Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χαιρετώ το φόρουμ.......

Θέλω να μου πείτε πως βλέπετε τον παρακάτω πίνακα και θέλω τα σχόλια σας....

Είμαι Ηλιούπολη και παίρνω γραμμή από Αστικό Κέντρο Ηλιούπολης στο οποίο είμαι 480 μετρά μακριά του...

Δεν είναι πολύ Χαμηλή Ταχύτητα?

post-64047-0-60099500-1436858707_thumb.png

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχει η Ηλιούπολη τις καινούριες υπαίθριες καμπίνες (ΚΑΦΑΟΥ) του ΟΤΕ?

Λόγω VDSL έχεις σχεδόν 23db Attenuation (Down), θυμάσαι πόσο είχες όταν ήσουν σε ADSL?

• Super Moderators
Δημοσ.

Το VDSL ανεβάζει το attenuation 5-7db πάνω από το ADSL, οπότε λογικά πριν είχες 16-18db πράγμα που σημαίνει 1150-1300 μέτρα καλωδιακής απόστασης από το Αστικό Κέντρο...

Τώρα για τον συγχρονισμό, έχεις βάλει το router στην πρώτη/κεντρική πρίζα του σπιτιού? Αν όχι βάλτο, με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο (max 1.5-2m) κι αποσύνδεσε ότι άλλη συσκευή είναι πάνω στην τηλεφωνική γραμμή για να δεις μήπως επηρεάζει τπτ άλλο το συγχρονισμό...

Δημοσ.

To Modem είναι στην πρώτη πρίζα και έχω βγάλει όλα τα τηλέφωνα ..... είμαι 480 μέτρα από το κέντρο του ΟΤΕ μου το είπε και τεχνικός του ΟΤΕ και της HOL.....(στο κουτί του ΟΤΕ έχω μέτρηση ίδια όπως και μέσα στο σπίτι)

• Super Moderators
Δημοσ.

Aν ήσουν 480m θα ήταν λιγότερα db το attenuation και μεγαλύτερος ο συγχρονισμός σε VDSL...

Οι τεχνικοί μπορούν να μην εννοούν καλωδιακή απόσταση...

Δημοσ.

μπορει το ρουτερ να αναφερει και λαθος τα χαρακτηριστικα της γραμμης μια που βλεπω 0 attenuation στο up.ο οτε της ηλιουπολης ειναι Λυσάνδρου 5 & Νυμφών ηλιουπολη εκτος αν παιρνεις απο δαφνη(Ευτέρπης 3 ΔΑΦΝΗ)

επισης καλο ειναι η καλωδιωση να ειναι ετσι

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αν και λογικα εισαι οκ αφου λες οτι κατω συγχρονιζεις οσο πανω.

Δημοσ.

Παίρνω απο Λυσάνδρου 5 & Νυμφών  μου το είπε και τεχνικός του ΟΤΕ και της HOL.....Ο ΟΤΕ στο SITE του δίνει μόνο 30Mbps στην περιοχή και η HOL μου λεει 50Mbps.... (Να υπενθυμίσω στην περιοχή ΔΕΝ έχει τις καινούριες υπαίθριες καμπίνες (ΚΑΦΑΟΥ) του ΟΤΕ..)

Δημοσ.

(14/07/2015)

Ήρθε τεχνικός της HOL και μου μέτρησε την γραμμή στο κουτί του σπιτιού και είναι 27800...... Είναι πολύ χαμηλά μου είπε γιατί το κέντρο του ΟΤΕ είναι 4 στενά πιο πάνω από το σπίτι σου και θα δηλώσω βλάβη στον ΟΤΕ ....... 

(16/07/2015)

Κάτι πρέπει να κάνουν σήμερα γιατί βλέπω αποσυνδέσεις στο MODEM...... άλλα καμία αλλαγή στα στατιστικά του MODEM ..... μπορώ να πω ότι είναι και χειρότερα τώρα ...... 23245 Down kai 3200 Up......

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παίρνω απο Λυσάνδρου 5 & Νυμφών  μου το είπε και τεχνικός του ΟΤΕ και της HOL.....Ο ΟΤΕ στο SITE του δίνει μόνο 30Mbps στην περιοχή και η HOL μου λεει 50Mbps.... (Να υπενθυμίσω στην περιοχή ΔΕΝ έχει τις καινούριες υπαίθριες καμπίνες (ΚΑΦΑΟΥ) του ΟΤΕ..)

αρα και οι 2 σου δινουν απο το αστικο κεντρο.

(14/07/2015)

Ήρθε τεχνικός της HOL και μου μέτρησε την γραμμή στο κουτί του σπιτιού και είναι 27800...... Είναι πολύ χαμηλά μου είπε γιατί το κέντρο του ΟΤΕ είναι 4 στενά πιο πάνω από το σπίτι σου και θα δηλώσω βλάβη στον ΟΤΕ ....... 

(16/07/2015)

Κάτι πρέπει να κάνουν σήμερα γιατί βλέπω αποσυνδέσεις στο MODEM...... άλλα καμία αλλαγή στα στατιστικά του MODEM ..... μπορώ να πω ότι είναι και χειρότερα τώρα ...... 23245 Down kai 3200 Up......

ο οτε σου λεει δινω Max 30 εκ του ασφαλους δηλαδη λογω αποστασης πιθανοτατα ενω η Hol σου λεει εγω δινω μεχρι 50 και οσο πιασει.εννοειται οτι πρεπει να εχεις και σωστη καλωδιωση στο σπιτι για το vdsl

read this

https://cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

τωρα αν ο οτε θα το φτιαξει ή θα σου πει max 30 mbps λογω καταστασης καλωδιου αυτο ειναι αλλη ιστορια.ισως για αυτο και ο οτε να δινει 30αρι και οχι 50 αρι επειδη μπορει να ξερει οτι η περιοχη λογω πχ παλιων καλωδιων κτλ ειναι λιγο χαλια και ας ειναι κοντα.

Δημοσ.

Ναι αλλά γειτονικό σπίτι πιάνει 44857 με HOL......

χρησιμο στοιχειο αυτο.εδω τωρα μπορει να ειναι πολλα.

α.προβλημα στο ζευγαρι που σου εχουν δωσει και με αλλο ζευγαρι να παιζεις μια χαρα.(ειτε απερχομενο ειτε κεντρικο αναλογως που ειναι το προβλημα)

β.ο γειτονας να πεφτει σε αλλο καφαο που παιζει καλυτερα.

γ.προβλημα σε ολα τα ζευγαρια που φτανουν σε σενα.εδω εισαι λιγο ατυχος .ή μπορει να μην υπαρχουν πολλα spare οποτε και τα αλλα να ειναι το ιδιο.ειδικα στα απερχομενα που μπορει να ειναι και λιγα.στο κεντρικο συνηθως ολο και κανα παραπανω θα υπαρχει ελευθερο.

οποτε περιμενεις υποχρεωτικα να δεις τι θα γινει απο τον οτε.ο οτε υπαρχει περιπτωση να το βγαλει οκ γιατι ο οτε δεν μετραει συγχρονισμο αλλα το παει με τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα της γραμμης αν μια γραμμη ειναι ενταξει.εκει θα πρεπει να το δωσει μετα  η Hol για υποχρεωτικη αλλαγη απερχομενου/κεντρικου.

Δημοσ.

Τελικά φταίει η καλωδίωση απο το καφαο στο σπίτι μου είπε ο ΟΤΕ....Στο καφαο συγχρονίζει στα 42....Δεν υπάρχουν ελεύθερα αλλα καλώδια για αλλαγή οπότε μένω όπως είμαι....ΣΚΑΤΑ...

Δημοσ.

ή θα πρεπει να τερματισουν και αλλα ζευγαρια αν υπαρχουν ζευγαρια που δεν εχουν τερματιστει αλλιως ειτε πρεπει να περαστει νεο καλωδιο απο οτε(απλα ποτέ) ή να καταργησει καποιος καποια γραμμη και να την παρεις εσυ.εν τω μεταξυ κακη επιλογη το annex b γενικοτερα.

συνηθως χανεις σε ταχυτητα λογω οτι το Isdn πιανει περισσοτερες συχνοτητες + μεγαλυτερη παρεμβολη στους αλλους οπως και οι αλλοι σε σενα αν ειναι Isdn αυτοι.

Δημοσ.

Συμφορουμητες χαιρετω, εχω μια απορια....

εχω βαλει VDSL HOL εδω και κανενα μηνα και ενω την πρωτη εβδομαδα ηταν στα UP 5120 / DOWN 48600 μετα επεσε στα 45500 και εδω και κανα δυο μερες στα 39400, το UP ειναι σταθερο στα 5120! ηρθε χθες τεχνικος μετραει τη γραμμη και μου λεει ειναι ολα οκ δεν υπαρχει κανενα προβλημα και οτι ειναι λογικο γιατι το VDSL στην Ελλαδα ετσι ειναι!!! Ειναι λογικο?? να περιμενω να δω το VDSL να γινει καποια στιγμη ADSL?? Να ενημερωσω οτι παιρνω απο κεντρο και οτι η αποσταση ειναι καπου στο 250-300 μετρα απο οτι μου ηπαν ΟΤΕ και HOL!

ευχαριστω σας!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...