Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(Μαλλον επρεπε να ανοιξω το θεμα στο smartphones με συγχωρειται αν δε σας ειναι κοπος μεταφερετε το)

Εστω οτι καποιος εχει Cosmote καρτοκινητη (και σε άλλες απ οτι εμαθα) και του εληξαν τα mb. Την επομενη μερα για "αυτοματες ενημερωσεις" (τι και που δε διευκρινιζεται αρα τρεχα γυρευε στις δεκαδες εφαρμογες αλλα δεν ειναι εκει το θεμα) σου χρεωνει με το ετσι θελω, αυτοματα 20mb χρεωνοντας σου 1Ε. Και θα συνεχισει να το κανει μεχρι να ξαναβαλεις πακετο mb.

Ειναι παλιο απ οτι εμαθα το προβλημα και πολλοι απο σας θα ξερετε για την ξεφτιλα αυτη των εταιρειων που απορω πως συνεχιζεται ακομη και μετα απο χρονια. Γι αυτο θελω να μαθω πως την απενεργοποιω.

Με βαση καποια αρθρα οπως αυτο:
http://tech.in.gr/consult/article/?aid=1231192772

Για android που εχω εγω:

• Οι χρήστες Android πρέπει να επιλέξουν Ρυθμίσεις, Ασύρματη τηλεφωνία και Δίκτυα, Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και να αφαιρέσουν το τικ από την Χρήση δεδομένων

Σε μενα δεν λεει χρηση, λεει συνδεση δεδομενων που ηταν ομως ηδη κλειστη!!

Αρα σημαινει οτι
    α) Ειναι καποια αλλη ρυθμιση (παρακαλω διαφωτιστε με - μηπως απενεργοποιωντας το σημα 3g, αν και μετα μου βγαζει σκετο g)
    β) Δεν μπορω να αποφυγω την καθημερινη χρεωση.

Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει λυση γι αυτο και απευθυνομαι εδω  πριν βγαλω την χολη (και πραγματικα το αξιζουν) στην εξυπηρετηση πελατων(οχι αυτοι αλλα κι αυτοι θα τ ακουσουν :P )
Δημοσ.

Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ο φίλος μπορεί να τις βρει εδώ, σε αυτό το pdf.

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAAahUKEwj2us2Z7t3GAhWEtBQKHf_AAEw&url=http%3A%2F%2Fwww.cosmote.gr%2Fcontent%2Fel%2Fattached_files%2FBusiness%2FInternet_Day_Pass_bus2.pdf&ei=J7OmVbaLNoTpUv-Bg-AE&usg=AFQjCNGOuVOPuj60_wnZYTFB3J3Teu2iWQ&bvm=bv.97653015,d.d24&cad=rja

END DAY στο 1333 είναι όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Δημοσ.

Το ίδιο πάθαινα κι εγώ, πολλές φορές με χρέωνε day pass χωρίς ΚΑΝ να έχω ενεργοποιήσει τα data. Πόσα τηλέφωνα, ποτέ δεν έκαναν κάτι. Προσπαθούσαν να με βγάλουν τρελή λέγοντας πως η συσκευή φταίει και οι ρυθμίσεις. Με τα data κλειστά, κομματάκι δύσκολο.. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις σε κάθε εφαρμογή που κάνει sync (mail, fb/twitter, play store etc και να βγάλεις την επιλογή για sync ή να ενημερώνονται αυτόματα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράζεις πακέτο με mb κάθε μήνα..

Δημοσ.

END DAY στο 1333 νομιζω.

Αποστολή από το LG-D802 με τη χρήση Insomnia App

Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ο φίλος μπορεί να τις βρει εδώ, σε αυτό το pdf.

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAAahUKEwj2us2Z7t3GAhWEtBQKHf_AAEw&url=http%3A%2F%2Fwww.cosmote.gr%2Fcontent%2Fel%2Fattached_files%2FBusiness%2FInternet_Day_Pass_bus2.pdf&ei=J7OmVbaLNoTpUv-Bg-AE&usg=AFQjCNGOuVOPuj60_wnZYTFB3J3Teu2iWQ&bvm=bv.97653015,d.d24&cad=rja

END DAY στο 1333 είναι όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Παιδια ευχαριστω για την ανταποκριση καταρχην. Ειχα στειλει αυτο το μνμ οταν μου προτοδωσαν (δωρεαν τοτε) την υπηρεσια οταν πρωτοανοιξα το smartphone. Δε δουλεωε δλδ μια φορα, θα δουμε αυριο αν θα με ξαναχρεωσει.

Το ίδιο πάθαινα κι εγώ, πολλές φορές με χρέωνε day pass χωρίς ΚΑΝ να έχω ενεργοποιήσει τα data. Πόσα τηλέφωνα, ποτέ δεν έκαναν κάτι. Προσπαθούσαν να με βγάλουν τρελή λέγοντας πως η συσκευή φταίει και οι ρυθμίσεις. Με τα data κλειστά, κομματάκι δύσκολο.. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις σε κάθε εφαρμογή που κάνει sync (mail, fb/twitter, play store etc και να βγάλεις την επιλογή για sync ή να ενημερώνονται αυτόματα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράζεις πακέτο με mb κάθε μήνα..

Προκειται σιγουρα για μια απατη, καλα συγκεκαλυμενη. Θα αλλαξω εταιρεια μονο και μονο γι αυτο αν υπαρχει καποια που δεν εχει το ιδιο θρασος.

Παντως μεχρι τοτε, νομιζω αξιζει αυτο που λες, αλλα επειδη δεν εχω διαθεσει χρονο στα μενου των smartphone, μπορεις μηπως συντομανα μου πεις σε πιο μενου βρισκεις την επιλογη για να αφαιρεσεις τον συγχρονισμο? Εννοω δεν γινεται μεσα απο την εφορμογη αλλα μαλλον απο καποιο γενικο μενου στις ρυθμισεις.

Δημοσ.

Εξαρτάται ποιο κινητό έχεις και με τι έκδοση. Πχ εχω το S3 4g, και αυτό που έκανα εννοείται να απενεργοποιήσω το sync από το quick menu, και μετά όταν είχα data έμπαινα στην χρήση δεδομένων από τις ρυθμίσεις, πάταγα πχ gmail>περιορισμός δεδομένων. Που σημαίνει πως δεν "τρέχει" η κάθε εφαρμογή στο παρασκήνιο, επομένως δεν τραβάει mb. Εννοείται σε όλα αυτά έβγαζα τα data off. Όταν τα χρειαζόμουν, είχα ήδη ρυθμίσει ποιες εφαρμογές θα τρέχουν και ποιες όχι.

Ποιο κινητό έχεις και με τι έκδοση?

Δημοσ.

END DAY στο 1333 νομιζω.

Αποστολή από το LG-D802 με τη χρήση Insomnia App

Ισχύει αλλά η υπηρεσία επανενεργοποιείται κάθε φορά που ενεργοποιείς κάποιο πακέτο internet.

Δηλαδή πιο απλά, αν δεν θέλεις να χρεωθείς, θα πρέπει κάθε φορά που λήγει κάποιο πακέτο να στέλνεις το μήνυμα...

Δημοσ.

Εξαρτάται ποιο κινητό έχεις και με τι έκδοση. Πχ εχω το S3 4g, και αυτό που έκανα εννοείται να απενεργοποιήσω το sync από το quick menu, και μετά όταν είχα data έμπαινα στην χρήση δεδομένων από τις ρυθμίσεις, πάταγα πχ gmail>περιορισμός δεδομένων. Που σημαίνει πως δεν "τρέχει" η κάθε εφαρμογή στο παρασκήνιο, επομένως δεν τραβάει mb. Εννοείται σε όλα αυτά έβγαζα τα data off. Όταν τα χρειαζόμουν, είχα ήδη ρυθμίσει ποιες εφαρμογές θα τρέχουν και ποιες όχι.

