voltmod Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Ερευνητές στην NASA πιστεύουν ότι υπάρχουν εκατομμύρια μαύρες τρύπες που κρύβονται στο διάστημα, και παρόλο που είχαμε προβλέψει την ύπαρξη τους, δεν μπορούσαμε, αφού δεν είχαμε τα κατάλληλα μέσα, να τις δούμε. Τώρα όμως, χρησιμοποιώντας το Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR) έχουμε την δυνατότητα να δούμε μακριά στο διάστημα και να παρακολουθήσουμε τις μελανές οπές. Το σύστημα NuSTAR μάλιστα εντόπισε πέντε υπερμαζικές μελανές οπές (supermassive black holes) σε ισάριθμους γαλαξίες που δεν είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Με βάση την συγκεκριμένη ανακάλυψη, ερευνητές και επιστήμονες της NASA πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλές, πολλές περισσότερες διάσπαρτες στο διάστημα που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. “Χάρη στο NuSTAR, και για πρώτη φορά, είχαμε την δυνατότητα να προσδιορίσουμε με ακρίβεια αυτά τα κρυμμένα τέρατα, που είχαμε προβλέψει ότι θα υπήρχαν εκεί, αλλά και που ήταν αόρατα, λόγω των κουκουλιών ύλης που τις περικύκλωναν. Αν και έχουμε ανακαλύψει μόλις πέντε από αυτές τις κρυμμένες υπερμαζικές μελανές οπές, αν προεκτείνουμε την ανακάλυψη μας στο σύμπαν, τότε οι προβλεπόμενοι αριθμοί είναι τεράστιοι”, είπε μεταξύ άλλων ο George Lansbury, από το Durham University. Site: Engadget
pcos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δισεκατομμυρια αφου καθε γαλαξιας εχει μια τετοια στο κεντρο του κα ποσες αλες μονες τους! 3
8-bitMUSIC Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Να φανταστω και αυτες ειναι δημιουργιμα του θεου. 19
Ragonix Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Να φανταστω και αυτες ειναι δημιουργιμα του θεου. Μην ξεκινας πολεμους ακαρδε 16
Mitsen Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Να φανταστω και αυτες ειναι δημιουργιμα του θεου. Εγώ αυτό πιστεύω.. αν έχεις άλλη άποψη με χαρα να την ακούσουμε! φιλικά Δημήτρης 3
Δημοφιλής ανάρτηση telis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Βασικά η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα του σύμπαντος είναι στην Ελλάδα, στον τομέα της οικονομίας 30
Havik Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Βασικά η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα του σύμπαντος είναι στην Ελλάδα, στον τομέα της οικονομίας Δεν είναι μαύρη. Έχει μπλε και πράσινο χρώμα. 21
Δημοφιλής ανάρτηση 8-bitMUSIC Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Η αποψη μου πολυ απλα ειναι πως ο ανθρωπος εχει δημιουργησει των θεο και οχι ο θεος των ανθρωπο, επειδη σεβομαι απολυτα τη πιστευει ο κεθενας και δεν με απασχολει κιολας δεν θα κατσω να γραφω κειμενα για να τεκμηριοσω την αποψη μου, αυτο που με ενοχλει πραγματικα ομως ειναι πως με καθε ανακαλυψη θα ερθει η εκκλησια και θα πει <<και αυτο ο θεος το εκανε>> την ιδια στιγμη που λιγα χρονια πριν το αρνιοταν, οπως θα γινει και με την ανακαλυψη εξωγηινης ζωης που αυτην την στιγμη λεει δεν υπαρχει κατι τετοιο και θεος δεν <<επλασε>> κατι εκτος απο την γη η οποια πριν 500 χρονια ηταν επιπεδη και αν ελεγες κατι αλλο στην πυρα. 33
KilliK Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2015 από KilliK 4
Retromaniac Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Η πιο μεγαλη ειναι στην Ελλαδα χαχαχα Έγραψες 1
xaerialtwistx Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Η αποψη μου πολυ απλα ειναι πως ο ανθρωπος εχει δημιουργησει των θεο και οχι ο θεος των ανθρωπο, επειδη σεβομαι απολυτα τη πιστευει ο κεθενας και δεν με απασχολει κιολας δεν θα κατσω να γραφω κειμενα για να τεκμηριοσω την αποψη μου, αυτο που με ενοχλει πραγματικα ομως ειναι πως με καθε ανακαλυψη θα ερθει η εκκλησια και θα πει <<και αυτο ο θεος το εκανε>> την ιδια στιγμη που λιγα χρονια πριν το αρνιοταν, οπως θα γινει και με την ανακαλυψη εξωγηινης ζωης που αυτην την στιγμη λεει δεν υπαρχει κατι τετοιο και θεος δεν <<επλασε>> κατι εκτος απο την γη η οποια πριν 500 χρονια ηταν επιπεδη και αν ελεγες κατι αλλο στην πυρα. Δεν θέλω να αλλοιωθεί το θέμα αλλά δεν μπορώ να μην πάρω θέση σε τέτοιες συζητήσεις. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να βγάλεις εντελώς από το μυαλό σου κάθετι που λέει η Εκκλησία. Η Εκκλησία λέει και "ήταν θέλημα Θεού" ακόμα και άνθρωπος να πεθάνει, ενώ το βιβλίο της/μας λέει το ακριβώς αντίθετο. Η Εκκλησία δεν είναι ο μεσάζοντας, είναι μία ακόμα θρησκεία που κάνει τα πιστεύω της κανόνες. Από την λογική πλευρά, θεωρώ πως το να πιστεύω πως γεννηθήκαμε απλά και μόνο για να πεθάνουμε είναι πολύ πιο.. παράξενο, από το να πιστεύω σε Θεό. Από την επιστημονική πλευρά, θεωρώ πως οτιδήποτε έχει λογική, δεν μπορεί παρά να δημιουργήθηκε και όχι να έτυχε. Τα πάντα γύρω μας έχουν λογική, για παράδειγμα το DNA περιλαμβάνει κώδικα που θα ζήλευε ο καλύτερος προγραμματιστής. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που πολλοί επιστήμονες κάθε χρόνο αλλάζουν τα πιστεύω τους. Από την προσωπική πλευρά, επειδή έχω μεταφυσικές εμπειρίες (όπως σίγουρα έχει και κάποιος στο σόι μας) θεωρώ δεδομένο πως υπάρχει Θεός και για εμένα δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Εσένα λέξεις όπως πνευματικά πλάσματα, διαστάσεις, εξωσωματικές εμπειρίες κτλ θα σου φανούνε αστείες αλλά για εκατομμυρια παθόντες που ούτε καν πιστεύανε σε τέτοια πράγματα είναι γεγονός και επιβεβαιώνουν πολλά από όσα έχουν ειπωθεί. Τέλος, τα μεταφυσικά δεν είναι προς απόδειξη. Το να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν υπάρχει ή υπάρχει Θεός δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο αφού το ίδιο κάνουν όλοι και κάποιοι από αυτούς, αφιερώνοντας την ζωή τους σε αυτό το σκοπό. Κάποιοι έχουν εμπειρίες, κάποιοι όχι. Δεν έχει νόημα να γίνεται συζήτηση σε ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί να μελετηθεί. Ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί ή τον συμφέρει σύμφωνα με τα πιστεύω του και με προσωπική ευθύνη και αυτό είναι όλο. 4
pcos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Μετα απο πολλα πολλα πολλα χρονια ο ανθρωπος θα ανακαλυψει οτι ο θεος που πιστεψε και λατρεψε τοσο πολυ, ηταν αυτος ο ιδιος! 2
Retromaniac Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Deleted... Βαρέθηκα να μπω σε διαδικασία... Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2015 από Retromaniac 5
BaaMBaaM Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δεν θέλω να αλλοιωθεί το θέμα αλλά δεν μπορώ να μην πάρω θέση σε τέτοιες συζητήσεις. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να βγάλεις εντελώς από το μυαλό σου κάθετι που λέει η Εκκλησία. Η Εκκλησία λέει και "ήταν θέλημα Θεού" ακόμα και άνθρωπος να πεθάνει, ενώ το βιβλίο της/μας λέει το ακριβώς αντίθετο. Η Εκκλησία δεν είναι ο μεσάζοντας, είναι μία ακόμα θρησκεία που κάνει τα πιστεύω της κανόνες. Από την λογική πλευρά, θεωρώ πως το να πιστεύω πως γεννηθήκαμε απλά και μόνο για να πεθάνουμε είναι πολύ πιο.. παράξενο, από το να πιστεύω σε Θεό. Από την επιστημονική πλευρά, θεωρώ πως οτιδήποτε έχει λογική, δεν μπορεί παρά να δημιουργήθηκε και όχι να έτυχε. Τα πάντα γύρω μας έχουν λογική, για παράδειγμα το DNA περιλαμβάνει κώδικα που θα ζήλευε ο καλύτερος προγραμματιστής. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που πολλοί επιστήμονες κάθε χρόνο αλλάζουν τα πιστεύω τους. Από την προσωπική πλευρά, επειδή έχω μεταφυσικές εμπειρίες (όπως σίγουρα έχει και κάποιος στο σόι μας) θεωρώ δεδομένο πως υπάρχει Θεός και για εμένα δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Εσένα λέξεις όπως πνευματικά πλάσματα, διαστάσεις, εξωσωματικές εμπειρίες κτλ θα σου φανούνε αστείες αλλά για εκατομμυρια παθόντες που ούτε καν πιστεύανε σε τέτοια πράγματα είναι γεγονός και επιβεβαιώνουν πολλά από όσα έχουν ειπωθεί. Τέλος, τα μεταφυσικά δεν είναι προς απόδειξη. Το να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν υπάρχει ή υπάρχει Θεός δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο αφού το ίδιο κάνουν όλοι και κάποιοι από αυτούς, αφιερώνοντας την ζωή τους σε αυτό το σκοπό. Κάποιοι έχουν εμπειρίες, κάποιοι όχι. Δεν έχει νόημα να γίνεται συζήτηση σε ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί να μελετηθεί. Ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί ή τον συμφέρει σύμφωνα με τα πιστεύω του και με προσωπική ευθύνη και αυτό είναι όλο. Για εσένα ειναι επέμβαση θεού, για αυτόν είναι μεταφυσικό φαινόμενο η σκίσιμο διάστασης. Το Φαινόμενο παραμένει το ίδιο. Ως 2 διαφορετικές σχολές ας συμφωνήσουμε ολοι σε αυτά που συμφωνούμε, οτι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστα , ανακαλύπτοντας περισσότερες πλευρές της εξέλιξης. Το μόνο δόγμα που δεν μπορώ να ανεκτώ ειναι το 'πιστευε και μη ερεύνα' 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα