Προς το περιεχόμενο

HELP!!!! Θα το σπάσω τπ ρημάδι... SB problem

vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Αποφάσισα να περάσω στο χώρο του DolbyDigital ήχου και εγώ για να έχω να χαίρομαι...

Πήγα λοιπόν την παρασκευή στο πλαίσιο και αγόρασα την SB Live5.1 Digital PCI κάρτα που είχε... Ωραία λέω...

Την βάζω στο μηχάνημα και μετά από την εγκατάσταση των drivers manually από το κατάλληλο directory του cd, είπα να πειραματιστώ με τα ηχεία (2 ζευγάρια, 1 2.1 creative και 1 ζευγάρι μάπες για περιφεριακά κανάλια)... Ανοίγω το AudioHQ, cannot initialize driver, re-install. Κάνω πάλι install το cd και μου αντικαθιστά τους vxd οδηγούς με wdm (έχω λειτουργικό Win98SE)... (εντάξει λέω, ας πάει το παλιάμπελο). Βάζω επιλογή στο PowerDVD για έξοδο ήχου SPDIF ώστε να περνάει το σήμα στην κάρτα και να κάνει AC-3 αποκωδικοποίηση, και το αποτέλεσμα είναι η εικόνα να πηγαίνει με σκαλάκια (χάλια playback) ενώ με κάθε άλλη επιλογή παίζει άψογα (έχω κάρτα ATi RageFuryPro). Το ίδιο κάνω και στο ATI DVD και πάλι τα ίδια...

Είχα δοκιμάσει την παλιά την κάρτα 5.1 Player η οποία έπαιζε άψογα και η αποκωδικοποίηση του ήχου ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία ήταν άψογη.

Τι τρέχει ρε παιδιά????

Οι wdm οδηγοί δεν είναι για 2000/ΝΤ/XP? Για 98SE δεν είναι οι vxd??? Γιατί δεν δουλεύει το ρημάδι...?????

Επίσης δοκίμασα να βάλω οδηγούς από την κάρτα που δούλευε αλλά τζίφος, δεν τους αναγνώρισε καν....

HELP!!!!!

Τι να κάνω????

Απελπισμένος Βαγγέλης....

Specs: K6-2@500, Soyo 5EHM, 256MB PC100, no overclock, RageFuryPro 32MB AGP, SB live5.1digital, win98se, powerdvd3, ati dvd 4.1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εννοείς ζορίζεται το cpu μου. Από τι? Αφού την αναπαραγωγή video την έχει αναλαβει το iDCT της ATi, και την αποκωδικοποίηση του ήχου την έχω στείλει στην κάρτα ήχου με το EMU10k1 τσιπάκι της... Εκτός αυτού με την προηγούμενη live δούλευε μια χαρά

Einai apolyta fysiologiko to kako frame rate. Thn apokwdikopoihsh 5-kanalou hxou den thn kanei to tsipaki ths kartas hxou alla h cpu. Me thn palioterh karta sou kati allo epaize, isws den htan 5-kanalos o hxos alla stereo x2. Oi drivers wdm kanoun kai gia win98se, alla trwn perissoterh cpu. Prospathhse na sthseis mono vxd. O,ti kai na kaneis omws, me to sygkekrimeno epeksergasth ksexna to dolby digital. To pronlhma sou einai h ligh cpu.

"Thn apokwdikopoihsh 5-kanalou hxou den thn kanei to tsipaki ths kartas hxou alla h cpu"

Αν γίνεται αυτό τότε πιο το νόημα να έχουμε και κάρτες ήχου αφού την πλήρη αποκωδικοποίηση την κάνει η CPU. Η αποκωδικοποίηση του DolbyDigital (AC-3) ήχου γίνεται από το EMU10K1 που έχει πάνω η κάρτα ήχου, το οποίο οδηγείται μέσω των οδηγών του συστήματος. Αλλιώς πιο το νόημα στο SurroundMixer να έχει επιλογή για AC-3 deocode? Αποκωδικοποίηση κάνει η CPU όταν στο PowerDVD (αυτό έχω, αυτό ξέρω) διαλέξεις σαν έξοδο ήχου 4/6 κανάλια και επιλέξεις αποκωδικοποίηση DolbyPrologic, ναι αυτό το κάνει η CPU αλλά ούτε εκεί έχω πρόβλημα...

Κι όμως παιδιά με την παλαιότερη έκδοση της Live5.1Player είχα full 5.1 ήχο, το οποίο το είχα διαπιστώσει και από διάφορα DVD αναφοράς αλλά και από DVD tests που χρησιμοποιούνται για να στήσεις σωστά ηχεία σε THX συστήματα...

Τέλος πάντων μίλησα με το support της Creative και θα μου στείλουν νέο CD με οδηγούς γιατί φαίνεται ότι αυτό που έχω δεν είναι το κατάλληλο. Θα περιμένω και θα επανέλθω μόλις έχω νεότερα

Mhn elpizeis adika file mou. To tsipaki ths live (h ths audigy) den kanei apokwdikopoihsh ac3. To giati prepei na to rwthseis sthn creative. Kai de nomizw na sou steiloun tipota ...magikous drivers pou na to kanoun. Des kai auto to forum opou leei akribws auta pou sou lew ki egw (kai malista gia thn Audigy2):

http://www.3dss-forums.com/cgi-bin/wwwthreads/showflat.pl?Cat=&Board=Forum22&Number=125577&page=0&view=collapsed&sb=5&o=14&fpart=1#Post126060

egw den katalava afou eixes 5.1 karta giati phres kainouria.

egw exw mia live player 1024 tetrakanalh. Me odhgous vxd mono to powerdvd bgazei polykanalo hxo. to windvd kai genika alloi ac3 players mou bgazoun 2-kanalo. an energopoihsw polykanalo ginetai ayto pou les ki esy. paei poly arga h eikona (spasmenh) kai o hxos einai les kai einai xalasmena ta hxeia. mou to eixe kanei kai to powerdvd se orismenes periptwseis alla ekei to ftiaxnw egathistwntas to powerdvd kai tous drivers polles fores wspou na petyxei. to kalytero einai na baleis wdm drivers. tha doulepsei sigoyra. to thema einai oti emena de mou fainontai kai toso eyeliktoi oso oi vxd.

gia na deis an ftaiei h cpu pare ena arxeio AC-3 apo enas dvd kai akouse to me to powerdvd. dokimase kai ston mediaplayer afou eggatasthseis tous katallhlous ac-3 odhgous kai baleis epilogh sp-dif(tha tous breis sto http://www.dvdstuff.gr/downloads/184-ac3filter_0_69b.zip ). an paizei kala tote ftaiei h cpu. an exei problhma tote allakse odhgous sthn karta hxou.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Δεν είχα 5.1 απλά την είχα δανειστεί και έπαιζε άψογα...

Όσο για το ερώτημα γιατί δεν πήρα Audigy 2 ... ακόμα έχω Κ6-2@500 επεξεργαστή (για όσους θυμούνται παλαιότερους επεξεργαστές ακόμα) και δεν είμαι το freak να πηγαίνω να αγοράζω ότι τελευταίο αφού και έτσι κάνω τη δουλειά μου...

Νίκο έχω βάλει τώρα wdm οδηγούς και τουλάχιστον έχω πολυκάναλο ήχο (μεσω PowerDVD DolbyPrologic αποκωδικοποίησης) αλλά ξέρω ότι για καλύτερη εκμετάλλευση του υλικού στα Win98 συνιστώνται οι vxd οδηγοί. Περιμένω cdακι με οδηγούς που θα μου στείλει η Creative (τουλάχιστον το chat που έχουν στην τεχνική υποστήριξη δουλεύει) και θα δούμε... Το πολύ πολύ να την κάνω τράμπα με μια παλαιότερη έκδοση της Live5.1 (αν δουλεύει στον άλλο)...

Eisai sigouros oti eixes dolby digital hxo se palaioterh karta ths creative xwris cpu epibarynsh? Den einai parakseno ta palia tsipakia na yposthrizan ac3 apokwdikopoihsh kai ta kainourgia oxi? Mallon den eixes 5 kanalo hxo file mou alla kati allo (px dolby prologic). Tsampa tha doseis thn karta sou gia palioterh, egw etsi nomizw.

Τουλάχιστον τα test έτσι έδιναν, τώρα δεν ξέρω... Πάντως σίγουρα είχα λιγότερη επιβάρυνση στην CPU... Τέλος πάντων, ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις, θα μείνω μάλλον με αυτή που έχω και την αποκωδικοποίηση θα την αναλάβει το PowerDVD (αφού έτσι και αλλιώς δεν γίνεται πραγματική αποκωδικοποίηση μέσω hardware...)

μα καλά ' date=' το 2003 και πήρες sb live 5.1 ;

και την audigy 2 για ποιό λόγο την πουλάνε;

αχ !

σιγά την διαφορά των χρημάτων !!!!![/quote']

Ma an ithele na diathesei xrimata gia mia audigy2 tote giati na eixe epeksergasti 4etias... :roll: :roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...