WorldOfGlass Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Είμαι φοιτητής σε κολέγιο και σε μισό χρόνο αν δεν έχουμε γίνει σοβιετα θα πάρω το πτυχίο μου Παράλληλα με τις σπουδές μου φέτος έδωσα πανελλήνιες έτσι ώστε να μπω σε κάποια σχολή η οποία να μου ανοίγει κάποια συγκεκριμένα μεταπτυχιακά τα οποία παρέχουν στην Ελλάδα μόνο δημόσια πανεπιστήμια Παρ όλο που δεν πέρασα στην σχολή που θα ήθελα εδω στην Αθήνα μέχρι τώρα φαίνεται να περνάω στο αντίστοιχο τμήμα στην επαρχία. Δεδομένου όμως οτι έχω υποχρεώσεις εδώ και όπως προανέφερα σε λίγο καιρό παίρνω το πτυχίο από την σχολή στην οποία ειμαι τωρα δεν επιθυμώ να μετακομίσω στην επαρχία. Το ερώτημα μου λοιπόν ειναι το εξής: Κατά πόσο ειναι δυνατό να ολοκληρώσω μια σχολή η οποία δεν έχει εργαστήρια με το να πηγαίνω εκεί μόνο την περίοδο εξεταστικής για να δώσω τα μαθήματα. Οποιοσδήποτε ξέρει κάθε πότε πρέπει να επιλέγω μαθήματα και αν πρέπει να το κάνω με την φυσική μου παρουσία είτε υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με την γραμματεία μέσω mail, θα με βοηθούσε πολύ Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν έχω πρόβλημα να ταλαιπωρηθώ, αρκεί να μπορώ να ανταποκριθώ σε όλο αυτό πρακτικά Σας ευχαριστώ *edit* Η σχολή στην οποία αναφέρομαι ειναι Κοινωνιολογία στην Μυτιλήνη Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2015 από WorldOfGlass
Chrisxxx Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Θες δηλαδη να σου πει καποιος υπευθυνα κατα πόσο μπορείς να τελειώσεις μια αγνωστη σχολή που δεν εχει εργαστήρια και να σου πει πότε πρέπει να επιλέγεις μαθήματα, χωρις καν να αναφέρεις το όνομα της σχολής; 2
Miracle Worker Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Θα τελειώσεις σχολή τετραετούς φοίτησης μόνο για να κάνεις μεταπτυχιακό; Ή το έχεις σκεφτεί πολύ καλά ή καθόλου... Η γνώμη μου είναι ότι είναι εφικτό, αλλά παίζουν πάρα πολλοί παράμετροι και σίγουρα θα έχεις δυσκολίες με τα διαδικαστικά. Ειδικά που μάλλον εννοείς ΑΕΙ, αφού λες δεν υπάρχουν εργαστήρια. Επίσης θα θέλεις κάποιο γερό κονέ για σημειώσεις/ βοήθεια, γιατί πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά αλλά όλο και κάτι θα χρειαστείς. Πχ μπορεί να πει ο καθηγητής για ανοιχτές σημειώσεις, που θα το μάθεις; Καλό κουράγιο! 1
WorldOfGlass Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Θες δηλαδη να σου πει καποιος υπευθυνα κατα πόσο μπορείς να τελειώσεις μια αγνωστη σχολή που δεν εχει εργαστήρια και να σου πει πότε πρέπει να επιλέγεις μαθήματα, χωρις καν να αναφέρεις το όνομα της σχολής; Νομίζω ότι ρωτάω βασικά πράγματα που αφορούν όλες τις σχολές (όπως ο τρόπος που δηλώνει κάποιος μαθήματα) Επίσης όχι δεν θέλω να μου απαντήσεις υπεύθυνα. Σε φορουμ είμαστε Αυτό που θέλω είναι να μου πει κάποιος αν το έχει κάνει, η αν θεωρεί πως είναι εφικτό καθως δεν εχω καθόλου εμπειρία από το δημόσιο σύστημα τριτοβάθμιας Η σχολή ειναι κοινωνιολογία και είτε θα ειναι στο Ρέθυμνο ειτε στην Μυτιλήνη
Pa0ki Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Αρκετά δύσκολο εγχείρημα, εξαρτάται και από τη σχολή βέβαια..μην περιμένεις χαρτί στα 4 χρόνια πάντως αν εμφανίζεσαι μόνο στις εξεταστικές 1
WorldOfGlass Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Θα τελειώσεις σχολή τετραετούς φοίτησης μόνο για να κάνεις μεταπτυχιακό; Ή το έχεις σκεφτεί πολύ καλά ή καθόλου... Η γνώμη μου είναι ότι είναι εφικτό, αλλά παίζουν πάρα πολλοί παράμετροι και σίγουρα θα έχεις δυσκολίες με τα διαδικαστικά. Ειδικά που μάλλον εννοείς ΑΕΙ, αφού λες δεν υπάρχουν εργαστήρια. Επίσης θα θέλεις κάποιο γερό κονέ για σημειώσεις/ βοήθεια, γιατί πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά αλλά όλο και κάτι θα χρειαστείς. Πχ μπορεί να πει ο καθηγητής για ανοιχτές σημειώσεις, που θα το μάθεις; Καλό κουράγιο! Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πίστεψε με το χω σκεφτεί αρκετά, απλα σκόπευα η σχολη να είναι εδώ στην Αθήνα και να το κάνω παράλληλα με άλλες σπουδές (μεταπτυχιακά κτλ). Γενικά μου αρέσει να σπουδάζω και ειμαι κατασταλαγμένος στο τι μου αρεσει πλέον και τι όχι όποτε δεν εχω θέμα όσο και να κρατήσει Αυτό που φοβάμαι είναι μην χρειάζεται να μπαίνω στο αεροπλάνο καθε τρεις και λίγο απλά και μόνο για να κάνω βασικά πράγματα όπως να δηλώνω μαθήματα να δίνω φωτογραφίες για φοιτητικό πάσο κτλ
Dagobert Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Νομίζω ότι ρωτάω βασικά πράγματα που αφορούν όλες τις σχολές (όπως ο τρόπος που δηλώνει κάποιος μαθήματα) Αυτό που θέλω είναι να μου πει κάποιος αν το έχει κάνει, η αν θεωρεί πως είναι εφικτό καθως δεν εχω καθόλου εμπειρία από το δημόσιο σύστημα τριτοβάθμιας Η σχολή ειναι κοινωνιολογία και είτε θα ειναι στο Ρέθυμνο ειτε στην Μυτιλήνη Μπορείς. Πάσο, δηλώσεις μαθημάτων, βαθμολογίες κτλ πλέον γίνονται ηλεκτρονικά. Επίσης μέσω των φορουμ, facebook, ανταλλαγής τηλεφώνων με συμφοιτητές κατά την εγγραφή, θα είσαι πλήρως ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στη σχολή κτλ. 1
hliastsek Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Το θεμα δεν ειναι τα εργαστηρια η αν πηγαινεις καποιες φορες στην σχολη. Πως θα τελειωσεις μια σχολη για την οποια δεν θα εχεις σημειωσεις?! Και κατα ποσο καποιος θα δεχτει να σου δίνει σημειωσεις για ολα τα μαθηματα ? Γενικα δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο, ολοι μας πιστευω θα ξινίζαμε αν καποιος μας ζηταγε σημειωσεις για να ειναι στην Αθηνα και να κανει την ζωη του. ΥΓ. Απο προσωπκη αποψη, ολα τα τμηματα του Πανεπιστημιου Αιγαιου ειναι μικρα με λιγα ατομα ανα ετος, όπως είναι φυσικο ολοι οι καθηγητες γνωριζονται με τους φοιτητες (εστω και φατσικα), οποτε δημιουργειτε μια αλλη σχεση με αυτην που θα δημιουργώταν σε μεγαλύτερα Πανεπιστημια, το οποιο ειναι πολυ θετικο. Εσυ απο την αποσταση δυστηχως δεν θα αποκτισεις αυτη την επαφη η οποια ειναι παρα πολυ δυνατη οχι μονο κατα την διαρκεια των σπουδων σου αλλα και για τα επομενα χρονια
idomeneas7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Τα διαδικαστικά όπως σου είπαν είναι ηλεκτρονικά. Ουσιαστικά χρειάζεται μόνο να πηγαίνεις να γράφεις, αλλά όπως επίσης σου είπαν, θα πρέπει να έχεις επαφές με άτομο(α) εκεί που θα σε ενημερώνουν για το τι γίνεται. Για να βρεις τέτοια άτομα, θα πρέπει να τους παρέχεις ένα κίνητρο, ίσως και να τους πληρώνεις για τον κόπο τους. Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερώνεσαι για εργασίες, για την ύλη και για οτιδήποτε γίνεται οπότε θα έχεις μεγάλες πιθανότητες να γράφεις καλά. Μια παλιά μου συμμαθήτρια τελείωσε στο Ρέθυμνο και αν εχεις κάποια πιό συγκεκριμένη ερώτηση για τη σχολή μπορώ να την ρωτήσω. 1
jackc Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 φιλε μην ακους κανεναν. προσωπικα τελειωσα τωρα προσφατα νομικη στα 5 χρονια.. εμενα αθηνα και η σχολη στη θεσσαλονικη. δεν νοικιασα εκεε σπιτι αλλα πηγαινοερχομουν. οποτε αν το θελεις πολυ θα τα καταφερεις... δυσκολιες προκυπτουν γενικοτερα στη ζωη μας αρα μη σε απασχολει αυτο 1
WorldOfGlass Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Απ' οτι κατάλαβα το μεγάλο ζόρι θα είναι να παίρνω σημειώσεις και να ξέρω τι γίνεται στην σχολή ενώ όλα τα άλλα είναι ηλεκτρονικά. Δεν έχω άλλες απορίες. Θα το παλέψω και άμα βγει βγήκε. Αν οι διαχειριστές το επιθυμούν μπορούν να κλειδώσουν το θέμα.
paylidis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 το θεωρώ δύσκολο έως αδύνατό... και μπορεί να πιστευεις ότι δεν εχει εργαστηρια αλλα απο το προγραμμα σπουδών βλέπω υποχρεωτικά εβδομαδιαία σεμινάρια και φυσικα εργαστηρια υποχρεωτικά (πληροφορικής, στατιστικής). Επειτα απο σημειώσεις παραταξεων δε περνάς ή περνας στην καλυτερη με 5-6... και φυσικα συμφοιτητης δε θα σου δώσει μιας και δε θα σε ξερει! καλύτερα δες το μήπως πας και μείνεις όπου περάσεις σε εστία ή συγκατοιμηση κλπ και κάνεις καμια δουλιτσα για να περνάς (αν ζορίζεσαι οικονομικα)
Anorymous Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Αν δεν παρακολουθεις τοτε θα ειναι πολυ παλουκι γιατι θα χασεις την επαφη , εχω θα σου πω για παραδειγμα οτι για οικονομικους και οικογενιακους λογους εφυγα το 2007 με περιπου 11 μαθηματα περασα τα ευκολα και εκανα πρακτικη το 2008 μου ειχαν μεινει 6 και τελικα πηρα πτυχιο το 2011 αφου ξανααναβηκα το 2010. Οταν δεν εισαι εκει μπορει να αλλαξει η υλη, μπορει να αλλαξουν οι ασκησεις που πεφτουν και το χειροτερο απο ολα να αλλαξει ο καθηγητης, επισης πολυ καθηγητες δεν δεινουν σημειωσεις σε οσους δεν πανε θεωρια και επισης και 5 να γραψεις σε κοβουν κανοντας το 4 γιατι θεωρουν οτι η παρακολουθηση ειναι υποχρεωτικη ασχετο αν ο νομος λεει οτι δεν ειναι.
idomeneas7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Ρε γιατί τον αποθαρρύνετε τον άνθρωπο? Σίγουρα κάτι θα έχει το e-class, αμα κάνει κι επαφές μια χαρά θα του στέλνουν σημειώσεις και αυτός θα τους παρέχει και κάποιο αντάλλαγμα, έστω χρηματικο. Win-win. Θεωρητική σχολή είναι = μπλα μπλα. Αν έχει και μερικά με υποχρεωτική παρακολούθηση (δεν το ξέρω) τα αφήνει για το τέλος. Δεν είναι ΤΕΙ να έχει προαπαιτούμενα. 1
mylo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Φρόντισε να γνωρίσεις κάνα δυο άτομα με τα Οποία θα μιλάς και θα ενημερώνεσαι σχετικά. Απόλυτα εφικτό κατ εμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα