι που πρέπει να λάβω υπόψιν πριν την εγκατάσταση?
Hyphen Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μιλαμε για το καλωδιο του ιντερνετ που περναει μεσα απο τους τοιχους?
kSiS Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) ναι. κοινώς η γραμμή του σπιτιού. ξέχασα να ενημερώσω ότι το καλώδιο θα το βλέπει ήλιος 24ώρες/24ωρο.. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2015 από kSiS
veteranos123 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλώδιο cat5e εξωτερικού τύπου και θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά .
kSiS Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 ευχαριστώ για τις συμβουλές. το cat6 είναι σε κάτι καλύτερο από το cat5? επίσης αν γίνεται να μου προτείνεται από το skroutz διότι έχει πολλά είδη με διαφορετικά χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζω. επισημαίνω ότι το καλώδιο θα είναι σε εξωτερικό χώρο που σημαίνει ήλιος, βροχή, κρύο.
Gentleman88 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα , Διαβάζοντας μερικά σχόλια σας , κατάλαβα ότι μάλλον ειστε κατάλληλοι να ρωτήσω κάτι για την γραμμή μου που μάλλον έιναι λίγο προχωρημένο. Εχω VDSL 50αρα και OTEtv overip(ή όπως λενε την μη δορυφορική).Τον τελευταίο καιρό μου κάνει διάφορα. 1ο δεν συγχρονίζει με πάνω από 32mps και 2ο μου κάνει restart το router (1-3 φορές την ημέρα). Να μην τα πολυλογώ ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ και μου είπε 2 πράγματα . 1ο οτι το καλώδιο του τηλεφώνου θέλει αλλαγή γιατί έχει φθαρεί (το έσω διαπιστώσει και εγώ). Και 2ο ότι επειδή το σπίτι είναι 30ετίας και μεγάλο θα ήταν πολύ καλό να έφερνα καλώδιο UTP απο το κουτί του ΟΤΕ στο router. Έχετε να μου δώσετε κανενα tip για το πως θα το κάνω αυτό; Ξερω για το καλώδιο αλλα δεν έχω δει πως είναι μέσα το κουτι και πιο καλώδιο θα "ακουμπάει" σε τι μεσα στο κουτί για να κάνω την συνδεσή. αν το κάνω αυτο μου εγγυάται 42 mbps. Ξέρω ότι έχει δίκιο για την καλωδίωση του σπιτιού. Το κουτί είναι έξω απο τον δωμάτιο που θα μπει το router. Είναι προφανώς εξωτερικό και δεν συνδέεται κανένα αλλο σπίτι πάνω. όταν λέω κουτί του ΟΤΕ αναφέρομαι όπως καταλάβατε σε αυτο το μικρό που υπάρχει έξω απο κάθε σπιτι , οχι σε κανενα καφαό ή κάτι τέτοιο.(noob). Ευχαριστώ.
mitsus Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Αν θέλεις για αρχή, άνοιξε το κουτί και βγάλε μια φωτογραφία να δούμε.. Θα χρειαστείς μία γεννήτρια και έναν ανιχνευτή ηχητικού σήματος, αν υπάρχουνε πολλά ζευγάρια μέσα στο κουτί(αν δεν θέλεις να φέρεις ηλεκτρολόγο). Πάρε και ένα τηλ. στον ΟΤΕ και ρώτα αν μπορεί να ξαναέρθει κάποιος τεχνικός τους να σου επισημάνει ποιο είναι το καλώδιό σου.(Αν υπάρχει χρέωση, χέστους, βγάλε την φώτο να δούμε) 1
Gentleman88 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Παραθέτω φωτογραφίες . Το μπαλκόνι που βλέπετε είναι ο χώρος με το router. Μάλλον το θέμα είναι ποιά καλώδια του UTP θα συνδεθούν με το κόκκινο και το μπλε καλώδιο του ΟΤΕ με κάποια κλέμα ;
mitsus Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Το καλωδιο με το μαυρο-κοκκινο ειναι αυτο που φερνει την γραμμη. Το μπλε-κοκκινο ειναι αυτο που παει στο σπιτι μεσα. Παρε το (μπλε-ασπρο,μπλε) ζευγαρι απο το utp και το συνδεεις στο μαυρο-κοκκινο αφου αποσυνδεσεις το μπλε-κοκκινο
jkoukos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Αφού θα περάσεις UTP κατευθείαν στο modem/router τότε καλύτερα είναι η παρακάτω συνδεσμολογία. 1. Συνδέεις από το καλώδιο του ΟΤΕ το ζεύγος μαύρο-κόκκινο μόνο με ένα χρωματιστό ζεύγος στο νέο UTP, π.χ. μπλε-άσπρο/μπλε. 2. Το ζεύγος αυτό τερματίζει σε ένα splitter, στη θύρα LINE. 3. Στην θύρα DSL του splitter, συνδέεις με ένα καλώδιο το modem/router. 4. Στην θύρα PHONE του splitter, συνδέεις ένα άλλο χρωματιστό ζεύγος (π.χ. καφέ-άσπρο/καφέ) του νέου UTP καλωδίου. 5. Στην εξωτερική χωνευτή, θα συνδέσεις αυτό το χρωματιστό ζεύγος με το το κόκκινο-μπλε (που ήταν προηγούμενα συνδεδεμένο με το ζεύγος του ΟΤΕ). 6. Θα αφαιρέσεις οποιοδήποτε άλλο φίλτρο ή splitter είχες σε πρίζα του σπιτιού. Με τον παραπάνω τρόπο θα έχεις την ιδανική συνδεσμολογία και δεν πειράζεις καθόλου την υπάρχουσα τηλεφωνική εγκατάσταση. Τις συνδέσεις στην χωνευτή καλό είναι να γίνουν με την ειδική πρεσαριστή φακή, αλλά μπορείς να την κάνεις όπως είναι και τώρα, δηλαδή στρίβοντας μεταξύ τους τους αγωγούς και προστατεύοντας την ένωση με μονωτική ταινία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα