Προς το περιεχόμενο

NBA 2k16

xtrmsnpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί σε κάποιους παίχτες βγάζει ένα A πάνω από το κεφάλι τους κάποιες φορές;

Πρέπει να έχει να κάνει με το σύστημα. Αν δεν πατάς κάποιο κουμπί και το Α βγαίνει μόνο του, τότε μάλλον έχεις ενεργοποιήσει τις απλουστευμένες ενδείξεις στα playcalls οπότε αντί να σου δείξει ολόκληρο το σύστημα (με βελάκια στο παρκέ κλπ), απλώς εμφανίζει το Α για να ξέρεις σε ποιον και πότε να πασάρεις.

Κατά τ' άλλα ζήσαμε πάλι στιγμές απείρου κάλλους στο Los Angeles, γυρίσαμε από το -9, γύρισαν το +6 και τελικά νικήσαμε 59-61 σε ένα ανεκδιήγητο αγώνα. Εμείς απλώς προσπαθούσαμε να κλείσουμε τη ρακέτα από τα ατομικά drive των αντιπάλων (αφού πρακτικά με κανένα άλλο τρόπο δεν έβαζαν καλάθι, παρά τα 4/7 τρίποντα) και στην επίθεση να έχουμε αποκλειστικό σκοπό να βρούμε ελεύθερο διάδρομο και να καρφώσουμε την μπάλα (χωρίς όμως να ρισκάρω pick 'n' roll που καταλήγουν πολύ συχνά σε κλέψιμο).

Κάποια στιγμή τα κατακαημένα τα ματάκια μας υποχρεώθηκαν να δουν κι αυτό:

Να κάνω μια σύντομη ανάλυση:

- Μπάλα για τους Lakers. Επειδή πολλές φορές την έχω πάθει ο ψηλός που κάνει την επαναφορά να κόβει άμεσα προς το καλάθι, έχω σταματήσει να παίζω κοντινή άμυνα πάνω στην πάσα. Αντιθέτως τραβάω τον αμυντικό πίσω για να καλύψω χώρο αλλά και το προαναφερθέν κόψιμο.

- Αυτό και έκανα με το Henson. Παρατηρήστε πως είμαι 3 μέτρα πίσω. Μεταξύ άλλων καλύπτω και την απευθείας πάσα στη ρακέτα και δη κάτω από το καλάθι, κάτι που έχω δει κάμποσες φορές.

- Την επαναφορά κάνει ο Larry Nance ο νέοπας, γιος του ομώνυμου και αλήστου μνήμης power forward των Cavaliers.

- Η πάσα πηγαίνει στη γωνία στον Huertas, αμέσως αλλάζω στον Middleton με σκοπό να κλείσω baseline και drive.

- Το ΑΙ αναλαμβάνει τον έλεγχο του Henson, ο οποίος χιμάει αμέσως στον Nance επειδή του έφαγε την τελευταία μπουκιά από το κανταΐφι.

- Ο Nance παίρνει φόρα και κόβει ανενόχλητος προς τα μέσα, φήμες λένε ότι τη στιγμή που προσπερνούσε τον AI-controlled και ανεγκέφαλο (pun intended) Henson, του ψιθύρισε "lol, fail, noob, λουκούμι ήταν"

- Η κατάληξη της φάσης στις οθόνες σας.

Προφανώς δίνω βάρος σε τέτοιες φάσεις γιατί δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε σπάνιες. Είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε γμημένο αγώνα! Και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό.

Το κλου ή απαύγασμα αν θέλετε ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, με τη διαφορά στους δύο πόντους, τον Αντεμπούτο να αστοχεί στα 4", τον Huertas να παίρνει το rebound, να κάνει δυο βήματα και να αμολάει σουτ από τη ρακέτα του με φυσιολογική κατάληξη το airball. Σημαντική παρατήρηση: οι Lakers είχαν ακόμα ένα timeout...

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σήμερα ήταν μια καλή μέρα.

