batikiotis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα σας, πελάτης θέλει να συνδεθούν τα τρία σπίτια που φαίνονται στην συνημμένη εικόνα με ασύρματο τρόπο και χωρίς την παρουσία καλωδίων. Στο πρώτο σπίτι υπάρχει ένα router και θέλουμε να προσφέρουμε δίκτυο στα υπόλοιπα σπιτια τα οποία έχουν και τρία επίπεδα το καθένα. Αναρωτιόμουν αν μπορώ να χρησιμοποιήσω 2 range extenders/wifi repeaters τα οποία θα συνδέονται μεταξύ τους έτσι ώστε να δουλεύουν ως εξής: repeater on house 3 <<<--->>>repeater on house 2<<<--->>>adsl modem router on house 1.Μεταξύ των σπιτιών 2 και 3 υπάρχει μόνο τοίχος, μεταξύ των σπιτιών 1 και 2 υπάρχουν 2 τοίχοι αλλά το σήμα περνάει ευκολα από τις 2 κεντρικές μεταλλικές πόρτες γιατί την σύνδεση αυτή την έχω δοκιμάσει. Τι λύση προτείνεται για αξιοπιστία της μετάδοσης για προϊόντα και μεθόδους. Powerline δοκιμάστηκε και δεν λειτουργεί.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Αν θεκεις να κανεις σωστη δουλεια πρεπει να περασεις καλωδια με δυο access point, απο οτι βλεπω ο χωρος το επιτρεπει και ειναι και εύκολο
batikiotis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Αν θεκεις να κανεις σωστη δουλεια πρεπει να περασεις καλωδια με δυο access point, απο οτι βλεπω ο χωρος το επιτρεπει και ειναι και εύκολο Νικο ευχαριστω για την απάντηση. Το πρόβλημα ειναι πως δεν θελει καλώδια. Προβληματίζομαι για το πως θα περασω ασύρματα απο το δεύτερο στο τριτο σπιτι. Απο το πρωτο που εχει το router στο δευτερο περναω ευκολα ασυρματα. Σκεφτομαι να βαλω 2 repeater στα δυο τελευταια σπιτια αλλα δεν ξερω αν δουλεψει.
misak Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 ριξε μια ματια στα Open-Mesh wifi access points.
rfc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μετα απο καθε repeater θα πεφτει στο μισο η ταχυτητα να ξερεις λογω half duplex. Ειδικα το δευτερο αν παιρνει απο το πρωτο θα ειναι για γελια το ιντερνετ. Ενα καλωδιο θα το περασεις και ας μην θελει επειδη δεν ειναι λειτουργικο αλλιως. Θα βαλεις ενα switch και θα κουμπωσεις τα 2 ΑΡ. Μπορεις να βρεις και ΑΡ με πανω απο μια θυρα ethernet για να μη βαλεις switch.Αν βαλεις και POE ΑΡ γλυτωνεις και τη τροφοδοσια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα