Προς το περιεχόμενο

NBA 2k16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κουμπί για να σου κάνει αυτό που λες είναι το R1 του Playstation controller (RB στο Xbox). Ακριβώς πάνω από το turbo. Δεν έχει αλλάξει από τις προηγούμενες εκδόσεις. Αν δεν δουλεύει, μάλλον κάτι έχει γίνει λάθος στο mapping των controls;

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το R1 ειναι το τρεξιμο και το R2 το Icon pass ... Στη φωτο το 6 και το 8 αντιστοιχα ... Απλα πατωντας το 8 δεν εμφανιζει πανω απο τους παικτες τα συμβολα για το που θα δωσεις πασα. Αντιστοιχα το L2 ( κουμπι 7) που ειναι τα Call Play πανω απο τους παικτες εμφανιζει X, Y , A, B

9lh2pv.jpg

Δημοσ.

Εμένα είναι ανάποδα. To R8 είναι το τρέξιμο, τo R5 το pass icon, το L5 τα συστήματα (και από φέτος πατημένο καλεί για σκριν) ενώ το L7 είναι το ποστάρισμα (κι αυτό είναι φετινή αλλαγή). Aπ' όσο θυμάμαι πάντα έτσι δούλευαν τα κουμπιά στο NBA 2k, αυτά είναι τα default controls.

Δημοσ.

Μάιστα, έπαιξα 2-3 αγώνες στα γρήγορα οπότε πάμε για μερικές σκόρπιες πρώτες εντυπώσεις:

2) Τα ρόστερ της Ευρωλίγκας ως συνήθως για γέλια. Ο Μάντζαρης στον Ολυμπιακό, ο Διαμαντάκος βασικός σέντερ στον Παναθηναϊκό κλπ. Δεν μπήκα καν στον κόπο να κοιτάξω τις υπόλοιπες ομάδες. Θεωρητικά θα διορθωθούν με update, αλλά 2k sports είναι αυτή, μπορεί να το βγάλουν γύρω στο Πάσχα.

4) Μου βγήκε η ψυχή μέχρι να συνηθίσω ότι το Υ δεν είναι πλέον το ποστάρισμα και ότι το Β δεν είναι για σκριν. Νομίζω όμως ότι ο νέος τρόπος ποσταρίσματος με κρατημένο LT είναι προτιμότερος. Το πρόβλημα με το Υ είναι πως έπαιρνε αρκετή ώρα να μπεις σε post-up mode ή να βγεις από αυτό. Με το LT το κάνεις πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

5) Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν υπάρχει practice school αλλά μόνο video tutorials (που στην έκδοση του θείου δεν δουλεύουν καν). Μεγάλο φάουλ αφού άλλο να σου λέει τις κινήσεις και να τις κάνεις επιτόπου και άλλο να βλέπεις απλώς ένα video. Αν είναι έτσι τα βλέπω και στο youtube. Ειδικά όσοι παίζουν το παιχνίδι για πρώτη φορά θα δυσκολευτούν αρκετά να εξοικειωθούν με τις πάμπολλες κινήσεις.

6) Είδα φάουλ πάνω σε σκριν χωρίς απαραίτητα να σωριάζεται ο ψηλός (όπως γινόταν κατά κόρον πέρσι). Είδα ωραιότατα drive που κατέληγαν σε γκολ-φάουλ, κάτι που πριν 2-3 χρόνια ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι ομάδες έχουν γενικά πολλή κίνηση αλλά στα λίγα λεπτά που έπαιξα δεν μπόρεσα να εξάγω ασφαλή συμπεράσματα για το ΑΙ (ειδικά των αντιπάλων). Γενικά οι αντίπαλοι τρέχουν πολύ, έπαιξα ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και οι πράσινοι έτρεχαν λες και αγωνιζόμασταν σε All Star game. Τα στεφάνια μού φαίνονται λίγο μεγαλύτερα (βλ. βαρέλια) αλλά προφανώς είναι ιδέα μου. Τα γραφικά και οι φωτισμοί ελαφρώς βελτιωμένα σε σχέση με πέρσι. Το install είναι 45 GB.

Γιατι ο Μαντζαρης που παιζει; Εκτος και αν τον εχουν στον Παναθηναικο και αυτο εννοουσες γιατι απο 2 παιχνιδια που επαιξα δεν εβαλα Ευρωλιγκα ξεχαστηκα. 

Μερικές ακόμα παρατηρήσεις:

1) Με το dynamic vertical sync στο off (αλλά το απλό vertical sync ενεργοποιημένο), υπάρχει σαφής βελτίωση και πρακτικά παίζει περίπου όπως πέρσι. Τα όποια slowdowns και το stuttering πλέον φαίνονται κυρίως στα transitions μεταξύ cut scene και κανονικής μετάδοσης (και όχι πάντα, αφήστε δε που μετά από ένα σημείο τα κλείνω τελείως τα cut scenes και τα replays). Δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του dynamic vsync αλλά σίγουρα έχει επίπτωση στο παιχνίδι. Το ίδιο λένε και εδώ.

2) Η κίνηση των παικτών είναι πραγματικά καταπληκτική. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο fluid motion σε αθλητικό παιχνίδι (εξαίρεση το Kick Off 2!) και το καταλαβαίνεις καλύτερα αν πας για drive. Νομίζεις ότι πρόκειται για πραγματικό μπάσκετ. Πολύ εντυπωσιακό. Δυστυχώς η υπερβολική ταχύτητα του παιχνιδιού χαλάει κάπως τη συνολική εικόνα.

3) Το αντίπαλο ΑΙ φέτος συμπεριφέρεται πολύ πιο έξυπνα στην άμυνα. Στα pick 'n' roll παίζουν καταπληκτικά το hedge out (πρώτη φορά που το βλέπω σε 2k). Στις isolation καταστάσεις καταλαβαίνουν προς τα που θέλεις να πας και κλείνουν υποδειγματικά το διάδρομο με το σώμα ακόμα κι αν δεν σκοπεύεις να κινηθείς προς το καλάθι αλλά πχ. στα πλάγια για να ξεκινήσεις ένα σύστημα. Στα drive προσπαθούν να σε κόψουν πολλές φορές με δεύτερο ψηλό παίκτη που πηδάει σε δεύτερο χρόνο (έφαγα αρκετά ωραία ταπίδια έτσι, γιατί δεν έχω συνηθίσει τέτοιες άμυνες). Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις μου έκλεψαν την μπάλα πάνω στο δεύτερο βήμα, πριν προλάβει να σηκωθώ (ούτε αυτό το έχω ξαναδεί σε 2k). Στα επιθετικά rebound θα σηκωθούν αμέσως για σουτ και δεν θα κάτσουν κάτω από το καλάθι να το σκέφτονται για κανα... τρίλεπτο. Εννοείται πως οποιοδήποτε λάθος στη δική μας άμυνα δεν συγχωρείται με τίποτα, αφού οι αντίπαλοι αμέσως θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν. Να σημειώσω ότι παίζω σε επίπεδο All Star αφού παραδοσιακά είναι αυτό που κρατάει τις ισορροπίες και δεν προσπαθεί να κλέψει ασύστολα για να κλείσει την ψαλίδα με την ανθρώπινη νοημοσύνη.

4) Αν είδα κάποιο πρόβλημα αυτό ήταν στη λειτουργία της άμυνάς μου, με παίκτες που δεν έλεγχα να χάνουν ορισμένες φορές τους αντιπάλους τους ή να μην κάνουν γρήγορα recover μέτα από σκριν. Κάποια πράγματα θα παραμείνουν αγιάτρευτα στο 2k...

