Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Microsoft Excel 2010

Εχω 2 κελια Α13 και Β9. το Α13 οριζω τιμη π.χ 810

το Β9 εχει τιμη που προκυπτει υπολογισμο απο αλλο sheet δηλαδη π.χ =ονομα1!Κ34 και παιρνει τελικα την τιμη 0,96

Οταν κανεις 810/0,96 βγαινει σωστα 843,75

Επειδη ομως το 0,96 ειναι ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ εγω το κανω ως =Α13/Β9

Το προβλημα ειναι οτι αυτη την διαιρεση το παλιο excel μου τη βγαζει παντα σαν 832,42 αντι για 843,75!!!

Ολα τα κελια ειναι αριθμητικα με 2 δεκαδικα ψηφια. Εκανα delete το κελι ξαναδοκιμασα τιποτα. Δοκιμασα τον υπολογισμο

σε αλλο κελι και βγαζει τα ιδια! Οταν κανω ομως =A13/0,96 το βγαζει σωστα!!!!!  που ειναι το λαθος η το Bug ?!

* σε αντιστοιχα κελια με μεταβλητα ποσα ΔΕΝ εχω θεμα αλλα εδω δε μπορω να το διορθωσω! Καμια ιδεα?!

Ευχαριστω για τις οποιες ιδεες σας

Δημοσ.

Αν κάνεις 810/A13 τι βγάζει; (λογικά το λάθος αποτέλεσμα, αλλά τσέκαρέ το μία)

Πώς ακριβώς έχεις ορίσει το κελί B9;

Δημοσ.

810/Β9 θες να πεις προφανως. το ιδιο βγαζει. Απο τις δοκιμες διαπιστωνω οτι το "λαθος" εντοπιζεται στο

κελι Β9 που ομως ειναι οκ γιατι ειναι αθροισμα κελιων απο αλλο sheet και βγαινει 0,96.

το Α13 το οριζω ως 810. Ειτε γραφοντας 810 ειτε =810 ειτε =810,00 ειναι ΟΚ.

Μονο αν βαλω 810/0,96 η Α13/0,96 το βγαζει σωστα!

Δημοσ.

το 0,96 που ειναι το κελι Β9 στο αρχικο μου sheet προκυπτει απο την εμφανιση του D53 απο αλλο φυλλο ως εξης

=SUM(D2:D51)/C52 (προσθετει απο D2 Eως D51) ΚΑΙ ΟΤΙ βρει το διαιρει με C52 που ειναι αριθμος που προκυπτει

απο αλλο αθροισμα.  ολο αυτο μας κανει 0,96 που μεταφερεται στο αρχικο μου-βασικο μου sheet ως εξης

='ονομα sheet'!D53 οποτε μετα εγω θελω πραξη που παιρνει αυτη την τιμη του Β9 το 0,96. Το πως προκυπτει το εγραψα.

Εχω κανει παρομοιες πραξεις σε αλλα κελια χωρις θεμα!

------------------------------------------------------------------------------

Το βρηκα , ευχαριστω παντως. Για την ιστορια...

ο υπολογισμος γινοταν με 2 δεκαδικα αντι για 3 στο αλλο φυλλο με συνεπεια ενω ειχα το αθροισμα με 2 δεκαδικα (κακως τελικα)

αυτο να εμφανιζει μεν 0,96 αλλα ουσιαστικα ηταν 0,962 !!! Οποτε εχανε λιγο η πραξη στο αρχικο φυλλο για αυτο ηταν και κοντινο

842,32 με 843,75 !!! κοιτα να δεις!!! διορθωσα τα δεκαδικα να ειναι ομοιομορφα και ολα καλα! :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...