Προς το περιεχόμενο

NBA 2k16

xtrmsnpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλαρακι μου Ζεππο, γιατι παιδευεσαι ανευ sliders και POE/defensive settings? Πρεπει να πειραξεις ολα τα παραπανω αλλιως δεν προκειται να ευχαριστηθεις το παιχνιδι, το οποιο ειναι το καλυτερο 2k ever. Ξεκιναμε λοιπον:

- Απο sliders ξεκινωντας απο τα sim settings βαλε το shot success inside/close στο 35.

Dunk in traffic/success στο 45.

Contact shot success στο 42.

Pass accuracy 48/45

Defensive awareness για εσενα στο 75.

Offensive rebounding για εσενα στο 70, για cpu στο 60.

Passing lanes για εσενα στο 80.

Blocking στο 35.

Fouls ολα στo 100 εκτος απο shooting και reaching στο 85.

- POE σε αμυνα protect the paint/perimeter shots και physical defense οπωσδηποτε. Ποτε μην τα αφηνεις στο auto.

- Defensive settings παρακατω επεξηγηση απο τον φιλο DC στο OS:

On Ball Pressure

Gap: Non threat, Non Shooter (Tony Allen)

Moderate: Decent shooter, or vs someone that can blow by you (Andre Iguadola)

Tight: Good shooter that you can also stay in front of. (Klay Thompson)

Smother: Good shooter but I only use this vs. someone that can't really handle the ball. If you smother Kyrie, you will get burned. (Kyle Korver)

Off Ball Pressure : Be careful here because you also have to think about preventing offensive rebounding.

Gap: Non threat, Non Shooter (Tony Allen)

Moderate: Decent shooter (Eric Bledsoe); Non-threats but are good rebounders.

Tight: vs. Good shooters (Kyle Korver); You can also use this vs. great rebounders but you probably would want to help off of him so use at your discretion. 

Smother: Use this when you are playing a great offensive threat. But be careful because you might give up backdoor cuts.

Force Direction
I force everything to the baseline. Point blank, I don't want to give up any middle penetration. 

On-Ball Screen and Off-Ball Screen You really only need to use this vs. people that will be the ball-handler in a PnR situation. So don't worry about setting this vs. Dwight

Go Over: Shooter

Go Under: Non-Shooter

Switch: I use vs vs. non-offensive threats. I also use this for people that won't really blow by my non-center bigs. You have to think about your 1-4 and their ability to stay in front of the player you are setting it up for.

Ice: Use this when you want the on-ball DEFENDER to force the ball-handler away from the screen. I would only use this when the on-ball defender is a strong defender. I wish this could be situational because I would only want to use this on the sideline pNr situations. 

Hedge

No-Hedge: Use this vs. an absolute non-threat perimeter player (Tony Allen)

Soft Hedge: I would use this against someone that isn't going to KILL you and won't probably look to score most of the time once they turn the corner. (PJ Tucker)

Hard Hedge: If you know this dude is going to turn that corner and look to score, use the hard hedge. (Bledsoe)

Double: Now, if this player can turn the corner and attack AND he has the ability to look for others out of the PnR situation, I would double him. (LeBron) 

Hedge (Center)
See the hedge section above, but you need to know who your center is. Depends on his footspeed (quickness) and on-ball defense IQ

Soft: Non-athlete vs a scorer

Hard: Athletic vs a scorer

No-Hedge: Non-athlete vs. a non offensive threat

Double: Use at your judgement, but if your Center is too slow, he might struggle even getting into doubling position in time. You might get split honestly.

Front: If I front a player, I am doubling from the weakside. If I am getting killed by a player in the post, I will front him. I don't usually START off fronting anyone

Behind: If I am playing a non-post threat, I always play behind because I am not worried about them honestly.

3/4 Top: If I am playing against a post threat, I will start off with this. Again, this ties into my theory of forcing everything baseline. This shades your offensive player to the baseline.

3/4 Bottom: If you want to shade the player to the middle of the court (where your help can be sent) you can use this option. I sometimes trick people I play by putting this setting on a BAD post player so they can think they see an advantage. Again, use with discretion. 

Αυτα ολα πρεπει να τα κανεις διαρκως μεσα στον αγωνα. Πρεπει να γνωριζεις ολους τους αντιπαλους παικτες, ποιοι ειναι σουτερ και ποιοι οχι. Δεν ειναι σαν τα προηγουμενα 2k που εμπαινες και απλα επαιζες. Δυστυχως ή ευτυχως σε αυτο πρεπει να εισαι και ο προπονητης αλλιως καλα κρασια. 

Επισης πριν απο καθε αγωνα βαζε τα double teams στο auto και για τις 2 ομαδες. Ειναι bug και για το cpu ειναι στο manual με αποτελεσμα να μην ντουμπλαρουν εγκαιρα καποιον παικτη που ειναι επικινδυνος και σκοραρει με σερι στον αγωνα.

Εννοειται φυσικα οτι πρεπει να τρεχετε plays τα οποια να εχετε μαθει νερακι απεξω για τον καθε παικτη. 

Επισης τα screen ειναι πλεον ακρως ρεαλιστικα καθως πρεπει εσεις να κατευθυνετε τον αμυντικο πανω στο screen ή να μαθετε τις off ball κινησεις. 

Αυτα τα...ολιγα. Καλο διαβασμα λοιπον. Οποιος δεν εχει διαθεση να κανει αυτες τις ρυθμισεις μεσα στον αγωνα καλυτερα να σταματησει να παιζει το φετινο 2k διοτι θα σπασουν τα νευρα του.

• Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αφού το ξέρεις ότι κάθε χρόνο παίζω με custom sliders (συνήθως δε με τα δικά σου, αυτούσια ή ελαφρώς αλλαγμένα). Απλώς φέτος δεν είχα βρει κάποια αξιόλογη πρόταση, αφού τις λίγες φορές που έτυχε να κοιτάξω στο operation sports ο καθένας πρότεινε πραγματικά ακραίες και παλαβές λύσεις που δεν είχα καμία όρεξη να δοκιμάσω.

Θα βάλω αυτά που προτείνεις και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Θα συμφωνήσω επίσης πως αν δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων τις ακριβείς δυνατότητες των παικτών σου, των αντιπάλων αλλά και τα συστήματα σου, είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις παιχνίδι της προκοπής. Τα σκριν έχω αρχίσει να τα μαθαίνω αλλά ώρες ώρες με τρελαίνουν γιατί καταντάω να δοκιμάζω 5 pick 'n' roll σε μια επίθεση για να πετύχει το ένα και αν. Τα περισσότερα από τα προβλήματά μου δεν έχουν όμως να κάνω με το πως αγωνίζομαι εγώ αλλά κυρίως με τις ηλιθιότητες που κάνουν οι AI defenders μου που φυσικά δεν ελέγχω.

Αφού το ξέρεις ότι κάθε χρόνο παίζω με custom sliders (συνήθως δε με τα δικά σου, αυτούσια ή ελαφρώς αλλαγμένα). Απλώς φέτος δεν είχα βρει κάποια αξιόλογη πρόταση, αφού τις λίγες φορές που έτυχε να κοιτάξω στο operation sports ο καθένας πρότεινε πραγματικά ακραίες και παλαβές λύσεις που δεν είχα καμία όρεξη να δοκιμάσω.

Θα βάλω αυτά που προτείνεις και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Θα συμφωνήσω επίσης πως αν δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων τις ακριβείς δυνατότητες των παικτών σου, των αντιπάλων αλλά και τα συστήματα σου, είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις παιχνίδι της προκοπής. Τα σκριν έχω αρχίσει να τα μαθαίνω αλλά ώρες ώρες με τρελαίνουν γιατί καταντάω να δοκιμάζω 5 pick 'n' roll σε μια επίθεση για να πετύχει το ένα και αν. Τα περισσότερα από τα προβλήματά μου δεν έχουν όμως να κάνω με το πως αγωνίζομαι εγώ αλλά κυρίως με τις ηλιθιότητες που κάνουν οι AI defenders μου που φυσικά δεν ελέγχω.

