Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξέρεις ότι με ένα 15αρι χοντρικά πάνω από τα 350 ευρώ πας σε i5 4690k και μια φθηνή αλλά σούπερ z97 μητρική ; 

http://www.skroutz.gr/s/4982160/Intel-Core-i5-4690K-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/4985446/Asrock-Z97M-Pro4.html

Πέραν του ότι ο i5 αξίζει περισσότερο για gaming, εννοείται πως ο ξεκλείδωτος σου δίνει την δυνατότητα να τον κλοκάρεις και να κάνεις τα render σου σε πιο αξιοπρεπή χρόνο, συν ότι με την συγκεκριμένη μητρική μπορείς αργότερα να θελήσεις να βάλεις i7, είτε haswell είτε broadwell.

• Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι θα μου προτεινατε για cpu+mb+οθονη με cpu 8320 η 8320E με σκοπο να ανεβει στα 4 εως 4.2 GHz ;;

Budget για ολα αυτα 350 πανω κατω.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=40950&cat=2

http://www.skroutz.gr/s/3459519/Gigabyte-970A-DS3P.html

http://www.skroutz.gr/s/4291677/Samsung-S23C650D.html  ή 

https://www.skroutz.gr/s/5728164/LG-24MB56HQ.html (τη προτιμώ σε αυτά τα €)

Αν και μένα η γνώμη μου είναι να μαζέψεις και άλλα να τα πάρεις όλα μαζί γιατί θες και κάρτα που θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο για τα παιχνίδια μαζί με την οθόνη.Να πάρεις υπόψη σου δηλαδή τι κάρτα θα πάρεις για την αγορά της οθόνης,έτσι και αλλιώς καλό είναι να δεις τι κυκλοφορεί και από κοντά αν μπορείς.

Δημοσ.

Από την στιγμή που η οθόνη είναι μια χαρά τουλάχιστον στα δικά του μάτια ας πάει καρφωτός σε i5 4690k από την στιγμή που μπορεί συν επίσης ότι η asrock z97m pro 4 για τα λεφτά της είναι τουμπανάκι.

Δημοσ.

Καθόλου μια χαρά δεν είναι η οθόνη.Είμαστε σε τεχνολογικό forum και αυτό έλειπε να λέμε οτι είναι μια χαρά παλιό ΤΝ με 60hz.Και "στα δικά του μάτια" μπορεί να είναι επίσης μια χαρά και ένα φτηνότερο σετ cpu+mobo που έχει και μικρότερη σημασία αλλά δεν βλέπω να χρησιμοποιείται η ίδια συλλογιστική και εκεί.

Τα παιχνίδια του θα τα επεξεργαστεί κυρίως η κάρτα γραφικών (με την υποστήριξη του επεξεργαστή) και θα τα χαρεί-απολαύσει μέσα από την οθόνη του και αυτή είναι και η σειρά προτεραιότητας στα parts.Το να ξοδέψει όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του budget του για επεξεργαστή-μητρική δε θα κάνει και τίποτα σε τέτοιο σύστημα και θα είναι κουταμάρα.

• Like 1
Δημοσ.

Άποψή μου, μην αλλάξεις οθόνη αν δεν ανέβεις ανάλυση ή Hz.Κράτα τα λεφτά σου μέχρι να μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο.Έτσι και αλλιώς 350 δύσκολα θα φτάσουν για οθόνη, cpu και motherboard (ειδικά αν θες να κάνεις oc).

Θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο καιρό να δεις οι Skylake τι θα κάνουν.Από ότι ακούγεται βγαίνουν Αύγουστο/Σεπτέμβριο.Όχι ότι αναμένεται κάτι εντυπωσιακό από άποψη επιδόσεων αλλά θα είναι σε καινούργια πλατφόρμα με όλα τα θετικά (και αρνητικά) που έχει αυτό.

Δημοσ.

Σίγουρα όμως η τιμή δεν θα είναι στο 350αρι για cpu και mobo με τους skylake, θα πρέπει να ανέβει στο 450αρι σίγουρα και ίσως και περισσότερο. Millennium μετά από σκέψη πάνω στην τελευταία απάντησή σου έχω να ομολογήσω πως έχεις δίκιο, καλό hardware με τζούφια οθόνη δεν πάνε μαζί. Μόλις πήρα το pc ήμουν με μια άθλια tn οθόνη 1024x768, μετά από καιρό πήγα στην lg 22mt45d και βρήκα την υγειά μου πραγματικά, πέραν της καλύτερης εικόνας που είχα σταμάτησαν να κουράζονται τα μάτια μου. Έτσι και από προσωπική εμπειρία, η ψήφος μου πάει στο σκεπτικό του millennium. +1 στις lg, στα δικά μου μάτια είναι ανώτερες από samsung, τόσο σε εικόνα όσο και τιμή-απόδοση.

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα όμως η τιμή δεν θα είναι στο 350αρι για cpu και mobo με τους skylake, θα πρέπει να ανέβει στο 450αρι σίγουρα και ίσως και περισσότερο.

Γιατί?Ξέρουμε κάτι για τις τιμές τους?Αν θυμάμαι καλά θα παίρνουν και ddr3 οπότε δε χρειάζεται να βάλει ddr4 που θα ανέβαζε πολύ την τιμή.

Μόλις πήρα το pc ήμουν με μια άθλια tn οθόνη 1024x768, μετά από καιρό πήγα στην lg 22mt45d

Άλλο να πας απο τα 768 στα 1080 και άλλο να πας απλά σε ένα καλύτερο πάνελ.

@mrmariosgta4 θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά για να δεις μόνος αν αξίζει τα λεφτά του ένα ips/pls panel σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα.

Δημοσ.

Ότι νέο βγάζει από επεξεργαστές η intel συνηθίζει να το τιμολογεί αρκετά υψηλά, δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, απλά σίγουρα θα είναι πιο ακριβό ένα σετ cpu-mobo skylake.

Δημοσ.

Ότι νέο βγάζει από επεξεργαστές η intel συνηθίζει να το τιμολογεί αρκετά υψηλά, δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, απλά σίγουρα θα είναι πιο ακριβό ένα σετ cpu-mobo skylake.

Περίπου ίδιες τιμές έχουν τα cpu της intel απο την εποχή των ivy (ίσως και των sandy).Με τους broadwell τις φουσκωσε αλλά δε νομίζω οτι θα το συνεχίσει.

Δημοσ.

Intel είναι αυτή,δεν νομίζω να ανησυχεί, μιας και είναι σαν να σου λέει θες επιδόσεις θα τις πληρώσεις. Στην πραγματικότητα όμως και i5 2500k να έχεις ακόμα δεν υπάρχει λόγος αλλαγής μιας και επαρκεί για gaming ακόμα και σήμερα και δεν χολαίνει πουθενά. Τέλος πάντων, όταν βγουν οι skylake θα δούμε τι παίζει.

Δημοσ.

Στην πραγματικότητα, είναι μόνο θέμα χρημάτων που μπορείς να διαθέσεις...

Ο 8320 υπερτερεί σε περιορισμένα σενάρια (κάποιες multithtreaded εφαρμογές για rendering, video edit κλπ. - και εκεί, όχι σε όλες), και από εκεί και πέρα το χάος. Ο i5 (ακόμα και ο 2500), ανταποκρίνεται άνετα στις περισσότερες περιπτώσεις (σε gaming, σίγουρα).

• Like 2
Δημοσ.

O TS ακόμα και σε φτηνό 1080p IPS θα βλέπε μια κάποια διαφορά.Αν και για μένα καλύτερα ,όπως είπα, να μαζέψει και άλλα για οθόνη και να δει τι κυκλοφορεί και στην αγορά κάποιο καιρό πριν αποφασίσει.

Για skylake ο ξεκλείδωτος i5 + μητρική + 8gb ddr4 θα βγαίνει,γύρω στα 450€.Όσα είπε ο multicorecpu,εκεί γύρω..Μόνο λίγα δε τα λες.

• Like 1
Δημοσ.

O TS ακόμα και σε φτηνό 1080p IPS θα βλέπε μια κάποια διαφορά.Αν και για μένα καλύτερα ,όπως είπα, να μαζέψει και άλλα για οθόνη και να δει τι κυκλοφορεί και στην αγορά κάποιο καιρό πριν αποφασίσει.

Εγώ πάντως για τη διαφορά που είδαν τα μάτια μου (δεν είναι και Α ποιότητας :P) δε θα έδινα 150€. Κατά τα άλλα συμφωνώ.

Για skylake ο ξεκλείδωτος i5 + μητρική + 8gb ddr4 θα βγαίνει,γύρω στα 450€.Όσα είπε ο multicorecpu,εκεί γύρω..Μόνο λίγα δε τα λες.

Με ddr4 ανεβαίνει η τιμή αλλά από ότι ξέρω θα παίρνουν και ddr3 άρα μάλλον θα κοστίζουν κοντά στους σημερινούς δηλαδή γύρω στα 350€ (cpu + mobo). Ούτε αυτά είναι λίγα φυσικά (ποιος είπε τα 450€ λίγα?) αλλά αφού ο op δε θέλει να ρισκάρει bottlenecks imo ένας i5 είναι η μοναδική λύση σε αυτό το budget.

Δημοσ.

Αναλόγως από ποιό μονιτορ πήγες και σε ποιό..

Για τις DDR4:

http://www.kitguru.net/components/cpu/anton-shilov/intel-bids-adieu-to-ddr3-majority-of-skylake-s-mainboards-will-use-ddr4/

Manufacturers of mainboards will have to install either 288-pin slots for DDR4 DIMMs or 204-pin slots for DDR3L SO-DIMMs on their LGA1151 platforms, but not 240-pin slots for DDR3 memory modules. Keeping in mind that producers of motherboards tend to follow recommendations of chip designers, the majority of desktop platforms for “Skylake” will use DDR4 memory. Small form-factor systems will continue to use DDR3 SO-DIMMs, but high-performance PCs with Intel’s latest processors will all rely on DDR4.

Αν έχει στενό budget ο TS δεν είναι η καλύτερη επιλογή,τι να τον κάνει τον i5 όταν έχει τέτοιο hardware τώρα με τέτοια οθόνη...να τον πάρει για το e-penis; Θέλει και κάποια λογική η κάθε κίνηση αναλόγως το πορτοφόλι του καθενός βέβαια και τι σκοπεύει να φτιάξει.

Θα περιμένουμε να επιβεβαιωθούν βέβαια οι τιμές που ακούγονται αλλά αν ισχύουν δε μου φαίνονται καθόλου λίγα για τις εποχές που ζούμε.

• Like 2
Δημοσ.

Αναλόγως από ποιό μονιτορ πήγες και σε ποιό..

Για τις DDR4:

http://www.kitguru.net/components/cpu/anton-shilov/intel-bids-adieu-to-ddr3-majority-of-skylake-s-mainboards-will-use-ddr4/

Αν έχει στενό budget ο TS δεν είναι η καλύτερη επιλογή,τι να τον κάνει τον i5 όταν έχει τέτοιο hardware τώρα με τέτοια οθόνη...να τον πάρει για το e-penis; Θέλει και κάποια λογική η κάθε κίνηση αναλόγως το πορτοφόλι του καθενός βέβαια και τι σκοπεύει να φτιάξει.

Θα περιμένουμε να επιβεβαιωθούν βέβαια οι τιμές που ακούγονται αλλά αν ισχύουν δε μου φαίνονται καθόλου λίγα για τις εποχές που ζούμε.

Ειδα με μια προχειρη ματια λιγο στο νετ για τον 8320 και ειδα καποια κρουσματα για bottleneck μαζι με R9 290x και GTX 980.

Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να μην εχω προβληματα στο μελλον με το bottleneck μπορει να βαλω τον 8320 στο συστημα μου μαζι με την R9 280 και να μην δω καποιο προβλημα αλλα σε κανα 2 χρονακια που μπορει να αλλαξω καρτα γραφικων να αντιμετωπισω προβλημα και μετα αντε φτου παλι απο την αρχη να αγορασω νεο CPU και να αλλαζω και socket γιαυτο δεν θελω να το διακυνδινεψω,λεω καλυτερα να βαλω 100 ευρω παραπανω να παω σε εναν i5 για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο και την τσεπη μου γεματη ξεροντας πως εκανα το σωστο... ;)

Οσο για το θεμα τις οθονης θα με βολεψει ενας γνωστος μου μια 23 IPS στα 1080p που δεν χρειαζεται επειδη πηρε μια 4K :P

Οποτε θα παω σε πλατφορμα με i5 :D

Τι συνθεση θα μου προτεινατε για i5 κλειδωμενο ;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...