Προς το περιεχόμενο

Format σε asus Eee 901

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν πάτησω τπτ μου βγάζει πάντα αυτο το μήνυμα.

post-218027-0-61760600-1437919695_thumb.jpg

5 διαφορετικά windows xp προσπάθησα. Απο sp1 μεχρι sp3.

Υπαρχει περιπτωση να εχει καποια επιλογη στα bios και να οδηγει σε αυτη την επιλογη; (εχω φωτο απο ολες τις επιλογες των bios πιο πισω σελιδες)

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ανεβαζω την εικονα των bios μου να μου πεις να βλεπεις καποια λαθος επιλογη.

attachicon.gif:

Στο screen αυτό "Advanced", δεν μας δείχνεις τις διαθέσιμες επιλογές για την πρώτη σου επιλογή "HDD Configuration"

Εκεί έχει τις επιλογές για το Mode του δίσκου, που όπως σου 'πε ένας φίλος νωρίτερα πρέπει να το 'χεις στο IDE για να "δει" τον δίσκο.

Ελπίζω να μην προσπαθείς με έκδοση μικρότερη του SP3 που είναι και το τελευταίο.

Δημοσ.

Λοιπόν μάλλον θέλει driver για τον controller για να δει τον δίσκο.. 
Στη θέση σου αν δεν βγάλεις άκρη κ με αυτό πήγαινε σε 7άρια ή ακόμα καλύτερα σε 8.1 ή 10(και ας λένε ότι θέλουν οι υπέρμαχοι των XP). Δεν θα ασχολούμουν με παρωχημένες καταστάσεις των XP πλέον. Εκτός αν κάνεις στροφή για Linux.

Δοκίμασε και με το hirens ένα format/repartition.

Τέλος μια ακραία λύση θα ήταν, αν είναι αφαιρούμενος ο SSD, βάλτον σε άλλο μηχάνημα πέρασέ του XP. και όταν ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της εγκατάστασης(που έχει κάνει copy στον δίσκο τον Installer) ή στο τέλος της βάλτον πίσω.

Δεν μου 'χει κάτσει τέτοια ιδιοτροπία ποτέ και καταλαβαίνεις δια αλληλογραφίας..είναι κάπως..

Δημοσ.

Αν θες εξήγησε μ τι ειναι αυτο το hirens που ειπες. Τωρα 7ρια έχω αλλα ειναι σχετικά βαριά για το παλιο netbook μου!

Δημοσ.

Πες λιγο το μοντελο του ssd σου. Σε αυτο πηγε και μενα το μυαλο. Δεν σου βλεπει τον ssd δεν υπαρχει ο driver για τον controller.

Δημοσ.

Αν και πιστεύω ότι αφού έχεις ssd δε λέει να βάλεις xp γιατι χαντακώνεις το δίσκο, άλλα καλύτερα για μένα να μείνεις στα 7αρια ή να βάλεις πιο ελαφριά 8αρια.

Αν ακόμα θες να βάλεις xp.

Μπες στα 7  πάτα στην αναζητηση, διαχείριση υπολογιστή και μετα διαχείριση δίσκων και ανέβασε μια φώτο.

Δημοσ.

<p>Αν και πιστεύω ότι αφού έχεις ssd δε λέει να βάλεις xp γιατι χαντακώνεις το δίσκο, άλλα καλύτερα για μένα να μείνεις στα 7αρια ή να βάλεις πιο ελαφριά 8αρια.</p> <p> </p> <p>Αν ακόμα θες να βάλεις xp.</p> <p>Μπες στα 7 πάτα στην αναζητηση, διαχείριση υπολογιστή και μετα διαχείριση δίσκων και ανέβασε μια φώτο.</p>

Τα 8 θα ειναι τόσο ελαφρύα λες;

Ορίστε οι φωτό!

post-218027-0-99610800-1438045128_thumb.jpg

post-218027-0-34228600-1438045221_thumb.jpg

Δημοσ.

Κατσε λιγο. Ποσα gb ειναι ο ssd? Πες λιγο το μοντελο του ssd σου. Αν ειναι τοσο μικρος σε χωρητικοτητα εχεις προβλημα. Ποια 7 και 8? Για κανενα λογο.

Δημοσ.

Κατσε λιγο. Ποσα gb ειναι ο ssd? Πες λιγο το μοντελο του ssd σου. Αν ειναι τοσο μικρος σε χωρητικοτητα εχεις προβλημα. Ποια 7 και 8? Για κανενα λογο.

http://support.asus.com/Troubleshooting/detail.aspx?SLanguage=en&m=Eee+PC+901/XP&os&no=1718

Είναι ο κλασικός 12αρης δίσκος που έβαζαν.

Τα 8 θα ειναι τόσο ελαφρύα λες;

Ορίστε οι φωτό!

attachicon.gif:

attachicon.gif:

δοκιμασες να πατησεις το f9 με το που κανει boot;

λογικά θα σε βγάλει στο recovery της asus και θα επαναφερει τα xp όπως ηταν στην αρχη.

Δες και αυτο http://support.asus.com/Troubleshooting/detail.aspx?SLanguage=en&m=Eee+PC+901/XP&os&no=1718

Αν παλι δε γινει κατι τοτε φταιει η εγκατασταση των 7 που εχεις μεσα και πρεπει πρωτα να διαμορφωσεις-φορμαρεις το δίσκο και μετα δοκιμασε παλι να εγκαταστησεις τα xp.

Αν βλεπεις ότι το συστημα σου την παλευει, μπορεις να κρατησεις τα 7

Δημοσ.

Δεν γινεται να μεινει με τα 7. Θελουν 15-20gb απαιτηση σκληρου. Καλυτερα να μεινει με τα xp αλλιως linux. Να κανει αυτο που ειπες. Φορμαρισμα του σκληρου και με τα ξανα δοκιμη για τα xp. Αν και το προβλημα συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι ο sata controller. Απο εμενα βαλε μια διανομη linux πχ lubuntu και εληξε.

Δημοσ.

Δεν γινεται να μεινει με τα 7. Θελουν 15-20gb απαιτηση σκληρου. Καλυτερα να μεινει με τα xp αλλιως linux. Να κανει αυτο που ειπες. Φορμαρισμα του σκληρου και με τα ξανα δοκιμη για τα xp. Αν και το προβλημα συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι ο sata controller. Απο εμενα βαλε μια διανομη linux πχ lubuntu και εληξε.

Γιαυτο ζητησα φωτο για το δισκο, για να ξερουμε με τι εχουμε να κανουμε. Όντως ο δισκος ειναι μικρος για 7 και απορώ πως μπήκαν.

Για linux θα συμφωνήσω, μολις χθες έβαλα lubuntu σε ενα netbook turbox.

Ορίστε και ένας οδηγός

http://www.pcsteps.gr/28537-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-lubuntu-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AE-ram/

• Like 1
Δημοσ.

Όντως το οτι μπήκαν ηταν ενα μικρο περιεργο θαύμα. Δυστηχως δεν έχω την παραμικρή ιδεα απο Linux αλλιώς εξ αρχής θα τα ειχα περασει. (Στον τροπο χρηση τους εννοω)

Δημοσ.

Ολα θεμα συνηθειας ειναι. Ειδικα το lubuntu σαν διανομη ειναι απιστευα ελαφρια και μοιαζει με τα xp. Οτιδηποτε απορια και προβλημα εχεις μπορεις να απευθυνθεις στην κατηορια "linux" που τα παιδια θα σε βοηθησουν παρα πολυ.

Δημοσ.

Έχω το ίδιο μηχάνημα από παλιά και θα σου προτείνω και εγώ lubuntu. Το έχω βάλει εδώ και χρόνια και λειτουργεί εξαιρετικά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...