LichKing Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Άλμπερτ Αϊνστάιν Η διαφορά ανάμεσα στην ηλιθιότητα και στην ευφυΐα είναι ότι η δεύτερη έχει όρια. 1
Tragic! Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Μπορούμε σας παρακαλώ να αφήσουμε τις θρησκείες έξω από μια επιστημονική συζήτηση; Δεν έχουν θέση εδώ. Πρώτιστο βήμα να αποδεχθούμε ότι το θέμα είναι καθαρά επιστημονικό καθώς: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Όλα τα άλλα έρχονται. 1
xristos97 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δεν θέλω να αλλοιωθεί το θέμα αλλά δεν μπορώ να μην πάρω θέση σε τέτοιες συζητήσεις. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να βγάλεις εντελώς από το μυαλό σου κάθετι που λέει η Εκκλησία. Η Εκκλησία λέει και "ήταν θέλημα Θεού" ακόμα και άνθρωπος να πεθάνει, ενώ το βιβλίο της/μας λέει το ακριβώς αντίθετο. Η Εκκλησία δεν είναι ο μεσάζοντας, είναι μία ακόμα θρησκεία που κάνει τα πιστεύω της κανόνες. Από την λογική πλευρά, θεωρώ πως το να πιστεύω πως γεννηθήκαμε απλά και μόνο για να πεθάνουμε είναι πολύ πιο.. παράξενο, από το να πιστεύω σε Θεό. Από την επιστημονική πλευρά, θεωρώ πως οτιδήποτε έχει λογική, δεν μπορεί παρά να δημιουργήθηκε και όχι να έτυχε. Τα πάντα γύρω μας έχουν λογική, για παράδειγμα το DNA περιλαμβάνει κώδικα που θα ζήλευε ο καλύτερος προγραμματιστής. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που πολλοί επιστήμονες κάθε χρόνο αλλάζουν τα πιστεύω τους. Από την προσωπική πλευρά, επειδή έχω μεταφυσικές εμπειρίες (όπως σίγουρα έχει και κάποιος στο σόι μας) θεωρώ δεδομένο πως υπάρχει Θεός και για εμένα δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Εσένα λέξεις όπως πνευματικά πλάσματα, διαστάσεις, εξωσωματικές εμπειρίες κτλ θα σου φανούνε αστείες αλλά για εκατομμυρια παθόντες που ούτε καν πιστεύανε σε τέτοια πράγματα είναι γεγονός και επιβεβαιώνουν πολλά από όσα έχουν ειπωθεί. Τέλος, τα μεταφυσικά δεν είναι προς απόδειξη. Το να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν υπάρχει ή υπάρχει Θεός δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο αφού το ίδιο κάνουν όλοι και κάποιοι από αυτούς, αφιερώνοντας την ζωή τους σε αυτό το σκοπό. Κάποιοι έχουν εμπειρίες, κάποιοι όχι. Δεν έχει νόημα να γίνεται συζήτηση σε ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί να μελετηθεί. Ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί ή τον συμφέρει σύμφωνα με τα πιστεύω του και με προσωπική ευθύνη και αυτό είναι όλο. δηλαδη το να ειναι στο μυαλο σου δεν παιζει καν ρολο; αμα ημουν σε ενα μερος μονος με σκοταδι και ταυτοχρονα να χτυπαει κατι στο τζαμι για παραδειγμα, κατα την γνωμη μου θα ηταν φυσιολογικο να χεστω επανω μου και το μυαλο μου να αρχισει να φτιαχνει σεναρια με φαντασματα, δαιμονες και ουτω καθεξης. εγω πιστευω πως σε αυτο φταιει η κοινωνια, η οποια μας εμαθε πως οτι αυτα τα πραγματα υπαρχουν απο μικρα παιδια. 2
Getapen Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 ωραια παει η συζητηση, ομως που ειναι αυτοι με την "πεινα στην αφρικη"? οχι μονο για θρησκειες Εδωωωω . Κάτσε γιατί μόλις ξύπνησα...Να πιω λίγο καφέ και κάπου θα κολλήσω τη πείνα, τη άδικη κατανομή του πλούτου,την ύπαρξή ατιμωρησίας και το δράμα του Ρουβα για το ότι δεν έπεισε τις γερόρουβιτσες να ψηφίσουν ΝΑΙ 1
