Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα αυτο δεν ειναι απαντηση. Το λεω επειδη εγω που ειδα την δευτερη δεν ειδα καποια τρυπα και νομιζω εχω καταλαβει τι γινεται. 

Αλλα γι'αυτο ρωταω συγκεκριμενα, μηπως υπαρχει κατι και δεν το προσεξα εγω.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το γεγονός ότι δεν μπορεί ο μέσος τηλεθεατής να παρακολουθήσει μια μη συμβατική σειρά εμένα μου λέει ότι η σειρά ίσως αξίζει. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να πούμε ότι το space Odyssey είναι μουφα επειδή μόνο ένα μικρό ποσοστό μπορεί να καταλάβει τα μηνύματα...

Τα ratings εμένα δεν μου λένε τίποτα. Παίζουν πολλά όπως πληρωμές κτλ.

Πραγματικά λείπει κάτι mindfuck, κάτι που να έχει την αρτιστικη πινελιά αυτή την στιγμή στην τηλεόραση αλλά κ στον κινηματογράφο, οπότε κάθε προσπάθεια για εμπλουτισμό του story εμένα με κάνει μεγαλύτερο fan.

Εγώ ακόμα περιμένω τις τρύπες στο storytelling πάντως.. ίσως δεν κατάλαβε κάποιος τι έγινε κ αυτό το μεταφράζει ως σεναριακές τρύπες. Αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Και τα reviews δεν έχουν καμία σημασία ούτε στις ταινίες ούτε στο gaming ούτε πουθενά. Στην μουσική σκηνή για παράδειγμα τους system of a down όταν βγήκαν τους έφαγαν οι "μεταλλαδες" του metal hammer, αλλά πραγματικά είναι από τα ξεχωριστά μουσικά σχήματα που έχουν χαράξει την δική τους πορεία..

• Like 2
Δημοσ.

Καρασυμβατική είναι η σειρά.

Το να χοροπηδάς μπροστά η πίσω στο χρόνο χωρίς λόγο κι αιτία δε σε κάνει αντισυμβατικό.

(Α και απέχει καναδυο γαλαξίες μακριά από την οδύσσεια του διαστήματος). 

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πώς η σειρά μπέρδεψε το κοινό στη 2η σεζόν όταν η 1η σεζόν ήταν σαφώς πιο "δύσκολη". Τουλάχιστον η 2η είχε έναν ρυθμό και ήμασταν αρκετά πιο υποψιασμένοι σε σχέση με όλο αυτό που γινόταν.

Επίσης το να χοροπηδάς στον χρόνο όντως δε σε κάνει αντισυμβατικό. Το να χοροπηδάς όμως και να μην καταλαβαίνει το κοινό σου ότι το κάνεις είναι τουλάχιστον ευρηματικό!

• Like 2
Δημοσ.

O 1ος κυκλος ηταν προσεγμενος σε όλα . Τα επεισοδια ειχαν συνοχή και δε σεχαλαγε το time travelling . O 2ος από τους Σαμουράι κ μετα εχασε τη συνοχη του και ειχε σκηνες δρασης κυρίως οι οποιες χαρακτηριζονται σεναριακες τρυπες ευκολιες πες το οπως θες. Αντιγραφω απο παλαιοτερα ποστ.

Επ. 8

Δλδ ξαφνικα ο ινδιανος βλεποντας τη παλια του αγαπη θυμαται τα παντα . κ αλλαζει 180 μοιρες συμπεριφορα απο διαβολος σε Αγιο . Και μαθαινει τα παντα για τους κοσμους απο μια συζητηση 1 λεπτου με το μικρο delos κ βλεποντας τις εγκαταστασεις του παρκου. Κ κανει επι χρονια βολτες στο παρκο εκτος σεναρίου  χωρις να τον μαζεψει κανεις . Και μαζευουν τη δικια του ενω αυτον τον αφηνουν πισω. Και πεθαινει ψευτικα για να παει νατη βρει κ οι προγραμματιστες δε καταλαβαινουν οτι δουλευει μια χαρα. Κ μετα κανει βολτες στις εγκαταστασεις ετσι για πλακα . Κ γυρναει πισω κ εξακολουθει να ειναι στο κοσμο του χωρις σεναριο .Κ με δυο κουβεντες του αρχιζει να θυμαται κ να καταλαβαινει κ η μανα ινδιανα τα παντα

Επ.9

O MIB ειναι τραυματισμενος του θανατα και με το ζορι στεκεται στα πόδια του . Και ξαφνικα σηκωνεται και με ενα πιστολι καθαριζει 5-6 κομαντα με αυτοματα και αλεξισφαιρα γιλέκα

Αυτα ειναι δυο χαρακτηριστικα παρδειγματα ευκολιων στο σεναριο που καταντησαν συχνο φαινομενο στο 2ο κυκλο . Υπαρχουν πολλα αλλα που βαριεμαι να γραφω τωρα .

