Προς το περιεχόμενο

ξαφνικα πολυ αργο MBP

basilis5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι δεν έχει να κάνει με σκόνες κλπ. 

Δοκίμασε όπως είπαμε το clean install. Μετά πολύ εύκολα περνάς το time machine. Δεν χρειάζεται να το κάνεις στην αρχή της εγκατάστασης. Καλό είναι να δεις / δούμε αν το πρόβλημα βρίσκεται γενικότερα στο λειτουργικό ή αν κάποιο πρόγραμμα από time machine επηρεάζει την κατάσταση. Παραπέρα, πόση RAM έχεις? Μήπως έχει καεί κανά dimmaki και γι'αυτό σέρνεται? (λέω τώρα... σκέψεις κάνω αν και καλό θα ήταν να δούμε την συμπεριφορά του στο φρέσκο λειτουργικό)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασες να τρέξεις το apple hardware test; Δεν έχεις να χάσεις τίποτα γιατί είναι κουραστικό να κάνεις συνέχεια φορμάτ. Για να τρέξεις το AHT στο μοντέλο σου νομίζω μετά το boot πρέπει να πατήσεις CMD+D και όχι σκέτο D που λέει η apple.

Επίσης πριν κάνεις φορματ θα σου έλεγα να τρέξεις κανένα πρόγραμμα για συντήρηση όπως το Onyx.

<p>

Όχι δεν έχει να κάνει με σκόνες κλπ. <br />

Δοκίμασε όπως είπαμε το clean install. Μετά πολύ εύκολα περνάς το time machine. Δεν χρειάζεται να το κάνεις στην αρχή της εγκατάστασης. Καλό είναι να δεις / δούμε αν το πρόβλημα βρίσκεται γενικότερα στο λειτουργικό ή αν κάποιο πρόγραμμα από time machine επηρεάζει την κατάσταση. Παραπέρα, πόση RAM έχεις? Μήπως έχει καεί κανά dimmaki και γι'αυτό σέρνεται? (λέω τώρα... σκέψεις κάνω αν και καλό θα ήταν να δούμε την συμπεριφορά του στο φρέσκο λειτουργικό)<br />

<br />

Έκανα ότι είπες και φαινεται με μια πρώτη ματιά να πηγαίνει κανονικά. Όπως θα έπρεπε. Όπως επειδή δεν ασχολήθηκα πολύ γιατί πήγε 2 και επρεπε να την πέσω, θα ασχοληθώ σήμερα και θα επανέλθω. Έχω 8 gb ram και είναι λειτουργικά και τα 2 dimm. Thanx</p>

<p>

Δοκίμασες να τρέξεις το apple hardware test; Δεν έχεις να χάσεις τίποτα γιατί είναι κουραστικό να κάνεις συνέχεια φορμάτ. Για να τρέξεις το AHT στο μοντέλο σου νομίζω μετά το boot πρέπει να πατήσεις CMD+D και όχι σκέτο D που λέει η apple.<br />

<br />

Επίσης πριν κάνεις φορματ θα σου έλεγα να τρέξεις κανένα πρόγραμμα για συντήρηση όπως το Onyx.<br />

<br />

Θα τα δοκιμάσω και τα 2 και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα, ευχαριστώ.</p>

• Like 1

<p>Ερωτηση: το mac πηγαινε μια χαρα, οποτε αποφασισα να κανω ενα restore το backup μου απο ΤΜ, για να κανω μια λιστα με ολες τις εφαρμογες που χρησιμοποιω κλπ, ενα χερατο backup φωτογραφιες μουσικη data, και μετα να ξανακανω φρεσκια εγκατασταση χωρις ΤΜ restore. Οταν μπουταρα λοιπον και επελεξα restore from tm backup ξεκινησε η διαδικασια, μετα απο λιγα δευτερα σταματησε κ μου λεει κατι συνεβη, εκανα επανεκκινηση και πλεον 1. Δεν φορτωνει να μπει στο λειτουργικο που ειχα εγκατεστημενο 2. Αν παω στο disk utility δεν με αφηνει να κανω erase τον ssd (τον οποιο βλεπω, αλλα χωρις την διαμεριση που ειχα κανει την εγκατασταση). Δεν μπαινει ουτε σε recovery disk.<br />

