Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο επιστημονικής άποψης, είναι λάθος να κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα όσο λάθος θα ήταν να έκανε πολύ λιγότερα!

και εξηγούμαι...! όλη η αφρόκρεμα των σχετικών επιστημόνων επί της γής (..και όχι μόνο) που εργάζονται στην Nasa, κάθησε και σχεδίασε, μελέτησε και υπολόγισε αυτό το πανάκριβο πρότζεκτ που στοίχισε πακτωλό χρημάτων...

φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να είχαν υπολογίσει εξ αρχής -και πρίν το αποστείλλουν φυσικά- τα ακριβή χιλιόμετρα που θα διένυε το όχημα αυτό.

το ρεκόρ τί θέλει να μας πεί; ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες; δέν νομίζω ότι η αποστολή αυτή θα κριθεί έτσι κι αλλιώς απο τα χιλιόμετρα που 'έγραψε' το οχηματάκι, αλλά απο την ποιότητα των δειγμάτων που συνέλεξε, την ανάλυση αυτών αλλά και άν τελικά στάλθηκε στο σωστό σημείο προσεδάφισης!

Κάθε αποστολή, είτε της NASA είτε της ESA, έχει συγκεκριμένη αποστολή όσον αφορά τη διάρκειά της. Πχ για το voyager 2 δεν υπήρχε προοπτική για Ουρανό και Ποσειδώνα αλλά μιας και ήταν μια χαρά γιατί όχι. Το αδερφάκι του opportunity, το spirit, δούλευε και αυτό μια χαρά αλλά κόλλησε σε άμμο σε πλαγιά χωρίς καλό ήλιο με αποτέλεσμα να καταστραφεί η μπαταρία του λόγω χαμηλών επιπέδων φόρτισης και θερμοκρασιών του χειμώνα. Από κει και πέρα εφόσον το opportunity λειτουργεί μια χαρά και έχει περάσει κατά πολύ τον στόχο των 90 ημερών (πλέον έχει ξεπεράσει τις 4000!) γιατί να μην εξερευνήσουν πιο πέρα..

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτην την στιγμη γραφεις απο εναν υπολογιστη ο οποιος για να κατασκευαστει  χρειαζεται  τεραστια τεχνογνωσια ποσο μαλλον οταν εχεις και προσβαση στο διαδικτυο, εχουμε αεροπλανα που φτανουν ταχυτητες του ηχου... ειναι περιεργο λοιπον να πανε στον αρη?  ενας κινητηρας ειναι και ενεργεια απο τον ηλιο, εκει στο διαστημα υπαρχει μονο κενο,μετεωριτες και κρυο δεν θα σε φαει κανεις. 

Και εγώ ακόμη περιμένω από κάποιον από εσάς ένα λινκ από ένα ΑΛΗΘΙΝΟ βίντεο καλής ποιότητας.....εχουμε φτάσει στην εποχή με σούπερ υπολογιστές - κάμερες τρελής ευκρίνειας και ακόμη βλέπω την κακια συμφορά της ΝΑΣΑ με την "και καλά" πρώτη προσσελήνωση με ένα ψεύτικο βίντεο απελπιστικά χαμηλής ποιότητας......

• Moderators
Δημοσ.

Και εγώ ακόμη περιμένω από κάποιον από εσάς ένα λινκ από ένα ΑΛΗΘΙΝΟ βίντεο καλής ποιότητας.....εχουμε φτάσει στην εποχή με σούπερ υπολογιστές - κάμερες τρελής ευκρίνειας και ακόμη βλέπω την κακια συμφορά της ΝΑΣΑ με την "και καλά" πρώτη προσσελήνωση με ένα ψεύτικο βίντεο απελπιστικά χαμηλής ποιότητας......

Σκεψου την πιθανοτητα να ειμαστε ολοι τσιρακια της NASA.

Αλλη λογικη εξηγηση δεν βλεπω.

Δημοσ.

Σκεψου την πιθανοτητα να ειμαστε ολοι τσιρακια της NASA.

Αλλη λογικη εξηγηση δεν βλεπω.

Εγώ πάντως είμαι, το λέω ευθαρσώς. Μ' εσένα ρε Gi0 τι θα γίνει; Ντρέπεσαι;

«Σκέψου την πιθανότητα», «λογική εξήγηση» κι ένα σωρό υπεκφυγές! Πες τα πράγματα με τ' όνομά τους...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ορισμενες :P αλλα οσο καλες ή κακες και να ειναι καλο ειναι να τις εχεις μακρυα απο εσενα :P

Πάντως τώρα που το μελέτησα λίγο πιο διεξοδικά Το θέμα, ο Άρης απέχει αρκετά εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, συνεπώς οι πιθανότητες να επιστρέψει η πεθερά από ένα τέτοιο ταξίδι μέχρι εκεί είναι πολύ μικρές! :D

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Tulipa, σταμάτα να εκτίθεσαι.

Πακέτο nerdακι

Οταν μου απαντήσεις σοβαρά σε αυτά που σου είπα για την σημαία στη σελήνη. Την προσεδάφιση. Και το μαύρο background θα σταματήσω. :)

• Moderators
Δημοσ.

Kρατα πασης φυσεως χαρακτηρισμους για τον εαυτο σου.

Παραθεσε οτι επιχειρηματα θελεις, λογικα και μη, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Αλλα δεν παιζει να σ αφησω να χαρακτηρισεις οποιονδηποτε ξανα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Οταν μου απαντήσεις σοβαρά σε αυτά που σου είπα για την σημαία στη σελήνη. Την προσεδάφιση. Και το μαύρο background θα σταματήσω. :)

Σχετικά με την προσελήνωση έχουν κάνει επισόδειο οι mythbusters

προφανώς είναι πληρωμένοι... :P

Δημοσ.

προφανώς είναι πληρωμένοι... :P

Το έχω δει. Ίσως το πιο fail χαζό επεισόδιο τους.

Kρατα πασης φυσεως χαρακτηρισμους για τον εαυτο σου.

Παραθεσε οτι επιχειρηματα θελεις, λογικα και μη, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Αλλα δεν παιζει να σ αφησω να χαρακτηρισεις οποιονδηποτε ξανα.

Γιατί; νόμιζα πως όλοι ήμασταν nerds εδω μέσα

Αν και offtopic, εδώ βλέπουμε το πιο πρόσφατο photoshop της NASA... :P

Το ξέρω ότι το γράφεις για χαβαλέ.

Απλά είπα ότι ΤΟΤΕ δεν είχαν πάει στην σεληνη. Τωρα μπορούν να πάνε οποτε θέλουν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Απλά είπα ότι ΤΟΤΕ δεν είχαν πάει στην σεληνη. Τωρα μπορούν να πάνε οποτε θέλουν.

πρόβλεψαν να δωροδοκήσουν και την ΕΣΣΔ υποθέτω...

Δημοσ.

πρόβλεψαν να δωροδοκήσουν και την ΕΣΣΔ υποθέτω...

Η ΕΣΣΔ είναι αυτή που έδειξε κρυφές εικόνες απο Area 51 με τα στουντια που έμοιαζαν με στούντιο ταινιών και με περιοχές που είχαν έδαφος που έμοιαζε με της σεληνης.

Δεν το πιάνω το σχολιο σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...