Προς το περιεχόμενο

CC Cleaner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω μεχρι πριν καποιο καιρο χρηαιμοποιουσα το CCleaner, τωρα εχω βαλει το Clean Master!

Δεν ξερω αν ειναι καλυτερο ή χειροτερο...τουλαχιστο στο PC

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ προγράμματα για καθαρισμό registry..

Όσο για το ccleaner, στις default ρυθμίσεις, είναι ασφαλές.

• Like 1
Δημοσ.

Και γιατι δεν χρησιμοποιουμε ποτε προγραμα για καθαρισμο της registry; εγω με το ccleaner το κανω καθε μερα πριν πεσω για υπνο το βραδυ, λες γι αυτο να κολησα τον ιο;

• Like 1
Δημοσ.

Και γιατι δεν χρησιμοποιουμε ποτε προγραμα για καθαρισμο της registry; εγω με το ccleaner το κανω καθε μερα πριν πεσω για υπνο το βραδυ, λες γι αυτο να κολησα τον ιο;

οχι καμια σχεση!
Δημοσ.

Ναι αλλα εγω δεν καταλαβα γιατι δεν γινεται να χρησιμοποιουμε το ccleaner για καθαρισμο registry κατι για το οποιο ειναι φτιαγμενο το ccleaner αν και δεν καθαριζει τοσο καλα αλλά κατι κανει

Δημοσ.

Γιατι πολυ απλα κανει μπαχαλο μεσα το μητρωο. Και συμφωνα με καποιους developers, δεν υπαρχει λογος να σκαλιζεις το μητρωο. Αν εχεις καποιο "σοβαρο" προβλημα, μπαινεις μεσα στο μητρωο διαμεσω της εντολης "regedit" και αλλαζεις η διαγραφεις αυτο που θες χειροκινητα.

Δημοσ.

δηλαδη θα πρεπει να παω στην καρτελα μητρωο και εκει που λεει καθαριστης μητρωου να τα βγαλω ολα;  μα στις deafault ρυθμισεις το ειχε το ccleaner ολα τσεκαρισμενα να ειναι δεν τα εκανα εγω

Δημοσ.

Οχι μεσα απο το ccleaner. Μεσα απο τα windows. Απλα δεν υπαρχει λογος να διαγραφουν. Δεν υπαρχει λογος να χρησιοποιεις αυτη την επιλογη. Δεν θα κανει τον υπολογιστη πιο γρηγορο.

Δημοσ.

Γιατί απλά δεν θα πρέπει να σκαλίζουμε την registry αν δεν γνωρίζουμε.

Και αν γνωρίζουμε, μπορούμε να την σκαλίσουμε, αλλα πάντα manually μόνοι μας, με τα χεράκια μας ειδάλλως δεν την αγγίζουμε ειδάλως πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να γίνει η μακακία και να "σκάσει".

Είναι τόσο πολύπλοκη, και έχει τόσα πολλά κλειδιά μέσα (και όχι μόνο) και μπορεί να έχει δεχτεί την όποια (μα όποια) παραμετροποίηση από το πιο γνψχτό έως και το πιο άκυρο install/uninstall που λίγο θέλει να γίνει η μακακία.

Tο κάθε πρόγραμμα δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει. Είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί με βάση κάποιους αλγορίθμους. Κάτι να μην έχει γίνει όπως "νομίζει" πως γίνεται το πρόγραμμα και να δεις πως σβήνονται κλειδιά και άλλα και αρχίζουν τα "ωραία"..

Δημοσ.

Γιατί απλά δεν θα πρέπει να σκαλίζουμε την registry αν δεν γνωρίζουμε.

Και αν γνωρίζουμε, μπορούμε να την σκαλίσουμε, αλλα πάντα manually μόνοι μας, με τα χεράκια μας ειδάλλως δεν την αγγίζουμε ειδάλως πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να γίνει η μακακία και να "σκάσει".

Είναι τόσο πολύπλοκη, και έχει τόσα πολλά κλειδιά μέσα (και όχι μόνο) και μπορεί να έχει δεχτεί την όποια (μα όποια) παραμετροποίηση από το πιο γνψχτό έως και το πιο άκυρο install/uninstall που λίγο θέλει να γίνει η μακακία.

Tο κάθε πρόγραμμα δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει. Είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί με βάση κάποιους αλγορίθμους. Κάτι να μην έχει γίνει όπως "νομίζει" πως γίνεται το πρόγραμμα και να δεις πως σβήνονται κλειδιά και άλλα και αρχίζουν τα "ωραία"..

Ναι αλλά σε μενα αφου λενε οτι στις deafault ρυθμισεις αν αφησεις το ccleaner ειναι ενταξει, σε μενα στα default εχει τσεκαρισμενη ολη την registry ολη μα ολη, και επισης ετσι καθαριζα τον υπολογιστη για πανω απο χρονο και δεν εγινε κατι, μεχρι που κολησα εκεινον τον ιο, και απ οτι θυμαμαι μια φορα πηγα με το χερι να την καθαρισω και παλι κολησα ιο την επομενη μερα, μηπως τελικα ειναι καλυτερα να την αφηνουμε ετσι; και να κανουμε κανενα φορματ στον χρονο επανω

Δημοσ.

Ναι αλλά σε μενα αφου λενε οτι στις deafault ρυθμισεις αν αφησεις το ccleaner ειναι ενταξει, σε μενα στα default εχει τσεκαρισμενη ολη την registry ολη μα ολη, και επισης ετσι καθαριζα τον υπολογιστη για πανω απο χρονο και δεν εγινε κατι, μεχρι που κολησα εκεινον τον ιο, και απ οτι θυμαμαι μια φορα πηγα με το χερι να την καθαρισω και παλι κολησα ιο την επομενη μερα, μηπως τελικα ειναι καλυτερα να την αφηνουμε ετσι; και να κανουμε κανενα φορματ στον χρονο επανω

εαν εχεις σωστό αντιβιωτικό(οχι σπασμένο κλπ και οχι παπαριές  avast,avg και συναφή)δεν έχεις φόβο να κολλήσεις κάτι.

Δημοσ.

Είναι επιλεγμένα αλλά όταν τρέχεις τον καθαρισμό δεν τρέχει και το registry cleaner. Είναι διαφορετικές λειτουργίες.

Όταν λέμε default εννοούμε τις default επιλογές του file cleaner. Εκείνο είναι ασφαλές με τις default ρυθμίσεις εννοούν τα παιδιά.

Στον καθαριστή μητρώου που είναι επιλεγμένα δεν σε επηρεάζει γιατί εκείνο τρέχει μόνο οταν πας εκεί και το τρέξεις εσύ. Τρέχει ξεχωριστά δηλαδή.

Η άποψη μου είναι οτι το ccleaner είναι το πιο ασφαλές σε καθαρισμό μητρώου. ΜΙα φορά, μόνο μια φορά μου φάνηκε χρήσιμο όταν ήξερα οτι υπήρχαν κλειδιά αχρησιμοποίητα στο μητρώο και το καθάρισα. Απο πρόγραμμα που είχε αφήσει πίσω κλειδιά και δεν άφηνε να γίνει reinstall, κάτι τέτοιο.

Δεν χρειάζεται να το τρέχεις γενικά, χωρίς να ξέρεις σίγουρα οτι πρέπει απο κάτι να απαλλαγείς. Αν χρειαστεί να το τρέξεις και δεν θες μόνος σου να ψάχνεις, πάρε ένα backup πρώτα. Αυτό είναι το σίγουρο βήμα που πρέπει να κάνεις. Αλλά καλύτερα μην ασχοληθείς ποτέ, είναι απίθανο να σου χρειαστεί.

Δεν έχω δει περίπτωση να προκαλείται βλάβη απο τον καθαρισμό μητρώωου με το ccleaner, απλά εφόσον δεν κάνει κάτι χρήσιμο απο μόνο του, δεν υπάρχει λόγος να το τρέξεις. Εκ φύσεως δηλαδή, κανένα registry cleaner δεν είναι ασφαλές.

Ο ιός είναι παντελώς, μα παντελώς άσχετος. Άλλαξε τακτικές στο σερφάρισμα. Βάλε ένα antvirus δωρεάν που να ενημερώνεται, βάλε adblocker στον browser σου και κυτρίως εσύ πρόσεχε πού κάνεις κλικ και τα αρχεία που τρέχεις και κατεβάζεις να είναι απο έγκυρες πολύ γνωστές πηγές.

• Like 1
Δημοσ.

Ο καθαρισμός registry δεν εχει καποιο όφελος στο συστημα, αλλα μπορει να δημιουργήσει και προβλήματα.

Ουσιαστικά δε σου προσφέρει τπτ (πχ καλυτερες επιδόσεις)

http://www.makeuseof.com/tag/registry-cleaner-difference/

http://www.howtogeek.com/171633/why-using-a-registry-cleaner-wont-speed-up-your-pc-or-fix-crashes/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...