Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα laptop HP εδώ και ένα χρόνο.

Τα specs είναι κλασικά, i3, 4gb ram, 1 gb nvidia graphics.

Σκέφτομαι να βάλω έναν SSD 120 gb. Θα δω μεγάλη διαφορά στην απόδοση; Χρειάζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για μέγιστη απόδοση; Πέρα από το ότι πρέπει να είναι 2.5 ιντσών, τί άλλο πρέπει να προσέξω;

Η άλλη μου σκέψη είναι να βάλω 8 gb (2x4) ram, στα 1600 MHz. Αυτό έχει νόημα; Θα δω όντως διαφορά στην απόδοση  ή με αυτό τον επεξεργαστή απλά δεν; Τα MHz παίζουν ρόλο, αν είναι 1333 ή 1600; Πώς μπορώ να δω τί μέγεθος χωράει στο laptop;

Ρωτάω αν έχει νόημα επειδή με 80 ευρώ βάζω SSD που θα το κάνω οπωσδήποτε και για την περισσότερη ram θέλω άλλα τόσα, δεν ξέρω αν είναι worth.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Την μεγαλύτερη διάφορα θα την δεις με το ssd. Θα σου έλεγα να πάρεις Samsung άλλα μετά απο Link.png Site: αυτό άστο καλύτερα.  Όσο για να την RAM κατέβασε το cpu-z   και δες τι συχνότητα  έχει η RAM που εχεις τωρα απλος ειναι το διπλάσιο  δηλαδή  αν λεει 795 * 2 = 1600!!. Καλύτερα ανέβασε ενα sreenshot  απο το cpu-z  εδώ και να σου πω συγκεκριμένα τη να πάρεις για RAM.

Δημοσ.

Αυτό σημαίνει ναι

Άρα και ότι έχει μόνο μία "θήκη";

Ή ότι έχει δύο και απλώς η μία είναι κατειλημμένη; (οπότε και μπορώ να βάλω άλλη μία ram 4 gb)

Δημοσ.

Σημαίνει οτι εχει μονο μια ram επάνω για να εισαι σίγουρος άνοιξε εκει που ειναι οι ram για να δείς αν μπορείς να βάλεις και αλλη

Δημοσ.

Σημαίνει οτι εχει μονο μια ram επάνω για να εισαι σίγουρος άνοιξε εκει που ειναι οι ram για να δείς αν μπορείς να βάλεις και αλλη

Τραβα ενα sreenshot  και το SPD tab καπου εκει λεει Memory Slot  Selection μπορει να λεει ενα δυο δεν ειμαι σιγουρος.

slot.JPG

Έχει 2 slots, το ένα άδειο.

Το θέμα είναι αν μπορώ να πάρω άλλη μία, ίδιου τύπου ή αν είναι καλύτερα να πάρω 2 καινούργιες για να αποφύγω ασυμβατότητες. Το πρώτο σενάριο είναι και μισά λεφτά :/

screenshot: http://prntscr.com/7sqyd5

Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες και σαφείς απαντήσεις :)

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να πάρεις δυο ίδιες απλός να έχουν τα δια χαρακτηριστικά  δηλαδή στην περίπτωση σου να είναι DDR3, PC3-12800(800 mhZ) , SO DIMM DDR3     , τάση λειτουργίας να είναι 1.35V και η ταχύτητα διαόλου να είναι  1600MHz.  

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν είδα διαφορά που είναι διαφορετικές οι ram μου. Το λαπτοπ μου δούλευε στα 1066mhz ddr3 2x2gb 533mhz x2. Και τώρα του κοπάνησα μια 4gb και να πως είναι τωρα

post-264756-0-43416800-1436971343_thumb.png

και που είναι 800mhz την κατεβάζει στα 533 και πάλη το ίδιο είναι

post-264756-0-28672700-1436971491_thumb.png

cas latency στα 7 το ίδιο όπως και με της 2 elpida μαζι

Λέτε να έκανα λάθος που τα έβαλα έτσι; Πάντος το pc μου δεν εχει "random crash" όπως λένε οτι αν έχεις διαφορετικές ram θα παθένεις και επιδόσεις το ίδιο.

