Προς το περιεχόμενο

NBA 2k16

xtrmsnpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ως κλασικό πνεύμα γκρίνιας (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο NBA 2k), όλα αυτά τα ακούω βερεσέ και περιμένω στην φετινή έκδοση τουλάχιστον να διορθωθούν τα κάτωθι προβλήματα που με ταλαιπωρούσαν στο 2k15 και δεν εμφανίζονται σε κανένα video:

1) Η διάρκεια των simulated αγώνων να είναι ίδια με αυτών που αγωνιζόμαστε κανονικά, ώστε να μην καταστρέφονται εντελώς τα στατιστικά. Στο 2k15 οι simulated αγώνες είχαν μόνο 12λεπτες περιόδους.

2) Να μην πρέπει ντε και σώνει να αγωνιζόμαστε στο 95% του αγώνα ακόμα κι αν η ομάδα μας νικάει 20 πόντους. Αν από την άλλη χάνουμε με μεγάλη διαφορά και είμαστε superstar, να μην μας κρατάει με το ζόρι μέσα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο σε αγώνες που έχουν πρακτικά τελειώσει.

3) Να αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις για τα replays και τα cutscenes και να μην υποχρεωνόμαστε να τα αλλάξουμε πριν από κάθε αγώνα MyCareer. Έχω βαρεθεί να πρέπει να τα απενεργοποιώ κάθε φορά που παίζω.

4) Να μπορούμε να φορέσουμε τα παπούτσια της επιλογής μας. Για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει ακόμα, στο 2k15 έχω φτάσει στο 2021, έχω πάρει 2 πρωταθλήματα (MVP στους τελικούς), έχω βγει σε All Star πεντάδες κλπ και ακόμα παίζω με το default παπούτσι-τσόκαρο...

5) Να μας επιτρέπει να δούμε το playoff tree (έλεος!)

6) Η περίοδος των τραυματισμών να είναι ρεαλιστική και να ανανεώνεται όπως πρέπει. Πήγα στους Κάβαλιερς και τα τελευταία 3,5 χρόνια ο Kevin Love δεν έχει πατήσει παρκέ λόγω spinal injury... Ούτε ο κακόμοιρος ο Βασιλόπουλος πια. Επίσης πολλοί παίκτες τραυματίζονται πχ. για ένα μήνα (σύμφωνα με το παιχνίδι) όμως στην πράξη η ένδειξη του τραυματισμού παραμένει για 2-6 μήνες και πρακτικά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν και πότε θα γιάνουν.

7) Να μας επιτρέπεται να δούμε περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες που μπορούμε να επιλέξουμε κατά την περίοδο των μεταγραφών. Όχι μόνο το περσινό ρεκόρ αλλά και την 12άδα, την παρούσα κατάσταση των παικτών κλπ, πόσο δύσκολο είναι πια. Να μου πεις πριν λίγα χρόνια σε έβαζε να υπογράψεις ως free agent σε ομάδες που δεν ήξερες καν τι ρεκόρ είχαν την περσινή χρονιά.

8) Το gameplay να πλησιάσει ακόμα περισσότερο αυτό του "κανονικού" παιχνιδιού. Όσοι έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το MyCareer (τέως My Player) γνωρίζουν πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω. Το μπάσκετ που παιζόταν σε αυτό το mode δεν είχε καμία σχέση με το κανονικό gameplay. Βλέπαμε point να κρατάνε την μπάλα επί 20 δευτερόλεπτα, τις ομάδες να μην "τρέχουν" καθόλου συστήματα ή μόνο ελάχιστα από αυτά, προπονητές να κάνουν αλλαγές βόλεϊ κάθε 10 δευτερόλεπτα χωρίς καμία λογική, βλέπαμε παίκτες σαν το Λεμπρόν να παίζουν μόνο με τρίποντα και να τελειώνουν τον αγώνα με μηδέν πόντους κλπ. Στο 2k15 είχαμε σαφή βελτίωση σε όλους τους σχετικούς τομείς αλλά και πάλι θέλει δουλειά.

9) Οι οδηγίες που παίρνουμε από τον coach να είναι πιο ρεαλιστικές και να ταιριάζουν με την εκάστοτε κατάσταση του αγώνα. Όχι να σε βάζει δυάρι, να νικάς με 10 πόντους και να σου λέει πχ. "πάρε επιθετικά rebound". Ή να σου λέει δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου "πάρε επιθέσεις" αλλά οι συμπαίκτες σου να μην βγάζουν κανένα σύστημα για εσένα και να μην προλαβαίνεις να ακουμπήσεις μπάλα.

...και κάμποσα άλλα. Για να δούμε τι θα δούμε. Σε κάθε περίπτωση πολύ θετικό που το mode αποκτά βάθος. Ελπίζω κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από το γνωστό σενάριο "draft-πάγκο στην ομάδα Α-λιγότερο πάγκο στην ομάδα Β-ξαφνικά βασικός από το πουθενά-επιτέλους η μεγάλη μεταγραφή-τύφλα να έχει ο Jordan".

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βγήκε ήδη για 360/PS3 στα γνωστά μέρη, αν προφανώς αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι nextgen εκδόσεις. Στα ~30 ευρώ από instant-gaming δεν είναι άσχημα αρκεί να λυθεί το γνωστό θέμα με τον τρόπο πληρωμής. Με Paypal δεν έχω καταφέρει κάτι ακόμα (αν και δεν έχω κάνει το "κόλπο" με το request money), περιμένω μπας και πάρω καμια paysafecard.

Βγήκε πριν λίγα λεπτά. 38.4GB, περίπου όσο και το περσινό. Έχω ένα Σ-Κ να το χαζέψω μέχρι να το αγοράσω από Δευτέρα, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Για όσους ορέγονται εκδόσεις του θείου και έχουν σκοπό να παίξουν κυρίως MyCareer, φαντάζομαι πως θα ισχύει ό,τι και πέρσι άρα θα απογοητευτούν. Στο 2k15 πρακτικά έπρεπε να είσαι συνέχεια συνδεδεμένος στο Steam για να παίρνεις VC και να μπορείς να εξελίξεις τον παίκτη σου. Οπότε αν το παιχνίδι είναι εξίσου αξιοπρεπές με το 2k15, στα 30 ευρώ θα τα βγάλει τα λεφτά του.

Βγήκε πριν λίγα λεπτά. 38.4GB, περίπου όσο και το περσινό. Έχω ένα Σ-Κ να το χαζέψω μέχρι να το αγοράσω από Δευτέρα, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Για όσους ορέγονται εκδόσεις του θείου και έχουν σκοπό να παίξουν κυρίως MyCareer, φαντάζομαι πως θα ισχύει ό,τι και πέρσι άρα θα απογοητευτούν. Στο 2k15 πρακτικά έπρεπε να είσαι συνέχεια συνδεδεμένος στο Steam για να παίρνεις VC και να μπορείς να εξελίξεις τον παίκτη σου. Οπότε αν το παιχνίδι είναι εξίσου αξιοπρεπές με το 2k15, στα 30 ευρώ θα τα βγάλει τα λεφτά του.

Και για ποιον λογο να παιξει καποιος MyCareer? Για την ιστορια της πλακας ή για το διαφορετικο gameplay? Ποιος σοβαρος παιζει χωρις sliders? Υπαρχει καλυτερος τροπος να παιξεις MyCareer και ειναι μεσα στο MyLeague. Φτιαχνεις τον παικτη σου, τον βαζεις σε draft class, το φορτωνεις και εισαι ετοιμος. Οποτε γινεσαι αλλαγη χρησιμοποιεις το sim feature. Σιγα μην κατσω να περιμενω ποτε θα δουλευουν οι servers της 2k για να παιζω με VC και βλακειες. Ας παιξει ο Βαρουφακης με VC.

Στο 2K15 δεν ειχα ποτε θεμα με τους servers στο mycareer.Ομως επειδη το online ητανε αθλιο στο pc,θα περιμενω τουλαχιστον κανα μηνα να στρωσει η κατασταση γιατι ακομη εχει cheese οπως το zig zag που εκανες και δεν σε σταματουσε κανενας κλπ

Πήρα paysafecard το πρωί (επιτέλους ήρθαν) και θα το αγοράσω αργότερα. Στην ερώτηση του fearwhatnow (έχουμε πλέον καθιερώσει να λέμε τα ίδια κάθε χρόνο :P) θα συμφωνήσω μεν πως το MyCareer σίγουρα δεν είναι το καλύτερο mode του παιχνιδιού, αλλά πολλές φορές καταλήγω εκεί γύρω στην άνοιξη όταν έχω ψιλοβαρεθεί τους "κανονικούς" αγώνες.

Θα βάλω να παίξω σε καμια ώρα και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Πήρα paysafecard το πρωί (επιτέλους ήρθαν) και θα το αγοράσω αργότερα. Στην ερώτηση του fearwhatnow (έχουμε πλέον καθιερώσει να λέμε τα ίδια κάθε χρόνο :P) θα συμφωνήσω μεν πως το MyCareer σίγουρα δεν είναι το καλύτερο mode του παιχνιδιού, αλλά πολλές φορές καταλήγω εκεί γύρω στην άνοιξη όταν έχω ψιλοβαρεθεί τους "κανονικούς" αγώνες.

Θα βάλω να παίξω σε καμια ώρα και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Ασε μην βαλεις καλυτερα να παιξεις. Το τελευταιο Batman καλυτερα ετρεχε...

• Like 2

Κατάφερε κανείς να πληρώσει με paysafe; Αρνείται πεισματικά να δεχθεί την πληρωμή στο https://www.instant-gaming.com/en/833-buy-key-steam-nba-2k16/ , που ανέφερε ο nzeppos παραπάνω...

Ωχ μη μου λες τέτοια. Κάτσε να δω πως τρέχει η έκδοση του μπάρμπα και αν όντως έχει πρόβλημα με optimization. Αν όλα πάνε καλά θα δοκιμάσω κι εγώ. Διαφορετικά μαύρο στην 2k sports.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάιστα, έπαιξα 2-3 αγώνες στα γρήγορα οπότε πάμε για μερικές σκόρπιες πρώτες εντυπώσεις:

1) Ισχύει αυτό που είπε ο fearwhatnow περί optimization. Δεν είναι τραγικό αλλά το παιχνίδι έχει εμφανή slowdowns και κυρίως stuttering και σε καμία περίπτωση δεν παίζει σταθερά στα 60fps. Τα γραφικά όλα τέρμα στα 2560x1440, με το AA στο 1x και το Hair Detail στο low. Σε PC με [email protected], 16GB RAM, GPU R290/4GB (με τελευταίους official drivers), Win10/64. Ούτε στο 2k15 δεν είχα σταθερά 60fps αν και θα έπρεπε (εν αντιθέσει με το Xbox One που... έρεε η κίνηση), αλλά δεν υπήρχαν τόσα slowdowns stuttering και σπαστή κίνηση. Ελπίζουμε σε κανα πατσάκι για optimization αν και 2k sports είναι αυτή, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δεν βγάλουν και τίποτα.

2) Τα ρόστερ της Ευρωλίγκας ως συνήθως για γέλια. Ο Μάντζαρης Σλούκας στον Ολυμπιακό, ο Διαμαντάκος βασικός σέντερ στον Παναθηναϊκό κλπ. Δεν μπήκα καν στον κόπο να κοιτάξω τις υπόλοιπες ομάδες. Θεωρητικά θα διορθωθούν με update, αλλά 2k sports είναι αυτή, μπορεί να το βγάλουν γύρω στο Πάσχα.

3) Πολύ γρήγορο μου φάνηκε. Δεν πείραξα ρυθμίσεις και sliders, απλώς τα έβαλα στα μαμήσια simulation. Η κίνηση των παικτών είναι εξαιρετική στα drive (πάρα πολύ fluid), ωστόσο σε οτιδήποτε άλλο φαίνεται λες και παίζουν σε γρήγορη κίνηση. Όπως το Fifa σε σχέση με το πραγματικό ποδόσφαιρο ένα πράγμα.

4) Μου βγήκε η ψυχή μέχρι να συνηθίσω ότι το Υ δεν είναι πλέον το ποστάρισμα και ότι το Β δεν είναι για σκριν. Νομίζω όμως ότι ο νέος τρόπος ποσταρίσματος με κρατημένο LT είναι προτιμότερος. Το πρόβλημα με το Υ είναι πως έπαιρνε αρκετή ώρα να μπεις σε post-up mode ή να βγεις από αυτό. Με το LT το κάνεις πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

5) Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν υπάρχει practice school αλλά μόνο video tutorials (που στην έκδοση του θείου δεν δουλεύουν καν). Μεγάλο φάουλ αφού άλλο να σου λέει τις κινήσεις και να τις κάνεις επιτόπου και άλλο να βλέπεις απλώς ένα video. Αν είναι έτσι τα βλέπω και στο youtube. Ειδικά όσοι παίζουν το παιχνίδι για πρώτη φορά θα δυσκολευτούν αρκετά να εξοικειωθούν με τις πάμπολλες κινήσεις.

6) Είδα φάουλ πάνω σε σκριν χωρίς απαραίτητα να σωριάζεται ο ψηλός (όπως γινόταν κατά κόρον πέρσι). Είδα ωραιότατα drive που κατέληγαν σε γκολ-φάουλ, κάτι που πριν 2-3 χρόνια ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι ομάδες έχουν γενικά πολλή κίνηση αλλά στα λίγα λεπτά που έπαιξα δεν μπόρεσα να εξάγω ασφαλή συμπεράσματα για το ΑΙ (ειδικά των αντιπάλων). Γενικά οι αντίπαλοι τρέχουν πολύ, έπαιξα ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και οι πράσινοι έτρεχαν λες και αγωνιζόμασταν σε All Star game. Τα στεφάνια μού φαίνονται λίγο μεγαλύτερα (βλ. βαρέλια) αλλά προφανώς είναι ιδέα μου. Τα γραφικά και οι φωτισμοί ελαφρώς βελτιωμένα σε σχέση με πέρσι. Το install είναι 45 GB.

7) Δεν είδα κάποιο καινούριο mode, η παρουσίαση σε pre-game και εντός αγώνα είναι μέσες-άκρες τα ίδια (πχ. οι καμπαρετζούδες έχουν ακριβώς τις ίδιες χορογραφίες), τα loading times ελαφρώς μειωμένα.

Αυτά τα ολίγα για αρχή. Σχετικά ευχαριστημένος αλλά πολύ νωρίς ακόμα για κριτικές, θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον μια βδομάδα μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται τα βαθύτερα κουσούρια του παιχνιδιού. Μάλλον θα τρενάρω την αγορά για καναδυο μέρες ακόμα. Ούτως ή άλλως Τρίτη βγαίνει και πριν την Τετάρτη/Πέμπτη δεν θα προλάβω να παίξω.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 3

Μερικές ακόμα παρατηρήσεις:

1) Με το dynamic vertical sync στο off (αλλά το απλό vertical sync ενεργοποιημένο), υπάρχει σαφής βελτίωση και πρακτικά παίζει περίπου όπως πέρσι. Τα όποια slowdowns και το stuttering πλέον φαίνονται κυρίως στα transitions μεταξύ cut scene και κανονικής μετάδοσης (και όχι πάντα, αφήστε δε που μετά από ένα σημείο τα κλείνω τελείως τα cut scenes και τα replays). Δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του dynamic vsync αλλά σίγουρα έχει επίπτωση στο παιχνίδι. Το ίδιο λένε και εδώ.

2) Η κίνηση των παικτών είναι πραγματικά καταπληκτική. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο fluid motion σε αθλητικό παιχνίδι (εξαίρεση το Kick Off 2!) και το καταλαβαίνεις καλύτερα αν πας για drive. Νομίζεις ότι πρόκειται για πραγματικό μπάσκετ. Πολύ εντυπωσιακό. Δυστυχώς η υπερβολική ταχύτητα του παιχνιδιού χαλάει κάπως τη συνολική εικόνα.

3) Το αντίπαλο ΑΙ φέτος συμπεριφέρεται πολύ πιο έξυπνα στην άμυνα. Στα pick 'n' roll παίζουν καταπληκτικά το hedge out (πρώτη φορά που το βλέπω σε 2k). Στις isolation καταστάσεις καταλαβαίνουν προς τα που θέλεις να πας και κλείνουν υποδειγματικά το διάδρομο με το σώμα ακόμα κι αν δεν σκοπεύεις να κινηθείς προς το καλάθι αλλά πχ. στα πλάγια για να ξεκινήσεις ένα σύστημα. Στα drive προσπαθούν να σε κόψουν πολλές φορές με δεύτερο ψηλό παίκτη που πηδάει σε δεύτερο χρόνο (έφαγα αρκετά ωραία ταπίδια έτσι, γιατί δεν έχω συνηθίσει τέτοιες άμυνες). Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις μου έκλεψαν την μπάλα πάνω στο δεύτερο βήμα, πριν προλάβει να σηκωθώ (ούτε αυτό το έχω ξαναδεί σε 2k). Στα επιθετικά rebound θα σηκωθούν αμέσως για σουτ και δεν θα κάτσουν κάτω από το καλάθι να το σκέφτονται για κανα... τρίλεπτο. Εννοείται πως οποιοδήποτε λάθος στη δική μας άμυνα δεν συγχωρείται με τίποτα, αφού οι αντίπαλοι αμέσως θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν. Να σημειώσω ότι παίζω σε επίπεδο All Star αφού παραδοσιακά είναι αυτό που κρατάει τις ισορροπίες και δεν προσπαθεί να κλέψει ασύστολα για να κλείσει την ψαλίδα με την ανθρώπινη νοημοσύνη.

4) Αν είδα κάποιο πρόβλημα αυτό ήταν στη λειτουργία της άμυνάς μου, με παίκτες που δεν έλεγχα να χάνουν ορισμένες φορές τους αντιπάλους τους ή να μην κάνουν γρήγορα recover μέτα από σκριν. Κάποια πράγματα θα παραμείνουν αγιάτρευτα στο 2k...

5) Είδα λιγότερα φάουλ σε drive, ειδικά όταν προσπαθώ να παίξω άμυνα με το σώμα και τα χέρια ψηλά, χωρίς να πηδήξω. Μέχρι πέρσι είχαμε τα κλασικά "ευρωπαϊκά" φάουλ που ίσα να ακουμπούσα λίγο τον αντίπαλο φρρρρρρ αμέσως το πέναλτι. Τώρα τα δίνει πιο δύσκολα και σου επιτρέπει να παίξεις πιο σφιχτή άμυνα.

6) Το ΑΙ κάνει contest κάθε σουτ, δεν χαρίζει τίποτα. Σε τουλάχιστον 4-5 περιπτώσεις έφαγα μεγαλοπρεπέστατες τάπες σε σουτ των 4-5 μέτρων, όταν είχα τον αμυντικό πολύ κοντά και το στιλ του επιτιθέμενου δεν δυσκόλευε καθόλου την άμυνα.

7) Υπάρχει post-game show με το γνωστό τρίο (Shaq, Ernie Johnson και Kenny Smith). Ο τελευταίος συμμετέχει και στο pre-game show, όπως επίσης και στη σφήνα ημιχρόνου. Όχι ότι λένε πολλά ενδιαφέροντα, αλλά έχει γούστο. Επίσης πριν την αρχή της δεύτερης περιόδου μπορεί να πετύχουμε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη κάποιου παίκτη σε στούντιο, να λέει για τα νιάτα του, την καριέρα του κλπ (δείτε τη φωτογραφία του Ντάνκαν εδώ για να καταλάβετε τι εννοώ). Ωραία προσθήκη. Πέραν τούτου δεν έχω δει κάποια άλλη σημαντική διαφορά στο presentation. Εκτός ίσως από την κάμερα που τρέμει όταν σουτάρουμε βολές εκτός έδρας (τι είναι αυτές οι φλωριές, που είναι τα λέιζερ, οι ιπτάμενοι αναπτήρες, τα μπινελίκια και οι μπασκέτες που τρέμουν). Η επιλογή όμως αυτή μπορεί να απενεργοποιηθεί από το σχετικό μενού.

8) Δεν μπορώ να συνηθίσω τα νέα controls με τίποτα. Θα ψάξω σε κανα youtube για όλα τα training video, όλο και κάποιος άγιος άνθρωπος θα τα ανεβάσει (αφού του παιχνιδιού δεν δουλεύουν).

• Like 2

Ρε παιδες ενω εχω logitech gamepad ( κουμπια playstation δηλαδη) , ενω παταω Icon Pass ( κουμπι 8 ) δεν εμφανιζει πανω απο τους παικτες αντιστοιχα ποιο να πατησω για να δωσει πασα ( A, B , X , Y  η αντιστοιχα 1,2,3,4)

Επειδη εχω την R9 390 τα εβαλα ολα τερμα , καθε φιλτρο ΑΑ και τα σχετικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...