Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Γεια σας, έχω την εξής απορία, όποιος μπορεί ας βοηθήσει : Μπορώ να συνδέσω μια συσκευή (TV Tuner) η οποία δέχεται ως είσοδο καλώδιο από Δορυφορικό πιάτο (τύπου F) στην πρίζα-κεραία δωματίου (τύπου RF) ; Θα το κάνω με καλώδιο RF to F φυσικά, απλά αναρωτιέμαι αν γίνεται να πάρω σήμα από την RF πρίζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα. Ποια είναι η κάρτα που θες να της δώσεις σήμα; Τι κεραία έχεις απάνω; Κανονική τηλεόρασης ή πιάτο; Το καλώδιο δεν είναι θέμα, εξαρτάται πως θα το τερματίσεις, οτι θες βάζεις... Αν κατάλαβα καλά θες να πιάσεις επίγεια (mpeg4 - digea-ert) στο pc με την κεραία στην ταράτσα σωστά; Όχι να βάλεις την κάρτα της TV (επίγεια) σε δορυφορικό πιάτο ή το δορυφορικό πιάτο σε επίγεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Γεια χαρά, έχω πιάτο της Nova και ναι σωστά κατάλαβες ! Τώρα βλέπω Nova με TV Tuner αλλά με όχι τόσο καλή εικόνα και αναρωτιέμαι αν πάρω ένα HD TV Tuner αν θα πιάνω καλύτερα. Το θέμα όμως είναι ότι αυτό δέχεται είσοδο μόνο από την πρίζα του δορυφορικού πιάτου. Από την RF του δωματίου (όπου έχω και τον υπολογιστή) θα πιάσω τίποτα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δηλαδή έχεις τον 831 και περνάς με RCA την εικόνα στο pc και βλέπεις εκεί; Το RCA και το Scart δεν έχουν καλή ποιότητα, για να περάσεις HD απο αυτόν τον δέκτη πρέπει να στείλεις με το HDMI. Άρα αν θες HD για το nova θες κάρτα για capture με HDMI και να είναι και σχετικά καλή, 1080p.... Αν θες όμως να πιάσεις μόνο το digea - ert επίγεια δεν μπορεί το πιάτο να λειτουργήσει σαν κεραία για επίγεια, θες είτε κεραία απάνω στην ταράτσα και να κατεβάσεις καλώδιο κάτω, είτε να πάρεις καμία εσωτερικιά αν υπάρχει σήμα εκεί που είσαι και να βάλεις στο tv tuner σήμα απο εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Ο 831 δεν εμπλέκεται καθόλου στο δωμάτιο. Συνδέω με coaxial καλώδιο RF από την πρίζα του δωματίου στο TV Tuner και πιάνω κανονικά. Δηλαδή δεν θέλω και δεν μπορώ να φέρω καλώδιο από τον αποκωδικοποιητή στο δωμάτιο. Με ενδιαφέρει μόνο το Nova (μέσα από εκεί πιάνω και τα Digea - ΕΡΤ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Κάτσε γιατί κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά. Υπάρχουν 2 κεραίες. α) Η τηλεοπτική που δίνει σήμα στο δωμάτιο απο όπου και παίρνεις τώρα για τον υπολογιστή και βλέπεις εκεί Digea. β) Το πιάτο, με αυτήν έχεις στο σαλόνι nova (απο εκεί όμως σήμα δεν φεύγει για άλλο δωμάτιο). Και το πρόβλημα είναι ποιο τώρα; Οτι α) στον υπολογιστή η ποιότητα της εικόνας είναι κακή και θες καλύτερη (απο την υπάρχουσα κεραία όμως της επίγειας) ή β) οτι θες να μεταφέρεις το σήμα της NOVA στον υπολογιστή με το TV tuner (και να βλέπεις NOVA+digea απο εκεί σε HD)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Τώρα βλέπω TV στην τηλεόραση στο δωμάτιο όλα τα κανάλια σε τέλεια εικόνα. Στον υπολογιστή όμως βλέπω μόνο τη Nova αλλά όχι σε καλή-τέλεια εικόνα (λόγω του TV Tuner πιστεύω). Το πιάτο δίνει σήμα στο σαλόνι και από εκεί φεύγει σήμα κανονικά για τα υπόλοιπα δωμάτια. Δεν ξέρω όμως αν η πρίζα-κεραία του δωματίου μου θα δώσει σήμα σε ένα άλλο TV Tuner το οποίο όμως λέει ότι παίρνει σήμα μόνο από την πρίζα του δορυφορικού πιάτου. Ο ηλεκτρολόγος μου λέει ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Άρα υπάρχει σύνδεση πιάτο --> HD831 (εκεί είναι η κάρτα) και μετά με καλώδιο παίρνεις σήμα στον υπολογιστή για να δεις εκεί (δεν γίνεται να βάλεις κάρτα στο pc και οι απάντρευτες τελειώσαν άρα υποθέτω υπάρχει ο 831 στην μέση για να κάνει αποκωδικοποίηση). Το καλώδιο απο τον αποκωδικοποιητή προς την κάρτα στον υπολογιστή τι είναι; Scart σε RCA, RCA σε RCA ή HDMI σε HDMI? Μετά η κάρτα που έχεις στο PC ποια ακριβώς είναι; Για να δούμε πως δουλεύει τώρα που δεν σου φαίνεται καλά. Για την βέλτιστη ποιότητα πρέπει να πάρεις capture κάρτα που να δέχεται HDMI σαν είσοδο και να σηκώνει 1080p πάντως και να πάρεις απο την HDMI του δέκτη στην HDMI της κάρτας cpature. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δεν έχω καλώδιο από τον αποκωδικοποιητή προς τον υπολογιστή. Έρχεται από την πρίζα του δωματίου κατευθείαν στον iMac όπου έχω ένα TV Tuner της Elgato (το Hybrid). Γίνεται οτιδήποτε σε iMac με DVB-S/S2 ; Δοκίμασα σε DVB-T, έπιανε τέλεια άλλα όχι τη Nova. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Κάτσε γιατί έχει γίνει μπέρδεμα... Για να δεις NOVA στο PC πρέπει είτε να έχεις το NOVA GO που βλέπεις μερικά κανάλια (δες αν σε καλύπτει) είτε να έχεις πάρει σήμα απο τον 831 και να το δώσεις σε κάρτα στον υπολογιστή. Χωρίς αποκωδικοποιητή δουλειά δεν κάνεις γιατί πρέπει να γίνει αποκρυπτογράφηση του σήματος πριν το δεις εσύ, δηλαδή πρέπει να περάσει απο τον αποκωδικοποιητή με την κάρτα και μετά να το πάρεις εσύ να το δεις όπου θες... Απλά να πάρεις το σήμα απο το πιάτο σε κάρτα στο imac χωρίς αποκωδικοποίηση απο όσο ξέρω δεν γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pap_Lam Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Το γνωρίζω ότι δεν το ξέρει κανείς, δεν το γνώριζε και η ίδια η Nova άλλωστε. Κι όμως αυτό κάνω τόσο καιρό, χρόνια τώρα. Συνδέω την κεραία τοίχου με το TV Tuner και πιάνω κανονικότατα. Με όχι τέλεια εικόνα όμως. Το Nova Go επίσης δεν κάνει για Mac. Η απορία μου είναι αν το νέο TV Tuner θα πιάσει κάτι διότι δέχεται καλώδιο τύπου F από δορυφορικό πιάτο κι εγώ θέλω να το συνδέσω με την κεραία δωματίου στον τοίχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 To καλώδιο δεν παίζει ρόλο, σήμα μεταφέρει, ότι καταλήξεις και να βάλεις το σήμα είναι το ίδιο. Εκεί δηλαδή θέμα δεν θα έχεις. Για το Nova GO μπορείς να βάλεις κανένα virtual windows και να το τρέχεις απο εκεί, δεν είναι κάτι βαρύ. Για τα υπόλοιπα, δεν ξέρω πως πιάνεις... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα