Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εαν θελεις να μειωσεις σοβαρα τον λογαριασμο της ΔΕΗ,κοιτα τι θα κανεις. Δεν θα αφησεις να σου ερθει ο λογαριασμος 4μηνος αλλα θα διαβασεις ποτε εγινε η τελευταια καταμετρηση και 5 μερες πριν συμπληρωθει το επομενο διμηνο,θα τηλεφωνησεις στην ΔΕΗ,αφου εχεις παει να μετρησεις τις KW και θα τους πεις ποσες KW εχεις καταναλωσει μεχρι τοτε και οτι θελεις διμηνο εκκαθαριστικο. Πιστεψε με η διαφορα στον λογαριασμο θα ειναι τεραστια γιατι στον τετραμηνο εφοσον εχεις υπερβει τις 2000ΚW, σου βαζουν τεραστιο ποσο εξτρα λογω κανονισμου,ενω ετσι που σου λεω εχεις και εκπτωση.Οσο και αν φαινεται αστειο,ειναι πραγματικοτητα γιατι ζουμε στο Ελλαδισταν.Καντο και θα με θυμηθεις.

bening αυτό το έκανα τον προηγούμενο μήνα. Κάπου το διάβασα ότι όντως έχει διαφορά στα  λεφτά και το έκανα. Σε βάθος χρόνου θα φανεί ωστόσο. Ευχαριστώ για την επαλήθευσή!

Σε τι τροφοδοτικό το έχεις το συστημα ?

Αν είσαι σε κανα 80+ εντάξει αλλιως σκέψου το να παρεις ενα.θα γλυτωσεις αρκετά W απο την εσωτερική κατανάλωση του τροφοδοτικου και θα έχεις καλυτερα ρευματα απο τα Noname .

Μπορείς επίσης να βρεις και ενα βατομετρο από αυτά που κυκλοφορουν στην αγορα να βλέπεις κατανάλωση σε πραγματικο χρόνο οταν σκαλίζεις.

Ο FX  έχει αρκετα features για powersave. C1E kai cool and quiet.

βεβαια αν εχεις κλοκαρει θα τα εχεις κλεισει αυτα.

Η VGA σου τί ειναι ?

zm 600 hp τροφοδοτικό κ  xfx hd7770 ghost ( σχεδόν 0 κατανάλωση σε idle)

Εάν είσαι σε στοκ ψύκτρα μπορείς να κανείς under volt

Εγώ τον δικό μου τον έχω 1.21v σε full load, είμαι κάτω 10-12 C

ereboss raijntek(κάπως ετσι)

εγω παντως φιλε αυτο που σου προτεινω απλα να κανεις ειναι undervolt στον επεξεργαστη να κλεισεις turbocore και να ανοιξεις C1E  cool and quiet και c6.εγω αυτο εκανα και βρηκα την υγεια μου απο θερμοκρασιες και σημερα μετρησα σημερα την καταναλωση που εχει το pc και σε idle μου εδειξε σε idle 47w σε stress test με prime95 165w και σε απλη χρηση internet κανα video κτλ ηταν 94w εως 96w.η μετρηση εγινε με αμπεροτσιμπιδα που μου εδειξε ποσο αμπερ τραβαει εκεινη την ωρα το συστημα και πολαπλασιασα τα αμπερ με τα βολτ που μου δινει η μπριζα.(αν ειναι λαθος η μετρηση που εκανα και καποιος ξερει κατι παραπανω να μου το πει παρακαλω να μην εχω αυταπατες)δεν ξερω αν αξιζει και αν κανει οικονομια το undervolt γιατι δεν ειχα μετρηση πριν αλλα σιγουρο ειναι οτι βοηθαει στις θερμοκρασιες και παρα πολυ μαλιστα. 

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Αυτό ακριβώς ρωτούσα να μάθω. Δεν εχω αμπερόμετρο να το κάνω και ήθελα να μάθω αν κάποιος το έχει σκεφτεί/κάνει. Με κάλυψες. Να σαι καλά.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς τα μίντια έχουν χτυπήσει το θέμα της κατανάλωσης των FX σε μεγάλο βαθμό.
Εσύ όπως καταλαβαίνω ότι λειτουργείς, είσαι σαν ένα αυτοκίνητο με τούρμπο σε συνθήκες πόλης.
Αν δεν σηκώνεις χρήση πάνω από 30% για αρκετά διαστήματα, η διαφορά στη κατανάλωση ειναι αμελητέα.
Αν έχεις ανησυχήσει με τη ΔΕΗ, που απ' ότι έχω καταλάβει κάτι σε έχει προβληματίσει εκεί, ψάξου με άλλες αιτίες.

Δημοσ.

Εγω λεω να πουλησεις την μητρικη που ακριβοπληρωσες και να αγορασεις φθηνοτερη αφου ουτε προκειται να ασχοληθεις με oc απο οτι φενεται.... Ετσι πετυχαινεις και την μεγαλυτερη εξοικονομιση χρηματων :P

Και τον επεξεργαστή μη σου πω

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό σου πάντως αν και παλιό είναι καλό.Μπορείς να πας σε καινούριο με μεγαλύτερο efficiency αν σε απασχολεί τόσο και θες κάποια αλλαγή αν και τίποτα να μη κάνεις πάλι εντάξει θα είσαι.Μπορείς να ασχοληθείς και με undervolt που σου παν.

• Like 2
Δημοσ.

Αν έχει όρεξη να το κοιτάξει το undervolt μιας και αξίζει. Επίσης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την κατανάλωση ενός 8350 με μια 7770, δηλαδή που να είχε και κάναν i7 920 στα 4 ghz με μια 5970, εκεί δηλαδή τι θα έπρεπε να πει και να κάνει  :D.

• Like 2
Δημοσ.

αν θες να μειώσεις τα έξοδα της ΔΕΗ:

1) Πάρε (αν δεν έχεις ήδη) ένα τροφοδοτικό 80 plus από gold και πάνω. Είναι πιστοποίηση εξοικονόμισης ενέργειας, κάτι σαν τις ενεργειακές κλάσεις στα ψυγεία και τα κλιματιστικά.

2) Αν έχεις ακόμα λάμπες κλασσικές (πυρακτώσεως) αντικατέστησε τες όλες στο σπίτι με λάμπες τύπου LED. Καταναλώνουν το 1/5 ρεύματος στην ίδια φωτεινότητα.

Δημοσ.

Φιλε, τα 95 watt που καιει ενα τροφοδοτικο πανω κατω, ειναι λιγοτερα απο 10 λεπτα του ευρω την ωρα, οποτε, για να μην πειραζεις τωρα ολες τις ρυθμισεις του bios οπως εχω κανει εγω και  undervolt ,απλα κλεισε το CPB που θα βρεις στις ρυθμισεις του BIOS και μετα μεσα απο τα windows, οπως σου ειπαν τα παιδια πιο πανω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...