Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειδα με μια προχειρη ματια λιγο στο νετ για τον 8320 και ειδα καποια κρουσματα για bottleneck μαζι με R9 290x και GTX 980.

Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να μην εχω προβληματα στο μελλον με το bottleneck μπορει να βαλω τον 8320 στο συστημα μου μαζι με την R9 280 και να μην δω καποιο προβλημα αλλα σε κανα 2 χρονακια που μπορει να αλλαξω καρτα γραφικων να αντιμετωπισω προβλημα και μετα αντε φτου παλι απο την αρχη να αγορασω νεο CPU και να αλλαζω και socket γιαυτο δεν θελω να το διακυνδινεψω,λεω καλυτερα να βαλω 100 ευρω παραπανω να παω σε εναν i5 για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο και την τσεπη μου γεματη ξεροντας πως εκανα το σωστο... ;)

Οσο για το θεμα τις οθονης θα με βολεψει ενας γνωστος μου μια 23 IPS στα 1080p που δεν χρειαζεται επειδη πηρε μια 4K :P

Οποτε θα παω σε πλατφορμα με i5 :D

Τι συνθεση θα μου προτεινατε για i5 κλειδωμενο ;;

Περίμενε τους Skylake τον επόμενο μήνα.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

mrmariosgta4 αν mobo-ram-cpu δεν σου κόψουν χρήματα από άλλα parts ,κυρίως κάρτα-οθόνη και κάνεις ανάλογες επιλογές τότε οκ.Με την 23'' IPS κάνεις μεν ένα upgrade αλλα μικρό δε + ότι είναι αταίριαστη με το υπόλοιπο hw που υπολογίζεις να πάρεις...εκτός και αν είναι προσωρινή λύση.

Δημοσ.

να επαναλαβω οτι ειπα στο ποστ 12....?

αν θες με πολυ λιγοτερα χρηματα να κανεις, μια -μικρη ομολογουμενως- αναβαθμιση, που θα σε βοηθησει κυριως στο Rendering, μπορεις απλα να βαλεις εναν PHENOM II X6 1090-1100T....!!!  

αν θες να κανεις αναβαθμιση, ωστε σε βαθος χρονου να μπορεις να παιζεις ανετα, αλλα και να κανεις και το rendering, πας σε I5...!!  

τον FX-8320.....ξεχασε τον..!!!!!!  και στο λεω εγω που τον εχω...!!!!

ηταν και ειναι ενα πολυ καλο VFM επεξεργαστης, αλλα πλεον μετραει 3 χρονια στην πλατη του...!!!  δεν μπορει να συγκριθει με εναν συγχρονο i5.  μπορει σε multitasking να κραταει καλα λογω πυρηνων, αλλα σε ταχυτητα single core εχει μεινει πολυ πισω, καθως ειναι στα επιπεδα του Phenom.  για αυτο σου ειπα, αν θες να κανεις φθηνη αναβαθμιση, τραβα σε X6..!  

αλλιως πας σε i5....!!! και δεν σκεφτεσαι τιποτα αλλο...!!!

• Like 1
Δημοσ.

mrmariosgta4 αν mobo-ram-cpu δεν σου κόψουν χρήματα από άλλα parts ,κυρίως κάρτα-οθόνη και κάνεις ανάλογες επιλογές τότε οκ.Με την 23'' IPS κάνεις μεν ένα upgrade αλλα μικρό δε + ότι είναι αταίριαστη με το υπόλοιπο hw που υπολογίζεις να πάρεις...εκτός και αν είναι προσωρινή λύση.

να επαναλαβω οτι ειπα στο ποστ 12....?

αν θες με πολυ λιγοτερα χρηματα να κανεις, μια -μικρη ομολογουμενως- αναβαθμιση, που θα σε βοηθησει κυριως στο Rendering, μπορεις απλα να βαλεις εναν PHENOM II X6 1090-1100T....!!!  

αν θες να κανεις αναβαθμιση, ωστε σε βαθος χρονου να μπορεις να παιζεις ανετα, αλλα και να κανεις και το rendering, πας σε I5...!!  

τον FX-8320.....ξεχασε τον..!!!!!!  και στο λεω εγω που τον εχω...!!!!

ηταν και ειναι ενα πολυ καλο VFM επεξεργαστης, αλλα πλεον μετραει 3 χρονια στην πλατη του...!!!  δεν μπορει να συγκριθει με εναν συγχρονο i5.  μπορει σε multitasking να κραταει καλα λογω πυρηνων, αλλα σε ταχυτητα single core εχει μεινει πολυ πισω, καθως ειναι στα επιπεδα του Phenom.  για αυτο σου ειπα, αν θες να κανεις φθηνη αναβαθμιση, τραβα σε X6..!  

αλλιως πας σε i5....!!! και δεν σκεφτεσαι τιποτα αλλο...!!!

Τα υπολοιπα parts τα εχω οπως και την R9 280 και δεν σκοπευω να την αλλαξω επειδη εχει 2-3 εβδομαδες που την πηρα και ειμαι ευχαριστημενος.Επεξεργαστη θελω να αλλαξω.Με μια προχειρη ματια που εριξα στις αγγελιες δεν βρηκα καποιον Phenom II X6 1090T  ή Phenom II X6 1100T.

Τελικα οι Skylake θα υποστηριζουν DDR3 για να βαλω τις υπαρχουσες μνημες που εχω ;;

Δημοσ.

θα συμφωνησω με τον cabdik,αν θες φτηνη αναβαθμιση  παιρνεις Phenom II X6

και μετα απο 1-2 χρονια κοιτας τους skylake και zen για ολικη....

αν δε σε περιοριζει το budget πηγαινε τωρα σε i5 πλατφορμα και ξεμπερδευεις.....

δεν υπαρχει λογος να το κουραζουμε το θεμα,εξαλλου ειναι χιλιοειπωμενα πραγματα σε παρομοια threads....

Δημοσ.

Τελικα οι Skylake θα υποστηριζουν DDR3 για να βαλω τις υπαρχουσες μνημες που εχω ;;

Αυτές που έχεις όχι,δε βλέπω να τις υποστηρίζει.

Δημοσ.

Αυτές που έχεις όχι,δε βλέπω να τις υποστηρίζει.

Μαλιστα και τι μπορω να κανω για να μπορεσω να δουλεψω και αυτες γιατι ειναι κριμα να δωσω 70 και ευρω για 8αρες ραμ ;;

Θα ηθελα να χρησιμοποιησω αυτες που εχω στην αναβαθμιση που θα κανω ;)

Δημοσ.

μια χαρα θα τις υποστηριξει, και ας μην τις εχει στην λιστα..! 

μην σε ανησυχει αυτο.!  οι ασυμβατοτητες με τις RAM εχουν μειωθει παρα πολυ.  αρκει να υποστηριζουν DDR3.. και οχι DDR4..!!!!! :-D

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mrmariosgta4 οι ασυμβατότητες με τις μνήμες αποτελούν πολύ σπάνιο φαινόμενο πλέον και αν σου τύχει κάτι τέτοιο πας και παίρνεις λαχείο :P.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
Δημοσ.

μια χαρα θα τις υποστηριξει, και ας μην τις εχει στην λιστα..! 

μην σε ανησυχει αυτο.!  οι ασυμβατοτητες με τις RAM εχουν μειωθει παρα πολυ.  αρκει να υποστηριζουν DDR3.. και οχι DDR4..!!!!! :-D

Mrmariosgta4 οι ασυμβατότητες με τις μνήμες αποτελεί πολύ σπάνιο φαινόμενο πλέον και αν σου τύχει κάτι τέτοιο πας και παίρνεις λαχείο :P.

Χαχαχα :P λοιπον για καλο και κακο μπορειτε να μου προτεινετε λυσεις για συνδυασμο (CPU + MB) για τον FX 8320 με overclock 4.2 η 4.5 GHz το πολυ και για τους τωρινους i5  κλειδωμενους ( οσο πιο φθηνη και καλη λυση και για τις δυο προτασεις εαν ειναι δυνατον :) ) με τις προσφατες αλλαγες που εγιναν στο ΦΠΑ :P

Μια ακομη ερωτηση ποια ειναι η max καρτα που μπορει να τρεξει και να υποστηριξει ο FX 8320 με overclock στα 4.2-4.5 χωρις μπουκαλι ;;

Δημοσ.

το μπουκαλι ειναι μια περιεργη εννοια πλεον, καθως παιζει μεγαλο ρολο, και ο προγραμματισμος του εκαστοτε παιχνιδιου..! δυστυχως..! 

το 99% των παιχνιδιων ειναι κακες μεταφορες απο κονσολες.., οποτε.. αστα να πανε..! 

ενας καλος και φθηνος συνδυασμος i5 ειναι :

MOBO http://www.skroutz.gr/s/5069480/Asrock-Z97-Anniversary.html

CPU http://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html

• Like 1
Δημοσ.

το μπουκαλι ειναι μια περιεργη εννοια πλεον, καθως παιζει μεγαλο ρολο, και ο προγραμματισμος του εκαστοτε παιχνιδιου..! δυστυχως..! 

το 99% των παιχνιδιων ειναι κακες μεταφορες απο κονσολες.., οποτε.. αστα να πανε..! 

ενας καλος και φθηνος συνδυασμος i5 ειναι :

MOBO http://www.skroutz.gr/s/5069480/Asrock-Z97-Anniversary.html

CPU http://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html

Ναι τελευταια το εχω παρατηρησει σε πολλα παιχνιδια αυτο... :/

Καποιος συνδυασμος για FX 8320 και μια μητρικη για να μπορεσω να φτασω στα 4.2 ή 4.5 GHz το πολυ ποιος θα ηταν προκειμενου να επιτυχω το παραπανω αποτελεσμα στο overclock ;;

Επισης εχω μια απορια το Z97 δεν ειναι για overclocking τι νοημα εχει να την βαλω σε κλειδωμενο i5 ;;;

Δημοσ.

Ναι τελευταια το εχω παρατηρησει σε πολλα παιχνιδια αυτο... :/

Καποιος συνδυασμος για FX 8320 και μια μητρικη για να μπορεσω να φτασω στα 4.2 ή 4.5 GHz το πολυ ποιος θα ηταν προκειμενου να επιτυχω το παραπανω αποτελεσμα στο overclock ;;

Ο 8320 ανεβαίνει και με τις φθηνές μητρικές αλλά κοίτα κάτι σε Gigabyte 970A-UD3P και μετά ASrock 970 Fatal1ty Performance.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...