Προς το περιεχόμενο

ξαφνικα πολυ αργο MBP

basilis5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα, πριν καμια βδομαδα κατεβαζα καποιο torrent και το mbp early 2011 εμεινε απο μπαταρια. εκεινη την ωρα κατι εκανα και το ειδα μετα απο ωρες. οπως ηταν το αφησα, και ετυχε να το ξαναανοιξω μετα απο μια βδομαδα, οποτε και κλασικα οταν πηρε ρευμα ανοιξε απο εκει που ειχε μεινει κοκ.

το προβλημα ειναι πως εκτοτε ειναι αδικαιολογητα αργο, σε σημειο που σπανε τα frames ακομα και στην εναλλαγη οθονων στο launchpad.

σκεφτηκα λοιπον να κανω μια καθαρη εγκατασταση ξανα τα yosemite. οπως και εγινε. οταν ομως πηγα να επαναφερω το αντιγρ.ασφαλειας απο ΤΜ πλεον δεν εβλεπα τον πρωτευων δισκο μου (kingston ssd) αλλα μονο τον δευτερευων σκληρο μου.

εβγαλα τον δισκο, τον εβαλα σε ενα win 7 pc, τον εκανα ενα format, καθως μεσα απο το disk utility δεν τον εβλεπα με τπτ. σε win 7 και μετα το φορματ ι δισκος εχει 100% υγεια και 80% επιδοσεις (sentinel).

στην συνεχεια τον ξαναεβαλα στο mac, κανονικα εγκατασταση και αυτη τη φορα ολα πηγαν καλα, εγκατασταση, ΤΜ κλπ αλλα τα κολληματα εξακολουθουν.

Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει; Παιζει να εφαγε ηττα ο ssd; Πως μπορω να τον ελεγξω;

μου κανει εντυπωση που στο disk utility, οταν επιλεξω ολο το δισκο (οχι το partition) μου δινει μονο επιλογες first aid/ partition, ενω στον σκληρο δίνει και erase/raid/restore.

Screeny%20Shot%2014%20Iotaomicronupsilon

Screeny%20Shot%2014%20Iotaomicronupsilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως εναν μηχανικο 5400, που θα ειναι ακομα πιο αργος.

Ειναι δυνατον να μην μου δινει smart status στο disk utility?

<p>Trim ενεργοποιημενο προφανως</p>

<p>

δοκίμασες να κάνεις create partition μέσα από το disk utility ή απλά έκανες erase το υπάρχον και μετά εγκατάσταση;<br />

<br />

Δεν θυμαμαι ειναι η αληθεια αν εκανα δημιουργια νεου. Σιγουρα πρωτα εκανα erase, και μετα install. Παιζει να παρελειψα αυτο το βημα και να φταιει αυτο;</p>

Απο την ως τώρα εμπειρία μου έχει θεμα η καλωδιοταινία στα macbook που έχουν καλωδιοταινία. Για μένα αν μπορείς να βάλεις τον ssd  στην θέση του dvd και να κρατήσεις τον μηχανικό στην θέση του είναι ισως η καλύτερη λύση.

Απο την ως τώρα εμπειρία μου έχει θεμα η καλωδιοταινία στα macbook που έχουν καλωδιοταινία. Για μένα αν μπορείς να βάλεις τον ssd  στην θέση του dvd και να κρατήσεις τον μηχανικό στην θέση του είναι ισως η καλύτερη λύση.

εκανα τραμπα τους δισκους (χωρις ομως φρεσκια εγκατασταση) και δεν αλλαξε τπτ.

απεγκαταστησα και trim enabler και ετρεξα την εντολη που  το ενεργοποιει σε yosemite, αλλα τπτ...

οποτε λετε να φταιει το ssd; καποιο διαγνωστικο πλην του disk utility παιζει σε mac os;

δοκίμασες να κάνεις nvram reset? https://support.apple.com/en-us/HT204063

Aπο το άδειασμα της μπαταρίας ισως να θέλει reset.   Επισης η μπαταρία ζεστένεται ή εχει φουσκώματα.?Το track pad πιεζεται κανονικά ?

nvram reset οχι, θα κανω τωρα.

η μπαταρια οχι δεν εχει κανενα θεμα, ολα οκ με trackpad.

