Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οχι δεν ακυρωνεται, απλα κρατειται.. ( εκτος αν ενοεις την περιπτωση του να βαλεις λαθος κωδικο 3 φορες )

στον δρομο ηταν το ατμ της περιπτωσης μου

Δημοσ.

Στα atm που είναι στο δρόμο η κάρτα ακυρώνεται αυτόματα απο το μηχάνημα οπότε πρέπει να βγάλεις άλλη.

Καμία κάρτα δεν ακυρώνεται αυτόματα. Απλά flagaretai οτι κρατήθηκε. 

Εάν γίνει σε offsite ATM τις κάρτες συνήθως ήδη τις έχουν ακυρώσει τηλεφωνικά οι πελάτες. 

Και γενικά να προτιμάτε να τις ακυρώνεται αμέσως διότι δεν παίζει να την ξανα πάρετε παρα μόνο μετά απο 15-20 μέρες ( ίσως ? ).

Και να έχετε στο νού σας ,  να βγεί η καρτούλα για να πάρετε  τα  χρήματα....αλλίως χρήματα δεν βγαίνουν.

Δημοσ.

Ειχα πετυχει σε Εθνικη ατομο που του ειχε κρατηθει η χρεωστικη του καρτα Maestro. Ο κυριος πηγε την επομενη μερα μαζι με την ταυτοτητα του απο το καταστημα που του ειχε κρατηθει η καρτα και την παρελαβε κανονικα.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

'Έκανα το λάθος να πάω σε ΑΤΜ της εθνική off site (ξέμπαρκο δηλαδή όχι μπροστά από υποκατάστημα), βάζω τη κάρτα και μου λέει άμεσα "Το ΑΤΜ δε μπορεί να σας εξυπηρετήσει αυτή τη στιγμή" και μου κρατάει τη κάρτα χωρίς καμία εισαγωγή pin κλπ.

Το θέμα περιπλέκεται στο ότι η κάρτα είναι της μητέρας μου που μένει μόνιμα εξωτερικό.

Ποια είναι η καλύτερη λύση; Να την ακυρώσω άμεσα μέσω της εφαρμογής ebanking ;

Φαντάζομαι το να καλέσω και να περιμένω και στην αναμονή δεν έχει κανένα νόημα αφού δε θα με εξυπηρετήσουν για κάρτα άλλου.

Δημοσ.

Καλά προφανώς δε τη παίρνω πίσω.

Πιο πολύ σκέφτομαι αν αξίζει να την ακυρώσω τώρα ή αν ακυρώνεται μόνη της πχ μόλις ανοίξουν το ΑΤΜ και την βρουν μέσα.

Επίσης με προβληματίζει το ότι είχα κάποιες συναλλαγές σε εκκρεμότητα όπως πχ μια επιστροφή χρημάτων λόγω υπαναχώρησης σε αγορά και αν επηρεάζεται η συναλλαγή  αν ακυρώσω τη κάρτα. (Επειδή η επιστροφή πρέπει να γίνει με την ίδια μέθοδο με τη πληρωμή). 

Γενικά μέσα στο ibank έχει επιλογή επανέκδοσης, επιλογή έκδοσης νέας κάρτας (ακόμα και άλλου τύπου Visa αντί για mastercard) και προσπαθώ να δω τη βέλτιστη λύση.

Δημοσ.

Καμία συναλλαγή δε θα επηρεαστεί.

Η επανέκδοση είναι η μοναδική λύση, αφού το μηχάνημα δεν ήταν σε υποκατάστημα της τράπεζας. Ούτε η μητέρα σου θα μπορούσε να την πάρει.

• Like 1
Δημοσ.

βγαλε ηλεκτρονικα νεα καρτα, να σου δωσουν την καρτα της μητερας σου δε παιζει. οποτε ακυρωσε την παλια απο το ebanking, ή παγωσε την αν θες προσωρινα, και βγαλε μια αλλη. 
αν η καρτα ηταν mastercard και βγαλεις visa τωρα, δεν εχει χρεωση, αλλιώς αν θες παλι mastercard εχει την κλασικη χρεωση για επανεκδοση

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Rumpelstiltskin said:

βγαλε ηλεκτρονικα νεα καρτα, να σου δωσουν την καρτα της μητερας σου δε παιζει. οποτε ακυρωσε την παλια απο το ebanking, ή παγωσε την αν θες προσωρινα, και βγαλε μια αλλη. 
αν η καρτα ηταν mastercard και βγαλεις visa τωρα, δεν εχει χρεωση, αλλιώς αν θες παλι mastercard εχει την κλασικη χρεωση για επανεκδοση

Η αλήθεια είναι το είχα άχτι να βγάλω μια visa (λόγω αεροπορικών όπου για κάποιο λόγο έχεις καλύτερη τιμή) γιατί by default όλοι mastercard βγάζουν.

Έκανα αίτημα έκδοσης VISA και τώρα εμφανίζει 2 κάρτες στο λογαριασμό ως ενεργές.

Φυσικά ξέρω ότι μπορείς να έχεις μόνο μία κάρτα (αν δε κάνω λάθος), οπότε δε ξέρω αν η άλλη θα ακυρωθεί αυτόματα ή όχι.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Η αλήθεια είναι το είχα άχτι να βγάλω μια visa (λόγω αεροπορικών όπου για κάποιο λόγο έχεις καλύτερη τιμή) γιατί by default όλοι mastercard βγάζουν.

Έκανα αίτημα έκδοσης VISA και τώρα εμφανίζει 2 κάρτες στο λογαριασμό ως ενεργές.

Φυσικά ξέρω ότι μπορείς να έχεις μόνο μία κάρτα (αν δε κάνω λάθος), οπότε δε ξέρω αν η άλλη θα ακυρωθεί αυτόματα ή όχι.

Εκανες έκδοση φυσικής κάρτας;Απο τον λογαριασμό της μητέρας σου;

Δημοσ.

Ναι και απ΄ότι κατάλαβα σε ψηφιακή τουλάχιστον μορφή είναι ήδη ενεργή και έτοιμη για χρήση (έγιναν Revolut και οι ελληνικές τράπεζες)  απλά περιμένω να σταλθεί και στη φυσική της μορφή.

(Διαχειρίζομαι εγώ το ebanking της μητέρας μου και έχω εγώ τον αριθμό για αποστολή κωδικού ασφαλείας κλπ. Ουσιαστικά για τη τράπεζα είναι να σαν να τα κάνει όλα η μητέρα μου).

Γενικότερα διαχειρίζομαι τα εν ελλάδι έσοδα και έξοδά της, φορολογικές, ενφια κλπ. 

(Ξέρω GDPR violation) ;) 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Ναι και απ΄ότι κατάλαβα σε ψηφιακή τουλάχιστον μορφή είναι ήδη ενεργή και έτοιμη για χρήση (έγιναν Revolut και οι ελληνικές τράπεζες)  απλά περιμένω να σταλθεί και στη φυσική της μορφή.

(Διαχειρίζομαι εγώ το ebanking της μητέρας μου και έχω εγώ τον αριθμό για αποστολή κωδικού ασφαλείας κλπ. Ουσιαστικά για τη τράπεζα είναι να σαν να τα κάνει όλα η μητέρα μου).

Γενικότερα διαχειρίζομαι τα εν ελλάδι έσοδα και έξοδά της, φορολογικές, ενφια κλπ. 

(Ξέρω GDPR violation) ;) 

To pin πως θα το λάβεις;Πως το κάνει η Εθνική τράπεζα;

Δημοσ.

Δε θυμάμαι ακριβώς.

Νομίζω τελευταία φορά μέσα στο φάκελο με τη κάρτα, είχε μια αλληλουχία αριθμών και σου ερχόταν μετά sms στο κινητό (δηλωμένο για τέτοιες υποθέσεις) με τις θέσεις στις οποίες ήταν το πιν.

Δημοσ.

ειναι λιγο κουλο να σου κρατησει ετσι τη καρτα χωρις να πατησεις κατι. αν ηταν atm πουθενα ξεμπαρκο, μπορει να ηταν και "πειραγμενο". εγω παντως θα την ακυρωνα, για να'χω το κεφαλι μου ησυχο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...