Τα προβληματα με τους δικους σου αμυντικους λυνονται ευκολα με τα hedge settings και ανεβαζοντας το defensive awareness+passing lanes. Φανταζομαι τις περισσοτερες φορες θα απορεις για ποιον λογο δεν κινουνται γρηγορα στις αλλαγες μαρκαρισματων ή ξεχνιουνται. Αυτο ειναι θεμα hedge. Βεβαια λογικο ειναι να περνανε και καποιες πασες. Πρεπει να σκοραρουν και οι αλλοι. Αλλωστε αν δεις αγωνες ΝΒΑ δεκαδες φορες οι αμυντικοι βοσκουν αλλου ή απλα ειναι σε νιρβανα. Βαλε να δεις NBATV οπου κανουν αναλυσεις. Προχθες εδειχνε αμυντικο που σε 15 φασεις ηταν σε κατασταση απολυτης νιρβανας προσπαθωντας χωρις λογο να μαρκαρει χωρο και αφηνε ελευθερα σουτ χωρις να υπαρχει τετοια οδηγια απο τον προπονητη.

Θα μου πεις βεβαια "εγω θελω να παιξω λιγη ωρα να περασω καλα και οχι να σπασουν τα νευρα μου". Ετσι οπως εξελισσεται το 2k δεν γινεται αυτο. Το παιχνιδι θα γινει ακομη πιο "δυσκολο" για casual gamers οι οποιοι απλα θα εχουν το online να τσακωνονται μεταξυ τους και να ξεδινουν. Το ιδιο συμβαινει και με το MLB The Show. 

• Like 1

@fearwhatnow έδωσες πολύ υλικό για μελέτη. Σαν καινούριος στο παιχνίδι είδα ότι δεν υπάρχει καμιά τεκμηρίωση για πολλά πράγματα που αναφέρονται παραπάνω και πιο πολύ βλέπω βίντεο στο δίκτυο για να τα κατανοήσω παρά παίζω! Θα ρίξω διάβασμα μόλις μπορέσω...

Δεν είμαι βέβαιος ότι οι αλλαγές στα hedge settings μπορούν να διορθώσουν αίσχη σαν αυτά:

- https://vine.co/v/eY6I9UhQEMW/embed/simple

- https://vine.co/v/eYn2zuitYxI/embed/simple

- https://vine.co/v/e95e0rwFeqB/embed/simple

...αλλά ευελπιστώ ότι η αύξηση του defensive awareness θα βελτιώσει την κατάσταση. Όπως και να έχει νομίζω ότι είναι τουλάχιστον υπερβολή να μιλάμε για το "καλύτερο 2k ever" όταν για να παίξουμε μπάσκετ της προκοπής (δεν μιλάω καν για άνετες νίκες κλπ) πρέπει να αλλάξουμε (πάλι) ένα κάρο sliders και να διαβάσουμε 2 σελίδες με οδηγίες. Εμένα μου φαίνεται περισσότερο για ένα από τα χειρότερα 2k που έχω παίξει από το 2002. Ενδεχομένως μετά τις προτεινόμενες αλλαγές να δούμε ένα άλλο παιχνίδι, που όντως είναι το καλύτερο. Η κριτική όμως γίνεται για τη vanilla έκδοση, όπως προτείνεται από την 2k Sports (αυτή δηλαδή που θα παίξει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου).

• Moderators

Δεν είμαι βέβαιος ότι οι αλλαγές στα hedge settings μπορούν να διορθώσουν αίσχη σαν αυτά:

- https://vine.co/v/eY6I9UhQEMW/embed/simple

- https://vine.co/v/eYn2zuitYxI/embed/simple

- https://vine.co/v/e95e0rwFeqB/embed/simple

Το 2ο συνεχίζει να είναι το αγαπημένο μου. :D

• Like 1

υπάρχουν και χειρότερα :)

lol1

lol2

και μετα σας φταίει το Nba2k16 :)

Φυσικα και υπαρχουν και το εγραψα πανω. Αρκει καποιος να καθισει να δει αναλυσεις αγωνων ΝΒΑ. Για αυτο και λεω οτι ειναι λαθος να περιμενουμε καθε αμυντικος στο παιχνιδι να ειναι αψογος. 

Sliders βρήκα και γω από ένα παλικάρι που μάλλον το χει κάνει επιστήμη το θέμα.

http://forums.nba-live.com/viewtopic.php?f=163&t=100003&start=50

Στη δεύτερη σελίδα τα χει πιο διορθωμένα μετά από δοκιμές και παρατηρήσεις.

Τα δοκίμασα και πραγματικά είναι άλλο παιχνίδι.

• Like 1

Μην πάμε τώρα στο ποια είναι καλύτερα και ποια είναι χειρότερα. Αυτό που έχει σημασία είναι η συχνότητα με την οποία παρατηρούνται αυτές οι γκάφες. Το ίδιο που συμβαίνει και στο Fifa, στο Football Manager κλπ. Άλλο να γίνεται μια φορά στους 10 αγώνες και άλλο 10 φορές στον ίδιο αγώνα.

Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω ακόμα τους sliders, μάλλον θα πάει για ΣΚ.

Sliders βρήκα και γω από ένα παλικάρι που μάλλον το χει κάνει επιστήμη το θέμα.

http://forums.nba-live.com/viewtopic.php?f=163&t=100003&start=50

Στη δεύτερη σελίδα τα χει πιο διορθωμένα μετά από δοκιμές και παρατηρήσεις.

Τα δοκίμασα και πραγματικά είναι άλλο παιχνίδι.

Συγνωμη τωρα αυτα που δινει ειναι σωστα sliders με close shot 30; Εγω δωσει 2-3 σελιδες πισω sliders οποιος θελει δοκιμαζει

Συγνωμη τωρα αυτα που δινει ειναι σωστα sliders με close shot 30; Εγω δωσει 2-3 σελιδες πισω sliders οποιος θελει δοκιμαζει

Όταν τα δα την πρώτη φορά και μένα μου ξίνισε, και όχι μόνο αυτό , αλλά αν το δείς σα συνδυασμό όλων , και όχι επί μέρους τότε ναι αγγίζει κατά πολύ το ρεαλισμό.

Δε λέει ο μάστορας πως είναι τέλειο, γίνεται ολόκληρη ανάλυση στο forum σε πια σημεία μπορεί να βελτιωθεί. Αν δεις πως κατά κόρον σχολιάζουν μπασκετόγκαβλοι , προφανώς θα βγάλουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Τα δοκίμασα κ εγώ λίγο τα sliders απ'το NLSC αλλά σε all star που το'παιζα συνήθως, μου φάνηκε λίγο εύκολο - προτείνει βέβαια superstar - ή απλά είχα συνηθίσει τα τρελά που κάνει το cpu.

Έχει κάποια καλά σημεία, αλλά έχει και κάποια θεματάκια. Πχ. τα tendencies αλλάζουν αρκετά τον τρόπο παιχνιδιού του cpu. Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ίσως πιο ρεαλιστικό, αλλά μου έτυχε και μία φάση να βγαίνει μόνος του αιφνιδιασμό και να σταματάει για mid range σουτάκι.

Νομίζω ότι με λίγο πιο μέσες τιμές όπου έχει 100άρια και 0, μπορεί να έβγαζε καλύτερα αποτελέσματα.

Κοιτα εξαρταται σε τι mode παιζεις....Εγω τα sliders που εχω καθε χρονο ειναι για αγωνες με φιλους και καμια φορα εναντιον του cpu....Παντα σε HOF και με τα ιδια sliders εγω και ο cpu...Χθες για παραδειγμα επαιξα ενα Wariors-Spurs(2ος αγωνας φετος με τον cpu φετος) και εχασα σε 10λεπτο 105-98

Απο τα sliders του συμφωνω μονο στην τελευταια καρτελα με τα foul....Με το close 30 θα ειναι σχεδον αδυνατο να μπει καποιο σουτ απο hook ή fadeaway απο μεση αποσταση.....

Υποψην τα sliders που φτιαχνω προσπαθω να τα προσαρμοσω σε NBA δεδομενα...Για παραδειγμα δεν μπορει να γινονται 20 κλεψιματα απο καθε ομαδα στον αγωνα οταν στο μεγαλυτερο ποσοστο των αγωνων γινονται μεχρι 10-15 και απο τις 2..Για αυτο αν θυμαμαι καλα εχω ανεβασει πασα απο 50-56 και εχω μειωσει stealing απο 50-42 οπως και το go for on ball steals..Τωρα αυτος που τα δινει ετσι μπορει να θελει να παιζει slam and jump

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...