voltmod Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δύο μόλις μήνες μετά την ανακοίνωση της micro four thirds ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής Lumix G7, η Panasonic επεκτείνει την προσφορά της με την νέα Lumia GX8. Η νέα mirroless/ micro four thirds κάμερα της εταιρείας που είναι dustproof και splashproof διαθέτει αισθητήρα Digital Live MOS ανάλυσης 20,3 Megapixels που συνοδεύεται από τον επεξεργαστή εικόνας Venus Engine. Η νέα Lumix GX8 υποστηρίζει ISO έως 25.600 και burst modes στα 8fps και 6fps ενώ διαθέτει οθόνη LCD 3,0 ιντσών και NFC και WiFi. Η κάμερα επίσης υποστηρίζει λήψη video ανάλυσης 4K (3840 x 2160 pixels) τόσο στα 24fps όσο και στα 30fps. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που υποστηρίζει επίσης είναι το dual image stabilizer, που υπόσχεται πολύ πιο καθαρές φωτογραφίες όταν την κρατάτε στο χέρι ή σε σενάρια με χαμηλά επίπεδα φωτισμού στο περιβάλλον. Η κάμερα θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο με κόστος $1200 (μόνο το σώμα της, χωρίς σύστημα φακών). Site: Engadget
instasomniac Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Τι σου φαίνεται περίεργο; δε μπορω να καταλαβω τη χρησιμοτητα του 1
dali13gr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Για να μπορείς να την κρατάς και να σημαδεύεις υπό γωνίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσες. Π.χ. πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά. 2
instasomniac Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Για να μπορείς να την κρατάς και να σημαδεύεις υπό γωνίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσες. Π.χ. πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά. Παλι δε καταλαβαινω. Σε αυτο που λες βοηθαει η περιστρεφομενη οθονη. Οτι φωτο θα βγαζω χρησιμοποιώντας το viewfinder θα ειναι απο το υψος των ματιων μου. Το μονο που επηρεαζει το περιστρεφομενο viewfinder ειναι η γωνια απο την οποια μπορω να βγαλω φωτογραφιες ενω η καμερα ειναι στο υψος των ματιων μου. Μπορω απλα να σηκωνω το κεφαλι μου με το ιδιο ακριβως αποτελεσμα.
songless_bird Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 δε μπορω να καταλαβω τη χρησιμοτητα τουπροσφερει ευελιξία . Οπως ειναι στην φωτο ανοικτή στα πλαγιά μπορεις να κοιτάς απο το EVF και με το χέρι να κανεις touch focus με την οθόνη αφής . Μπορεις φυσικά να την εχεις προς το σώμα ανοικτή οπως όλες τις φωτογραφικές ή ανάποδα να κοιτάει προς το σώμα κλειστή για προστασία . Δεν ειναι η πρώτη φωτογραφικη που το εχει. Ειδικά η canon σχεδόν σε ολα τα μοντέλα της αυτη την λύση εχει . Αν και προσωπικά δεν μου αρέσει . Μεγαλώνει τον όγκο της φωτογραφικής οταν ειναι ανοικτή ( τραβάει τα βλέμματα ). http://2.static.img-dpreview.com/files/p/TS480x360~sample_galleries/4981015652/8679206210.jpg?v=3149
dali13gr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Παλι δε καταλαβαινω. Σε αυτο που λες βοηθαει η περιστρεφομενη οθονη. Οτι φωτο θα βγαζω χρησιμοποιώντας το viewfinder θα ειναι απο το υψος των ματιων μου. Το μονο που επηρεαζει το περιστρεφομενο viewfinder ειναι η γωνια απο την οποια μπορω να βγαλω φωτογραφιες ενω η καμερα ειναι στο υψος των ματιων μου. Μπορω απλα να σηκωνω το κεφαλι μου με το ιδιο ακριβως αποτελεσμα. Περιστρεφόμενο είναι το viewfinder και στον κάθετο άξονα.
kapngage Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 ποιό καθαρή εικόνα από το viewfinder από ότι με την lcd , μην το περιστρέφεις άμα δεν θες
Dagsieboy Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Γιατί το περιστρεφόμενο viewfinder? Για να φωτογραφήσεις ας πούμε έναν άνθρωπο σε πλήρες κάδρο (χωρίς να κόψεις πόδια και χωρίς να έχεις στη μισή εικόνα μόνο ουρανό) υπό σωστή γωνία χωρίς να χαλάς την προοπτική πρέπει η μηχανή να είναι στο μέσον του ύψους του θέματός σου. Δηλαδή στη μέση του και κατα πάσα πιθανότητα στο ύψος της δικιάς σου μέσης (waist level). Οπότε για να χρησιμοποιήσεις το viewfinder πρέπει είτε να γωνατίσεις ή πολύ απλά να στρέψεις το viewfinder προς τα πάνω και να σκύψεις λίγο αντί να γονατίσεις. 1
Retromaniac Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δύο μόλις μήνες μετά την ανακοίνωση της micro four thirds ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής Lumix G7, η Panasonic επεκτείνει την προσφορά της με την νέα Lumia GX8. Μακάρι να βγούνε lumia φωτογραφικές πάντως! Είχες μια καλή ιδέα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα