Προς το περιεχόμενο

AMD FX-6300 Υψηλές θερμοκρασίες

Akrida79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή έχω και εγώ το ίδιο combo cpu+mobo(rev.1) δοκίμασε να βαλεις με το χέρι την στοκ τάση (1.2625Volt περίπου)και την στοκ συχνότητα(17.5x200=3500MHz).Απενεργοποιησε το turbo εντελώς και ξαναδοκίμασε.Το bios μην βιαστείς να το αναβαθμίσεις γιατι η μόνη διαφορά που είδα μεχρι στιγμής είναι οτι δέν κολλάει το ποντικι στο UEFI interface.

Το θέμα είναι (όπως γράφω πιο πάνω) ότι το Turbo mode το απενεργοποιώ και ενεργοποιείται από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι εγώ...

Άλλα και χωρίς το Turbo mode οι θερμοκρασίες είναι υψηλές για υδρόψηξη... Μετά την αναβάθμιση του BIOS έχω μεν χαμηλότερες θερμοκρασίες άλλα και πάλι χτυπάει κάτι 78αρια όταν π.χ. ανοίξω κάποιο πρόγραμμα.

υπάρχει περίπτωση να έχεις ορίσει κάποιο προφίλ μέσω του amd overdrive και να στα ενεργοποιεί μόνο του;

δεύτερον, την ώρα την χάνει;

Αν μπορείς αν και για τέτοια μητρική δεν νομίζω ότι είναι αυτό,άλλαξε την μπαταρία της μητρικής.

Δεν έχω ορίσει κάποιο προφίλ στο OverDrive. Την ώρα δεν την χάνει, μόνο τις ρυθμίσεις. Ούτε εγώ πιστεύω για μπαταρία... άλλα ποτέ δεν ξέρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατέβασε το amd overdrive και δες το thermal margin, μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη γιατί μάλλον οι αισθητήρες λένε ότι θέλουν. Πρόσεξε, το thermal margin δεν είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή, είναι οι βαθμοί που απομένουν μέχρι ο επεξεργαστής να φτάσει στο μέγιστο θερμικό όριο.

Ωχ σκούρα τα πράγματα, σε στοκ καταστάσεις τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες. Περίμενε να σου έρθει η 212 evo να την κουμπώσεις να κάνεις την δουλειά σου, πρέπει να μην λειτουργεί σωστά η αντλία της υδρόψυξης δεν εξηγείται αλλιώς, αλλά με ξένισες με αυτό που λες με το turbo, άρα κάτι παίζει και με την μητρική.

Ωχ σκούρα τα πράγματα, σε στοκ καταστάσεις τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες. Περίμενε να σου έρθει η evo να την κουμπώσεις να κάνεις την δουλειά σου.

Ε ναι... μόνο έτσι θα βγάλω συμπέρασμα.

Η αντλία της υδρόψυξης σίγουρα δουλεύει και δεν έχει νεκρώσει ; Στην μητρική δοκίμασε να περάσεις το τελευταίο bios, ίσως να βοηθήσει, αλλά αν έχει θέμα η αντλία της υδρόψυξης τότε δεν φταίει η μητρική. Θα σε συμβούλευα να ελέγξεις εξονυχιστικά το ψυγείο, μήπως έχει καμία διαρροή ώστε να την προλάβεις. Μπορεί να είναι σε σημείο που δεν φαίνεται, επίσης τσέκαρε αν δουλεύει η αντλία, νομίζω πως αυτή ευθύνεται για το θέμα σου.

Μόλις έκανα αναβάθμιση του BIOS και δουλεύει λίγο καλύτερα... στην ουσία το πρόβλημα εντοπίζεται στο ρεύμα. Για κάποιο λόγο (ίσως από λάθος δικό μου, ίσως κόλλημα, ίσως μπαταριά στην μητρική) ο/το CPU έμπαινε αυτόματα σε Turbo mode αυξάνοντας το VID με επακόλουθο την θερμοκρασία.

Από την άλλη το Kuhler H2O 650 της Antec είναι ένα φθηνό All In One σύστημα υδρόψυξης (περίπου 45 - 50 ευρώ) μην μπορώντας μάλλον να αντεπεξέλθει σωστά. 

Τελικά η αντλία δουλεύει. Όποτε το τελευταίο που μένει είναι να δοκιμάσω την 212 EVO όταν έρθει. Αν και τότε δεν γίνει τίποτα, θα κλείσω το γραφείο και θα πάω για μπάνιο στη θάλασσα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εχει οντως τοσους βαθμους, μπορει να εχεις βαλει πορα πολυ thermal paste και να ανεβαζει πολυ υψηλες θερμοκρασιες η μπορει να φταινε οι ραμ, και ο αδερφος μου το ειχε αυτο το προβλημα και του ειπαν απο το πλαισιο να αλλαξει τις ραμ, και τωρα δν το χει :P

Επεξ/σία από f111

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αν εχει οντως τοσους βαθμους, μπορει να εχεις βαλει πορα πολυ thermal paste και να ανεβαζει πολυ υψηλες θερμοκρασιες η μπορει να φταινε οι ραμ, και ο αδερφος μου το ειχε αυτο το προβλημα και του ειπαν απο το πλαισιο να αλλαξει τις ραμ, και τωρα δν το χει :P

Πέτρες του φεγγαριού πετώ και τις γυρίζει πίσω...

• Like 1

Για την thermal paste οκ, αν έχει πέσει πολλή ακούγεται λογικό, αλλά αυτό με τις ραμ δεν στέκει, στο πλαίσιο οι άνθρωποι δεν ξέρουν την τύφλα τους και παραπληροφορούν αρκετό κόσμο και ειδικά τον κόσμο που δεν ξέρει από υπολογιστές με την ημιμάθειά τους.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...