Ποιο κινητό έχεις και με τι έκδοση?

Android 4.4 εχω αλλα αυτο που μου ειπες δουλεψε!

Ισχύει αλλά η υπηρεσία επανενεργοποιείται κάθε φορά που ενεργοποιείς κάποιο πακέτο internet.

Δηλαδή πιο απλά, αν δεν θέλεις να χρεωθείς, θα πρέπει κάθε φορά που λήγει κάποιο πακέτο να στέλνεις το μήνυμα...

Νομιζω πως η σωστη απαντηση ειναι αυτη. Σε συνδυασμο με τον αποσυγχρονισμο που προτεινε η Ιρις ειναι πιστευω η σιγουρη μεθοδος για να σταματησει να χρεωνεται κανεις.

Δημοσ.

Και πάλι θα χρεώνεσαι. Και φταίει το γεγονός ότι οι συσκευές έχουν A-GPS. Κάθε φορά που μια εφαρμογή θα ζητήσει δεδομένα τοποθεσίας, τότε, ανεξάρτητα αν έχεις απενεργοποιήσει τα δεδομένα, το A-GPS θα στείλει και θα λάβει ΕΛΑΧΙΣΤΑ kb για να καθορίσει τη θέση σου με τη βοήθεια των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Οπότε, πρέπει να απενεργοποιηθεί και η υπηρεσία τοποθεσίας (να κλείσει το GPS με λίγα λόγια).

Δημοσ.

Και πάλι θα χρεώνεσαι. Και φταίει το γεγονός ότι οι συσκευές έχουν A-GPS. Κάθε φορά που μια εφαρμογή θα ζητήσει δεδομένα τοποθεσίας, τότε, ανεξάρτητα αν έχεις απενεργοποιήσει τα δεδομένα, το A-GPS θα στείλει και θα λάβει ΕΛΑΧΙΣΤΑ kb για να καθορίσει τη θέση σου με τη βοήθεια των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Οπότε, πρέπει να απενεργοποιηθεί και η υπηρεσία τοποθεσίας (να κλείσει το GPS με λίγα λόγια).

Αν είναι απενεργοποιημένο το 3G/4G, είναι αδύνατο να σε χρεώσει κάποια εφαρμογή χρήση δεδομένων.

Δημοσ.

Στο S4 mini(4.4.4) που έχω έκανα το εξής πρίν προλάβει να με χρεώσει:

Ρυθμίσεις-Χρήση δεδομένων-Κλικ πάνω δεξιά στις επιλογές-Τικάρισμα την επιλογή "Περιορισμός δεδομένων παρασκηνίου.Δεν χρειάζεται καν να ξετικάρω την επιλογή " Δεδομένα κινητής" γιατί έτσι όλες οι εφαρμογές αναβαθμίζονται μόνο μέσω Wi-Fi.Τα δεδομένα τα χρησιμοποιώ μόνο για internet.

Όμως την συγκεκριμένη επιλογή "Περιορισμός δεδομένων παρασκηνίου" την εμφανίζει στην status bar και μπορεί καταλάθος να απενεργοποιηθεί.Αν εκείνη την στιγμή έχεις τικαρισμένα τα δεδομένα τότε πιθανόν να χρεωθείς αν εκείνη την στιγμή κάποια εφαρμογή ζητήσει internet.Απενεργοποιώντας και τις 2 επιλογές είσαι σίγουρος ότι δεν γίνεται να χρεωθείς εκτός αν το κινητό είναι στοιχειωμένο. :-D

Αλλιώς πρέπει να πας σε κάθε 1 εεφαρμογή ξεχωριστά και να το ρυθμίσεις.Ε,κάποια στιγμή λογικά θα ξεχάσεις κάποια εφαρμογή και θα χρεωθείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...