Getapen Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Πρώτιστο βήμα να αποδεχθούμε ότι το θέμα είναι καθαρά επιστημονικό καθώς: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Όλα τα άλλα έρχονται. Υπάρχει Θεός .Υπηρξαν μάρτυρες και τα έχουν όλα καταγράψει στις άγιες γραφές. Άπιστε Υπάρχει Χριστός .Υπήρξαν μάρτυρες και τα έχουν καταγράψει οολααα Άπιστε Νο2 Υπάρχει Άγιος Βασίλης. Εχω αξιόπιστους φίλους που είναι συνεπείς στην φαρμακευτική τους αγωγή και τον έχουν συναντήσει. Άπιστε Νο3 1
katerinapn85 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Ρε παιδια πως καταληξαμε απο τις μαυρες τρυπες να μιλαμε για το θεο? Και αυτοι που ξερουν το μεγαλυτερο μυστικο του συμπαντος, οτι υπαρχει θεος, και οτι αυτος κρυβεται πισω απο τιε μαυρες τρυπες πως και δε ξερουν τι ειναι οι μαυρες τρυπες ,να μας πουν να τελειωνουμε ? Πειτε ΄ΠΙΣΤΕΥΩ οτι οι μαυρες τρυπες ειναι ταδε και ταδε,γραψτε το και σε ενα βιβλιο για να το πιστεψουμε και τελος. Απλα πραγματα 2
Captain Nemo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Λογικά η ακριβής καταγραφή όσο αυτό είναι δυνατόν της κατανομής των μελανών οπών θα μας δώσει δεδομένα για την ποσότητας της ύλης στο σύμπαν σκοτεινής vs regular και για το πιθανό του τέλος
RedDeaDGr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 απορώ αν εσείς που δεν πιστεύετε έχετε ερευνήσει για σκεγτειτε εναν κοσμο με απολυτη εφαρμογη τους <<κανονες>> της αγιας γραφης
badbad Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Αν υπήρχε Θεός θα είχε κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολύ καιρό... Αν υπήρχε Θεός δεν θα άφηνε να πεθάνουν από καρκίνο μικρές ψυχές.. Αν υπήρχε Θεός δεν θα έκανε τόσα λάθη στο δημιούργημα του... Αν υπήρχε Θεός δεν θα υπήρχε πουθενά πείνα στον πλανήτη... Αν υπήρχε Θεός θα έπρεπε να μας απαντήσει ποιος δημιούργησε τον ίδιο... Αν υπήρχε Θεός δεν θα έφτιαχνε μόνο 1 πληθυσμιακο πλανήτη σε δισεκατομμυρια αστέρια... Αν υπήρχε Θεός θα μας είχε ρίξει το ίντερνετ εδώ και ώρα... Και όπως λέει και ο woody alen θέλω πολύ να πιστέψω στον Θεό και περιμένω να γεμίσει τον τραπεζικό μου λογαριασμό με δισεκατομμυρια δολάρια . Δυστυχώς όμως άδειος είναι ακόμα... 1
Tragic! Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Υπάρχει Θεός .Υπηρξαν μάρτυρες και τα έχουν όλα καταγράψει στις άγιες γραφές. Άπιστε Υπάρχει Χριστός .Υπήρξαν μάρτυρες και τα έχουν καταγράψει οολααα Άπιστε Νο2 Υπάρχει Άγιος Βασίλης. Εχω αξιόπιστους φίλους που είναι συνεπείς στην φαρμακευτική τους αγωγή και τον έχουν συναντήσει. Άπιστε Νο3 Με έπεισες, αύριο πάω να κλειστώ σε μοναστήρι. 2
katerinapn85 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 απορώ αν εσείς που δεν πιστεύετε έχετε ερευνήσει για σκεγτειτε εναν κοσμο με απολυτη εφαρμογη τους <<κανονες>> της αγιας γραφης εσυ που πιστευεις τι εχεις ερευνησει? Πιστεψε με αλλα μεχρι και τα ζωα δε χρειαζονται να διαβασουν την αγια γραφη για να εχουν αντιληψη του σωστου και του λαθους.. Ποσο μαλλον οι ανθρωποι...
Getapen Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Με έπεισες, αύριο πάω να κλειστώ σε μοναστήρι. Ευκολοπιστε Ιούδα
Eru Iluvatar Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να ανακαλυψει για πιο λόγο υπάρχει το σύμπαν (σύμπαντα). Θα μπορέσει μόνο με αυστηρό μαθηματικό τρόπο να περιγράψει φαινόμενα μέσα σ' αυτό, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα, θα είναι πραγματικά καλό να ξέραμε το ρόλο των μελανών οπών στο συμπαντικό διηνεκές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα