stratigos24 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Και εγώ εκεί είχα δώσει πανελλήνιες πριν χρόνια.
aris1986 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Με ειχαν καλεσει και μενα το 2013-14 και για καλη μου τυχη (κακη μου τυχη τοτε) ειχε γινει κατι σοβαρο σε μενα εκεινη τη στιγμη και τους τα ειπα ενα χερακι. Αφου ακουσα τις παπατζες τους και μου ειπαν ποτε μπορουμε να σας δουμε απο κοντα για να ξεκινησουμε, τους αρχισα με "ωραια" λογια τυπου: -Λεφτα δινετε; -Ποσα; Α δεν ειναι αρκετα. -Τι πρεπει να πουλαω; Και να τους παιρνω μεσημεριατικα οπως με παιρνουν και τους βρίζω; -Και ας πουμε οτι δεν ειμαι και καλος στις πωλησεις θα εχω τα στανταρ λεφτα μου αφου θα προσπαθησω; Ή κολοκυθια; -Τοτε γιατι να χανω τον χρονο μου, δεν ειναι καν δουλεια αυτο το πραγμα, δεν θα επρεπε να παει κανεις σε σας. Της εσπασα τα νευρα και τελικα μου το εκλεισε. 1
aris1986 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 εγώ πάντως τις δουλειές αυτές (εκτός των πυραμίδων και πάσης φύσεως παρανομιών) δεν τις βλέπω με κακό μάτι... Αυτή ειναι η δουλειά του πωλητή απλά στην ελλάδα έχουμε συνηθίσει στην έννοια της καρέκλας του μπούσουλα(monkey see monkey do) και του μηνιάτικου.... Μεγάλες καπιταλιστικές χώρες όπως η αμερική έτσι χτίστηκαν απο πωλητές που δεν είχαν μηνιάτικο αλλά έπρεπε να σκαρφιστούν τρόπους marketing κτλ για να προωθήσουν το προϊόν τους να αυξήσουν πωλήσεις αλλά και να βελτιώσουν το προϊόν τους να πάρουν πρωτοβουλίες να ρισκάρουν να ποντάρουν και έτσι σιγά σιγά πήγαν μπροστά Στην Ελλαδα ομως δεν λειτουργουν αυτα οπως θα επρεπε. Αρπα κολα ειναι σε ολα τα θεματα και τις δουλειες, οποτε εδω ενα μεγαλο Χ σε τετοιες πυραμιδες. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 εγώ πάντως τις δουλειές αυτές (εκτός των πυραμίδων και πάσης φύσεως παρανομιών) δεν τις βλέπω με κακό μάτι... Αυτή ειναι η δουλειά του πωλητή απλά στην ελλάδα έχουμε συνηθίσει στην έννοια της καρέκλας του μπούσουλα(monkey see monkey do) και του μηνιάτικου.... Μεγάλες καπιταλιστικές χώρες όπως η αμερική έτσι χτίστηκαν απο πωλητές που δεν είχαν μηνιάτικο αλλά έπρεπε να σκαρφιστούν τρόπους marketing κτλ για να προωθήσουν το προϊόν τους να αυξήσουν πωλήσεις αλλά και να βελτιώσουν το προϊόν τους να πάρουν πρωτοβουλίες να ρισκάρουν να ποντάρουν και έτσι σιγά σιγά πήγαν μπροστά για να πετύχεις στις πωλήσεις θέλει να προβάλεις την προσωπικότητα σου να παίρνεις πρωτοβουλίες να ακολουθείς το ένστικτό σου και να ρισκάρεις... Επίσης θέλει πείσμα και αφοσίωση στο να μάθεις την αγορά σου να μάθεις ποια ειναι τα προφίλ των ανθρώπων στα οποία απευθύνεται το προϊόν σου και να εναρμονιστείς μετά θέλω τους την κουλτούρα τους για να είσαι "ένα με αυτούς" πχ αν ειανι άντρες με οικογένεια απόφοιτοι λυκείου να μάθεις τις ομάδες μπάλα μπάσκετ στοίχημα φόρμουλα 1 μετεγγραφές κτλ να μιλάς την γλώσσα τους δηλαδή να μπορείς να ανοίξεις φιλική κουβέντα που να τους αρέσει κτλ Πρέπει δηλαδή να γίνεις ο άνθρωπος που τα προφίλ των ανθρώπων που απευθύνετε το προϊόν σου θα μπορούσαν να γίνουν φίλοι μαζί του Αν σαν ρομποτάκι παπαγαλίζεις ένα έτοιμο κείμενο δεν παίζει να πας μπροστά καταλαβαίνει ο άλλος πως ειναι προκατ παράσταση έτσι δυσπιστεί και με την μια θέλει να σου κλείσει την πόρτα ή το τηλέφωνο και δεν σε εμπιστεύεται και σε θεωρεί ενοχλητικό. Και αυτός ειναι ο λόγος που κάποιοι θεωρούν τέτοιες δουλειές απάτες βάζουν απλά την ελάχιστη προσπάθεια (άσχετα αν το κάνουν για ώρες) δεν πετυχαίνουν και το βρίσκουν κοροϊδία... δεν φταίει η δουλειά όμως απλά αυτοί δεν κάνουν για την δουλειά. Κατ΄ αρχήν επειδή αναφέρθηκες για marketing και τρόπους βελτίωσης προϊόντων, έχεις μπερδέψει πολλά πράγματα σε αυτά που γράφεις και τα έχεις κάνει αχταρμά. To marketing ελάχιστη σχέση έχει με τον υπάλληλο μέσα στο μαγαζί που προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Απλά marketing συν διαφήμιση συν υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών είναι και τα τρία βασικά πράγματα για να έχει έσοδα και πελατεία η εταιρεία που θέλει να πουλήσει τα προϊόντα της, άλλο κομμάτι όμως το marketing που διεξάγεις έρευνα αγοράς και μελετάς τις προτιμήσεις των υποψήφιων μελλοντικών καταναλωτών/πελατών σου για ένα προϊόν που σχεδιάζεις να βγάλεις στην αγορά και άλλο οι τεχνικές που θα σκαρφιστεί ο πωλητής μέσα στο κατάστημα για να πείσει τον πελάτη. Αν ως πωλητής μέσα στο μαγαζί λες ψέμματα στον πελάτη τότε είσαι απατεώνας ή καλύτερα τα αφεντικά σου είναι απατεώνες. Το τηλεφωνικό πρίξιμο στο σπίτι επίσης δεν έχει σχέση με το marketing αλλά με το κομμάτι της διαφήμισης. Μπορεί να έκανες καλό marketing για ένα προϊόν αλλά επειδή οι πωλητές μέσα στο μαγαζί σου είναι βλάκες και οι διαφημίσεις σου επίσης άστοχες να πατώσει και να μην έχει πωλήσεις. Στην Ελλάδα και γενικώς αν είσαι πωλητής στο μαγαζί θα κάνεις οτι σου λένε τα αφεντικά σου και θα περιμένεις το μηνιάτικο. Το marketing θα το διεξάγουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που έχουν σπουδές και εμπειρία, παίζει αυτός που θα διεξάγει την έρευνα να έχει υπάρξει και πωλητής στο παρελθόν αλλά είναι διαφορετικοί τομείς αυτά τα δυο. Επίσης στην Ελλάδα για τον περισσότερο κόσμο, marketing = τεχνικές κοροϊδίας και εξαπάτησης του κοινού, γιατί φυσικά ελάχιστες σωστές εταιρείες και επιχειρηματίες στην Ελλάδα θα προσλάβουν το απαραίτητο καταρτισμένο προσωπικό ή θα προσφύγουν σε συνεργασία με τις κατάλληλες εξειδικευμένες εταιρείες στο marketing για την έρευνα αγοράς των σχεδιαζόμενων προϊόντων τους, γιατί το ελληναράδικο αφεντικό σου λέει σιγά μην κάθομαι να πληρώνω παραπάνω, εγώ ξέρω οτι το παράγω το καλύτερο και δεν χρειάζομαι άλλον να μου το επιβεβαιώσει. Αμα πας για πωλητής έξω από το μετρό να μοιράζεις συνδέσεις ή να παίρνεις τηλέφωνο 1000 άτομα την μέρα να πρίζεις κόσμο, φυσικά και μιλάμε για μια ανούσια δουλειά που δεν θα σου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο και απλά θα την κάνεις για να φαίνεται οτι ασχολείσαι με κάτι. 1
groot Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Το τηλεφωνικό πρίξιμο στο σπίτι επίσης δεν έχει σχέση με το marketing αλλά με το κομμάτι της διαφήμισης. Κάνεις λάθος. Η διαφήμιση είναι στοιχείο του marketing process. Όπως το γράφεις είναι σαν να τα διαχωρίζεις, το οποίο δεν ισχύει. Αυτό το γεγονός δημιουργεί ερωτηματικά και κατά πόσο ισχύουν όλα τα άλλα που έγραψες.
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Άρα με το τηλεφωνικό πρίξιμο μιας και είναι από τις χειρότερες πρακτικές προώθησης, δημιουργείς και σάποιο marketing των προϊόντων σου. 1
Thodorisgo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Με ξαφνιάζει πραγματικά το γεγονός πως όλοι έχετε άποψη για ένα επάγγελμα που δεν γνωρίζετε. Πληροφοριακά κάνω αυτό το επάγγελμα 11 χρόνια και το γεγονός πως πληρώνομαι με το κομμάτι όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι αυτό που με έσωσε διότι δεν φοβάμαι ούτε για περικοπές ούτε για απολύσεις. Όταν διάλεξα το επάγγελμα αυτό ήταν μια εποχή που μπορούσα να κάνω ότι επάγγελμα ήθελα μιας και η αγορά ήταν ακόμη ανοιχτή, την ίδια ώρα οι φίλοι μου προτίμησαν τον καναπέ του σπιτιού τους και το επίδομα του ΟΑΕΔ. Άρα λοιπόν ψάχνω δουλειά και κάποιος μου προσφέρει μια ευκαιρία που όχι μόνο δεν την αξιολογώ αλλά έχω και αρνητική άποψη δίχως να έχω την παραμικρή ιδέα περι τίνος πρόκειται. Ψάχνω πραγματικά για δουλειά τελικά; Αν ψάχνεις δουλειά αντίστοιχη των σπουδών σου είναι απίθανο και εαν βρεις θα σου δίνουν ψίχουλα και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα χρόνια της κρίσης, αν ψάχνεις για δουλειά σε θέση διευθυντή δίχως καμία εργασιακή εμπειρία ξεκαβάλα λίγο και αναθεώρησε τους στόχους σου. Διευκρινίζω πως δεν συμμερίζομαι την λογική της χρήσης παραπλανητικών αγγελιών, το μήνυμά μου αφορά το επάγγελμα του ασφαλιστή. Όποιος έχει απορίες θα του τις απαντήσω μετα χαράς Φιλικά Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2016 από Thodorisgo
