Προς το περιεχόμενο

DJI Phantom 3 Professional - Drone Review

chiderboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απάντηση 1:

Υπάρχουν εδώ και χρόνια σε διάφορες μορφές.

https://en.wikipedia.org/wiki/Unmanned_aerial_vehicle

Απάντηση 2:

Εννοείται κάνει θόρυβο. Ακούγεται σχετικά εύκολα ακόμα και από 100m μακρυά

Απάντηση 3:

Βλέπεις real time εικόνα στο tablet ή κινητό που θα συνδέσεις στο χειριστήριο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για πιο λόγο να πας να σκάσεις τόσα χρήματα, να πάρεις μια σαχλαμάρα που πετάει πιο αργά κι από...μπαλόνι με ήλιον, όταν με παρόμοιο ποσό (οκ, λίγο μεγαλύτερο, γύρω στα 1600 ευρώ), αγοράζεις αυτή την ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑΡΑ (που 'δα ζωντανά σ' ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό κι έμεινα με το στόμα ανοικτό), το ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΤΖΕΤ αεροσκάφος Tomahawk Futura στα 1.9m; Δείτε ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εμπειρία είναι να αποκτήσεις κάποια στιγμή ένα τέτοιο μηχάνημα (το 'χω βάλει σκοπό να το "τσιμπήσω" κάποια στιγμή):

Bέβαια, δεν είναι για αρχάριους αυτού του χόμπυ, καθώς πιάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ και μια λάθος κίνηση μπορεί να το στείλει με φοβερή ορμή στο έδαφος...και να γίνει σμπαράλια.

Απλά θέλω να πω... δεν θα 'δινα χρήμα για ένα drone, όταν υπάρχουν (πια) ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μηχανήματα στο χώρο των Remote Controlled Aircraft.

+1000 αλλα ειναι για πολυ προ καταστασεις αμα το πρωσγειωνα εγω θα με ελουζε κρυος ιδρωτας

Ασχολουμαι πολλά χρόνια με rc. Ηρθε ο καιρός να παω και σε drone.
Αλλα επειδη θα ειναι το πρώτο μου τι μου προτείνετε? Να παω απ ευθειας σε ενα phantom 3 ή να ξεκινησω με των 50-100Ε να μάθω πρώτα εκει και μετα να πάω σε κατηγοριας phantom 3..
ευχαριστώ

Ειδικά αν ασχολείσαι χρόνια με RC δε νομίζω να έχεις πρόβλημα να πας στο Phantom, εξάλλου η φιλικότητα προς το χρήστη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού του, αρκεί πάντα να δείξεις τον απαραίτητο σεβασμό

Το θέμα είναι το χρειάζεσαι; Αν σε ενδιαφέρει ή φωτογραφία και το βίντεο τόσο πολύ χτύπα το χωρίς να το σκέφτεσαι πολύ. Αν πάλι σε ενδιαφέρει απλώς σαν RC, έχει πολύ φτηνότερες επιλογές και με πιο ενδιαφέρον στην πτήση. Το Phantom έχει φτιαχτεί για να του λες που να πάει, όχι για να το πετάς.

• Like 1

οχι δεν ασχολουμαι ουτε με φωτο ουτε με βιντεο. Ενταξει δεν θα με χαλουσε να ξεκινουσα αλλα πιο πολυ για την κ@υλ@ μ.
Εχεις να προτείνεις κατι ?

Για πιο λόγο να πας να σκάσεις τόσα χρήματα, να πάρεις μια σαχλαμάρα που πετάει πιο αργά κι από...μπαλόνι με ήλιον, όταν με παρόμοιο ποσό (οκ, λίγο μεγαλύτερο, γύρω στα 1600 ευρώ), αγοράζεις αυτή την ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑΡΑ (που 'δα ζωντανά σ' ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό κι έμεινα με το στόμα ανοικτό), το ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΤΖΕΤ αεροσκάφος Tomahawk Futura στα 1.9m; Δείτε ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εμπειρία είναι να αποκτήσεις κάποια στιγμή ένα τέτοιο μηχάνημα (το 'χω βάλει σκοπό να το "τσιμπήσω" κάποια στιγμή):

Bέβαια, δεν είναι για αρχάριους αυτού του χόμπυ, καθώς πιάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ και μια λάθος κίνηση μπορεί να το στείλει με φοβερή ορμή στο έδαφος...και να γίνει σμπαράλια.

Απλά θέλω να πω... δεν θα 'δινα χρήμα για ένα drone, όταν υπάρχουν (πια) ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μηχανήματα στο χώρο των Remote Controlled Aircraft.

καπου το εχασες  μου φαινεται φιλε..

αφου δεν ποσταρες κανα τηλεκατευθυνομενο αμαξακι παλι καλα,τουλαχιστον εμεινες σε ιπταμενο :P

• Like 3

Τα μπερδεψε λίγο ο φίλος lupus_Hegemonia
το Drone είναι για αλλη χρήση καμια σχέση με ενα rc jet.
και πιστεψε με για να πεταξεις rc jet πρεπει να έχεις πολλα κιλα εμπειρια.. να εχεις ξοδέψει χιλιαδες ευρω..

Να και μια ωραία χρήση του phantom: http://www.wired.com/2015/07/david-kaszlikowski-k2-glacier/

Σημειώστε ότι λόγω ηλεκτροκίνησης δεν έχει πρόβλημα να πάει σε υψόμετρα που τα ελικόπτερα με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν μπορούν.

