Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω Desktop, από χθες είναι εξαιρετικά αργός, κάνει πάνω από 10 λεπτά να εκκινήσει, όταν μπει είναι εξαιρετικά αργός και όταν αρχίζει να τρέχει κανονικά μια εφαρμογή παγώνει για κάποιο διάστημα και μετά ξαναρχίζει.

Έχω το comodo και μέσω αυτό βλέπονταςτην χρήση μνήμης, cpu και δίσκου παρατηρώ τα εξής:

Η χρήση της cpu είναι εξαιρετικά χαμηλή και κατά διαστήματα πέφτει σε μονοψήφιο αριθμό και μηδενίζεται για λίγο, η χρήση του δίσκου επίσης εξαιρετικά χαμηλή με μόνο σύντομα διαστήματα που ανεβαίνει για δευτερόλεπτα. η μνήμη νομίζω είναι φυσιολογική.

Δοκίμασα να κάνω ένα restore μήπως είναι εκεί το πρόβληα αλλά κάπου στην πορεία της διαδικασίας παγώνει όλος ο υπολογιστής και δεν μπορώ να προχωρήσω.

Δοκίμασα με ένα φλασάκι επιδιόρθωσης, δεν ανιχνεύει πρόβλημα, δεν μπορώ να κάνω restore από εκεί γιατί μου βγάζει ένα μήνυμα ότι πρέπει να διαλέξω λειτουργικό. Στους διάφορους οδηγούς πως να μπω σε safe mode στα 8.1 με το φλασάκι εκεί που υποτίθεται θα είχε το start up options εμένα με πετάει στην bios

Αν έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να προκαλεί αυτήν την δυσλειτουργία. Σκέφτηκα τα updates των windows που είχαν γίνει πριν αλλά παρατηρώ ότι ακόμα και με το φλασάκι αργεί να μπει στο περιβάλλον επιδιόρθωσης. Να είναι ο σκληρός; Έχω τα αρχεία που χρειάζομαι σε back up αλλά θα ήθελα να αποφύγω το format που δεν ξέρω και αν λύσει το πρόβλημα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

εφοσον εχεις ελενξει το δισκο σου και εννοω την 'υγεια του' ... δες και τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη σου και απο κει και περα θα δεις αν εχει προβλημα το λειτουργικο σου ή ειναι καποιο προγραμμα που το προκαλει αυτο..

αφαιρεσε οτι antivirus και προγραμματα εχεις για προστασια παραπανησια αυτη τη στιγμη για να δεις αν προκυπτει απο αυτο το θεμα

και για να μπεις σε ασφαλη λειτουργια στα windows 8/8.1 θα πρεπει καταρχην να την ενεργοποιησεις ακολουθωντας αυτη τη διαδικασια

http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/enable-the-f8-key-in-windows-8/

και οταν εχεις νεωτερα ξαναγραφεις..

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ, οι θερμοκρασίες της είχα ελέγξει είναι φυσιολογικές, επίσης είχα δοκιμάσει να δώσω την εντολή που περιγράφει το λινκ που μου έδωσες αλλά δυστυχώς μου εμφάνιζε το μήνυμα: The boot configuration data store could not be opened, The requested system device cannot be found.

Αυτήν την στιγμή απεγκαθιστώ (αργά και βασανιστικά) διάφορα προγράμματα να δω. Θα ενημερώσω μόλις έχω νεότερα.

Δημοσ.
Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα μάλλον, το έκανα και:

Προβλέπεται βλάβη - Απόδοση: 5 Reallocated Sectors Count, Ο Αριθμός τομέων που μετακινήθηκαν σε εφεδρική περιοχή. Δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην επιφάνεια του δίσκου ή στις κεφαλές ανάγνωσης/εγγραφής.

Υπάρχουν 1889 κατεστραμμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτών των τομέων μετακινήθηκαν σε εφεδρική περιοχή.

Με βάση των αριθμό προσπαθειών απαναπροσδιορισμού, η υγεία του δίσκου χειροτέρευσε σε διαφορετικά βήματα.

Υπάρχουν 952 αδύναμοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Μπορούν να επαναπροσδιοριστούν οποιαδήποτε στιγμή στη μετέπειτα χρήση του δίσκου.

Αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο αμέσως.

Τι πρέπει να είναι αυτό που πρώτα πρέπει να κάνω;

Να φέρω έναν εξωτερικό δίσκο και να κάνω Image αυτόν για να μην χρειαστεί να τον σβήσω καν;

• Like 1
Δημοσ.

Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα μάλλον, το έκανα και:

Προβλέπεται βλάβη - Απόδοση: 5 Reallocated Sectors Count, Ο Αριθμός τομέων που μετακινήθηκαν σε εφεδρική περιοχή. Δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην επιφάνεια του δίσκου ή στις κεφαλές ανάγνωσης/εγγραφής.

Υπάρχουν 1889 κατεστραμμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτών των τομέων μετακινήθηκαν σε εφεδρική περιοχή.

Με βάση των αριθμό προσπαθειών απαναπροσδιορισμού, η υγεία του δίσκου χειροτέρευσε σε διαφορετικά βήματα.

Υπάρχουν 952 αδύναμοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Μπορούν να επαναπροσδιοριστούν οποιαδήποτε στιγμή στη μετέπειτα χρήση του δίσκου.

Αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο αμέσως.

Τι πρέπει να είναι αυτό που πρώτα πρέπει να κάνω;

Να φέρω έναν εξωτερικό δίσκο και να κάνω Image αυτόν για να μην χρειαστεί να τον σβήσω καν;

όπως είναι τον παίρνεις τον βαφεις μπλε και στη θάλασσα!!...δεν θα πρότεινα να κανεις image αλλά αντιθέτως να πάρεις σκληρό δίσκο και να του φορτώσεις 'καθαρα' windows!μονο οτιδήποτε αλλά αρχεία (αν έχεις) backup αμέσως!
Δημοσ.

έχω πρόβλημα με 2 προγράμματα που δεν έχω το cd τους για να τα εγκαταστήσω και μου είναι απαραίτητα και θα πρέπει να περιμένω για να μου τα ξαναστείλουν. Το Image δεν θα  δουλέψει;

Δημοσ.

έχω πρόβλημα με 2 προγράμματα που δεν έχω το cd τους για να τα εγκαταστήσω και μου είναι απαραίτητα και θα πρέπει να περιμένω για να μου τα ξαναστείλουν. Το Image δεν θα δουλέψει;

μμ ναι! Δοκίμασε να κανεις image (αν μπορέσεις).τωρα για τα προγράμματα (να μη σε πάρω στο λαιμό μου)πιστεύω πως θα δουλεψουν!Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα!
Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι ότι στο χαλί που βρίσκεται ο δίσκος δεν θα μπορέσεις να πάρεις image! Για πια προγράμματα μιλάμε?

• Like 1
Δημοσ.

ήταν λογιστικά τα προγράμματα, εντάξει τα βρήκα από ένα συνάδελφο. Θα κάνω μια προσπάθεια ωστόσο  για Image στην χειρότερη δεν θα επιτύχει.

• Like 1
Δημοσ.

To image απέτυχε αλλά με το που απεγκατάστησα antivirus, firewall και μερικά προγράμματα που δεν ήταν απαραίτητα το σύστημα τρέχει μια χαρά.. 

Κρίμα που δεν γλυτώνω την ταλαιπωρία να τα εγκαταστήσω ξανά, τουλάχιστον είναι μέσα στην εγγύηση ο υπολογιστής και ο σκληρός..

• Like 1
Δημοσ.

Κατόρθωσα τελικά να πάρω Image, πήγα τον σκληρό και μου τον άλλαξαν δωρεάν βάσει της εγγύησης αλλά προτίμησα τελικά μια καθαρή εγκατάσταση να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όπως με συμβούλεψαν και πιο πάνω. 

Αυτό που μου έμεινε σαν μάθημα είναι εκτός από back up τα αρχεία που έχω να κάνω και έναν έλεγχο στο κληρό που και πω για να προλαβαίνω τέτοιες καταστάσεις πριν φτάσει ο σκληρός στο τέλος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...