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Με ξαφνιάζει πραγματικά το γεγονός πως όλοι έχετε άποψη για ένα επάγγελμα που δεν γνωρίζετε. Πληροφοριακά κάνω αυτό το επάγγελμα 11 χρόνια και το γεγονός πως πληρώνομαι με το κομμάτι όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι αυτό που με έσωσε διότι δεν φοβάμαι ούτε για περικοπές ούτε για απολύσεις. Όταν διάλεξα το επάγγελμα αυτό ήταν μια εποχή που μπορούσα να κάνω ότι επάγγελμα ήθελα μιας και η αγορά ήταν ακόμη ανοιχτή, την ίδια ώρα οι φίλοι μου προτίμησαν τον καναπέ του σπιτιού τους και το επίδομα του ΟΑΕΔ. Ναι καλά. Δεν φοβάσαι δηλαδή αν μειωθούν τα "κομμάτια" και ο κόσμος που απευθύνεται για τέτοια προϊόντα, που σίγουρα έχουνε μειωθεί όλα αυτά τα χρόνια και έτσι θα μειωθούν και οι αποδοχές σου και θα πας στο ίδιο καζάνι με όσους έχουνε υποστεί μισθολογικές περικοπές. Για την ασφάλιση που έχεις τι παίζει, τα σκάς στον ΟΑΕΕ ή σου πληρώνουνε ΙΚΑ που το ΙΚΑ κανονικά πάει εφόσον λαμβάνεις μισθό;
AntiCambeR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Παπατζοδουλειά με πρήξιμο.Οταν ακούς με το κομμάτι η με ποσοστά δεν ασχολείσαι.Εκτός αν σου αρέσει να πρήζεις τον κόσμο. Ειδικά με την αφραγκία που υπάρχει ο κόσμος δεν αγοράζει οτιδήποτε,πρώτα το ψάχνει. Αν η δουλειά δεν είναι σταθερή με στάνταρ μισθό,ωράριο και ασφάλιση είναι του κ@@@υ. 3
sphinxgr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Στην εργασία είναι θεμιτό να υπάρχει συγκρίσιμο μέγεθος / αξιολόγηση σε λογικά πλαίσια. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος μετρήσιμα παράγει και αν αναφέρεται η εργασία σε εξυπηρέτηση πελατών, τότε μετρήσιμα εξυπηρετεί σωστά τους πελάτες και αυτοί είναι ευχαριστημένοι. Στη δουλειά του ασφαλιστή, ο υπάλληλος μπορεί να πληρωθεί με 3 τρόπους. Υπάλληλος: Ελάχιστο αριθμό ασφαλειών/μήνα και να παίρνει σταθερό μισθό. Το λες και αγχώδες γιατί πρέπει να φτάσεις ένα στόχο για να πληρωθείς. Αν δεν τον φτάσεις σε διώχνουν ή δεν σε πληρώνουν. Υπάλληλος: Πληρωμή με το κομμάτι. Όσες ασφάλειες κάνεις, παίρνεις Χ ευρώ για την κάθε μια. Δεν έχεις άγχος γιατί δεν έχεις στόχους. Αν δεν δουλέψεις, δεν πληρώνεσαι. Απλό. Έχεις άμεσο κέρδος, όχι όμως μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μην ξεχνάτε πως το κόστος της ασφάλειας υπολογίζεται σε βάθος χρόνους. Μια ασφάλεια με 1000€/το χρόνο, στα 10 χρόνια έχει δώσει 10.000€ στην ασφαλιστική. Ε αυτός που έκλεισε αυτή την ασφαλεια με τον ασφαλισμένο, ναι πρέπει να πάρει κάποια σχετικά καλά χρήματα. Ο ασφαλιστής που την κατοχύρωσε θα παίρνει κάθε μήνα για όσο ισχυει. Ιδιώτης Ασφαλιστής: Το καλύτερο απολλα. Οι ασφαλισμένοι που κερδίζεις είναι δικοί σου. Αν τους διατηρείς ο καθένας σου δίνει μέσω της ασφάλειας λίγα € κάθε μήνα. Τον πρώτο χρόνο ίσως δεν βγάζεις πολλά. Με τα χρόνια όμως αν φτιάξεις χαρτοφυλάκιο με πολλούς πελάτες, χωρίς σχεδόν να δουλευεις καθόλου, απλά τους διατηρείς και τα χρήματα έρχονται μόνα τους. Έτσι μετά απο πολλά χρόνια το να βγάζεις / μήνα 10.000€ δεν είναι και μακρινό σενάριο. Προφανώς οι παραπάνω δουλειές απευθύνονται σε ανθρώπους που κατανοούν τα παραπάνω και έχουν τις φυσικές δυνατότητες να προσαρμοστούν και να αποδώσουν στις συνθήκες που απαιτούνται. *Πολλοί γράφουν ότι είναι γαμωδουλειά κλπ κλπ. Όχι. Είναι μια δουλειά που απευθύνεται σε λίγους. Ασφάλεια αυτοκινήτου δεν έχει κανείς σας? Σπιτιού ? Ζωής? Δεν πουλάνε παπάτζες. Ασφάλειες πουλάνε γιατί δυστυχώς δεν γίνεται να είσαι καλυμμένος μόνο με τις παροχές του δημοσίου στην Ελλάδα. Και όχι δεν έχω σχέση με πώληση ασφαλειων και ούτε θα μπορούσα ποτέ να το κάνω. Όμως θα ήθελα στις ασφάλειες μου να έχω έναν καλό ασφαλιστή που να μπορεί να μου παρέχει πληροφορίες όταν τις θέλω γιατί ούτως ή άλλως τις πληρώνω. Δεν με υποχρέωσε καποιος Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2016 από sphinxgr 1
Thodorisgo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δεν είναι όλες οι δουλειές για όλους τους ανθρώπους. Δεν αρέσει σε όλους η λογική στάνταρ μισθού ή δεν γίνονται όλοι ελεύθερη επαγγελματίες. Βασίλης_29 Στον ΟΑΕΕ τα σκας ενώ το ΙΚΑ στο πληρώνουν; κάνεις λάθος μάλλον ξεχνάς πως εκτός της εργοδοτικής εισφοράς τις κρατήσεις απο τον μισθό σου. Οτι δουλειά κι αν κάνεις τα σκας στο ταμείο το θέμα είναι πως βγάζω αρκετά καλά λεφτά και η πληρωμή του ΟΑΕΕ δεν με απασχολεί.
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Βασίλης_29 Στον ΟΑΕΕ τα σκας ενώ το ΙΚΑ στο πληρώνουν; κάνεις λάθος μάλλον ξεχνάς πως εκτός της εργοδοτικής εισφοράς τις κρατήσεις απο τον μισθό σου. Οτι δουλειά κι αν κάνεις τα σκας στο ταμείο το θέμα είναι πως βγάζω αρκετά καλά λεφτά και η πληρωμή του ΟΑΕΕ δεν με απασχολεί. Το ΙΚΑ στο πληρώνει ο εργοδότης κάνοντας κράτηση από τον μισθό σου και εσύ παίρνεις τα καθαρά η εισφορά είναι σε ποσοστό ανάλογη του μισθού, σε αντίθεση με τον ΟΑΕΕ που εκεί αν μειωθεί το πλήθος των ατόμων που θα βρεις με το κομμάτι το ύψος της εισφοράς θα παραμένει το ίδιο. Αν δεν σε απασχολεί λόγω υψηλού τζίρου πάω πάσο, η συντριπτική πλειοψηφία ατόμων που είτε είναι Ελ.Επ είτε ψάχνονται και σκοπεύουν να γίνουν Ελ.Επ έχουν τεράστιο πρόβλημα με τις εισφορές του ΟΑΕΕ. Να μην πω για το ΦΠΑ και τον φόρο 26% από το 1ο ευρώ, γενικά τέτοια δουλειά δεν αξίζει για μένα με αυτές τις συνθήκες. 2
akpe Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά στο ΙΚΑ αν δεν έχεις εισόδημα, δεν σκας τίποτα. Στον ΟΑΕΕ έχεις-δεν έχεις εισόδημα, σκας ένα 250ρι το μήνα.Οπότε μπορεί εσύ να βγάζεις καλά λεφτά και να μη σε απασχολεί, για κάποιους άλλους όμως στον κλάδο σου μπορεί το 250ρι να είναι μεγάλο μέρος του «μισθού» τους, σωστά; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις