R.E.M. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Καλημέρα Πρόσφατα χρειάστηκε να φτιάξω ένα βίντεο στον movie maker. Το πρόβλημα είναι ότι όταν εισάγω το βίντεο, το οποίο είναι κατάληξης .mpg, δεν μου διαβάζει την εικόνα, παρά μόνο τον ήχο(δείχνει μόνο την κυματομορφή). Έχω windows 8,1. Δοκιμασμένο σε 7άρια παίζει κανονικά.Στα 8,1 δεν μου διαβάζει την εικόνα ακόμα και αν το παίξω στον media player, εν αντιθέσει με άλλον player όπως bspalyer που παίζει κανονικά. Δοκίμασα και με την έκδοση 6 του movie maker αλλά τίποτα. Δοκίμασα επίσης να κατεβάσω το K-lite Full pack, με το οποίο όμως δεν είδα κάποια διαφορά. Καμιά ιδέα...? Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
micos000 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Βάλε το media info και φόρτωσε το βίντεο ή κάνε δεξί κλικ->media info. Πάτα Προβολή->Κείμενο και πάρε με copy όλες τις πληροφορίες. Βάλτες σε επόμενο μήνυμα για να έχουμε μια εικόνα από του codes που χρησιμοποιήθηκαν. Βασικά, αφού είναι mpg θα πρέπει να είναι MPEG-2 ή 1 αλλά αυτό είναι πολύ παλιό και δεν το νομίζω. Αν είναι οτιδήποτε άλλο τότε πρέπει να γίνει αλλαγή στο container του βίντεο.
R.E.M. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 General Complete name : C:\Users\Vaio_Home\Desktop\tmp\Χαρούλης - Carotone Το σκουλαρίκι - Amor Jibaro.MPG Format : MPEG-PS File size : 365 MiB Duration : 5mn 20s Overall bit rate mode : Variable Overall bit rate : 9 549 Kbps Video ID : 224 (0xE0) Format : MPEG Video Format version : Version 2 Format profile : Main@Main Format settings, BVOP : Yes Format settings, Matrix : Custom Format settings, GOP : M=3, N=12 Format settings, picture structure : Frame Duration : 5mn 20s Bit rate mode : Variable Bit rate : 9 100 Kbps Width : 720 pixels Height : 576 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate : 25.000 fps Standard : PAL Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Interlaced Scan order : Top Field First Compression mode : Lossy Bits/(Pixel*Frame) : 0.878 Time code of first frame : 00:00:00:00 Time code source : Group of pictures header GOP, Open/Closed : Closed Stream size : 348 MiB (95%) Audio ID : 189 (0xBD)-128 (0x80) Format : AC-3 Format/Info : Audio Coding 3 Mode extension : CM (complete main) Format settings, Endianness : Big Muxing mode : DVD-Video Duration : 5mn 20s Bit rate mode : Constant Bit rate : 256 Kbps Channel(s) : 2 channels Channel positions : Front: L R Sampling rate : 48.0 KHz Compression mode : Lossy Stream size : 9.79 MiB (3%) Δοκίμασα και αλλαγή του container. Το έκανα σε .mov (επειδή μου διαβάζει αυτά τα αρχεία) όμως αυτό παρ'όλη την αλλαγή, πάλι δεν το διαβάζει...
micos000 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μην αλλάζεις container. Είναι κλασσικό interlaced mpeg2 αρχείο με με στερεοφωνικό ac3 ήχο. Θα έπρεπε να παίζει σε όλους τους player και να το εισάγει κανονικά το movie maker. Το γκούγκλαρα λίγο και με αυτό που είδα που έπεσαν αυτιά! http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-play-dvds-in-windows-8.html Δηλαδή με λίγα λόγια η ms θεωρεί την τεχνολογία του mpeg παρωχημένη και ΔΕΝ παρέχει την δυνατότητα της αναπαραγωγής των mpeg2 αρχείων στα windows και αν το θέλεις θα πρέπει να αγοράσεις ή να "βρεις" το Windows 8 Media Center Pack ή το Windows 8 Pro Pack.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα