Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικα με την meave

Η meave ηταν προγραμματισμενη να φτασει μεχρι το τραινο, απο κει και περα αποφασισε ευσυνειδητα να γυρισει πισω να βρει την κορη της.

Οπως και η Ντολορες ηταν πληρως αυτονομη.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σχετικα με την meave

Η meave ηταν προγραμματισμενη να φτασει μεχρι το τραινο, απο κει και περα αποφασισε ευσυνειδητα να γυρισει πισω να βρει την κορη της.

Οπως και η Ντολορες ηταν πληρως αυτονομη.

Σε καποια φαση της λεει οτι δεν θα ταξιδεψει με το τραινο, πραγμα το οποιο εγινε

Ακυρο τελικα, δεν το λεει καπου. Ξανα ειδα την σκηνη

Δημοσ.

Γενικά η συγκεκριμένη ιστορία είναι λίγο μετρια για να μην πω μάπα.

Ειδικά από την στιγμή που δεν μιλάμε για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης αλλά για μία κατασκευασμένη ιστορία με την "κορη" της με την οποία προφανώς δεν έχουν καμία σχέση. Άρα ακομα και έτσι δεν μιλάμε για κάποια συνειδητή επιλογή αλλά για την επιλογή ενός παλαιότερου σεναρίου σε σχέση με ένα νεότερο.

Γενικά η σειρά από άποψη υπόθεσης είναι μέτρια και την σώζει η ακριβή παραγωγή και οι πολύ καλοί ηθοποιοί.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο nick σου έχεις ξεχάσει ένα t. Έπρεπε να είναι gtpgalanis. :D

Οκ, αστειάκι κακόγουστο. :P

Θα σου κάνω την εξής ερώτηση: αν καταλάβαινες τους λόγους και τους παράγοντες που σε κάνουν να έχεις κάποια συγκεκριμένα συναισθήματα, πιστεύεις ότι θα σταματούσες να έχεις τα συναισθήματα αυτά; Οι άνθρωποι, όπως και οι host στη σειρά, έχουν παρελθόν το οποίο έχει καθορίσει το ποιοι είναι τώρα. Και σε μεγάλο βαθμό δεν το έχουν επιλέξει. Αν μεγαλώνοντας το κατανοήσουν μπορούν να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους, αλλά δεν παύει ποτέ να έχει επίδραση πάνω τους. Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει και με την Meave.

Η σειρά και η ιστορία με τα ρομπότ, έχει και την αξία ότι λειτουργεί ως μεταφορά για το τι συμβαίνει στον ανθρώπινο ψυχισμό.

Επεξ/σία από Gilmaru
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν έχεις αδικο.

Είναι πιο εύκολο να διακρίνεις τις gtp ιστορίες (πχ της Μειβ) όταν κι ο ίδιος είσαι gtp σε αντίθεση με όσους νομίζουν πως βλέπουν μεγάλα νοήματα σε μετρια πράγματα.

Α, να και μία φατσούλα :)

ΥΓ. Την άποψή μου για την σειρά την έχω γράψει πιο πριν και βαριέμαι να την ξαναγράψω. Δεν είναι κακή αλλα δεν είναι και κανένα αριστούργημα με εξαίρεση την ιστορία της Μειβ που είναι απλά άθλια. Απο κοντά και η ιστορία του MiB που απλά μπήκε για λόγους εντυπωσιασμού χωρίς να έχει καμία λογική ούτε η εξέλιξη του αλλά ούτε και η αναζήτηση του.

Η ίδια σειρά με μέτριους ηθοποιούς θα ήταν β διαλογής αλλά με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς και με την συγκεκριμένη παραγωγή βλέπεται ευχάριστα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ οκ οκ Ανακαλώ ανακαλώ! Παραδέχομαι ότι το αστείο μου ακούστηκε υπερβολικά μλκία.