Το ιδιο ειχε ξανασυμβει, και αναγκαστηκα να βγω τον διακο και να τον φορμαρω σε ενα pc . Με τα παραπανω βγαζει κανεις κανενα συμπερασμα? παιζει να μην νιωθει ο δισκος? ολα τα διαγνωστικα που εχω τρεξει σε mac/win τον βγαζουν οκ.</p>

Προσωπικά δεν ξέρω να σου πω, ειδικά έτσι χωρίς να έχω το μηχάνημα μπροστά μου και να μαντεύω. Αυτό όμως που βλέπω (και μπορώ να μαντέψω) είναι πως ο δίσκος είναι οκ. Απλά μετά το ΤΜ, δημιουργούνται όλα τα προβλήματα καθώς προφανώς κάτι έχει συμβεί με το λειτουργικό κι έχουν γίνει όλα... 'μαντάρα' που λένε και στο UK, τα οποία προφανώς έχουν περάσει στο TM. :) 

Θα σε συμβούλευα λοιπόν να κάνεις πάλι το ίδιο με το σκληρό (format σε άλλο pc), clean install και στη συνέχεια εγκατάσταση εκ νέου τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Φωτογραφίες, μουσικές κλπ μπορείς να τα περάσεις χωρίς TM από το backup όμως του TM. Αν στη πορεία σου ξανακάνει τα ίδια, τότε προφανώς είναι ο σκληρός. Τουλάχιστον όμως θα έχεις αποκλείσει πολλές παραμέτρους οπότε δεν θα κινείσαι στα τυφλά :)

• Like 1

Γιατι μπλεκεις με TM;

Ψαχνεις να βρεις το προβλημα, οποτε πρεπει να κανεις καθαρη εγκατασταση κ να μην μπλεξεις καθολου με TM.

Tα δεδομενα σου μετεφερε τα χειροκινητα.

<p>Σας ευχαριστω. Ερωτηση: πως μπορω να παρω μονο τα data χωρις full restore απο το ΤΜ?</p>

Μετά την καθαρή εγκατάσταση σου εχεις την επιλογή να διαλέξεις τι θές με το migration assistant,(βρίσκεται στα utilities συνήθως) που επαναφέρει σε ομάδες τα αρχεια απο το timemachine backup,  ή απλα επιλέγεις να ανοιξεις το image του timachine backup επιλεγοντας τον φάκελο που θέλεις με copy paste.

Αλλα σου συνιστώ migration assistant.....

• Like 1

λοιπον , εκανα οτι προτεινατε. 

δισκο φορματ με usb στο mac, γιατι αλλιως δεν με αφηνε με τπτ (μεσα απο disk utility mac).

επειτα καθαρη εγκατασταση, και στη συνεχεια επαναφορα εφαρμογες και data με migration assistant. μεχρι στιγμης ολα καλα, το μηχανημα ειναι οπως θα επρεπε, ελπιζω να συνεχιστει.

σας ευχαριστω για την βοηθεια.

ερωτηση (τελευταια). να σβησω εντελως tm και να το ξεκινησω απο την αρχη; ή απλα να παρω ενα backup απο πανω;

αν δεν κανω λαθος αυτο που εχω, το ξεκινησα απο SL και κανω backup απο πανω συνεχεια, οποτε ισως κατι φταιει εκει και εφαγε φρικη; γενικα μηπως κατα καιρους θελει ενα reboot η διαδικασια;

Γνώμη μου, αφού βεβαιωθείς πως έχει πάρει όλα τα backup από το time machine (μέσω migration assistant όπως σου είπε κι ο atheatos) και πως δεν έχεις κάτι άλλο σημαντικό, τότε κάνε ένα format στον δίσκο του TM και κάντο από την αρχή να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν ο υπολογιστής δουλεύει σωστά πλέον, προφανώς το time machine που ήδη έχεις δεν είναι αξιόπιστο για τον οποιονδήποτε λόγο, επομένως και δεν το χρειάζεσαι.  

Καλή συνέχεια! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...