Έπαιξα εντός έδρας εναντίον των Pistons. Ώπα όχι, μάλλον έπρεπε να πω έπαιξα εναντίον των Pistons '89. Γιατί η άμυνά τους ήταν εξίσου καλή με το κοπάνι του γερο-Laimbeer (aka. Prince of Darkness). Σε τουλάχιστον 10 φάσεις μου έκλεψαν την μπάλα πάνω σε drive (χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα), πρακτικά τον πλέον σίγουρο τρόπο που έχω για να σκοράρω.

Σε τουλάχιστον 10 φάσεις η άμυνά μου για κάποιο περίεργο λόγο άνοιγε (προφανώς από παίκτες που δεν έλεγχα εγώ) και έδινε στους Pistons συνεχόμενα ελεύθερα σουτ από τις γωνίες.

Σε ακριβώς 10 φάσεις ο "σουτέρ" Bayless προσπάθησε να σκοράρει με περιφερειακό σουτ, μόνο που τελείωσε με 1/10... Θα μπορούσε και με 1/100, δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση. Τίποτα πλέον δεν μου κάνει εντύπωση σε αυτό τον απίστευτα βρωμερό οχετό σαπίλας που ονομάζεται NBA 2k16. Σε 25 λεπτά αγώνα είχα καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να βάλω 42 πόντους με λιγότερο από 40% ευστοχία.

Παρά τις καλύτερες προθέσεις και την ζεν ψυχολογία μου όταν ξεκίνησα το παιχνίδι, τελικά έπαιξε Alt-F4, δεν άντεξα άλλο εγώ ο ήρωας. Δεν θα μου πηγαίνει στο τριάντα η πίεση κάθε φορά. Γιατί λοιπόν ήταν μια καλή μέρα;

Μα γιατί αποφάσισα επιτέλους να απεγκαταστήσω τον άθλιο βόρβορο ΝΒΑ 2k16. Και τα save files και όλα, δεν κράτησα τίποτα, ούτε και θέλω να τα ξαναδώ. Τέρμα για φέτο, αρκετά μας ταλαιπώρησε. Του χρόνου αγορά ούτε για αστείο. Τορεντάδικο και αν. Ούτε για να το πειρατέψεις δεν είναι αυτό το εκτρωματικό παιχνίδι, τόσο πολύ ζέχνει. Μείνετε μακρυά.

• Like 2

Από περιέργεια καθαρά και χωρίς ίχνος ειρωνείας,  δε μπορείς να πειράξεις τα sliders ώστε ο Bayless να βάζει τα σουτ που πρέπει αν βάζει και να μη παίζεις μόνο με drives? Δε μου φαίνεται ότι το απολαμβάνεις το παιχνίδι και δε νομίζω ότι θα το απολάμβανες ακόμη και αν δε σου κλέβαν τη μπάλα πάνω σε drive και κέρδιζες.

• Moderators

Nzeppos, we salute you.

(συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις σχολιασμό ή κάποιο video review, αλλά οκ, άντεξες τόσο καιρό, time to rest. :) )

Από περιέργεια καθαρά και χωρίς ίχνος ειρωνείας,  δε μπορείς να πειράξεις τα sliders ώστε ο Bayless να βάζει τα σουτ που πρέπει αν βάζει και να μη παίζεις μόνο με drives? Δε μου φαίνεται ότι το απολαμβάνεις το παιχνίδι και δε νομίζω ότι θα το απολάμβανες ακόμη και αν δε σου κλέβαν τη μπάλα πάνω σε drive και κέρδιζες.

Έννοια σου και δεν σε παρεξηγώ. Τα sliders είναι ήδη πειραγμένα αφού χρησιμοποιώ αυτά που προτείνε ο fearwhatnow. Τα οποία όντως βελτίωσαν μέχρι κάποιο βαθμό το παιχνίδι (αν και είχαν κάποια κουσούρια που οφείλονται περισσότερο στη μηχανή του 2k16, πχ. το χαμηλότερο passing για το ΑΙ είχε αποτέλεσμα αρκετές φαινομενικά εύκολες πάσες να βγαίνουν... εκτός αρένας).

Φέτος όμως δεν είχα καμία όρεξη να κάθομαι να ασχολούμαι με slider adjustments. Τις προηγούμενες χρονιές συνήθως έβρισκα ένα δημοφιλές σετ και το χρησιμοποιούσα ως βάση για fine tuning μέχρι να βρω τις ισορροπίες. Στο  2k16 όμως δεν είχα ούτε υπομονή, ούτε χρόνο άρα δεν ασχολήθηκα. Ενδεχομένως κακώς.

Nzeppos, we salute you.

(συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις σχολιασμό ή κάποιο video review, αλλά οκ, άντεξες τόσο καιρό, time to rest.  :) )

Τώρα που αρχίζουν τα playoff του ΝΒΑ σίγουρα θα αρχίσει να με τρώει να το ξαναβάλω, ειδικά αν αποφασίσω να παίξω με τα sliders (βλ. παραπάνω). Αν γίνει αυτό, τότε υπόσχομαι να κάνω video review με άφθονα μπινελίκια. Αν μη τι άλλο δεν θα βλέπω μόνο εγώ αυτά τα ασύλληπτα αίσχη που γίνονται, θα πρέπει να τα υποστείτε κι εσείς!

• Like 1

https://www.reddit.com/r/NBA2k/comments/4e68wl/my_nba2k16_story_told_in_videos/

I've finally finished both Dominations and all Challenges (well, except for the Rewards Multiplayer one). I saved all the clips where something interesting happened. Lots of rage.

Rage.

Enjoy!

Missed green releases

Rage part 1

Rage part 2

Awesome stuff

Dirk hitting a shitload of game winners, I posted this one before

Δεν είναι δικό μου, αλλά θα μπορούσε να ήταν...

• Like 1

nzeppos έχεις ασχοληθεί καθόλου με mypark?

Λίγο στην αρχή αλλά δεν είναι μπάσκετ αυτό που παίζεται στο πάρκο, ούτε καν streetball. Είναι κάτι πολύ χειρότερο.

Και εγώ μια φορά έπαιξα με έναν φίλο, είδα και 5-6 βιντεάκια... πολύ σαπίλα.

Τελικά το NBA 2k16 φαίνεται να είναι καλό μόνο για να παίζεις locally με φίλους.

• Like 1

Εγώ θα διαφοροποιηθώ. Το ΝΒΑ 2Κ16 είναι παιχνιδάρα και γι αυτό το λόγο αν και πήρα και το pro ζήτημα αν έπαιξα φέτος 2 αγώνες. Και μάλιστα παρά το γεγονός ότι προσωπικά έχω κάποια θέματα με τα γραφικά από όταν άλλαξα κάρτα και πήγα σε καλύτερη :P (Δεν έχω καταλάβει γιατί. Ίσως να φταίει και ο σκληρός που έχω το παιχνίδι)

Έχω παίξει σε πολλά modes. Απλούς online αγώνες, mypark, mycareer, online tournament, pro am (και walk on και με ομάδες) και πραγματικά χαίρομαι να παίζω. Ναι πολλές φορές με εκνευρίζει που χάνω ελεύθερα τρίποντα με καλά releases ή που δυσκολεύομαι να βάλω την μπάλα μέσα στη ρακέτα και να παίξω με τους ψηλούς αλλά οι κινήσεις των παιχτών είναι απίστευτες και τα παιχνίδια μου πάρα πολύ συχνά κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα (χάνω-κερδίζω).

Θα ήθελα να ρωτήσω αν όσοι απογοητευτήκατε παίζετε απέναντι στο CPU. Αν ισχύει αυτό, τότε είναι ξεκάθαρα αυτός ο λόγος που δεν το θέλετε το παιχνίδι. Το CPU ΚΛΕΒΕΙ για γίνεται δύσκολο το παιχνίδι. Δεν θα χάσει σουτ ελεύθερα, θα βάλει και contested που είναι αδύνατον να βάλουμε εμείς την ίδια στιγμή που θα χάνουμε ελεύθερα σουτ με καλά releases. Είναι η αντίθετη λογική από αυτή του pro. Στο ανώτατο επίπεδο του pro η μόνη αλλαγή που έχει γίνει την τελευταία διετία είναι ότι μπορεί και να γυρνάει καμιά μπάλα προς τα πίσω. Κατά τα λοιπά σκοπός είναι να μάθεις να παίζεις. Αργά ή γρήγορα μπορείς να νικάς με πολλά γκολ. Στο 2k η λογική του Hall of Fame είναι να μην αφήνεις ΟΥΤΕ ΜΙΑ άμυνα και να προσπαθείς για το εύκολο-απλό-σίγουρο καλάθι στην επίθεση. Το παιχνίδι δεν θα το μάθεις παίζοντας αλλά θα πρέπει να πας να κάνεις ελεύθερες προπονήσεις για να μάθεις τα releases των παιχτών (ενώ στο pro ελάχιστοι μπαίνουν στο training mode). Επίσης είναι προφανές ότι στο NBA προωθούν πολύ το online κομμάτι ενώ το pro έχει φάει τρομερό κράξιμο για τους cheaters και δεν έχει κάνει πολύ προσπάθεια να βελτιώσει την κατάσταση (στο FIFA είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει παρά τις πολύ καλές προσπάθειες που έχει κάνει). Το μόνο glitch του 2K (δεν είναι αμελητέο) είναι ότι πολλές φορές αν πατήσεις στο online το start για να κάνεις αλλαγές σταματάει ο αγώνας λόγω προβλήματος. 

Άρα λοιπόν αν η κριτική στο παιχνίδι είναι για το offline κομμάτι με αντίπαλο τον υπολογιστή είστε λάθος γιατί απλά επειδή το μπάσκετ δεν είναι ποδοσφαιράκι που μπορείς να αφήνεις μπαλιές και χώρους ο υπολογιστής θα έχει πάντα "hand-check" όλους τους παίχτες μας τη στιγμή που εμείς θα χάνουμε σίγουρα έναν (από ένα στιγμιαίο λάθος είτε σε onball είτε σε offball άμυνα). 

Πράγματα που θα ήθελα να αλλάξουν είναι:

1. Αποσύνδεση του mycareer από το mypark ή επιλογή για πιό σύντομο my career στην αρχή. Μέχρι να παίζεις σε ομάδα και να μπορείς να παίζεις για badges έχεις χάσει 2 ώρες καθαρού παιχνιδιού με πολύ βαρετούς αγώνες. Είναι πράγματι fair η επιλογή του 2k να σε βάζει να παίζεις για τα badges αλλά οι παίχτες που θέλουμε να παίξουμε online καταλήγουμε να μην χαιρόμαστε το mycareer γιατί το αντιμετωπίζουμε εντελώς διεκπεραιωτικά. Άλλωστε δεν νομίζω ότι οι αγώνες που παίζεις σου δίνουν αίσθηση κολεγιακού πρωταθλήματος. Ο μόνος τρόπος να γινόταν αυτό είναι να είχες ένα δεύτερο παιχνίδι (NCAA) μέσα στο NBA.

2. Τα badges να κερδίζονται και από τα ίδια τα παιχνίδια στο mypark. Με αυτό τον πολύ απλό τρόπο δεν χρειάζεται περαιτέρω παρεμβάσεις στο mycareer για τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω.

3. Μεγαλύτερη προσοχή στα stats της αντοχής. Είμαι lebronakias και το παραδέχομαι. Ο Lebron προχθές έπαιξε 40 λεπτά από τα 48. Δεν γίνεται στο 2k να κουράζεται σχεδόν το ίδιο με τους υπόλοιπους τη στιγμή που μάλιστα δεν τον πολυχρησιμοποιώ (γιατί έχει πλέον πολύ μέτριο σουτ και οι διεισδύσεις δεν πολύ περνάνε στο 2k).

4. Το release είναι μια τρομερή αλλαγή. Θεωρώ τον εαυτό μου μέτριο παίχτη και γενικά δεν καταφέρνω πάντα να κάνω green releases αλλά ίσως θα έπρεπε να μπαίνουν πιο συχνά contested shots γιατί είναι πιο ρεαλιστικό. (δεν παίζω με GSW αλλά το θέμα είναι προφανές με τον Curry που παίζει καλύτερα από ότι ο Curry του 2k).

5. Online tournaments με μικρότερο αριθμό συνολικών ομάδων. Έτσι θα χτίζονται πιο καλές ομάδες από το fantasy draft και θα έχει και πιο πολύ ενδιαφέρον. (Επίσης, λιγότεροι παίχτες --> πιο εύκολο να τους βρεις online και να παίξεις)

Υπάρχουν και άλλες αλλαγές που έχω σκεφτεί αλλά δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή

Υ.Γ. Το έχω ξαναπει πολλές φορές αλλά μάλλον δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Ψάχνω για ομάδα στο proam. Αν κάποιος έχει και έχει περιθώριο μπορώ να παίξω από 3 έως 5. (Έχω και δυάρι αλλά όχι πολύ καλό). 

Και εγώ μια φορά έπαιξα με έναν φίλο, είδα και 5-6 βιντεάκια... πολύ σαπίλα.

Τελικά το NBA 2k16 φαίνεται να είναι καλό μόνο για να παίζεις locally με φίλους.

Αυτό το διάστημα δεν παίζω πολύ mypark γιατί έχω λίγο λιγότερο χρόνο και προτιμώ να μπαίνω απ ευθείας σε online match. Ναι υπάρχουν πολλοί που βαράνε τούβλα ή δεν δίνουν πάσες, αλλά αν βάζεις έξυπνα καλάθια τις φορές που έχεις τη μπάλα το χαίρεσαι. Υπάρχουν και οι επιλογές για 1v2 (που παίζεις μόνος σου εναντίον δύο οπότε δεν χρειάζεσαι πάσες και κάνεις το δικό σου παιχνίδι) ή 2v2 που κερδίζει η ομαδικότητα και το καταλαβαίνουν ακόμα και οι πιο ατομιστές αφού φάνε 2-3 γρήγορα καλάθια γιατί μπήκαν άνετοι.

Απλά οι περισσότεροι πάνε στα 3v3 & 4v4. Ε, εκεί πρέπει να ξέρεις αυτούς που παίζεις για να είσαι σίγουρος. Εγώ είμαι στους rough riders. Αν κάποιος θέλει να μου πει να μπούμε μαζί !!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που το σιχάθηκα δεν έπαιζα σε επίπεδο Hall of Fame αλλά σε All Star, που θεωρητικά είναι πιο ισορροπημένο. Το πρόβλημά μου δεν ήταν τόσο το αντίπαλο AI (που ανέκαθεν κλέβει δίχως έλεος) όσο οι απίστευτες και ασύλληπτες μλκιες που έκαναν οι δικοί μου παίκτες (κυρίως αυτοί που δεν έλεγχα).

Το 5vs5 online είναι όντως πολύ ενδιαφέρον αλλά μόνο αν παίζεις εναντίον φίλου σου ή έστω με κάποιον που το μυρίζει το άθλημα και δεν πηγαίνει για drive ή κάρφωμα σε κάθε φάση (και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, κατά καιρούς έχω δει πάμπολλους τρελούς, άλλος στηνόταν για επιθετικό φάουλ σε κάθε φάση σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, άλλος έπαιρνε σουτ μόνο μέσα από τη ρακέτα κλπ).

Δεν είμαι σίγουρος τι σχέση έχει το Pro με το NBA 2k (και γιατί δεν χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα το πολύ καλύτερο εδώ και 6-7 χρόνια Fifa, μιας και το Pro τείνει να γίνει το NBA Live των μπάσκετ) αλλά συνολικά βρίσκω την κριτική του J0hn πολύ εμπεριστατωμένη, ακόμα κι αν δεν συμφωνώ με κάποια σημεία. Άλλωστε έχω κι εγώ μεγάλη συμπάθεια στον Λεμπρόν :)

Επεξ/σία από nzeppos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...