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, totalius είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

O MIB ειναι τραυματισμενος του θανατα και με το ζορι στεκεται στα πόδια του . Και ξαφνικα σηκωνεται και με ενα πιστολι καθαριζει 5-6 κομαντα με αυτοματα και αλεξισφαιρα γιλέκα

Spoiler

Αν είναι host ο Γουίλιαμ όμως εξηγούνται τα παραπάνω. Γι' αυτό δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη πριν τελειώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που λεει ο @p4n0s86 ισχυει! Αλλωστε το τελος μετα τα credits αυτο υπονοει! (οπότε παει αυτο με τον William...)

Σχετικα με τις σεναριακες τρυπες - plot holes. Μαλλον δεν εχει καταλαβει καποιος τι ειναι plot hole. Παραθετω τον ορισμο:

"In fiction, a plot hole, plothole or plot error is a gap or inconsistency in a storyline that goes against the flow of logic established by the story's plot. Such inconsistencies include such things as illogical or impossible events, and statements or events that contradict earlier events in the storyline."

Προφανως κατι τετοιο δεν υπαρχει. Το story ειναι παρα πολυ προσεγμενο. Αυτο που κανουν οι nolan brothers ειναι το εξης. Γραφουν το σεναριο lineary και μετα μεσα απο σκηνοθετικα τεχνασματα προσπαθουν να εμπλουτισουν την αφηγηση και να την κανουν πιο ενδιαφερον. Οπως πχ στο memento που η αφηγηση απο πισω προς τα εμπρος ηταν ιδεα του christopher και το script του jonathan.

Τωρα το story του ινδιανου δεν σημαινει οτι εγινε με τη μια. Δηλαδη σε μια φαση μπορει να εγινε το ενα, μετα να προχωρησε στο επομενο σταδιο κτλ. απλα το δειχνει ολο σε μια ροη! Νομιζω αυτο ειναι κατανοητο....?! Τωρα  Το πως  οι hosts απεκτησαν consciousness ειναι και η πεμπτουσια της σειρας! Δηλαδη αμα δεν εχεις καταλαβει αυτο τοτε τι βλεπεις απο την 1η σεζον;

Η δευτερη σεζον ειναι πολυ δυνατη, ωραια αφηγηση, απλα ισως κουρασε  καποιους και ειδικα τον μεσο τηλεθεατή η δυσκολη αφηγηση των γεγονοτων που ομως ξεκαθαριζει στο τελος. Σεναριακη τρυπα δεν υπαρχει πουθενα. Οι τυποι εχουν σκεφτει τοσα πραγματα που βαζουν κρυφα μηνυματα σε background κτλ δεν μιλαμε για πρωταρηδες για να την πατησουν με plot holes τυπου lost..

Επεξ/σία από hellojim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Πάντως υπάρχει η θεωρία ότι η post credit scene είναι από το μέλλον οπότε ο William μάλλον δεν ήταν host.

Επεξ/σία από john1987
Δημοσ.

Στη δεύτερη σεζόν έκαναν τα εύκολα δύσκολα και μας ζάλισαν με όλα τα timelines. Θα βγει και τρίτη σεζόν να μας αποτελειώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα οτι το westworld δεν ειναι σειρα για τον μεσο θεατη ειναι γνωστο.Εδω θυμαμαι μια φορα ειχα παει με μια παρεα να δουμε σε ενα σπιτι το fight club(που μονο εγω το ειχα δει) και εκτος απο ενα ατομο οι υπολοποι βαρεθηκαν την ζωη τους.Υποθετω τα ιδια θα ισχυουν και για πολλες αλλες ταινιες.

Επεξ/σία από W0zzAp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...