Προς το περιεχόμενο

Δήλωση για πώληση αυτοκινήτου

Uberalles_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

πέρυσι πούλησα το αυτοκίνητό μου και στην φετινή μου δήλωση θα πρέπει να το βάλω.

Μου είπε ο λογιστής, ότι χρειάζεται μια υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία του αγοραστή (τα έχω) για την πώληση.

Εγώ αυτό το χαρτί δεν το κάναμε ποτέ με τον άνθρωπο.

Που πρέπει να πάω να το βγάλω; Εφορία; ΚΕΠ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια απλή υπεύθυνη δήλωση με υπογραφή του αγοραστή χρειάζεσαι, η οποία θα γράφει "την τάδε ημερομηνία αγόρασα το τάδε αυτοκίνητο από τον τάδε αντί του τάδε ποσου". Επίσης μια αντίστοιχη που θα γράφει "επώλησα" θα την υπογράψεις εσύ και θα τη δώσεις στον αγοραστή για να τη βάλει στη δήλωση του.

<p>Θελει γνήσιο υπογραφής απο οτι θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια που είχα πουλήσει αυτοκίνητο. Στα ΚΕΠ την κάναμε</p>

Ετσι !!!!

Δεν χρειαζόταν γνήσιο υπογραφής, τσάμπα έκανες τη φασαρία(έστω και μικρή).

φυσικα και χρειάζεται... αυτα που λενε περι καταργησης ειναι μπούρδες και δεν εχουν εφαρμοστεί πουθενα (όπως και οι περισσότεροι  νόμοι στη Ελλάδα)...

φυσικα και χρειάζεται... αυτα που λενε περι καταργησης ειναι μπούρδες και δεν εχουν εφαρμοστεί πουθενα (όπως και οι περισσότεροι  νόμοι στη Ελλάδα)...

Μπορείς να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου, ή απλά έτσι φαντάζεσαι?

Δεν γνωρίζω για ποια "περί κατάργησης" λες, αυτό που ξέρω είναι ότι ποτέ δεν χρειαζόταν γνήσιο της υπογραφής για αυτές της δηλώσεις. Όχι μόνο τώρα που τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος τις κάνουμε ηλεκτρονικά και τις δηλώσεις αυτές τις κρατάμε στο αρχείο μας, αλλά και παλιότερα που τις καταθέταμε στην εφορία μαζί με το υπόλοιπο χαρτομάνι της δήλωσης.

Μπορείς να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου, ή απλά έτσι φαντάζεσαι?

Δεν γνωρίζω για ποια "περί κατάργησης" λες, αυτό που ξέρω είναι ότι ποτέ δεν χρειαζόταν γνήσιο της υπογραφής για αυτές της δηλώσεις. Όχι μόνο τώρα που τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος τις κάνουμε ηλεκτρονικά και τις δηλώσεις αυτές τις κρατάμε στο αρχείο μας, αλλά και παλιότερα που τις καταθέταμε στην εφορία μαζί με το υπόλοιπο χαρτομάνι της δήλωσης.

συναλλάσομαι κάθε μερα με δημόσιες υπηρεσίες και οι πιο πολλοί ζητάνε γνήσια υπογραφής. Τα ακριβη αντιγραφα οχι τόσο πλέον αλλα καποιοι τα ζητάνε. Η καταργηση που λεω αφορά στο νόμο 4250/2014 περι διοικητικών απλουστεύσεων - στην πράξη δεν εχει εφαρμοστεί (εαν ειχε εφαρμοστεί τα κεπ δε θα εκαναν γνησια)...

Επισης ναι ηλεκτρονικά δε χρειαζόταν (ούτε υπευθυνη δηλωση χρειαζόταν με αυτή τη λογική) αλλα εαν τον καλούσαν για έλεγχο και επεφτε σε π@π@ρα υπαλληλο θα ετρεχε...

Καλως εκανε όπως και να έχει!  :-)

συναλλάσομαι κάθε μερα με δημόσιες υπηρεσίες και οι πιο πολλοί ζητάνε γνήσια υπογραφής. Τα ακριβη αντιγραφα οχι τόσο πλέον αλλα καποιοι τα ζητάνε. Η καταργηση που λεω αφορά στο νόμο 4250/2014 περι διοικητικών απλουστεύσεων - στην πράξη δεν εχει εφαρμοστεί (εαν ειχε εφαρμοστεί τα κεπ δε θα εκαναν γνησια)...

Επισης ναι ηλεκτρονικά δε χρειαζόταν (ούτε υπευθυνη δηλωση χρειαζόταν με αυτή τη λογική) αλλα εαν τον καλούσαν για έλεγχο και επεφτε σε π@π@ρα υπαλληλο θα ετρεχε...

Όπως το φαντάστηκα, δεν μπορείς να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου.

Το να καταργηθεί το γνήσιο της υπογραφής δεν είναι δυνατόν. Αν δεν χρειαζόταν οποιοσδήποτε θα μπορούσε με πλαστή εξουσιοδότηση(και την άδεια φυσικά) να πουλήσει ένα αυτοκίνητο που δεν του ανήκει, με ένα βιβλιάριο να κάνει ανάληψη από λογαριασμό που δεν του ανήκει, κτλ.

Καλως εκανε όπως και να έχει!  :-)

Και αυτός που χωρίς λόγο πήγε από Αθήνα Θεσσαλονίκη μέσω Γυθείου, καλά έκανε :-)

<p>Ξερεις ανάγνωση ή μόνο απαγγελεις φαμφαρες? σου έβαλα το νόμο, ειναι ξεκάθαρος. Σου λέω οτι δεν εφαρμόζεται, ειναι ξεκάθαρο. Κάτσε και ψάξε, ευθεία όχι μέσω γυθειου</p>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...