Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με mount στο fstab

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για πείτε καμία ιδέα για ποιο λόγο δεν μπορώ να κάνω ξαφνικά mount το nas server μου σε ένα φάκελο που έχω δημιουργήσει στο home. Μέχρι και χθές έκανα mount κανονικά χωρίς πρόβλημα με το που έκανα login. Ξαφνικά ο φάκελος δεν μπορεί να γίνει mount. Να πω ότι manual αν το επιχειρήσω κάθε φορά που έχω κάνει login λειτουργεί κανονικά αρά δεν είναι θέμα του nas

H καταχώρηση που έχω στο fstab είναι αυτή εδώ

//ip/Qmultimedia /home/spiros/NasServer cifs username=*,password=*,iocharset=utf8,sec=ntlm,rw  0  0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα, για να γινει mount το ταδε δικτυακο share, πρεπει οταν το συστημα το διαβασει απο το fstab να εχει ηδη συνδεθει στο δικτυο για να... το βρει τελοσπαντων. Μηπως συμβαινει κατι τετοιο?

• Like 1

Μετά από δύο επανεκινήσεις έφτιαξε μόνο του. Λες να ήταν αυτό jim_p δλδ κατά το boot να μην είχε συνδεθεί στο δύκτιο πρώτα γιαυτό να έβγαλε αυτό το πρόβλημα?

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Για πείτε πως μπορώ να ξαναβάλω τον χρήστη του home να έχει δικαιώματα εγγραφής σε αυτό τον φάκελο που γίνετε mount. Το είχα κάνει πριν αλλά πάνω στο πανικό όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα έβγαλα αυτή την καταχώρηση από το fstab και πλέον αν και γίνετε κανονικά mount ο nas δεν μπορώ να κάνω edit στα αρχεία του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...