Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως μακάρι να γίνει επιτέλους και κάποια απελευθέρωση επαγγελμάτων. Υπάρχουν ορισμένα τραγικά πράγματα που δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε μία σύγχρονη κοινωνία.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως μακάρι να γίνει επιτέλους και κάποια απελευθέρωση επαγγελμάτων. Υπάρχουν ορισμένα τραγικά πράγματα που δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε μία σύγχρονη κοινωνία.

Εδω ρε σπουδαζεις για να παρεις πτυχιο μηχανικου και αν δεν τα σκασεις στο αντιστοιχο επιμελητηριο δεν εχεις δικαιωμα υπογραφης

Δημοσ.

Εδω ρε σπουδαζεις για να παρεις πτυχιο μηχανικου και αν δεν τα σκασεις στο αντιστοιχο επιμελητηριο δεν εχεις δικαιωμα υπογραφης

Ενταξει,μην μηδενιζουμε..υπαρχει λογος υπαρξης του επιμελητηριου,και της συνδρομης.Το οτι αυτη θα μπορουσε να ηταν χαμηλοτερη σε σημειο που δεν θα ενοιαζε κανεναν,και δεν ειναι επειδη καποιοι καναν τα επιμελητηρια αποθηκη ψηφων η επειδη τα θεωρουν κωδικο εσοδων στον προυπολογισμο,ειναι αλλο θεμα.

Δημοσ.

Ενταξει,μην μηδενιζουμε..υπαρχει λογος υπαρξης του επιμελητηριου,και της συνδρομης.Το οτι αυτη θα μπορουσε να ηταν χαμηλοτερη σε σημειο που δεν θα ενοιαζε κανεναν,και δεν ειναι επειδη καποιοι καναν τα επιμελητηρια αποθηκη ψηφων η επειδη τα θεωρουν κωδικο εσοδων στον προυπολογισμο,ειναι αλλο θεμα.

ποιος ειναι ο λογος εκτος απο το να μας τα παίρνουν ?

Δημοσ.

Νομίζω πως μια αναζήτηση στην σελίδα του κάθε επιμελητηρίου,θα δείξει πέρα από τα προφανή.

Για τα προφανή λοιπόν,θα αναφέρω την ύπαρξη καταλόγου μελών,την διεξαγωγή πιστοποιήσεων,ημερίδων και εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την επιμόρφωση,την δημιουργία επιτροπών με σκοπό την εισήγηση νόμων και διατάξεων,την διατύπωση προδιαγραφών/προτύπων και τη φροντίδα εφαρμογής τους.

Δεν τα λες και άσκοπα λοιπόν,εκτός και αν είσαι μηχανικός στην Ελλάδα με πτυχίο Ζιμπάμπουε και θεωρείς λογικό να σχεδιάζεις γέφυρες χωρίς οπλισμό,με λάσπη από το Βοτανικό,γιατί το πτυχίο το πήρες το 1950 και τότε δεν ξέραν πως με πρόσμιξη νικελίου το σίδερο δεν οξειδώνεται.

Ορθά θαρρώ,γράφω.Ο γέροντας. :-D 

• Like 2
Δημοσ.

Τα επιμελητήρια και οι εμπορικοί σύλλογοι ειναι για να παίρνει ο πρόεδρος και οι λοιποί ΕΣΠΑ 100 εκ´.ευρω και εγώ για να κάνω αίτηση γερνάω κατα ενα χρόνο.

Άχρηστα πράγματα που ειναι καθαρά νταβατζιλίκι.

Δημοσ.

Νομίζω πως μια αναζήτηση στην σελίδα του κάθε επιμελητηρίου,θα δείξει πέρα από τα προφανή.

Για τα προφανή λοιπόν,θα αναφέρω την ύπαρξη καταλόγου μελών,την διεξαγωγή πιστοποιήσεων,ημερίδων και εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την επιμόρφωση,την δημιουργία επιτροπών με σκοπό την εισήγηση νόμων και διατάξεων,την διατύπωση προδιαγραφών/προτύπων και τη φροντίδα εφαρμογής τους.

Δεν τα λες και άσκοπα λοιπόν,εκτός και αν είσαι μηχανικός στην Ελλάδα με πτυχίο Ζιμπάμπουε και θεωρείς λογικό να σχεδιάζεις γέφυρες χωρίς οπλισμό,με λάσπη από το Βοτανικό,γιατί το πτυχίο το πήρες το 1950 και τότε δεν ξέραν πως με πρόσμιξη νικελίου το σίδερο δεν οξειδώνεται.

Ορθά θαρρώ,γράφω.Ο γέροντας. :-D

Καλά αλλά θεωρητικά όλα αυτά

το ΤΕΕ δε το έχω νοιώσει ποτέ να με βοηθά ή να μου προσφέρει κάτι , πέρα των σελίδων αγγελιών στο περιοδικό του από όπου βρήκα τις πρώτες μου δουλειές .... χμ και τώρα που το σκέφτομαι μάλλον κακό μου έκανε τότε με αυτό.

γι αυτό ίσως δεν έχω πληρώσει την συνδρομή μου τα τελευταία 14 χρόνια και αν δε χρειαστεί να το κάνω όταν κλείσω βιβλια δε θα το κάνω ποτέ.

Δημοσ.

Σε πολλές χώρες δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι μέλος του εμπορικού επιμελητηρίου. Κάτι έλεγαν ότι θα γινόταν και εδώ κάποια στιγμή.

Δημοσ.

Καλά αλλά θεωρητικά όλα αυτά

το ΤΕΕ δε το έχω νοιώσει ποτέ να με βοηθά ή να μου προσφέρει κάτι , πέρα των σελίδων αγγελιών στο περιοδικό του από όπου βρήκα τις πρώτες μου δουλειές .... χμ και τώρα που το σκέφτομαι μάλλον κακό μου έκανε τότε με αυτό.

γι αυτό ίσως δεν έχω πληρώσει την συνδρομή μου τα τελευταία 14 χρόνια και αν δε χρειαστεί να το κάνω όταν κλείσω βιβλια δε θα το κάνω ποτέ.

Οταν πανε να βγαλουνε το νομο που οριζει τις προδιαγραφες κατασκευης σπιτιων,δε νομιζω πως καλουνε τον Μητσο τον λαικατζη να κανει εισηγηση.

Οτι δεν εχει βοηθησει εσενα,εχει τοση βαση ως επιχειρημα οσο και η αδιαφορια ,για την κατασκευη της Εγνατιας ,του  παππου μου στο ξεροχωρι της Κρητης.

Θεωρητικο δεν ειναι τιποτα,εκτος και αν διαμενεις σε σπιτι που φτιαχτηκε συμφωνα με τον οικοδομικο νομο της Γερμανιας,η δεν χρησιμοποιεις ασφαλτοστρωμενο δρομο για τις μετακινησεις σου,και κεντρικη αποχετευση.

Και εμενα,το περιπτερο που εστησε το εμπ.επιμελητηριο Σερρων στην χελεξπο,μου ηταν αδιαφορο.Δε θα υποστηριξω ομως πως αδικως υπαρχει.

Τελος παντων,νομιζω πως ειναι ξεκαθαρο πως υπερασπιζομαι τον λογο υπαρξης,και οχι την,ομολογουμενως αθλια, κατασταση που επικρατει.

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα

μηπως εχετε ιδεα πως λειτουργει το OSS (ONE STOP SHOP)?

Πουλαω προιοντα σε Ευρωπη εχω κανει βεβαιωση εγγραφης στην ΑΕΔΕ για OSS αλλα μεχρι εκει.

Δεν γνωριζω την διαδικασια!

Πουλαω μεσω πλατφορμας στο ebay και Etsy και μαλιστα προσφατα το ebay μου εστειλε μυνημα οτι:

-

από την 01 Ιουλίου 2021, ισχύει ένα νέο ετήσιο όριο για διασυνοριακές πωλήσεις εντός της ΕΕ ύψους 10.000 ευρώ και το eBay πρέπει να ζητήσει τον αριθμό φορολογικού μητρώου ΦΠΑ (ΑΦΜ) από τους εμπορικούς πωλητές ως απόδειξη της φορολογικής τους εγγραφής. Με βάση τις πληροφορίες μας πουλάτε αγαθά σε ιδιώτες στη Γερμανία και η επιχείρησή σας είναι εγκατεστημένη στην ΕΕ. Αποστέλλετε αυτά τα αγαθά από άλλη χώρα της ΕΕ και πραγματοποιείτε διασυνοριακές πωλήσεις εντός της ΕΕ άνω των 10.000 ευρώ ετησίως.

Επομένως, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας επειδή δεν έχετε προσκομίσει έγκυρο γερμανικό ΑΦΜ ή έγκυρο ΑΦΜ από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ με την επιβεβαίωση ότι δηλώνετε και πληρώνετε ΦΠΑ μέσω One-Stop-Shop (OSS).

Για να μπορέσουμε να επικυρώσουμε με επιτυχία τα δεδομένα του λογαριασμού σας, βεβαιωθείτε ότι παρέχετε ένα έγκυρο ΑΦΜ και τα στοιχεία του λογαριασμού σας ταιριάζουν με αυτά που έχουν στο αρχείο οι φορολογικές αρχές και επιβεβαιώστε ότι χρησιμοποιείτε OSS για τη δήλωση και την πληρωμή ΦΠΑ, εάν υπάρχει .

Ενημερώστε το ΑΦΜ σας στο eBay και επιβεβαιώστε ότι χρησιμοποιείτε OSS εδώ: www.ebay.com/spr/vat

Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα δεδομένα στον λογαριασμό σας στο eBay είναι σωστά και ταιριάζουν με τα δεδομένα που έχουν στο αρχείο οι φορολογικές αρχές και διορθώστε τα εάν είναι απαραίτητο:

το όνομά σας ή την επωνυμία της εταιρείας σας και τη νομική της μορφή
την πλήρη διεύθυνση
Εάν είναι απαραίτητο, ενημερώστε τα δεδομένα σας στον λογαριασμό σας στο eBay και τους όρους και τις προϋποθέσεις σας.
Λάβετε υπόψη ότι η μη παροχή του έγκυρου ΑΦΜ και των σωστών δεδομένων εντός 14 ημερών θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των πωλήσεών σας στη Γερμανία. Για περισσότερες ερωτήσεις, επικοινωνήστε με τον φοροτεχνικό σας.

Εάν τα στοιχεία που έχουν στο αρχείο οι φορολογικές αρχές είναι λανθασμένα, επικοινωνήστε με την τοπική εφορία και ζητήστε ενημέρωση των δεδομένων σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.eBay.de/VAT ή τις σελίδες βοήθειας: www.ebay.com/help/home.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και την κατανόησή σας.

Ευχαριστώ,
eBay

κατανοητο θα ελεγα αλλα εγω εχω δηλωσει το ΑΦΜ μου κανονικα στην πλατφορμα με προθεμα EL μπροστα που ειναι η Ελλαδα αλλα δεν εχω δουλεψει καθολου το OSS μεχρι σημερα.

Ξερει κανεις που δουλευει να με βοηθησει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...