Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nα ξέρεις πάντως ότι οικονομικός στη βαφή δεν συνδέεται με ποιότητα στη βαφή. Κάνουν βαφές και με 500-600€ αλλά μάλλον χρησιμοποιούν νερομπογιές οπότε μπορεί να πάνε και τζάμπα τα λεφτά.

• Thanks 1
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Nα ξέρεις πάντως ότι οικονομικός στη βαφή δεν συνδέεται με ποιότητα στη βαφή. Κάνουν βαφές και με 500-600€ αλλά μάλλον χρησιμοποιούν νερομπογιές οπότε μπορεί να πάνε και τζάμπα τα λεφτά.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ειχα δει τιμές στο internet περί τα 700€ (απο μεγάλη εταιρία) αλλά επειδή ειμαι τελείως άσχετος δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η διαφορα. Θα ρωτ'ησω και για την ποιότητα χρωμάτων και βλέπουμε.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, BTL είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ειχα δει τιμές στο internet περί τα 700€ (απο μεγάλη εταιρία) αλλά επειδή ειμαι τελείως άσχετος δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η διαφορα. Θα ρωτ'ησω και για την ποιότητα χρωμάτων και βλέπουμε.

Φρεσκάρισμα μόνο εξωτερικό σε αυτοκίνητο που δεν έχει ζημιές δεν νομίζω ότι είναι λίγο τα 700 ευρώ για ένα Σουίφτ 20ετίας. Δηλαδή πόση είναι η αξία του να δώσεις 1000+ ευρώ για ένα βαψιματάκι.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Φρεσκάρισμα μόνο εξωτερικό σε αυτοκίνητο που δεν έχει ζημιές δεν νομίζω ότι είναι λίγο τα 700 ευρώ για ένα Σουίφτ 20ετίας. Δηλαδή πόση είναι η αξία του να δώσεις 1000+ ευρώ για ένα βαψιματάκι.

Η εμπορική αξία του αυτοκινήτου ειναι μηδενική. Απλά, επειδή ειναι καλοσυντηρημένο, ατρακάριστο και με λίγα σχετικά χιλιόμετρα υπάρχει η σκέψη να το κρατήσουμε. Το σκεπτικό μου ήταν οπως είπες να βρω κάποιον να κάνει ένα φρεσκάρισμα (κυρίως για να μη σκουριάσει μελλοντικά). Οι δύο προσφορές που πήρα ήταν για 1000€. Θα το ψάξω μήπως βρω φθηνότερα, αλλιώς θα το αφήσουμε ως έχει και όσο κρητήσει.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/1/2019 στις 7:48 ΜΜ, BTL είπε

Η εμπορική αξία του αυτοκινήτου ειναι μηδενική. Απλά, επειδή ειναι καλοσυντηρημένο, ατρακάριστο και με λίγα σχετικά χιλιόμετρα υπάρχει η σκέψη να το κρατήσουμε. Το σκεπτικό μου ήταν οπως είπες να βρω κάποιον να κάνει ένα φρεσκάρισμα (κυρίως για να μη σκουριάσει μελλοντικά). Οι δύο προσφορές που πήρα ήταν για 1000€. Θα το ψάξω μήπως βρω φθηνότερα, αλλιώς θα το αφήσουμε ως έχει και όσο κρητήσει.

Εχω δει βαμμενο με τοσα χρηματα. Αρχικα ηταν οκ αλλα σε 2 χρονια ειναι χειροτερο απο το 10ετιας μου παρκαρισμενο εξω

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ParhsG είπε

Εχω δει βαμμενο με τοσα χρηματα. Αρχικα ηταν οκ αλλα σε 2 χρονια ειναι χειροτερο απο το 10ετιας μου παρκαρισμενο εξω

Απο τι εξαρτάται η αντοχή στο χρόνο; Απο την ποιότητα των υλικών;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, BTL είπε

Απο τι εξαρτάται η αντοχή στο χρόνο; Απο την ποιότητα των υλικών;

1. Από την ποιότητα των υλικών
  2. Το ποσο προσεκτικός είναι ο μαστορας, προετοιμασια, τρίψιμο, φουρνο, περασμα (μινιο αν χρειάζεται, μπογιας, βερνικιου-στο βερνικι ειναι τα δυσκολα0
  3. Που παρκαρεις το αυτοκινητο, ο ηλιος και η υγρασια μειωνουν την διαρκεια ζωης.

Αν δεν θελεις να δωσεις αρκετα χρηματα για να πας στη περιοχη σου, στο μαστορα που εχει το ονομα και ακριβα υλικα, η γνωμη μου ειναι αστο οπως εχει.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, alkis13 είπε
  1. Από την ποιότητα των υλικών
  2. Το ποσο προσεκτικός είναι ο μαστορας, προετοιμασια, τρίψιμο, φουρνο, περασμα (μινιο αν χρειάζεται, μπογιας, βερνικιου-στο βερνικι ειναι τα δυσκολα0
  3. Που παρκαρεις το αυτοκινητο, ο ηλιος και η υγρασια μειωνουν την διαρκεια ζωης.

Αν δεν θελεις να δωσεις αρκετα χρηματα για να πας στη περιοχη σου, στο μαστορα που εχει το ονομα και ακριβα υλικα, η γνωμη μου ειναι αστο οπως εχει.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, aGka8l είπε

Αν ο μάστορας δεν έχει φούρνο πέρα του ότι θα το κρατήσει περισσότερο καιρό τι άλλο μπορεί να συμβεί ?

Ο φούρνος εκτός από το να ψήνει το  βερνίκι για να σκληρύνει και να αποδώσει τις ιδιότητες του λειτουργεί και σαν "αποστειρωμένο" περιβάλλον που δεν επιτρέπει σε σκονες και διαφορά σκουπίδια να κάτσουν πάνω στην επιφάνεια της βαφής. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aGka8l είπε

Αν ο μάστορας δεν έχει φούρνο πέρα του ότι θα το κρατήσει περισσότερο καιρό τι άλλο μπορεί να συμβεί ?

Δε θα πετυχει, πολυ απλα. Και αν πετύχει θα είναι από τύχη. Τόση πάχνη που δημιουργεί το βάψιμο θα κάθεται παντού το χρώμα βερνίκι, αλλού θα είναι πιο παχύ, αλλού πιο λεπτό. Θα εχεις "μπιμπικακια", και θολά σημεία.

Βέβαια μπορεί και να πετύχει και να βγει καλό.

Άλλο να βάφεις σε ένα καθαρό χώρο, με επαρκή φως και άλλο με 2 λάμπες, μες στην σκόνη.

Ουσιαστικά ο φούρνος έχει 3 πράγματα. Καθαρή ατμόσφαιρα, σταθερη σε λογικα πλαισια θερμοκρασια, και εξαερισμό.

Δημοσ.

μαρεσει που ψαχνετε οικονομικη εργασια,αλλα να εχει και τον φουρνο και ολο το πακετο ο μαστορας που θα κανει την δουλεια.....σε καποια φαση,πρεπει να καταλαβετε οτι δεν σας χρωσταει ο αλλος κατι,για να κοψει απο την αμοιβη του.αν σας κοψει,θα κοψει και απο την ποιοτητα του πακετου.παλι εσεις θα την πληρωσετε την νυφη.......αν θελεις φθηνοδουλεια,ρωτα καναδυο ταριφες σε  ποιον  τα βαφουν.με 100 ευρω,τα υλικα δικα σου,ενα ψευτοτριψιμο και βαψιμο στην αυλη σου-του,και εισαι τζετ,για κανα δυο χρονια......

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά τι του λέμε του ανθρώπου.

Έχει ένα αυτοκίνητο 20ετίας μηδενικής αξίας στην αγορά θέλει να το κρατήσει γιατί δεν είναι ταλαιπωρημένο και θέλει να του κάνει ένα εξωτερικό βάψιμο γιατί έχει γίνει το χρώμα μαύρο χάλι.

Θα πάει να πληρώσει 1000+ ευρώ για αυτό το αυτοκίνητο;;;; Όχι όπως είπε ο από πάνω ας ψάξει να βρει κάποιον και να το βάψει με κανένα 500άευρο. Ας είναι μονής και ας μην έχει φούρνο. Σιγά μην του χαλάσει τη μόστρα.

Και δεν θα φύγει το χρώμα σε 2 χρόνια.Απλά μπορεί να μην έχει την τέλεια γυαλάδα το φινίρισμα κ.λ.π.που θα έχει ένα ακριβό βάψιμο αλλά θα είναι καθαρό και φροσκοβαμένο και θα κρατήσει αρκετά και όχι 2 χρόνια.

Πήγε ένας γείτονας πριν 2-3 χρόνια ένα DAEWOO matiz που ήταν σαν σίχαμα του έκανε ένα τέτοιο φρεσκάρισμα εξωτερικό όπως μου είπε με 200 ευρώ συν τα υλικά και έγινε κουκλί.Το βλέπω και είναι σαν καινούργιο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το αυτοκίνητο είναι μια χαρά μηχανικά και δεν εχει σκοπό να το αλλάξει δεν βρίσκω τον λόγο κάποιος να μην το βάψει.

Μια μέση τιμή που παίζει αυτη την στιγμή στην αγορά είναι στα 1000 ευρώ για εξωτερικό βάψιμο συν νορμάλ δουλειές φανοποιείου.

Το αυτοκίνητο σε λογικά πλαίσια θα κάτσει τουλάχιστον δέκα μέρες και ισως και παραπάνω.

Σε αυτα τα χρήματα θα πρέπει να συνυπολογίσετε τα μεροκάματα του μάστορα που θα ασχολείται , τα υλικά , το όποιο κέρδος που θα πρέπει να έχει σαν μαγαζί όπως και τα όποια έξοδα θα χρειαστούν για να βαφτεί το αυτοκίνητο.

Δεν θα πρέπει να σκέφτεστε οτι τα υλικά κοστίζουν 200€ άρα ολα τα υπόλοιπα είναι κέρδος . Δεν βάφεται σε μια μέρα μέρα ενα αυτοκίνητο.

Εγω το έψαξα κάμποσο το θέμα και εχω πάει το αυτοκίνητό μου για εξωτερικό βάψιμο.

Πριν δυο χρόνια έκατσα και έβαψα κάποια μέρη μόνος μου. Τα υλικά μου βγήκανε πολύ φθηνα και μπορώ να πω οτι το έβαψα πολύ καλά , αλλά ολη η χαρά κράτησε εναν χρόνο !!! Είναι μεγάλη υπόθεση ο φούρνος. Εκει που το έχω πάει το επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά και απ οτι βλέπω γίνεται σωστή δουλειά. Εκτος απο τα τζάμια πρέπει να βγούνε τα πάντα απο το αυτοκίνητο.  

17 ώρες πριν, aGka8l είπε

Τον ιδιο καιρό θα σου το κρατήσει ο μάστορας που δεν έχει φούρνο, αφου τελειώσει ολη την προεργασία που είναι το βασικότερο πράγμα στον χώρο του πάει και το βάφει σε φούρνο τον οποίο νοικιάζει για όσο βάψει το αμάξι σου.

Δεν νοείται βάψιμο αυτοκινήτου χωρίς φούρνο. Αυτοι που δεν έχουν φούρνο ή δεν μπορούν να πάρουν άδεια για φούρνο , ή δεν εχουν τον χώρο ή δεν έχουν τα λεφτά. Δεν σημαίνει κάτι αυτο .  Ξέρω βαφέα χωρίς φούρνο ο οποίος είναι πολύ καλός στην δουλειά του και απλά δεν έχει φούρνο. Εγω δεν το πήγα σε αυτον γιατι είχε μεγάλη λίστα αναμονής και βαριόμουν να περιμένω , ασε που φοβόμουν μην αλλάξω γνώμη.

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.

Απλα να συμπληρωσω οτι ειμαι της αποψης βαφω ενα αυτοκινητο για να το κρατησω τουλαχιστον αλλα 8-10 χρονια(αποσβεση)

Για την αξιοπιστια περα απο την εργασια σημαντικο ρολο παιζει ποσο καλο βερνικι θα σου βαλει ο μαστορας..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...