Το Jet το παίρνεις, από που το απογειώνεις - προσγειώνεις όμως και τη συντήρηση του ποιος θα την αναλάβει? Επίσης θέλει ΠΟΛΥ μεγάλη εμπειρία για να το πετάξεις και με το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ το έχεις κάνει κομμάτια. Ενώ το drone και η γιαγιά μου το πετάει. 

Επίσης το Phantom είναι για PHOTOS και όχι για να κάνεις αεροπλανικά.

Πάντως ομολογώ ότι το αεροπλάνο με εντυπωσίασε. Thanks για το video.. Στα 1600 η τιμή του δείχνει λογική. 

1650€ χωρίς να είναι σε RTF (ready to fly) κατάσταση από όσο βλέπω είναι η τιμή. Αν αρχίσεις και βάζεις τουρμπίνες, σερβομηχανισμους, χειριστήρια και σχετικά μάλλον ανεβαίνει αρκετά ο λογαριασμός. Γενικά πας κοντά στο δεκαχίλιαρο μόνο για να μπορεί να πετάει από όσο βλέπω και χωρίς FPV. Εγώ για κάτι που είναι στην ουσία μόνο παιχνίδι και με ένα παραπάνω τράβηγμα του μοχλού θα βρεθεί εκτός ελέγχου σε πορεία για γερή σύγκρουση με το έδαφος δε θα τα έδινα

Η μισή τιμή του Phantom σημειωτέον είναι μόνο για την κάμερα και το gimbal τα οποία δεν θα έχεις. Όπως επίσης δε θα έχεις 2km ακτίνα, αυτόματο πιλότο με ένα σωρό failsafe λειτουργίες, θα θες αεροδιάδρομο για να το σηκώσεις, πάνω από τα 200-300m δε θα το βλέπεις καν πόσο μάλλον να το χειριστείς, θα θέλει πολύ περισσότερη συντήρηση μαζί με αναλώσιμα και η λίστα με τα μειονεκτήματα είναι ακόμα στην αρχή της. Γενικά όπως το βλέπω και διορθώστε με αν κάνω λάθος, θα έχεις ένα μεγάλο πλεονέκτημά στην ταχύτητα, την όποια θα πρέπει να είσαι σε θέση να εκμεταλλευτείς σε απόσταση που το jet θα είναι εύκολα ορατό (<<300m), και σε όλα τα άλλα τα Phantom θα σου κάνουν πλάκα.

Μπράβο σας ρε παλικάρια!

τρομερή παρουσίαση!!!

ψηθηκα για ένα drone αλλά μάλλον πρέπει να βρω και

συνεπιβάτες για την τιμή...1500€ σήμερα είναι αρκετά για έναν παίχτη...

Καλά είναι τα drones αλλά η χρήση τους έχει ξεφύγει.

Δεν έχουν καμία δικλείδα προστασίας, κανονικά δεν πρέπει να πετάνε πάνω από κόσμο αλλά κανένας δεν το λαμβάνει υπ'όψιν.

Όταν ανοίξει κανά κεφάλι τότε θα ξυπνήσει ο κόσμος.

O πιο γνωστός τραυματισμός μέχρι στιγμής είναι του Enrique Inglesias

http://www.theguardian.com/music/2015/jun/03/drone-injury-grounds-enrique-iglesias-for-longer-than-expected

Επιπλέον είναι παράνομα σε πολλές χώρες και δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Για παράδειγμα ένα Drone είχε δημιουργήσει πρόβλημα σε μια κατάσβεση φωτιάς με αποτέλεσμα να καούν επιπλέον περισσότερα από 2.000 στρέμματα.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η πτήση τους επιτρέπεται μόνο σε αεροδρόμια αερομοντελιστών.

Για πτήση παραπέρα απαιτείται έγκριση πτήσης από την ΥΠΑ και εφόσον έχει και κάμερα απαιτείται και έγκριση από το ΓΕΕΘΑ επειδή θεωρείται κατασκοπευτικό όργανο.

Τα παραπάνω τα έμαθα όταν σχεδίαζα το δικό μου drone. Αφού έμαθα την νομοθεσία συμπέρανα ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω καθώς είναι θέμα χρόνου να απαγορευτεί η χρήση τους.

Τα Drones είναι ενδιαφέροντα αλλά μόνο σε εξοχή και υπό προϋποθέσεις.

Καλό παιχνιδάκι αλλά παίξτε υπεύθυνα.

• Like 2

• 2 μήνες μετά...

Για αυτους που θελουν να μαθουν να πιλοταρουν quads

θα πρεπει να αρχισουν απο ενα toy-quad για εξάσκηση

(γιατι ευκολο δεν ειναι στην αρχη, εκτος και αν υπαρχει εμπειρια με αερομοντελισμο)

υπαρχουν παρα παρα πολλα, 2 που αξιζουν καπως, WLtoys V686 (30€-40€) ή Tarantula X6 (70€-80€)

(παρτε και spare προπελες, μοτερ και μπαταριες, και ξεχαστε καμερες και FPV extra σε αυτη την κατηγορια)

Μετα καποιος που πιανουν τα χερια του μπορει να συναρμολογισει ενα ή να παρει ετοιμο με GPS,

και που μπορει να σηκωσει καμερα μεγεθους GoPro (καλη εναλλακτική: SJ4000, google it), οπως

το Cheerson CX-20 Open-Source (260-270€),

...και πολλοι δεν θα πανε παραπερα απο κατι τετοιο,

εκτος και αν μιλαμε για επαγγελματικο εργαλειο ή για καποιον με λεφτα για κάψιμο,

που τοτε καλυτερα να παρει κανεις ενα Inspire-1 (αν και διαβαζω για προβληματα)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...