Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα πρακτική άσχετη με το αντικείμενο, αυτό είναι που έχει σημασία. Πολύ κακώς, αλλά τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι.

defacer ευχαριστώ για τις συμβουλές (έβαλα σε κάποια τάξη τις σκέψεις μου). Ευχαριστώ και όλο τον κόσμο που απαντάει γενικα..

Όπως και να εχει, έχω σπουδάσει σε ένα ΤΕΙ Πληροφορικής. Έχω όσες γνώσεις μπορεί να μου προσφέρει αυτό το ΤΕΙ. Έχω κοιτάξει και πολλά πράγαματα μόνος μου. Τι παραπάνω πρέπει να κάνω για να είναι αρκετό να ξεκινήσω να δουλεύω??

Δεν επαναπαύομαι, ούτε πρόκειτα ποτέ (ελπίζω). Αλλά απ ότι έχω καταλάβει αυτά που χρειάζονται να κάνω σε μια δουλειά είναι πολύ πιο απαιτητικά απ αυτά που μπορώ να προσφέρω.. 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στα πλασια του defacer και οι αποψεις μου, ψαχνεις και βλεπεις, κανε ενα καλο βιογραφικο και στειλε αμεσα. Ενας φιλος που αποφοιτησε προσφατα βρηκε θεση Αθηνα, ιδια περιπτωση με σενα λιγο πολυ. 

Το τι ζητανε καμια σημασια δεν εχει, γιατι οι γνωσεις που εχεις και στις γλωσσες που γνωριζεις ειναι πανεπιστημιακου επιπεδου, με οτι αυτο συνεπαγεται.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδία.. 

Βιογραφικά θα στείλω παντού (δεν είμαι σε θέση να κάνω παζάρια), αλλά μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιες εταιρίες που είναι καλές ή κάποιες που καλύτερο θα ήταν να αποφύγω? 

Στο ιδανικό σενάριο που έχω επιλογή..

Δημοσ.

Επειδή και εγώ βρίσκομαι σε παρόμοια θέση με τον ts, θα ήθελα να ρωτήσω τι μορφή περίπου έχει ένα portfolio. 

Δηλαδή, κάποιος απόφοιτος μπορεί να ξεκινήσει να γράφει κώδικα με σκοπό να μπει στο portfolio ή το περιεχόμενο του περιέχει μόνο προγράμματα που έχουνε γραφτεί σε εταιρικό περιβάλλον;

Σκέφτομαι να ξεκινήσω για παράδειγμα να γράφω το Super Mario σε c++/alegro. Έστω ότι μετά έμπαινε σε ένα portfolio. Πως θα το χαρακτηρίζατε σαν επίπεδο δυσκολίας για ένα portfolio;

Δημοσ.

Ένα portfolio μπορεί να είναι και η σελίδα σου στο github. Δεν είναι κατ ανάγκη μία κόλλα Α4 ή ένα site. Οτιδήποτε μπορείς να δείξεις σαν δείγμα δουλειάς/εμπειρίας.

Επίσης τεράστιο λάθος που δεν κυνηγήσατε μία σωστή πρακτική και θέλατε απλά να ξεμπερδέψετε. 

Δημοσ.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω για παράδειγμα να γράφω το Super Mario σε c++/alegro. Πως θα το χαρακτηρίζατε σαν επίπεδο δυσκολίας για ένα portfolio;

Προσλαμβάνεσαι.

Βέβαια ξέρεις τώρα πως πάνε αυτά, αν μιλάμε για συγκεκριμένο εργοδότη θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο που να το θεωρούν πολύ πιο σχετικό από το Mario. Αλλά καθαρά σαν επίπεδο δυσκολίας είναι top junior level στη χειρότερη των περιπτώσεων.

Δημοσ.

Εχεις καποια συγκεκριμενη προτιμιση στο τι θες να κανεις πανω στον προγραμματισμο; Εμενα μου αρεσει να κανω προγραμματισμο online(Javascript, jQuery, Ruby, CSS, HTML, Php κλπ) και εφαρμογες για Android. Αργοτερα θελω να ασχοληθω με Strong Artificial Intellignece. Μια καλη εταιρια που πληρωνει και ξερω καποια ατομα που δουλευουν εκει και εχουν καλες εντυπωσεις ειναι η 3pi αλλα δεν ειναι Αθηνα και θελει να εχεις και μια Α εμπειρια. Προσωπικη μου γνωμη, ξεκινα καποια projects ωστε να εχεις υλικο για να δειξεις στον υποψηφιο εργοδοτη σου και ξεκινα και freelancing για να εμπλουτισεις και τα projects σου και να αποκτησεις εμπειρια σιγα σιγα. 

Δημοσ.

μηπως να αρχιζεις να κοιτας περα απο αυτα τα συνορα της ελλαδος?

Και ελλάδα σε Startup και με αφεντικό που είναι περριστότερο Businessman και Λιγότερο  ΙΤ (Αλλά θα τρως λιίιιγο παlουκάκι αν πας frontend γιατί θα θέλει την πίνα να εμφανίζει διαστημόπλοια) με συμφοιτητή σου να δουλεύει εκεί για να σε συστήσει. (Τουλάχιστον έτσι βρήκα δουλειά)

Θα έλεγα 750 +- αλλά έχω χάσει λίγο την επαφή...

Σε junior θέσεις το ζητάνε προϋπηρεσία είναι για τα μάτια του κόσμου.

500€ Παίρνω.

Φίλε κοίτα αγγελίες και πάνω κάτω δες τι ζητάνε. Μετά μάθε σε codeacademy και όπου αλού βρεις στα skills στην χειρότερη δούλεψε και σαν freelancer λίγο σε freelancer.com η odesk και σαφώς cotribute σε Foss projects.

• Like 1
Δημοσ.

Τι διαφορα εχει το "Strong" ?

AI μπορει να θεωρηθει η Siri, το Google Now, η Cortana κλπ, το Strong ειναι τεχνητη νοημοσυνη που ειναι αυτονομη, μια σκεπτομενη μηχανη, κατι που οταν το ρωτας δεν θα εχει ετοιμη απαντηση απο τον developer, θα μπορει να μαθει πραγματα, να αντιληφθει τον κοσμο γυρω του. Λεω αργοτερα γιατι τωρα δεν υπαρχουν οι υποδομες για κατι τετοιο και φυσικα γιατι η εμπειρια μου θα εχει αυξηθει σημαντικα και θα ειμαι πιο κοντα στο να πετυχω κατι. 

Υ.Σ μην αρχισετε το κλασσικο οτι οι υπολογιστες δεν μπορουν να κανουν κατι τετοιο γιατι ειναι φτιαγμενοι απο εμας και δεν μπορουν να μας ξεπερασουν κλπ. Δεν λεω οτι ειναι walk in the park αλλα καποια στιγμη θα μπορει να γινει κατι τετοιο, και νομιζω οτι δεν βρισκομαστε μακρια. Θελω να το προσπαθησω οποτε why not?

Δημοσ.

500€ Παίρνω.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι έχω πέσει έξω (διόλου απίθανο), αλλά επίσης και στο ότι διαπραγματεύτηκες κάτω από το market value ή στο ότι εσύ διαπραγματεύτηκες το μέγιστο που μπορούσες αλλά ο εργοδότης είναι τσίπης.

Δημοσ.

AI μπορει να θεωρηθει η Siri, το Google Now, η Cortana κλπ, το Strong ειναι τεχνητη νοημοσυνη που ειναι αυτονομη, μια σκεπτομενη μηχανη, κατι που οταν το ρωτας δεν θα εχει ετοιμη απαντηση απο τον developer, θα μπορει να μαθει πραγματα, να αντιληφθει τον κοσμο γυρω του. Λεω αργοτερα γιατι τωρα δεν υπαρχουν οι υποδομες για κατι τετοιο και φυσικα γιατι η εμπειρια μου θα εχει αυξηθει σημαντικα και θα ειμαι πιο κοντα στο να πετυχω κατι. 

Υ.Σ μην αρχισετε το κλασσικο οτι οι υπολογιστες δεν μπορουν να κανουν κατι τετοιο γιατι ειναι φτιαγμενοι απο εμας και δεν μπορουν να μας ξεπερασουν κλπ. Δεν λεω οτι ειναι walk in the park αλλα καποια στιγμη θα μπορει να γινει κατι τετοιο, και νομιζω οτι δεν βρισκομαστε μακρια. Θελω να το προσπαθησω οποτε why not?

Skynet φαση; Οξο απο εδω.

Δημοσ.

Για δουλειές μπορείς να κοιτάξεις στο stackoverflow, έχω δει κατα καιρούς πολύ καλές <<ευκαιριες>> σε δυνατές ελληνικές εταιρίες πληροφορικής.

Από γλώσσες, στην Ελλάδα ζητούνται κυρίως .NET, στο εξωτερικό αρχίζει να ζητείται αρκετά η javascript με nodejs όποτε μπορεί να είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον.

Όσον αφορά το πτυχίο νομίζω είναι το λιγότερο που κοιτάνε, τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η εμπειρία και τα πράγματα που έχεις κάνει μόνος σου. Ότι project απευθύνετε σε κρατικούς οργανισμούς και οχι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί καλό για βιογραφικό, ακόμα μιας και είσαι νέος θα σου πρότεινα να παρακολουθείς και τα events που οργανώνει το inovathens

Δημοσ.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι έχω πέσει έξω (διόλου απίθανο)

αυτό ήθελα να το πω και εγώ όταν το έγραψες αλλά δεν ήθελα να μπω σε αυτήν την διαδικασία γιατί μπορεί να έπεφτα και εγώ έξω.. θεωρώ ότι τα 500 είναι πολύ λίγα, όπως και τα 600-700. Αλλά στο παρακάτω μήνυμα είπες κάτι πολύ σωστό που νομίζω όποιος ενδιαφέρεται για το μέλλον το πρέπει να μην το αγνοήσει

Φυσικά κοστίζει. Η εταιρία επενδύει σε κάποιον που είναι "άσχετος" και τον κάνει σχετικό ελπίζοντας πως ο σχετικός θα μείνει αρκετά για να μην μπούνε τελείως μέσα. Κι αυτό είναι ένα φανταστικό deal για τον "άσχετο"...
Δημοσ.

Skynet φαση; Οξο απο εδω.

Nope, Jarvis φαση, δεν ειναι απαραιτητα κακο το Strong AI. Σκεψου ενα strong AI που θα λυνει προβληματα, μυαλο σκετο χωρις σωμα και μεσα για να ξεφυγει. Να του δωσεις ενα και μοναδικο σκοπο, αυτο που κανουν οι υπερυπολογιστες να το κανει και αυτο συν κατι παραπανω, με μεγαλη εξοικονομηση σε ενεργεια και χωρο αν σκεφτεις οτι οι υπερυπολογιστες καινε πολυ ρευμα και πιανουν ενα δωματιο 100 τμ. Ειναι αλλη συζητηση το ολο θεμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...