peter95 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Γεια σας θελω να αγορασω ενα pc για την αδερφη μου τα λεφτα για το pc μεχρι 400€ και τα αλλα 100 ειναι για οθονη.Οθονη σκεφτομαι για κατω απο 22ιντσες μιας και το γραφειο ειναι μικρο,αναλυση οτι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα.Συγχωρεστε με που δεν εκανα φορμα απλα εφτιαξα εγω μια συνθεση και θελω τις γνωμες σας,να αναφερω επισης πως την εφτιαξα με βαση στο μελλον να αναβαθμιστει σε κατι καλυτερο,επισης το μονο παιχνιδι που μας ενδιαφερει να παιζει ειναι το sims3 και φυσικα browsing στο ιντερνετ και να μην κολλαει. Case http://www.skroutz.gr/s/5072522/Raijintek-Arcadia.html Mb http://www.skroutz.gr/s/5457633/Asus-Z97-P.htmlσκεφτομουν και για την asrock anniversary Cpu http://www.skroutz.gr/s/4981866/Intel-Pentium-G3258-Box.html?from=most-popular&keyphrase=g3258σκεφτομουν για overclock με αυτον τον επεξεργαστη ωστοσο αν και ο g3250 μας καλυπτει μπορουμε να γλυτωσουμε και απο δω και να παμε και σε μια h97 μητρικη Ram http://www.skroutz.gr/s/4719441/Kingston-HyperX-Fury-White-8GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FW-8.html Ssd http://www.skroutz.gr/s/6029364/Crucial-BX100-120GB.htmlhdd εχουμε Ps http://www.skroutz.gr/s/3048818/Thermaltake-Smart-SE-530W.html?keyphrase=thermaltake+530+smartειναι και haswell ready απο τι εχω διαβασει Αυτα Μια ψυκτρουλα επισης να μου προτεινεται αν παμε για overclock και μια οθονη,καθε συμβουλη δεκτη που εκανα λαθος που ειμαι σωστος,σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας. Να κανω επισης μια παραθεση για κατι που ξεχασα αν μπορειται να μου προτεινεται και μια wifi καρτα pci η wifi usb stick. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2015 από peter95
skopelmix Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Ζ97 μόνο αν έχεις σκοπό να κάνεις εσύ manual oc αλλιώς κάνεις preset oc αφου περάσεις το τελευταίο bios με αυτή την μητρική(βασικά σχεδόν με όλες τις s1150 γίνεται μετα απο bios update) http://www.skroutz.gr/s/5491640/Asrock-H97-Anniversary.html επιλέγεις 4ghz ;h 4,2 ghz τα οποία είναι safe με λογικά ρεύματα.Για τροφοδοτικό παρε ένα με bronze πιστοποίηση και semi modular για να μην χαθείς στα καλώδια http://www.skroutz.gr/s/4184808/CoolerMaster-G450M.html.SSD παρε εναν με φρέσκο και καλό controler http://www.skroutz.gr/s/5944830/Samsung-850-Evo-120GB.html,σίγουρα θα χρειαστείς μια αερόψυξη για να το δουλέψεις στα 4,2ghz λόγω οτι έχουμε ζεστο και παρατεταμένο καλοκαίρι στην χώρα μας http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685.Δοκιμάζεις και βλεπεις αν χρειάζεσαι κατι παραπάνω σε γραφικά 1
Millennium Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Η 21.5'' είναι πολύ μικρή για 1080p (και οθόνη των 100ευρώ..).Θα κουραστούν τα μάτια σας και δε συμφέρει και οικονομικά συγκριτικά με τις άλλες.23'' είναι καλύτερα και 24'' ακόμα καλύτερα για μένα.Κοιτάχτε μήπως μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο εκεί οπωσδήποτε. Aν θέλετε να παίζετε κάποια ελαφριά παιχνίδια καλύτερα να κοιτάξετε προς μικρό τετραπύρηνο apu. Το OC γιατί το θέλετε; 2