Και στο θέμα μας τώρα εγώ παίζει να έδινα παραπάνω λεφτα για να πάρω μεγαλύτερο SSD και για ram δες και ebay/amazon για μεταχειρισμένες για να γλιτώσεις λεφτά και μη σου φαίνεται παράξενο γιατι ιδικά μια ram δεν παθαίνει τίποτα για αυτο της δίνουν  και εφόρου ζωή εγγύηση. πάρε και μία 2gb να επωφεληθεις απο το dual channel δεν θα δεις διαφορά με 8 εκτός και αν τα χρησιμοποιείς όλα. Να βρεις ίδια ραμ εμένα μου φαίνεται αδύνατων εκτός και αν δεις ebay/amazon μεταχειρισμένες

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν είδα διαφορά που είναι διαφορετικές οι ram μου. Το λαπτοπ μου δούλευε στα 1066mhz ddr3 2x2gb 533mhz x2. Και τώρα του κοπάνησα μια 4gb και να πως είναι τωρα

attachicon.gifΚαταγραφή.PNG

και που είναι 800mhz την κατεβάζει στα 533 και πάλη το ίδιο είναι

attachicon.gifΚαταγραφή2.PNG

cas latency στα 7 το ίδιο όπως και με της 2 elpida μαζι

Λέτε να έκανα λάθος που τα έβαλα έτσι; Πάντος το pc μου δεν εχει "random crash" όπως λένε οτι αν έχεις διαφορετικές ram θα παθένεις και επιδόσεις το ίδιο.

Και στο θέμα μας τώρα εγώ παίζει να έδινα παραπάνω λεφτα για να πάρω μεγαλύτερο SSD και για ram δες και ebay/amazon για μεταχειρισμένες για να γλιτώσεις λεφτά και μη σου φαίνεται παράξενο γιατι ιδικά μια ram δεν παθαίνει τίποτα για αυτο της δίνουν  και εφόρου ζωή εγγύηση. πάρε και μία 2gb να επωφεληθεις απο το dual channel δεν θα δεις διαφορά με 8 εκτός και αν τα χρησιμοποιείς όλα. Να βρεις ίδια ραμ εμένα μου φαίνεται αδύνατων εκτός και αν δεις ebay/amazon μεταχειρισμένες

Τελικά πιο πολύ κόπος και ρίσκο μου φαίνεται η παραπάνω ram. Είχα και εγώ απορία αν έχει διαφορά ή όχι, πρακτικά, το να έχεις 2x2 ή 1x4.

Θα πάω full για SSD. Εκεί, τί μάρκες (που κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά, έχουμε και capital controls), προτείνετε; Τί πρέπει να προσέξει κανείς;

Τιμές από 60 euro μέχρι 120, ας πούμε.

Update: από πλαίσιο, βρήκα αυτό

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/ssd/SanDisk-SSD-240GB-Sata-III-Ultra-II-SDSSDHII-240G-G25.htm

Πώς σας φαίνεται; Υπάρχει και η αντίστοιχη επιλογή στα 120 gb, http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/ssd/SanDisk-SSD-120GB-Sata-III-Ultra-II-SDSSDHII-120G-G25.htm

αλλά με λιγότερα IOPS READ και IOPS WRITE (να υποθέσω ότι έχουν να κάνουν με την ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης; Πώς όμως αφού έχουν ίδια νούμερα ; )

Δημοσ.

Θα προτιμούσα αυτόν http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-75e250b-eu-850-evo-series-250gb-25-sata3-p-PER.306098αντι του sandisk,  έχει και 5 χρόνια εγγύηση η samsung. Αν θες τον sandisk δες τον στο e-shop τον έχει και 10 ευρο φτηνότερα. Επίσης αυτός εδώ http://www.e-shop.gr/ssd-kingston-shss37a-240g-savage-240gb-25-sata3-7mm-stand-alone-drive-p-PER.345863 είναι σε προσφορά για μέλη και απο 129,90 ειναι στα 99,90. Αν έχει andoid κινητό κατέβασε την εφαρμογή του e-shop και δες το η στο στέλνουν σε mail αν έχει γραφτεί, newsletter προσφορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...