a.c.chris Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, μόλις βγήκε και το τελευταίο μάθημα και είμαι πτυχιούχος σε ΤΕΙ Πληροφορικής. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσω να ψάχνω για δουλεια.. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βρω κάποια εταιρία, στην οποία θα υπάρχει καλό εργασιακό περιβάλλον για να "μπω" στο κλίμα, να δω πως δουλεύουν. Έχω κάνει εργασίες στο ΤΕΙ (έχω δουλέψει πάνω) στις εξής γλώσσες: Java, JavaEE, php, ΜySQL, C, C++ λίγο javascript και jQuery, ΗΤΜL και CSS. Έχω δουλέψει Eclipse, λίγο Android Studio (το ψάχνω λίγο μόνος μου για Android εφαρμογές), CodeBlocks, MySQL Workbench. Αυτά. Έχω καμμια τύχη ρε παιδιά? Έχω ΑΠΕΙΡΗ όρεξη να μάθω και να βελτιωθώ, γι αυτό ψάχνω κάτι που να υπάρχει φιλικό περιβάλλον. Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιες εταιρίες να κοιτάξω πρώτα? Ευχαριστώ που ασχολείστε! Α! Έχω τελειώσει και στρατό.
poulinos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 μηπως να αρχιζεις να κοιτας περα απο αυτα τα συνορα της ελλαδος? 5
a.c.chris Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Τόσο χάλια δηλ? Θα προτιμούσα να βρω κάτι εδώ, αλλά άμα δω οτι δεν βγαίνει με τπτ.. Εdit: Ξέχασα να πω οτι κοιτάω για Αθήνα, μιας και εκεί υπάρχει σπίτι. Άμα είναι να έχω και τα έξοδα του σπιτιού δεν βγαίνω...
jimisvog Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Με λίγο ψάξιμο θα βρεις κάτι που να σε ενδιαφέρει αλλά δίχως προϋπηρεσία και δη δίχως πορτφόλιο να δείξεις με τι έχεις δουλέψει και πόσο είναι δυσκολα τα πράγματα. Ο εργοδότης δεν θα σε πάρει στην δουλειά για να μάθεις αλλά για να παράξεις έργο. Οπότε ταυτόχρονα με το ψάξιμο δούλεψε πάνω σε project και εργαλεία για να έχεις κάτι να επιδείξεις.
a.c.chris Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Φτιάχνω μια Android εφαρμογή, απλή. Πιο πολύ για να υπάρχει στο googleplay να μπορώ να δείξω κάτι όπως σωστά μου λες.. Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό δρόμο. Ζητάνε android? ζητάνε Python? Ζητάνε C#? Τι είναι πιο effective να δουλεύω? Και στην τελική άμα δεν έχω προϋπηρεσία πως θα αποκτήσω, αφού όλοι ζητάνε προϋπηρεσία??? 1
stavrosyomafias Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Πολλες, αλλα οχι και τοσο καλες δουλειες θα βρεις με HTML, CSS και JavaScript κτλ. για front-end programmer. Λιγοτερες και καλυτερες δουλειες, θα βρεις ως back-end programmer με γνωσεις Python, Ruby, Perl κτλ. αλλα και ως software developer με C, C++, Java.Αυτη ειναι φυσικα η γνωμη μου.
tr3quart1sta Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Φτιάχνω μια Android εφαρμογή, απλή. Πιο πολύ για να υπάρχει στο googleplay να μπορώ να δείξω κάτι όπως σωστά μου λες.. Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό δρόμο. Ζητάνε android? ζητάνε Python? Ζητάνε C#? Τι είναι πιο effective να δουλεύω? Και στην τελική άμα δεν έχω προϋπηρεσία πως θα αποκτήσω, αφού όλοι ζητάνε προϋπηρεσία??? Αυτο ακριβως, φτιαχνοντας δικα σου projects (ή συμβαλλοντας σε αλλα projects) "για να εχεις κατι να δειξεις". Σε JavaEE τι ακριβως εχεις κανει?
zynif Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Ξέρετε ο καθαρός μισθός ενός έλληνα entry level/junior sw engineer πόσος είναι ;
defacer Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, μόλις βγήκε και το τελευταίο μάθημα και είμαι πτυχιούχος σε ΤΕΙ Πληροφορικής. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσω να ψάχνω για δουλεια.. Έχεις κάνει νομίζω ένα μικρό λάθος στη σκέψη. Αν πριν το πτυχίο ήσουν ικανός να δουλέψεις, γιατί δεν έψαχνες; Αν πριν το πτυχίο δεν ήσουν ικανός να δουλέψεις, τι άλλαξε τώρα που το πήρες; Προφανώς βέβαια τώρα έχεις ένα τυπικό προσόν που θα παίξει ρόλο. Απλά θέλω να πω, for future reference: μη περιμένεις να πάρεις πρώτα τα τυπικά προσόντα και μετά να ξεκινήσεις το ψάξιμο. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βρω κάποια εταιρία, στην οποία θα υπάρχει καλό εργασιακό περιβάλλον για να "μπω" στο κλίμα, να δω πως δουλεύουν. Έχω καμμια τύχη ρε παιδιά? Έχω ΑΠΕΙΡΗ όρεξη να μάθω και να βελτιωθώ, γι αυτό ψάχνω κάτι που να υπάρχει φιλικό περιβάλλον. Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιες εταιρίες να κοιτάξω πρώτα? Στην Ελλάδα, σήμερα, μόνο αν είσαι πολύ πολύ πολύ τυχερός και σου σκάσει τέτοια θέση ουρανοκατέβατη. It happens αλλά δε μπορείς να πας μ' αυτό σα στρατηγική. Πάντως μπορείς να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι ούτως ώστε αν και όταν σου τύχει η ευκαιρία να είσαι σε θέση να την εκμεταλλευτείς. Γιατί να προσλάβω εσένα και όχι κάποιον άλλο απόφοιτο που έχει όρεξη; Όσο πιο πειστικός μπορείς να γίνεις απαντώντας σ' αυτή την ερώτηση τόσο καλύτερες πιθανότητες θα έχεις. Ο εργοδότης δεν θα σε πάρει στην δουλειά για να μάθεις αλλά για να παράξεις έργο. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, σαφώς και όχι αν είσαι junior και ο εργοδότης δεν το 'χει χάσει. IMO η βασική απαίτηση από έναν junior είναι εφόσον του εξηγήσεις ακριβώς τι πρέπει να κάνει, να συνδέσει τα lego μεταξύ τους χωρίς να σπάσει τίποτα (ή για να το πω πιο λαϊκά, "να ξέρει που παν τα 4"). Μ' αυτό το "εξηγήσεις" όμως και με την hands-on εργασία μαθαίνει στην πορεία τα κέρατά του. Και πρακτικά νομίζω πιο πολλά θα μαθαίνει παρά θα κάνει. Βέβαια όπως λες και συ επειδή υπάρχει και μια δουλειά να γίνει, δε μπορείς να μείνεις μόνο στο "μαθαίνω". O junior θα διαβάσει, θα ξαναδιαβάσει, θα ματαξαναματαδιαβάσει, κάποια στιγμή τελικά όμως κάτι θα πρέπει να παρουσιάσει κιόλας. Ζητάνε android? ζητάνε Python? Ζητάνε C#? Τι είναι πιο effective να δουλεύω? Πρώτον, είπες ότι ξεκινάς να ψάχνεις. Ψάχνοντας δεν έρχεται μόνη της η απάντηση στο τι ζητάνε; Για effective δεν ξέρω τι εννοείς αλλά έχε υπόψη γενικά πως το από πού θα ξεκινήσεις δεν έχει και πολλή σημασία. Αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία είναι να μην επαναπαύεσαι, ούτε σε προσωπικό επίπεδο ούτε σε καριέρας. Και στην τελική άμα δεν έχω προϋπηρεσία πως θα αποκτήσω, αφού όλοι ζητάνε προϋπηρεσία??? Σε junior θέσεις το ζητάνε προϋπηρεσία είναι για τα μάτια του κόσμου. Ξέρετε ο καθαρός μισθός ενός έλληνα entry level/junior sw engineer πόσος είναι ; Θα έλεγα 750 +- αλλά έχω χάσει λίγο την επαφή... 2
a.c.chris Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Πρακτική δεν έχεις κάνει; Δυστυχώς πρακτική έχω κάνει κάπου που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο..
zynif Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Η εκπαίδευση juniors όμως δεν κοστίζει χρόνο και χρήμα στην εταιρεία ;
defacer Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Φυσικά κοστίζει. Η εταιρία επενδύει σε κάποιον που είναι "άσχετος" και τον κάνει σχετικό ελπίζοντας πως ο σχετικός θα μείνει αρκετά για να μην μπούνε τελείως μέσα. Κι αυτό είναι ένα φανταστικό deal για τον "άσχετο"...
hawkpilot Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Αυτό δε μπορώ να το κατανοήσω. Τι είδους πρακτική έκανες σε ΤΕΙ πληροφορικής που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο? Δυστυχώς πρακτική έχω κάνει κάπου που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο..
stavrosyomafias Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Αυτό δε μπορώ να το κατανοήσω. Τι είδους πρακτική έκανες σε ΤΕΙ πληροφορικής που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο? Μπορει να ενοει, οτι δεν εχει σχεση με το προγραμματισμο, αλλα με τα δικτυα για παραδειγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα