Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τεράστειες όχι, απλά είναι υπερ του i5 στα παιχνίδια μιας και εκεί αστράφτει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής. Ο fx 8320 κάνει για όλα τα υπόλοιπα, multitasking, rendering. streaming, εκεί είναι ανίκητος και ένα σκαλί κάτω από i7 4770k. Ωστόσο εσύ μιας και θες παιχνίδια ο i5 είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Σε περιπτωση που αγορασω τον fx 8320 λογω της τιμης με μια καλη μητρικη που να επιτρεπει το overclock και τον φτασω στα 4.2 θα τον φτασω σε επιδοσεις στα παιχνιδια τον i5 ;;

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι, μια μικρή αισθητή διαφορά θα δεις μόνο αν τον πας στα 5 ghz, τα 4.2 είναι μηδενική διαφορά στα games, κυρίως θα βελτιωθούν ελαφρώς τα minimum fps στα παιχνίδια αλλά πολύ λίγο. Δεν αξίζει αποκλειστικά για gaming ένας fx, να πω ότι κάνεις και streaming και άλλα πολλά τότε ναι, όμως από την στιγμή που θες gaming ο i5 θα σε σερβίρει καλύτερα και πιο αποδοτικά. Επίσης, στα λεφτά που κάνει ένας fx 8320 με μια gigabyte 970a ud3p και μια 212 evo, παίρνεις i5 4460 και μια b85 και είσαι κομπλέ χωρίς να δώσεις μια περιουσία. Πας στα παρακάτω, η στοκ ψύκτρα φτάνει για τον συγκεκριμένο i5 και η μητρική αυτή έχει ότι χρειάζεσαι από features.

https://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html

http://www.skroutz.gr/s/3445122/Gigabyte-B85M-D3H.html

Δημοσ.

Όχι, μια μικρή αισθητή διαφορά θα δεις μόνο αν τον πας στα 5 ghz, τα 4.2 είναι μηδενική διαφορά στα games, κυρίως θα βελτιωθούν ελαφρώς τα minimum fps στα παιχνίδια αλλά πολύ λίγο. Δεν αξίζει αποκλειστικά για gaming ένας fx, να πω ότι κάνεις και streaming και άλλα πολλά τότε ναι, όμως από την στιγμή που θες gaming ο i5 θα σε σερβίρει καλύτερα και πιο αποδοτικά. Επίσης, στα λεφτά που κάνει ένας fx 8320 με μια gigabyte 970a ud3p και μια 212 evo, παίρνεις i5 4460 και μια b85 και είσαι κομπλέ χωρίς να δώσεις μια περιουσία. Πας στα παρακάτω, η στοκ ψύκτρα φτάνει για τον συγκεκριμένο i5 και η μητρική αυτή έχει ότι χρειάζεσαι από features.

Ψυκτρα εχω την Corsair A70.Επισης μου ποσταρες το link του CPU δυο φορες και οχι της μητρικης.

Δημοσ.

Διορθώθηκε το λινκ, ξέχασα ότι έχεις την a70, τότε θα είσαι κομπλέ με τον 4460 και την b85m d3h, ένα σετάκι για gaming που θα σε βγάλει χρόνια άνετα χωρίς θέματα.

Δημοσ.

Διορθώθηκε το λινκ, ξέχασα ότι έχεις την a70, τότε θα είσαι κομπλέ με τον 4460 και την b85m d3h, ένα σετάκι για gaming που θα σε βγάλει χρόνια άνετα χωρίς θέματα.

Θα παω στον i5 λογικα ;)

Μια ακομη ερωτηση τι διαφορες υπαρχουν αναμεσα στο b85,h97,z87 ;;

Δημοσ.

Τα chipset z97-z87 είναι αυτά που κάνουν overclock και overclock κάνουν μόνο με τους intel k, δηλαδή τους ξεκλείδωτους. Τώρα οι διαφορές μεταξύ b85 και h97 είναι στα features, δηλαδή στις usb θύρες, τα pci slots και στο γεγονός ότι οι μητρικές h97 υποστηρίζουν αναβάθμιση σε broadwell όπως και οι z97, κάτι το οποίο δεν υποστηρίζουν οι μητρικές h81, b85, h87, z87.

Δημοσ.

Ο phenom x6 ακούγεται καλή ιδέα, σε clock to clock κοπανάει τον 8320 και στο rendering και στα παιχνίδια. Αυτοί οι επεξεργαστές πραγματικά ήταν ότι καλύτερο είχε βγάλει ποτέ η amd. Αν βρεις κάναν από τους παραπάνω phenom x6 στο 80αρι-90αρι αξίζουν πραγματικά.

Από 1055Τ @3,8ghz σε 8350 στοκ είδα αρκετη διάφορα σε όλα.

για μενα οι phenom ειναι εκτός σκέψης αγοράς τέτοια εποχή.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως το εχω σκεφτει λογω του socket δυστυχως η μητρικη μου δεν μπορει να παρει am3+ επεξεργαστες ακομη και με καποιο Bios update.

FX δεν μπορει να παρει,  Phenom Χ6 μπορει...!   oi Phenom X6 δεν ειναι ΑΜ3+ επεξεργαστες..!!

• Like 1
Δημοσ.

Σε περιπτωση που αγορασω τον fx 8320 λογω της τιμης με μια καλη μητρικη που να επιτρεπει το overclock και τον φτασω στα 4.2 θα τον φτασω σε επιδοσεις στα παιχνιδια τον i5 ;;

Ναι τον φτάνεις τον μικρό αν και παίζει ρόλο το υπόλοιπο setup,το παιχνίδι,η ανάλυση και η κάρτα.Δεν χρειάζεται κιόλας κάτι τέτοιο πολλές φορές.Δες και εδώ  http://www.pcper.com/reviews/Systems/Quad-Core-Gaming-Hardware-Roundup/Metro-Last-Light-and-Middle-Earth-Shadow-Mordor

Στο σύστημα που έδειξες δεν θα κάνεις την ουσιαστική διαφορά με επεξεργαστή αλλά με αλλαγή οθόνης που θα πιάσουν τόπο πολύ περισσότερο τα χρήματα σου από έναν κλειδωμένο επεξεργαστή των 190-200 ευρώ..(λίγο παραπάνω βγαίνει ένας 8320Ε μαζί με μια μητρική ...) Δε γίνεται εν έτει '15 να χεις 23αρι 60hz ΤΝ και να συζητάς για άλλες αλλαγές.

Δημοσ.

Ναι τον φτάνεις τον μικρό αν και παίζει ρόλο το υπόλοιπο setup,το παιχνίδι,η ανάλυση και η κάρτα.Δεν χρειάζεται κιόλας κάτι τέτοιο πολλές φορές.Δες και εδώ  http://www.pcper.com/reviews/Systems/Quad-Core-Gaming-Hardware-Roundup/Metro-Last-Light-and-Middle-Earth-Shadow-Mordor

Στο σύστημα που έδειξες δεν θα κάνεις την ουσιαστική διαφορά με επεξεργαστή αλλά με αλλαγή οθόνης που θα πιάσουν τόπο πολύ περισσότερο τα χρήματα σου από έναν κλειδωμένο επεξεργαστή των 190-200 ευρώ..(λίγο παραπάνω βγαίνει ένας 8320Ε μαζί με μια μητρική ...) Δε γίνεται εν έτει '15 να χεις 23αρι 60hz ΤΝ και να συζητάς για άλλες αλλαγές.

Με αυτην την οθονη που εχω ειμαι ικανοποιημενος και δεν εχω καποιο παραπανο.

Ο 8320E δεν ειναι χειροτερος απο τον απλο 8320 ;;

Επισης τι οθονη θα μου προτεινες ;;

Δημοσ.

Είναι χειρότερος ωστόσο παίζει σε χαμηλότερα ρεύματα και μπορείς να τον πας ας πούμε στα 3.5 με ακόμα χαμηλότερο ρεύμα από 8320 με undervolt, μιας και δουλεύει σε states με λιγότερο ρεύμα, ποντάρω πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Δημοσ.

Είναι χειρότερος ωστόσο παίζει σε χαμηλότερα ρεύματα και μπορείς να τον πας ας πούμε στα 3.5 με ακόμα χαμηλότερο ρεύμα από 8320 με undervolt, μιας και δουλεύει σε states με λιγότερο ρεύμα, ποντάρω πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Βασικα αρχικα σκεφτομουν να παρω τον 8320 και να τον παω στα 4.2 αλλα για τον 8320E δεν ξερω αν μπορει να φτασει στα 4.2 με μικροτερα ρευματα θελω να συμπεριλαβω επισης οτι το visionstudio ειναι 15 λεπτα απο το σπιτι μου οποτε μπορω να παω και να τα παρω και μονος μου οπως και το kapacom που ειναι 10 λεπτα απο το σπιτι συγγενων μου με το μετρο ;)

Δημοσ.

Με αυτην την οθονη που εχω ειμαι ικανοποιημενος και δεν εχω καποιο παραπανο.

Επισης τι οθονη θα μου προτεινες ;;

Χωρίς να θέλω να φανώ αγενής,μη παρεξηγηθώ,πιθανόν να είναι έτσι επειδή δε δοκίμασες αρκετά καμμία άλλη  :) Δοκίμασε μια 144hz ή καλό IPS/PLS μεγαλύτερων ιντσών και θα δεις,ακόμα και με φτηνό IPS θα χες μια κάποια διαφορά.Εγώ επιμένω πως η οθόνη θα πρέπε να ταν προτεραιότητα.Θα δεις μεγάλη διαφορά σε καλύτερη οθόνη.Το κόστος τους (με μια σωστή επιλογή) το δικαιολογούν απόλυτα,και συγκριτικά με άλλα parts έχεις πολύ πιο ανταποδοτικό όφελος γιατί τη χρησιμοποιείς σε ότι και αν κάνεις στο σύστημα+οτι τη κρατάς περισσότερα χρόνια κατά μέσο όρο.

Η πρόταση θα εξαρτηθεί από το budget και το τι θα ζητήσεις όπως επίσης και από το τι hardware θα βάλεις πάνω.

Για τον 8320Ε που ρωτάς πιθανόν να πιάνεις ίδιες συχνότητες με λιγότερο v σε σύγκριση με τον 8320 (ειδικά στα "χαμηλά") από οτι έχω παρατηρήσει αλλά εξαρτάται και που θα πέσεις.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να φανώ αγενής,μη παρεξηγηθώ,πιθανόν να είναι έτσι επειδή δε δοκίμασες αρκετά καμμία άλλη  :) Δοκίμασε μια 144hz ή καλό IPS/PLS μεγαλύτερων ιντσών και θα δεις,ακόμα και με φτηνό IPS θα χες μια κάποια διαφορά.Εγώ επιμένω πως η οθόνη θα πρέπε να ταν προτεραιότητα.Θα δεις μεγάλη διαφορά σε καλύτερη οθόνη.Το κόστος τους (με μια σωστή επιλογή) το δικαιολογούν απόλυτα,και συγκριτικά με άλλα parts έχεις πολύ πιο ανταποδοτικό όφελος γιατί τη χρησιμοποιείς σε ότι και αν κάνεις στο σύστημα+οτι τη κρατάς περισσότερα χρόνια κατά μέσο όρο.

Η πρόταση θα εξαρτηθεί από το budget και το τι θα ζητήσεις όπως επίσης και από το τι hardware θα βάλεις πάνω.

Για τον 8320Ε που ρωτάς πιθανόν να πιάνεις ίδιες συχνότητες με λιγότερο v σε σύγκριση με τον 8320 (ειδικά στα "χαμηλά") από οτι έχω παρατηρήσει αλλά εξαρτάται και που θα πέσεις.

Εχεις δικιο δεν εχει τυχει να κατσω να δω και αλλες οθονες που να ειναι νεας τεχνολογιας αυτον τον καιρο δεν ειχα και πολυ ελευθερο χρονο για να ασχοληθω με το θεμα hardware και εχω μεινει λιγο πισω λογω των πανελλαδικων :)

Οσο για το bugdet υπολογιζω γυρω στα 350 πανω κατω αμα ειναι εφικτο να χωρεσουμε τον 8320 ή τον 8320E με μια νεα μητρικη και  εφοσον δεν θα μπορω να τον βαλω στην μητρικη που εχω τωρα και μια μια καινουργια οθονουλα...Για ψυκτρα εχω οπως ανεφερα την Corsair A70 με διπλο φανακι και σκεφτομαι να ανεβασω λιγο τον cpu γυρω στα 4 αντε το πολυ 4.2 ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...