Στο θέμα μας: καταλαβαίνω ότι την βλέπεις ως μια σειρά που έχει να κάνει κυρίως με την τεχνιτή νοημοσύνη. Εγώ την βλέπω ως σειρά που έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τον ανθρώπινο ψυχισμό και συνείδηση, χρησιμοποιώντας την τεχνιτή νοημοσύνη απλά ως πάτημα και μεταφορά για να πει όσα θέλει να πει. Αυτό την διαπερνά από την αρχή ως το τέλος και φαίνεται σε όλα τα βασικά storylines.

Επομένως, καταλαβαίνω μεν το ενδιαφέρον πολλών στο κομμάτι του AI, αλλά imo είναι κάπως άτοπο να ψάχνει κανείς τρομερά ρεαλιστικά σενάρια σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη σε τέτοια σειρά, γιατί δεν είναι η ουσία εκεί ούτε ο στόχος της σειράς εξ αρχής.

Επεξ/σία από Gilmaru
Δημοσ.

Κοίτα εγώ την κρίνω για αυτό που είναι. Αν έχει καποιες παραπέρα προεκτάσεις ως προς τον ανθρώπινο ψυχισμό κτλ δεν μπήκα στην διαδικασία να το ψάξω. Ενδεχομένως και να έχει.

Για το gtp don't worry. Έξυπνο μεν άκυρο δε καθώς δεν την θεωρώ κακή σειρά απλά όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο αδιάφορη μου είναι.

Δημοσ.

@gpgalanis

Αφου σου ειναι τοοοοσο αδιαφορη η σειρα γιατι δεν αδιαφορεις κ εσυ μαζι της?

Δεν καταλαβαινω το λογο που σχολιαζεις ακομα εφοσον εξαρχης εχεις πει οτι στην ουσια δε σ'αρεσε.

Ασε εμας τους χαζους που τη γουσταρουμε να συζηταμε για την "υποθεσουλα" της

• Like 2
Δημοσ.

εγώ πάντως την θεωρώ μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Αν την βλέπεις απλά για να περάσεις την ώρα σου και στην γρήγορα,ναι μπορεί να πεις τη μαλακιούλες βλέπω.

Αν την δεις στρωτά,όπως της αξίζει,είναι τοπ.

Δημοσ.

@gpgalanis

Αφου σου ειναι τοοοοσο αδιαφορη η σειρα γιατι δεν αδιαφορεις κ εσυ μαζι της?

Δεν καταλαβαινω το λογο που σχολιαζεις ακομα εφοσον εξαρχης εχεις πει οτι στην ουσια δε σ'αρεσε.

Ασε εμας τους χαζους που τη γουσταρουμε να συζηταμε για την "υποθεσουλα" της

Κλασσικά η ιδια απάντηση σε κάθε θέμα που κάποιος έχει διαφορετική αποψη λες και πρέπει όλοι να έχουμε την ίδια άποψη και αφίσα την Ντολόρες στο δωμάτιο μας.

Η σειρά είναι καλή και βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν είναι κατά την άποψή μου το αριστούργημα που θεωρούν κάποιοι. Ούτε στην ΕΡΤ και στην Αυγή δεν υπάρχει τέτοια αλλεργία στις διαφορετικές απόψεις.

• Like 1
Δημοσ.

Η ίδια σειρά με μέτριους ηθοποιούς θα ήταν β διαλογής αλλά με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς και με την συγκεκριμένη παραγωγή βλέπεται ευχάριστα.

Η ίδια σειρά με άλλους ηθοποιούς, άλλο σκηνοθέτη, άλλη παραγωγή κλπ θα ήταν μια άλλη σειρά και ναι, μπορεί να ήταν β' διαλογής.

Η σειρά είναι καλή και βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν είναι κατά την άποψή μου το αριστούργημα που θεωρούν κάποιοι. Ούτε στην ΕΡΤ και στην Αυγή δεν υπάρχει τέτοια αλλεργία στις διαφορετικές απόψεις.