δοκιμασα να βγαλω και τον σκληρο δισκο και να το αφησω μονο με τον ssd, γιατι σε ενα διαγνωστικο εργαλειο βρηκα υγεια 90% και το κουμπωσα και σε win 7 και το sentinel μου εβγαλε 97%...

παλιοτερα ενα pc που εχω οταν χαλασε ενας data δισκος σερνοταν μεχρι που τον εβγαλα, και ετσι σκεφτηκα να κανω το ιδιο κ εδω αλλα δεν ειδα καμια διαφορα.

https://www.apple.com/support/macbookpro-videoissues/

Eπίσης καλό είναι να το πας στο service για να δουν αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία. Mη φοβάσαι για την αλλαγή του σκληρού, δεν επηρεάζει τόσο το πρόβλημα στο chipset και δεν θα σου πούνε τίποτα.

https://www.apple.com/support/macbookpro-videoissues/

Eπίσης καλό είναι να το πας στο service για να δουν αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία. Mη φοβάσαι για την αλλαγή του σκληρού, δεν επηρεάζει τόσο το πρόβλημα στο chipset και δεν θα σου πούνε τίποτα.

δεν ειχα τα συμπτωματα που περιγραφει και γι αυτο δεν ειχα ασχοληθει οταν το διαβασα πρωτη φορα.

εγω εγω ξαφνικα αργη αποκριση σε ο,τι κι αν κανω, σπασιμο στην κινηση παραθυρων εφε κλπ, αργο μπουταρισμα, αργο ανοιγμα εφαρμογων κλπ.

δυστυχως το nvram reset δεν προσεφερε τπτ. 

σε καθε περιπτωση σε ευχαριστω για την βοηθεια. θα κοιταξω μηπως το παω για εναν ελεγχο.

στην συνεχεια τον ξαναεβαλα στο mac, κανονικα εγκατασταση και αυτη τη φορα ολα πηγαν καλα, εγκατασταση, ΤΜ κλπ αλλα τα κολληματα εξακολουθουν.

Ερώτηση: Δοκίμασες να δεις αν μετά το clean install, ΧΩΡΙΣ το time machine (καθαρό - φρέσκο λειτουργικό δηλαδή) είχες προβλήματα?

Σκέπτομαι τώρα... Μήπως υπάρχει κάποιο corrupted αρχείο και με το time machine ουσιαστικά επαναφέρεις το 'προβληματικό' σύστημά σου. Θα μου πεις το time machine μπορεί να ήταν παλαιότερο από το σημείο που σου ξεκίνησε τα προβλήματα αλλά όπως και να έχει... δοκίμασες να δεις ΧΩΡΙΣ το time machine τί γίνεται?

<p>

Ο χρήστης basilis5 είπε:<br />

στην συνεχεια τον ξαναεβαλα στο mac, κανονικα εγκατασταση και αυτη τη φορα ολα πηγαν καλα, εγκατασταση, ΤΜ κλπ αλλα τα κολληματα εξακολουθουν.<br />

<br />

Ερώτηση: Δοκίμασες να δεις αν μετά το clean install, ΧΩΡΙΣ το time machine (καθαρό - φρέσκο λειτουργικό δηλαδή) είχες προβλήματα?<br />

<br />

Σκέπτομαι τώρα... Μήπως υπάρχει κάποιο corrupted αρχείο και με το time machine ουσιαστικά επαναφέρεις το 'προβληματικό' σύστημά σου. Θα μου πεις το time machine μπορεί να ήταν παλαιότερο από το σημείο που σου ξεκίνησε τα προβλήματα αλλά όπως και να έχει... δοκίμασες να δεις ΧΩΡΙΣ το time machine τί γίνεται?<br />

το σκεφτηκα αυτο που λες, απλα μετα δεν ξερω πως να επαναφερω το Time machine backup. Οταν κανω εγκατάσταση στη συνέχεια με ρωτάει τι επαναφέρω, αλλά αν θέλω μετά από κάποιο διάστημα να το επαναφέρω, όταν πάω στο τμ φοβάμαι μην πάει να φτιάξει νέο backup και διαγράψει το παλιό.<br />

Κ επειδή δεν ήξερα τι κ οωσ, δεν το προχώρησα. <br />

Να μου πεις, στην τελική ξανακάνει ένα Clean install.. Θα το δοκιμάσω όπως κ να έχει, Θενξ</p>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...