5) Είδα λιγότερα φάουλ σε drive, ειδικά όταν προσπαθώ να παίξω άμυνα με το σώμα και τα χέρια ψηλά, χωρίς να πηδήξω. Μέχρι πέρσι είχαμε τα κλασικά "ευρωπαϊκά" φάουλ που ίσα να ακουμπούσα λίγο τον αντίπαλο φρρρρρρ αμέσως το πέναλτι. Τώρα τα δίνει πιο δύσκολα και σου επιτρέπει να παίξεις πιο σφιχτή άμυνα.

6) Το ΑΙ κάνει contest κάθε σουτ, δεν χαρίζει τίποτα. Σε τουλάχιστον 4-5 περιπτώσεις έφαγα μεγαλοπρεπέστατες τάπες σε σουτ των 4-5 μέτρων, όταν είχα τον αμυντικό πολύ κοντά και το στιλ του επιτιθέμενου δεν δυσκόλευε καθόλου την άμυνα.

7) Υπάρχει post-game show με το γνωστό τρίο (Shaq, Ernie Johnson και Kenny Smith). Ο τελευταίος συμμετέχει και στο pre-game show, όπως επίσης και στη σφήνα ημιχρόνου. Όχι ότι λένε πολλά ενδιαφέροντα, αλλά έχει γούστο. Επίσης πριν την αρχή της δεύτερης περιόδου μπορεί να πετύχουμε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη κάποιου παίκτη σε στούντιο, να λέει για τα νιάτα του, την καριέρα του κλπ (δείτε τη φωτογραφία του Ντάνκαν εδώ για να καταλάβετε τι εννοώ). Ωραία προσθήκη. Πέραν τούτου δεν έχω δει κάποια άλλη σημαντική διαφορά στο presentation. Εκτός ίσως από την κάμερα που τρέμει όταν σουτάρουμε βολές εκτός έδρας (τι είναι αυτές οι φλωριές, που είναι τα λέιζερ, οι ιπτάμενοι αναπτήρες, τα μπινελίκια και οι μπασκέτες που τρέμουν). Η επιλογή όμως αυτή μπορεί να απενεργοποιηθεί από το σχετικό μενού.

8) Δεν μπορώ να συνηθίσω τα νέα controls με τίποτα. Θα ψάξω σε κανα youtube για όλα τα training video, όλο και κάποιος άγιος άνθρωπος θα τα ανεβάσει (αφού του παιχνιδιού δεν δουλεύουν).

Αφου συμφωνησω με ολα τα σημεια θα αναφερθω απλα στο θεμα του stuttering το οποιο οντως διορθωνεται αρκετα με την αφαιρεση του dynamic vsync. Θελω να δω αν ειναι θεμα κλειδωματος παντως το stuttering και το εχει η chiquita εκδοση να το δοκιμασω και μετα να το παρω.

Τα controls επισης και εμενα με μπερδευουν πολυ, χαθηκα εχθες σε πολλα σημεια ειδικα στην επιθεση για να βγαλω συστηματα. Αλλα εδω μπερδευομουν με το sprint που στα ποδοσφαιρακια το εχω στο r1 και στο μπασκετ στο r2, με το πρωτο δευτερο παιχνιδι στα συστηματα δεν θα μπερδευομουν να μου πεις..

Ειδικα παντως με τα σημεια  2,3,4,5 συμφωνω απολυτα. Η κινηση των παικτων ειναι καταπληκτικη φετος, τα σκριν πολυ πιο ρεαλιστικα, το ποσταρισμα μου αρεσει περισσοτερο, η αμυνα πανω στον παικτη ειναι πιο "ανεκτικη" και πιο ρεαλιστικη αν την παιξεις σωστα με σωστες τοποθετησεις και timing και δεν πατας απλα να κλεψεις, και γενικοτερα ειναι ισως το πρωτο nba2k16 που νομιζω οτι κανει κατι πραγματικα σωστο και διαφορετικο προς την θετικη κατευθυνση εδω και 2-3 χρονιες τουλαχιστον.

Μου αρεσε επισης η φυσικη του σουτ τρομερα, οπως και η διαφορετικη καταληξη της μπαλας αναλογα το σουτ σου..

Δημοσ.

Για τον Μάντζαρη ομολογώ ότι είπα παπαριά, γιατί προς στιγμήν τον μπέρδεψα με τον... Σλούκα (που όντως έφυγε). Μετά από 3-4 αγώνες, έχω να πω ότι όσο περισσότερο παίζω τόσο πιο πολύ μου αρέσει, άσχετα αν ακόμα είναι πολύ νωρίς. Τελικά παίζουν τα training videos και κάθομαι και τα χαζεύω τώρα. Αν και προφανώς δεν επαρκούν, ξαναβάλτε το practice school ρε χαϊμελέδες, έλεος.

Το All Star σαν να μου φαίνεται ελαφρώς πιο δύσκολο από το περσινό, αφού δεν μπορείς να ανασάνεις ούτε δευτερόλεπτο εκτός κι αν έχεις πολύ καλύτερη ομάδα. Χθες λίγο έχασα το ρυθμό μου και οι 8 πόντοι διαφοράς έγιναν 20 εν ριπή οφθαλμού. Θέλει πολλή συγκέντρωση, ειδικά τώρα που ξαναμαθαίνουμε τα controls σχεδόν από την αρχή.

Η φυσική του σουτ είναι απίστευτη. Πήρα τον Curry στο freestyle training και πραγματικά δεν χόρταινα να τον βλέπω να σουτάρει.

Δημοσ.

Ξέρει κάνεις τι γίνεται με το steam; Το έχω κάνει pre order το key αλλά δεν έχει έρθει ακόμη μάλλον 29 μου είπανε. Το φέρνει ο θείος θα δουλέψει η θα το ξανακατεβάσω πάλι μέσω του steam υπάρχει πιθανότητα να με κάνουν κάνα delete από steam και να χάσω δυνατότητα online;

Δημοσ.

Νομίζω πως τα κλειδιά θα τα στείλουν λίγες ώρες πριν τη μέρα κυκλοφορίας. Η έκδοση του θείου παίζει μια χαρά αν και προφανώς αξίζει η αγορά του παιχνιδιού (αρκεί να σκεφτείτε τα roster updates και τα patches, αφού ειδικά για τα τελευταία δεν βγαίνει ποτέ crack).

Όταν με το καλό σου έρθει το κλειδί του Steam (και πριν εγκαταστήσεις το αυθεντικό παιχνίδι), απλώς σβήσε από το PC οτιδήποτε έχει σχέση με την έκδοση του θείου (saves, αρχεία στο appdata/roaming κλπ) και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα είναι ανάποδα. To R8 είναι το τρέξιμο, τo R5 το pass icon, το L5 τα συστήματα (και από φέτος πατημένο καλεί για σκριν) ενώ το L7 είναι το ποστάρισμα (κι αυτό είναι φετινή αλλαγή). Aπ' όσο θυμάμαι πάντα έτσι δούλευαν τα κουμπιά στο NBA 2k, αυτά είναι τα default controls.

Εστω και με αυτο το mapping, πατωντας R5 σου βγαζει πανω απο τα κεφαλια των παικτων X,Y,A,B για να επιλεξεις σε ποιον θα δωσεις πασα ?

Δημοσ.

Αρχιζω να μαθαινω κανα συστηματακι γιατι θα φαμε πολυ ξυλο φετος απο την AI το βλεπω.. :D

Μου αρεσουν τρομερα τα hand checks φετος και το σουτ. Εχει επισης οπως ειπαμε μια απαραμιλλη φυσικοτητα το παιχνιδι οσο ντριμπλαρεις.

Νομιζω οτι θα το χαρω δεοντως φετος.

• Like 1
Δημοσ.

Εστω και με αυτο το mapping, πατωντας R5 σου βγαζει πανω απο τα κεφαλια των παικτων X,Y,A,B για να επιλεξεις σε ποιον θα δωσεις πασα ?

Ναι, δουλεύει μια χαρά. Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα με το συγκεκριμένο gamepad και το παιχνίδι;

Δημοσ.

Τοσα χρονια το 2K το παιζω με το συγκεκριμενο gamepad ... Δε θυμαμαι ξανα να μου εκανε τετοιο προβλημα.

Το μονο που κανει οταν παταω το icon pass ειναι να βγαζει το κυκλο κατω απο τα ποδια των παικτων, αλλα πανω απο το κεφαλι τους να μην εμφανιζει το X,Y,A,B οπως αναφερω, αλλα παρολα αυτα αν πατησω να δωσω πασα θα δωσει κανονικα

Δημοσ.

https://www.reddit.com/r/GameDeals/comments/3jr6gj/nuuvem_preorder_nba_2k16_8990_brl234_usd10_off/

Σχετικά με το Nuuvem εδώ λένε ότι κάποιοι δεν μπορούν να το αγοράσουν ούτε με βραζιλιάνικο VPN, αφού μάλλον ελέγχεται και το Paypal region στο οποίο είναι δηλωμένο το account. Δεν είμαι βέβαιος όμως αν είναι region locked και αν δεν το επιβεβαιώσει κάποιος "επίσημα" (έστω και στο reddit), θα προτιμήσω το instant gaming.

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση φαίνεται η φετινή χρονιά πολύ καλή άντε μην λέμε πολλά λόγια και το γκαντεμιάσω αλλά οι κριτικές φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες μέχρι τώρα.

Νομίζω πως τα κλειδιά θα τα στείλουν λίγες ώρες πριν τη μέρα κυκλοφορίας. Η έκδοση του θείου παίζει μια χαρά αν και προφανώς αξίζει η αγορά του παιχνιδιού (αρκεί να σκεφτείτε τα roster updates και τα patches, αφού ειδικά για τα τελευταία δεν βγαίνει ποτέ crack).

Όταν με το καλό σου έρθει το κλειδί του Steam (και πριν εγκαταστήσεις το αυθεντικό παιχνίδι), απλώς σβήσε από το PC οτιδήποτε έχει σχέση με την έκδοση του θείου (saves, αρχεία στο appdata/roaming κλπ) και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Σιγά σιγά βέβαια έχουν αρχίσει να βγαίνουν και κάποια κουσούρια (όχι που δεν θα υπήρχαν). Όπως κάθε χρονιά τέτοια εποχή, διαλέγω δυο ομάδες στην τύχη (κατά προτίμηση μέτριες) και παίζω διαρκώς φιλικά μεταξύ τους για να καταλάβω τις αλλαγές στο παιχνίδι, να μάθω τα νέα controls υπό ελεγχόμενες συνθήκες κλπ. Φέτος έχουμε το ζευγάρι Pelikans-Raptors και μέχρι στιγμής έχω παίξει ίσα με 10 αγώνες. Πάμε για τα αρνητικά:

- Πολλές παραβάσεις 3 δευτερολέπτων, πάντα από την μεριά μου. Για κάποιο περίεργο λόγο οι ψηλοί συχνά μπαστακώνονται μέσα στη ρακέτα και περιμένουν να γίνει... κάτι, ακόμα κι αν το σύστημα που τρέχουμε δεν προβλέπει πάσα σε αυτούς. Αποτέλεσμα είναι κάποιες φορές να τους περνάω την μπάλα, χωρίς να έχω συνειδητοποιήσει πόση ώρα βρίσκονται μέσα στη ρακέτα. Μια προσποίηση να κάνω ή ένα γρήγορο ποστάρισμα, φρρρρ αμέσως 3". Στην αρχή δεν με πείραζε, όμως μετά την 5η φορά σε 5-6 αγώνες άρχισα να υποψιάζομαι πως κάτι συμβαίνει. Τεσπα, τώρα το έχω μάθει και προσέχω περισσότερο.

- Φαίνεται πως ξαναγυρίσαμε 3-4 χρόνια πίσω στις laser πάσες 20 μέτρων του ΑΙ σε αμαρκάριστο παίκτη κάτω από το καλάθι. Είχα καιρό να το δω αυτό. Ορισμένες φορές φταίω και εγώ επειδή έχω κρατήσει ένα ψηλό στο κέντρο για παγίδα (έγκλημα), αλλά στον τελευταίο αγώνα πχ. οι Pelikans είχαν την κρισιμότερη επίθεση στα 40", όλη άμυνα μου γύρισε πίσω, έκαναν επαναφορά από την baseline τους και αμέσως ο point έγινε quarterback και αμόλησε πάσα NFL 30 μέτρων στον Davis που βρισκόταν υπό πίεση 1 μέτρο από το καλάθι μας. Μέχρι να καταλάβω τι γίνεται είχε κερδίσει φάουλ-2 βολές (χωρίς να πατήσω τίποτα).

- Ομοίως έχουμε κάποιες εξεζητημένες πάσες του ΑΙ σε οργανωμένη επίθεση, που περνάνε μέσα από την τρύπα της βελόνας σε ψηλό κάτω από το καλάθι. Προφανώς εγώ δεν μπορώ να κάνω τέτοιο πράγμα με τίποτα. Ευτυχώς όμως δεν είναι τόσο συχνές. Από την άλλη όμως τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει άμυνα, γιατί δημιουργείται τέτοιο τουρλουμπούκι, που μέχρι να καταλάβω ποιος πήρε την μπάλα και ποιος τον μαρκάρει, το έχω φάει το καλάθι.

- Στα drive της απελπισίας (βλ. το κεφάλι κάτω και γιούρια με σκοπό κυρίως να πάρουμε το φάουλ) οι παραβάσεις σφυρίζονται πολύ δυσκολότερα από πέρσι. Το πλέον εκνευριστικό του πράγματος όμως είναι ότι πολύ πιο συχνά απ' ότι θα έπρεπε, το ΑΙ σου κλέβει την μπάλα πάνω που πας να σηκωθείς για σουτ. Και δεν έχω βρει τρόπο να το αποφεύγω αυτό. Επιπλέον δεν χρειάζεται να είναι οπωσδήποτε drive-όποιον-πάρει-ο-χάρος, το έχω δει να γίνεται και σε περιπτώσεις που έχω διείσδυση υπό καλές προϋποθέσεις. Στο πραγματικό μπάσκετ δεν συμβαίνει τόσο συχνά. Και στο παιχνίδι δεν υπάρχει τρόπος να προστατεύσεις κάπως την μπάλα, περιμένεις ότι ο παίκτης θα το κάνει αυτόματα αλλά δεν...

- Γενικά στα drive το ΑΙ φαίνεται να έχει πολύ μεγαλύτερη τύχη σε σχέση με εμένα. Έχω την αίσθηση ότι αρκετά από αυτά που έχω χάσει, θα μπορούσαν κάλλιστα να μπουν αφού ο παίκτης μου έχει πολύ καλό διάδρομο, έχει πάρει τα σωστά βήματα, είναι ισοϋψής ή ψηλότερος από τον αντίπαλό του κλπ. Κι όμως ζήτημα να μπαίνουν ένα στα πέντε τέτοια σουτ (αν προηγουμένως δεν μου έχουν κλέψει την μπάλα στο δεύτερο βήμα!) Στο τελευταίο παιχνίδι έχασα ένα τέτοιο σε αιφνιδιασμό στα 2", που πρακτικά μου κόστισε τη νίκη.

- Με ξενίζει λίγο η λογική της προσποίησης. Μέχρι πέρσι είχα μάθει πως αν πατούσα το κουμπί του σουτ για να κάνω προσποίηση, ο παίκτης σταματούσε την ντρίπλα του. Φέτος συνήθως συνεχίζει να ντριπλάρει και με μπερδεύει πολύ σε κινήσεις κοντά στο καλάθι (και όχι μόνο), αφού χάνω τα αυγά και τα πασχάλια. Το δε ΑΙ παίζει πολύ δυνατή άμυνα μέσα στη ρακέτα (η τάπα πάει σύννεφο), οπότε πρακτικά έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ το ποστάρισμα και τις προσποιήσεις του Βαλαντσιούνας που είναι τεράστιο μείον για την ομάδα μου.

- Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του παιχνιδιού (που υπήρχε και σε προηγούμενες εκδόσεις αλλά φέτος φαίνεται να έχει οξυνθεί) είναι η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των αμυντικών στα pick 'n' roll. Συνήθως έχω αυτόν που μαρκάρει τον κοντό, όταν λοιπόν γίνεται το σκριν διακρίνουμε τις εξής περιπτώσεις:

1) αν πάω από μπροστά, τότε φυσιολογικά ο αντίπαλος ψηλός θα ρολάρει και θα κόψει μέσα. Ο δικός μου ψηλός όμως σπανίως θα ακολουθήσει αυτή την κίνηση αυτόματα, πιο πιθανό να κολλήσει πάνω στον κοντό (χωρίς καν να κάνει hedge out για να δυσκολέψει την πάσα).

2) θα φάω το σκριν. Η χειρότερη περίπτωση απ' όλες αφού σε μια τέτοια περίπτωση συνήθως αλλάζω παίκτη και παίρνω τον ψηλό ώστε να μαρκάρω τον χειριστή. Λογικά ο κοντός μου θα έπρεπε να αλλάξει, όμως στην πράξη άλλες φορές κάνει το switch, ενώ άλλες έρχεται κι αυτός στον αντίπαλο point με αποτέλεσμα ο ψηλός να περπατήσει αμέριμνος προς το καλάθι. Εννοείται πως δεν υπάρχουν περιστροφές και οι υπόλοιποι αμυντικοί αποκλείεται να καλύψουν αυτή την κίνηση. Ειδικά αν μου κάτσει τέτοια φάση με Gordon και Anthony Davis, 8 στις 10 φορές είναι καλάθι. Αν τύχει ο αντίπαλος ψηλός να μην κόψει μέσα, τότε φυσιολογικά ο αντίστοιχος δικός μου θα πρέπει να κάνει recover. Έλα μου όμως που ούτε αυτή η ενέργεια έχει συνέπεια. Άλλες φορές το κάνει αμέσως, άλλες φορές κάθεται και χαζεύει ενώ το πιο συνηθισμένο είναι να ξαναγυρίσει στον παίκτη του αλλά σε λάθος σημείο (πχ. από την αντίθετη μεριά, μακρυά από το καλάθι, ώστε να του δώσει ωραιότατο διάδρομο).

3) θα πάω πίσω από το σκριν. Τότε συνήθως γίνεται τέτοιο συνονθύλευμα με 4 παίκτες εντός 2 τετραγωνικών μέτρων, που πλέον τα πάντα είναι πιθανά. Απλώς προσεύχομαι να μην κόψει προς τα μέσα ο κοντός, γιατί τότε δύσκολα μπορώ να του κλείσω το drive. Και όπως είπαμε πιο πάνω, τα drive του ΑΙ μπαίνουν ευκολότερα από τα δικά μου.

Αυτά τα ολίγα για τώρα. Περισσότερα αύριο. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να νικήσω τους Pelikans. Στον προ-προηγούμενο αγώνα πίεζα μέχρι το τέλος αλλά τελικά έχασα 7 πόντους, στον επόμενο έφαγα μια 20άρα στο κεφάλι αφού δεν τράβηξε καθόλου η άμυνα (ούτε και η επίθεση δυστυχώς) ενώ στον τελευταίο έχασα αυτό το layup στα 2", πήγαμε παράταση και τελικά χάσαμε με 3 πόντους. Που να είχε παίξει περισσότερο και ο Davis που αποβλήθηκε με φάουλ αλλά ακόμα κι έτσι βγήκε εύκολα MVP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...