Ούτε εγώ θεωρώ ότι είναι αριστούργημα, αλλά για πες μια σειρά-αριστούργημα.
Δημοσ.

Την τελειωσα και εγω χθες.Τα ειδα ολα μαζεμενα.Ενταξει καλη σειρα ηταν αλλα οχι και το αριστουργημα που λενε πολλοι.Δεν νομιζω να δω την επομενη σεζον καθως δεν μπορω με τιποτα να βλεπω την maeve.Πραγματικα οπως εχουν πει και αλλοι εδω η ιστορια της και γενικα το τι γινοταν με αυτην ηταν gtp.Δηλαδη πραγματικα ηλιθια.

• Like 1
Δημοσ.

Η ίδια σειρά με άλλους ηθοποιούς, άλλο σκηνοθέτη, άλλη παραγωγή κλπ θα ήταν μια άλλη σειρά και ναι, μπορεί να ήταν β' διαλογής.

Ούτε εγώ θεωρώ ότι είναι αριστούργημα, αλλά για πες μια σειρά-αριστούργημα.

Δεν νομίζω πως έχω δει κάποια σειρά αριστούργημα. Τουλάχιστον όχι στο σύνολο της. Ίσως το 6 feet under να ήταν σαν σύνολο η κορυφαία σειρά που έχω δει αν και ήταν κάπως βαριά.

Το κακό με το Westworld κατά την άποψή μου είναι πως αν και σαν ιδέα είναι πολύ καλή (sci-fi western κτλ) οι επιμέρους ιστορίες είναι από μετριες έως κακές.

Η ιστορία της Μειβ είναι μάπα.

Η ιστορία του Τεντ είναι filler.

Η ιστορία του MiB δεν εξηγεί καθόλου την μεταστροφή και την εμμονή του με τον λαβύρινθο και απλά γίνεται για την wtf στιγμή της αποκάλυψης.

Το μόνο που αξίζει είναι το τρίγωνο Φόρντ, Άρνολντ, Ντολόρες όπου και εκεί υπάρχουν τρύπες με μεγαλύτερη την βασική ιδέα περί εσωτερικής φωνής, πόνου κτλ που αποτελεί μία υπεραπλούστευση της ανθρώπινης συνείδησης καθώς οι άνθρωποι γενιομαστε κενοί και χτίζουμε την συνείδησή μας μέσα από τις εμπειρίες μας ενώ στους τίποτα δεν είναι αληθινό και απλά επιστρέφουν και θυμούνται το αρχικό σενάριο τους.

Πχ η Μειβ δεν έχει προφανώς κόρη και η Ντολόρες δεν έχει οικογένεια άρα στην ουσία δεν μιλάμε για δημιουργία συνείδησης αλλά για την επιλογή ενός σεναρίου έναντι κάποιου αλλου. Όσο για το τέλος και τα περί violent stories κτλ είναι επίσης καθαρά θέμα εντυπωσιασμού γιατί δεν βλέπω τον λόγο η Ντολόρες σκοτώσει τον Φόρντ ειδικα αν θεωρούμε ότι το έκανε απο δική της επιλογή.

Δημοσ.

Κλασσικά η ιδια απάντηση σε κάθε θέμα που κάποιος έχει διαφορετική αποψη λες και πρέπει όλοι να έχουμε την ίδια άποψη και αφίσα την Ντολόρες στο δωμάτιο μας.

Κανεις δεν ειπε να μην εχεις διαφορετικη αποψη,την αποψη σου οπως κ εσυ ο ιδιος ειπες την εξεφρασες σε παλιοτερο ποστ.

Οταν ομως ξανα γραφεις απλα για να κραξεις κατανταει κουραστικο κ προκλητικο εις βαρος σε αυτους που τη γουσταρουν.

Α, και τα σημεια που θεωρεις λαθος μαπα κτλ δειχνουν ποσο λαθος προσεγγιση εχεις κανει στη σειρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...