peter95 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου,βασικα το τροφοδοτικο λεω να το αφησω ετσι για να εχω πιο πολυ αερα σε μελλοντικες αναβαθμισεις τωρα για τον ssd μπορει να διαλεξω τον samsung μιας και ακουγονται αρκετα καλα λογια,επισης για την μητρικη το ηξερα οτι καποιες h97 επετρεπαν overclock αλλα δεν ηξερα οτι ηταν με presets,δλδ δεν μπορεις να ρυθμισεις το ρευμα και το multi οπως θες εσυ;και κατι αλλο αν πηγαιναμε σε h97 μηπως θα ταν καλυτερο να παμε προς asus μερια; Η 21.5'' είναι πολύ μικρή για 1080p (και οθόνη των 100ευρώ..).Θα κουραστούν τα μάτια σας και δε συμφέρει και οικονομικά συγκριτικά με τις άλλες.23'' είναι καλύτερα και 24'' ακόμα καλύτερα για μένα.Κοιτάχτε μήπως μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο εκεί οπωσδήποτε. Aν θέλετε να παίζετε κάποια ελαφριά παιχνίδια καλύτερα να κοιτάξετε προς μικρό τετραπύρηνο apu. Το OC γιατί το θέλετε; Το oc εγω σκεφτομουν αν θα εβλεπα σημαντικη διαφορα αλλιως αν ειναι να παω προς g3250 και με μια καλη h97 να γλυτωναμε και απο κει καποια λεφτα,ετσι κι αλλιως στο μελλον μαλλον ο i54460 θα μπει.Τωρα για την οθονη και γω για 24 θα ελεγα αλλα εχει συνηθισει στο λαπτοπ και της φαινεται μεγαλη,παντως αν υπαρχει κατι καλο ας γινουν και προτασεις με 24 ιντσες.
Millennium Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Κοίταξε το σύστημα πρέπει να το κοιτάς συνολικά για το τι θες και βάζοντας ως γνώμονα το οικονομικό αλλά και τι σχεδιάζεις να κάνεις.Αυτό που δε με βρίσκει σύμφωνο...είναι το σταδιακό στήσιμο γιατί βγαίνεις χαμένος απο νέες κυκλοφορίες hardware,βάλε-βγάλε ,ενδεχομένως πούλα-ξανααγόραζε και έχεις και την αβεβαιότητα της εποχής,χώρια που δεν το ευχαριστιέσαι όπως θα πρέπε για καιρό. Να σου προτείνουμε budget οθόνη αλλά αν είναι μετά να βάλεις i5+390/970 σε φτηνή 60hz οθόνη των 100-160ε πχ ή για να παίζετε ελαφριά παιχνίδια δεν έχει και νόημα,κατάλαβες; Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι σύστημα φτιάχνεις.Μίλησες για sims και ελαφριά παιχνίδια. 1
skopelmix Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου,βασικα το τροφοδοτικο λεω να το αφησω ετσι για να εχω πιο πολυ αερα σε μελλοντικες αναβαθμισεις τωρα για τον ssd μπορει να διαλεξω τον samsung μιας και ακουγονται αρκετα καλα λογια,επισης για την μητρικη το ηξερα οτι καποιες h97 επετρεπαν overclock αλλα δεν ηξερα οτι ηταν με presets,δλδ δεν μπορεις να ρυθμισεις το ρευμα και το multi οπως θες εσυ;και κατι αλλο αν πηγαιναμε σε h97 μηπως θα ταν καλυτερο να παμε προς asus μερια; Το oc εγω σκεφτομουν αν θα εβλεπα σημαντικη διαφορα αλλιως αν ειναι να παω προς g3250 και με μια καλη h97 να γλυτωναμε και απο κει καποια λεφτα,ετσι κι αλλιως στο μελλον μαλλον ο i54460 θα μπει.Τωρα για την οθονη και γω για 24 θα ελεγα αλλα εχει συνηθισει στο λαπτοπ και της φαινεται μεγαλη,παντως αν υπαρχει κατι καλο ας γινουν και προτασεις με 24 ιντσες. To H97 chipset δεν προοριζόταν για overclocking,λόγω bug οι εταιρείες εμφάνισαν to Non-Z overclocking,o κανόνας λέει οτι oveclocking σε ξεκλείδωτο haswell επεξεργαστή κάνεις σε z87/z97 μητρική.Άν δέν είσαι intel fanatic πρόσεξε αυτό που σου έγραψε ο milenium,η χρήση που θα κάνεις και δεδομένου ότι δεν αγοράζεις κάρτα γραφικών ταιρίαζει τέλεια με τν επιλογή AMD APU επεξεργαστή,κάνε μία έρευνα.O μόνος ''δρόμος'' για να μήν χαθείς στις επιλογές είναι ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΧΡΗΣΗ-VFM ΕΠΙΛΟΓΕΣ αρκεί να σου πώ οτι η desktop σείρα της haswell μικροαρχιτεκτονικής απο τον Ιουνιο 2013 εως τον Άυγουστο 2014 περιλάμβανε 90 επεξεργαστές 1
peter95 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Κοίταξε το σύστημα πρέπει να το κοιτάς συνολικά για το τι θες και βάζοντας ως γνώμονα το οικονομικό αλλά και τι σχεδιάζεις να κάνεις.Αυτό που δε με βρίσκει σύμφωνο...είναι το σταδιακό στήσιμο γιατί βγαίνεις χαμένος απο νέες κυκλοφορίες hardware,βάλε-βγάλε ,ενδεχομένως πούλα-ξανααγόραζε και έχεις και την αβεβαιότητα της εποχής,χώρια που δεν το ευχαριστιέσαι όπως θα πρέπε για καιρό. Να σου προτείνουμε budget οθόνη αλλά αν είναι μετά να βάλεις i5+390/970 σε φτηνή 60hz οθόνη των 100-160ε πχ ή για να παίζετε ελαφριά παιχνίδια δεν έχει και νόημα,κατάλαβες; Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι σύστημα φτιάχνεις.Μίλησες για sims και ελαφριά παιχνίδια. Ναι καταλαβα βασικα,σκεφτομαι οτι μετα απο καποιο καιρο αυτο το συστημα μπορει να περασει σε μενα να του βαλω εναν i5 να κανω και μια μετακομιση του hardware σε ενα αλλο κουτι,οποτε για τωρα δεν χρειαζομαστε κατι φοβερο σε οθονη για την αδερφη μου απλα κατι καλο και ποιοτικο χωρις φοβερες απαιτησεις
Apple fanboy Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 450+ ευρώ δεν είναι και λίγα..φτιάχνεις ένα σύστημα με amd και χαίρεσαι φουλ δυνατότητες τώρα,και όχι όταν και άμα..Αυτό το "θα πάω σε i5" έχει καταντήσει αστείο.Θα πήξουμε με pentium στην φτήνια αδέρφιααα,θα φτιάχνουμε υπολογιστή για browsing και με 1150 μητρικές θα χαρίζουν επεξεργαστές.Δεν λέω πως δεν θα βρεις κάποιον μεταχειρισμένο,αλλά και ακριβά θα τον πληρώσεις,και κάρτα θα θες.Επίσης,δώστε 150 και πάρτε μια οθόνη της προκοπής 23-24 ίντσες να ξαπλώνει η κοπέλα στο κρεββάτι να βλέπει την ταινία της με μια σχετική ευκολία.Αυτά από εμένα.ΟΘΟΝΗ LG 23MP47HQ-P 23'' LED FULL H139.00 € 1
peter95 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Αχχαχαχα βρε παιδια αληθεια σας λεω το χω φιλοσοφησει το θεμα για pentium θα παω και μετα θα γινει αναβαθμιση,το pc θα αλλαξει χερια και εχω και καρτα και απλα θα της παρω μια φτηνη καρτουλα και δεν ειμαι φανμπου και γω amd εχω,τωρα περι της συνθεσης τι νομιζεται οτι πρεπει να αλλαξω,ο φιλος skopelmix προτεινε να αλλαξω μητρικη σε καποια φτηνοτερη τι λετε βασικα σκεφτομαι να βαλω και τον g3250 να γλυτωσουμε και απο κει λεφτα,και κατι τελευταιο με τον pentium επειδη μου προτεινεται συνεχως να παω σε amd τοσο χαλια θα ναι ρε παιδια?
skopelmix Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Φίλε TS συγνώμη αλλά δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι άλλο να αναλύσουμε εδώ,οι προτάσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσες έγιναν,το ποίος θα έχει το pc,τί θα το κάνει,σε ποιόν θα το δώσει σε ένα χρόνο και σε ποίο συρτάρι εχει κρυμμένη την κάρτα,μάντεις δεν είμαστε να μαντέψουμε.
Apple fanboy Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Όχι,απλά είναι τσάμπα λεφτά.Για το sims μη σου πω πάρε και τσέλερον.Θα δώσεις τώρα 60-70 ευρώ,και μετά πάει για πέταμα,γιατι όλοι αυτό λένε...θα βάλω i5..κορόιδα να πουλήσουνε επεξεργαστές 10 τοις εκατό αργότερους,και χωρίς την μητρική μάλιστα σε καναδυό χρόνια.Θα ελπίζεις να βρεις κάποιον που θα θελει να πάει σε i7 s1150.Που ήδη είναι παλιό σόκετ..Και δεν θα τον δώσει 150 ευρώ,που παίρνεις τετραπύρηνο amd με μητρική,σήμερα.Ποιος θα πάρει διπύρηνο το 2016,με μητρική που δεν υπάρχει πια; Και τώρα πάω να αυτοστραγγαλιστώ με τα καλώδια του modular τροφοδοτικού μου,για παραδειγματισμό που το 2015 μιλάμε για διπύρηνους.Apple καταντήσαμε.. 1
peter95 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Ααα ρε παιδια τωρα με βαζετε σε σκεψεις δλδ μου λετε να παω σε 860κ συνθεση η apu?βασικα δεν ξερω ρε παιδια apu δεν μου καθεται καλα,τελος παντων μπορειται να μου κανεται μια συνθεση με αυτο που σκεφτεσται μεχρι 400 για πυργο;ευχαριστω για το χρονο σας
Apple fanboy Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Το θέμα είναι να σου κάθεται..το καλά το δουλεύεις αργότερα... :-D Το ζήτημα είναι να καταλάβεις πως το θα "πάρω i5",για εμένα,δε στέκει για τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω,και άλλους.Δεν λέω να ασπαστείς την γνώμη μου ντε και καλά,μπορεί και εγώ να μην έχω υπολογίσει κάτι σωστά,αλλά παράλογα δε τα λες αυτά που ανέφερα. Και οι δύο εταιρείες παρουσιάζουν καινούρια σόκετ,οπότε όταν θα θες εσύ υπολογιστή,θα έχεις άλλες επιλογές σε καινούρια πράγματα.Να λες θα δώσω τώρα 60,και άλλα 150 μετά...δες με 210 ευρω τι παίρνεις σε amd σήμερα. Οπότε φτιάξε ένα πισάκι που θα παίζει και σε δύο χρόνια παιχνιδάκια τύπου σιμ,γιατί η αδερφή θα εξακολουθήσει να θέλει πισι. Σε μπερδεύω,αλλά για αυτό έγραψες εδώ.να διαβάσεις κάτι που δεν το σκέφτηκες εσύ,είτε γιατί δεν ξέρεις,είτε γιατί απλά δεν το σκέφτηκες. Είπες έχεις έναν amd.Κατά πάσα πιθανότητα,sims και internet μπαίνει και αυτός ,και θα μπαίνει για καιρό ακόμα. Αν η τράμπα είναι μια επιλογή,γιατί να μην δώσεις αυτόν στην αδερφή σου,και να χτίσεις ένα αξιόμαχο 860κ για εσένα; Επίσης το να περιμένετε μέχρι τον Σεπτέμβρη,είναι μια καλή επιλογή. 3
peter95 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Χαχαχ εγω εχω fx8320 me μια r9280 οποτε δεν παει για κανενα λογο στην αδερφη,τωρα περι συνθεσης μαλλον μου αλλαξατε την γνωμη και θα το εκτιμουσα αν μου κανατε μια συνθεσουλα με amd στα περιπου 400ευρουλακιασορρυ αν σας κουραζω
Kris_Lyn Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Εφόσον έχεις ήδη ένα δυνατό σύστημα, ποιο το νόημα να μπεις στον κόπο να αναβαθμίσεις το μελλοντικό pc της αδερφής σου; Πάρε καλύτερα κάτι σε amd apu όπως προτείνουν τα παιδιά: http://i.snag.gy/xtuW6.jpg Σύνολο 363€, βάλε και άλλα 150 να πάρεις μια οθόνη της προκοπής και είσαι μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα