Προς το περιεχόμενο

Shockwave crash


Alex-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως ξερει κανεις τι παιζει με το shockwave σε linux? Δεν υποστηριζεται? Δεν εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει.

Επεξ/σία από Alex-V
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Απο σήμερα το Firefox σταματάει την υποστήριξη του Flash. Μπορεί για αυτό τον λόγο να μην δουλεύει.

Φυσικα και δεν σταματαει την υποστηριξη του flash (δυστυχως), αυτο που κανει ειναι -μεχρι νεωτερας- να το εχει απενεργοποιημενο απο default (και αρα θα μπορει να το ενεργοποιησει οποιος ενδιαφερεται, με ενα restart).

 

"All versions of Adobe’s Flash Player plugin are currently deactivated by default, until Adobe releases an updated version to address known critical security issues."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην, αλλο πραγμα το shockwave και αλλο πραγμα το flash. Το μεν δεν υπαρχει για λινουξ, και ουτε υπηρξε ποτε και το δε εχει σταματησει στην εκδοση 11.2.x στο λινουξ και απο τοτε παιρνει μονο security updates. Επισης εχει και 2-3 αθλια opensource εναλλακτικα, πχ gnash, που πολλες διανομες τα εχουν προεγκατεστημενα επειδη δεν μπορουν να εχουν το μαμα flash για λογους copyright.

 

Γιαυτο σιγουρεψου πρωτα πως δεν εχεις καποιο υποκαταστατο και μετα βαλε το κανονικο flash αν δεν το εχεις.

Επεξ/σία από jim_p
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω εγκαταστησει κανενα εναλλακτικο στην διανομη, gnash κτλ κτλ. Εχω βαλει τον chrome που εχει το pepper εγκατεστημενο απο μονο του και εχω βαλει και τον firefox, που αποτι ειδα στα repos το flash ηταν απο την αρχη εγκατεστημενο. Adobe-flashplugin αν λες για αυτο. Αν θυμαμαι ετσι λεγεται γιατι τωρα γραφω απο win. Το ξερω οτι ειναι διαφορετικα. Αρα δεν υπαρχει τροπος ε? Αναγκαστικα μονο με windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μιλαμε για flash:

Δεν ειπα οτι εβαλες εσυ το gnash, ειπα οτι ισως να το εφερε η διανομη προεγκατεστημενο. Για να δεις αν οντως ειναι εγκατεστημενο μπορεις να δωσεις ενα

dpkg -l | grep gnash
ή ενα

apt-cache policy gnash
Στο πρωτο απλα θα σου το βγαλει σε μια γραμμη η οποια ξεκιναει με "ii" και στο δευτερο θα σου βγαλει την εκδοση του διπλα στο "Installed". Αν δεν βγαλει τιποτα, δεν το εχεις.

Για να βαλεις το μαμα flash, δινεις ενα απλο

sudo apt-get install adobe-flashplugin
εφοσον εισαι σε ubunto-ειδη διανομη, οπως και ολα τα παραπανω

 

Αν μιλαμε για shockwave:

Δεν υπαρχει λυση σε λινουξ, βαζεις windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μμμμ καταλαβα. Αρα το ξεχναμε το shockwave. Γιατι ομως δεν ειχε ποτε υποστηριξη? Περιεργο. Anyway, λοιπον για το flash που ανεφερες. Εδωσα τις εντολες και ειμαι καθαρος απο τα opensource plugins. Τωρα, μολις ειδα στον synaptic οτι ειναι εγκατεστημενο το flashplugin-installer και οχι αυτο που ειπες να βαλω. Να κανω πρωτα απεγκατασταση αυτο και μετα να βαλω αυτο που ειπες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν κατι χρονια (το 2012 με το euro) ειχα ψαξει για το shockwave σε λινουξ. Δεν υπαρχει επειδη απλα εξαρταται αμεσα απο καποιες βιβλιοθηκες του direct x, πραγμα που δεν υπαρχει για λινουξ.

Το πακετο flashplugin-installer περιεχει ενα σκριπτακι που τραβαει το flash απο την adobe σε .tar.gz, το αποσυμπιεζει και το βαζει εκει που πρεπει. To πακετο adobe-flashplugin περιεχει το ιδιο το flash που εχει μεσα το .tar.gz της adobe και το βαζει εκει που πρεπει. Οποτε οποιο και να βαλεις ειναι το ιδιο πραγμα, απλα η διαδικασια εγκαταστασης του διαφερει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...