Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος την ακριβή διαδικασία έτσι ώστε να επανακυκλοφορίσω νόμιμα ένα αυτοκίνητο του οποίου οι πινακίδες είχαν παραδωθεί 5 χρόνια πριν?

Δημοσ.

Το ασφαλίζεις, πας στην εφορία, πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας, και κάνοντας άρση ακινησίας παίρνεις πίσω άδεια και πινακίδες. Εκτός βέβαια αν έχουν καταστραφεί οι πινακίδες, οπότε σου δίνει η εφορία βεβαίωση με την οποία πας μηχανολογικό και βγάζεις άλλες.

Δημοσ.

Το ασφαλίζεις, πας στην εφορία, πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας, και κάνοντας άρση ακινησίας παίρνεις πίσω άδεια και πινακίδες. Εκτός βέβαια αν έχουν καταστραφεί οι πινακίδες, οπότε σου δίνει η εφορία βεβαίωση με την οποία πας μηχανολογικό και βγάζεις άλλες.

Νομιζω πως για να ασφαλιστει ενα οχημα χρειάζεται να έχει ήδη πινακιδες ... κτέο πότε το περναω? (οι πινακιδες λογικα έχουν καταστραφει)

Δημοσ.

Νομιζω πως για να ασφαλιστει ενα οχημα χρειάζεται να έχει ήδη πινακιδες ... κτέο πότε το περναω? (οι πινακιδες λογικα έχουν καταστραφει)

Για να ασφαλιστεί χρειάζονται τα στοιχεία του, τα οποία είναι γραμμένα πάνω στην άδεια. Αν δεν έχεις τίποτα, τότε πας πρώτα στην εφορία και ζητάς να σου δώσουν φωτοτυπία αδείας για να το ασφαλίσεις. Οι πινακίδες είναι άσχετες.

Το ΚΤΕΟ εφόσον έληξε κατά τη διάρκεια της ακινησίας, έχεις 20 ημέρες περιθώριο να το περάσεις.

Δημοσ.

Για να ασφαλιστεί χρειάζονται τα στοιχεία του, τα οποία είναι γραμμένα πάνω στην άδεια. Αν δεν έχεις τίποτα, τότε πας πρώτα στην εφορία και ζητάς να σου δώσουν φωτοτυπία αδείας για να το ασφαλίσεις. Οι πινακίδες είναι άσχετες.

Το ΚΤΕΟ εφόσον έληξε κατά τη διάρκεια της ακινησίας, έχεις 20 ημέρες περιθώριο να το περάσεις.

καταρχας ευχαριστω για τις απαντήσεις, για την ασφάληση χρειάζετονται οι πινακιδες και το όχημα ασφαλίζεται με βάση τις παλιες του πινακιδες (ρωτησα ασφαλιστη για αυτο) . εχω άδεια, δηλαδη απο το μηχανολογικο θα μου βγάλουν πινακίδες και μετα θα περάσω κτεο?

Δημοσ.

Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά, μήπως όταν γράφεις "πινακίδες" εννοείς "αριθμό κυκλοφορίας"?

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά, μήπως όταν γράφεις "πινακίδες" εννοείς "αριθμό κυκλοφορίας"?

Ναι! Λαθος μου βεβαια αλλα αυτο εννοω. 

αν καταλαβα καλα: Παω στην εφορια με την βεβαιωση ακινησιας, το ασφαληστιριο συμβόλαιο (το οποιο εκδόθηκε με βαση τον αριθμό κυκλοφορίας που είχε το όχημα οταν κατατέθηκαν οι πινακίδες) και την ταυτότητά μου (είναι στο όνομα μου το αυτοκίνητο), πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας και αυτοι μου δίνουν πίσω την άδεια κυκλοφορίας (και οχι και τις πινακίδες καθως αυτες έχουν καταστραφει). 

στην συνέχεια πάω με την άδεια κυκλοφορίας και το ειδικό σημα (που πιστωποιει οτι έχω πληρώσει τα τέλη κυκλοφοριας) στο μηχανολογικο και εκεί ζηταω να μου ξαναβγάλουν πινακιδες! αφού παρω τις πινακίδες είμαι υποχρεωμένος να περάσω ΚΤΕΟ μεσα στις επόμενες 20 μερες.

ερωτήσεις:1) πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσω για να μου βγάλουν καινούριες πινακίδες?

2) πόσο καιρό θα πάρει να βγούν οι πινακίδες?

3) ο αριθμός κυκλοφορίας θα αλλάξει, ή απλως θα μου δώσουν καινούριες πινακίδες με τον ίδιο αριθμο?

Νομίζω τα έβαλα σε μια σειρα, ευχαριστω εκ των προτέρων !

Δημοσ.

Η διαδικασία που περιγράφεις ισχύει ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν στην εφορία οι πινακίδες. Όπως είπα και παραπάνω, σε περίπτωση που έχουν καταστραφεί σου δίνει η εφορία μια βεβαίωση για το μηχανολογικό ώστε να βγάλεις άλλες. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω.

Επίσης μην θεωρείς δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν πινακίδες, ίσως και να υπάρχουν.

ΚΤΕΟ είσαι υποχρεωμένος να το περάσεις μέσα σε 20 ημέρες από τη στιγμή της άρσης ακινησίας, πχ αν κάνεις άρση 1/8 τότε θα πρέπει να το περάσεις έως 21/8. Δεν ξέρω αν προβλέπεται κάτι άλλο στην περίπτωση που έχουν καταστρέψει τις πινακίδες.

1) Έχω ακούσει για 60€, δεν είμαι σίγουρος

2) Δεν ξέρω

3) Ο αριθμός κυκλοφορίας θα αλλάξει, και θα βγει νέα άδεια κυκλοφορίας η οποία θα έχει υποσημείωση κάπου "παλιός αριθμός τάδε".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...