sakismer7 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, sakismer7 είπε εκανα αιτηση για ταμειο 69 ημερες μετα την απολυση λογω αγνοιας!πρωτη φορα καταθετω απολυθηκα 27/7/20 κ εκανα την αιτηση 6 Οκτωβρίου 2020!ακομα ειναι σε καταγραφη το αιτημα κ μου γραφει ενημέρωση των στοιχείων της αιτησης!τι γινεται σε αυτη την περιπτωση!αν με ακυρωσουν μπορω να κάνω ένσταση? ευχαριστώ εκ των προτέρων!! υπαρχει καποιος με αντίστοιχη περιπτωση?
chsam Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, sakismer7 είπε υπαρχει καποιος με αντίστοιχη περιπτωση? ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Η υποβολή της αίτησης πρέπει να γίνει: εντός 60 ημερών από την ημερομηνία λήξης ή λύσης της εργασιακής σχέσης. εντός 2 ετών από την έγκριση αρχικής επιδότησης που δεν καταβλήθηκε ολόκληρη λόγω αναστολής, όταν ζητείται η συνέχιση αυτής, επειδή δεν θεμελιώνεται δικαίωμα νέας επιδότησης. Αυτα λεει η σελιδα. Αποφαση για να βγει θελει τουλαχιστον 40 μερες στις προ κορωνοιου εποχες.
ikonio Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δοκίμασε πάντως να "ενοχλήσεις" μέσω e-mail το ΚΠΑ στο οποίο υπάγεσαι. Σε ανάλογη περίπτωση μου ζήτησαν κάποιο δικαιολογητικό επιπλέον και η αίτηση προχώρησε μέσα σε 2 εργάσιμες. Το e-mail θα το βρεις στο σάιτ του οαεδ, το κπα στο οποίο υπάγεσαι θα το βρεις στην σελίδα που γράφει τα στοιχεία για την αίτηση που έχεις κάνει.
sakismer7 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 σε ευχαριστω παρα πολυ!θυμασαι μηπως τι δικαιολογιτικο σου ζητησαν?σου εγκριθηκε τελικα? 3 ώρες πριν, ikonio είπε Δοκίμασε πάντως να "ενοχλήσεις" μέσω e-mail το ΚΠΑ στο οποίο υπάγεσαι. Σε ανάλογη περίπτωση μου ζήτησαν κάποιο δικαιολογητικό επιπλέον και η αίτηση προχώρησε μέσα σε 2 εργάσιμες. Το e-mail θα το βρεις στο σάιτ του οαεδ, το κπα στο οποίο υπάγεσαι θα το βρεις στην σελίδα που γράφει τα στοιχεία για την αίτηση που έχεις κάνει. σε ευχαριστω παρα πολυ!θυμασαι μηπως τι δικαιολογιτικο σου ζητησαν?σου εγκριθηκε τελικα?
ikonio Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δεν ήταν ακριβώς δικαιολογητικό, μου ζήτησαν να συμπληρώσω μια απλή αίτηση - ένταση, χειρόγραφη και όχι online αφού η αίτησή μου δεν είχε βγάλει ακόμα αποτέλεσμα, στην οποία θα ανέφερα ότι λόγω αδυναμίας υποβολής της αίτησης στο προβλεπόμενο διάστημα αιτούμαι την επανεξέταση της αίτησης για το επίδομα, ή κάπως έτσι, με πληροφόρησαν μέσω e-mail τι ακριβώς ήθελαν να γράφει. Η αίτηση αυτή θα προωθούνταν για εξέταση σε κάποιον προϊστάμενο, μαζί με την απόλυση μου και τις σχετικές ημερομηνίες καθαρά για το τυπικό για να πάρει την έγκριση να προχωρήσει το αίτημα. Τέλος ζήτησαν να τους στείλω με e-mail ένα πρόσφατο εκκαθαριστικό παρ όλο που το είχα συμπεριλάβει κατά την αρχική υποβολή της αίτησης και τελικά σε δύο μέρες μέσα το αίτημα προχώρησε και τελικά εγκρίθηκε.
sakismer7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, ikonio είπε Δεν ήταν ακριβώς δικαιολογητικό, μου ζήτησαν να συμπληρώσω μια απλή αίτηση - ένταση, χειρόγραφη και όχι online αφού η αίτησή μου δεν είχε βγάλει ακόμα αποτέλεσμα, στην οποία θα ανέφερα ότι λόγω αδυναμίας υποβολής της αίτησης στο προβλεπόμενο διάστημα αιτούμαι την επανεξέταση της αίτησης για το επίδομα, ή κάπως έτσι, με πληροφόρησαν μέσω e-mail τι ακριβώς ήθελαν να γράφει. Η αίτηση αυτή θα προωθούνταν για εξέταση σε κάποιον προϊστάμενο, μαζί με την απόλυση μου και τις σχετικές ημερομηνίες καθαρά για το τυπικό για να πάρει την έγκριση να προχωρήσει το αίτημα. Τέλος ζήτησαν να τους στείλω με e-mail ένα πρόσφατο εκκαθαριστικό παρ όλο που το είχα συμπεριλάβει κατά την αρχική υποβολή της αίτησης και τελικά σε δύο μέρες μέσα το αίτημα προχώρησε και τελικά εγκρίθηκε. σε ευχαριστώ παρα πολυ ! εγω εστειλα e mail κ τους ρωτησα αν χρειαζονται καποιο δικαολογητικο για την αιτηση μου και τωρα περιμενω απαντηση! 23 λεπτά πριν, ikonio είπε Δεν ήταν ακριβώς δικαιολογητικό, μου ζήτησαν να συμπληρώσω μια απλή αίτηση - ένταση, χειρόγραφη και όχι online αφού η αίτησή μου δεν είχε βγάλει ακόμα αποτέλεσμα, στην οποία θα ανέφερα ότι λόγω αδυναμίας υποβολής της αίτησης στο προβλεπόμενο διάστημα αιτούμαι την επανεξέταση της αίτησης για το επίδομα, ή κάπως έτσι, με πληροφόρησαν μέσω e-mail τι ακριβώς ήθελαν να γράφει. Η αίτηση αυτή θα προωθούνταν για εξέταση σε κάποιον προϊστάμενο, μαζί με την απόλυση μου και τις σχετικές ημερομηνίες καθαρά για το τυπικό για να πάρει την έγκριση να προχωρήσει το αίτημα. Τέλος ζήτησαν να τους στείλω με e-mail ένα πρόσφατο εκκαθαριστικό παρ όλο που το είχα συμπεριλάβει κατά την αρχική υποβολή της αίτησης και τελικά σε δύο μέρες μέσα το αίτημα προχώρησε και τελικά εγκρίθηκε. μολις μπηκα στο με τους κωδικους κ τωρα γραφει ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ (ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΩΝ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ) τι να κανω?
sakismer7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, ikonio είπε Δεν ήταν ακριβώς δικαιολογητικό, μου ζήτησαν να συμπληρώσω μια απλή αίτηση - ένταση, χειρόγραφη και όχι online αφού η αίτησή μου δεν είχε βγάλει ακόμα αποτέλεσμα, στην οποία θα ανέφερα ότι λόγω αδυναμίας υποβολής της αίτησης στο προβλεπόμενο διάστημα αιτούμαι την επανεξέταση της αίτησης για το επίδομα, ή κάπως έτσι, με πληροφόρησαν μέσω e-mail τι ακριβώς ήθελαν να γράφει. Η αίτηση αυτή θα προωθούνταν για εξέταση σε κάποιον προϊστάμενο, μαζί με την απόλυση μου και τις σχετικές ημερομηνίες καθαρά για το τυπικό για να πάρει την έγκριση να προχωρήσει το αίτημα. Τέλος ζήτησαν να τους στείλω με e-mail ένα πρόσφατο εκκαθαριστικό παρ όλο που το είχα συμπεριλάβει κατά την αρχική υποβολή της αίτησης και τελικά σε δύο μέρες μέσα το αίτημα προχώρησε και τελικά εγκρίθηκε. δενμε αφηνει να κανω ενσταση το συστημα! υπαρχει αλλος ρροπος?
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η μόνη περίπτωση είναι να "κλαφτείς" μέσω τηλεφώνου , αν πετύχεις κανα πονόψυχο ίσως στην περάσει γιατί όντως είναι εκπρόθεσμη. Λογικά το έχασες το ταμείο δυστυχώς. Εφόσον έχεις γραφτεί στα μητρώα ίσως δικαιούσαι κάποια επιδόματα covid, και τρίμηνα http://www.oaed.gr/trimene-paramone Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από korakios
GREGORYMO Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, sakismer7 είπε σε ευχαριστώ παρα πολυ ! εγω εστειλα e mail κ τους ρωτησα αν χρειαζονται καποιο δικαολογητικο για την αιτηση μου και τωρα περιμενω απαντηση! μολις μπηκα στο με τους κωδικους κ τωρα γραφει ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ (ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΩΝ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ) τι να κανω? Η μόνη λύση είναι να βρεις κάποιον και να πληρώσεις να σου βάλει 5 μεροκάματα και να ξανακάνεις αίτηση.
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η μόνη λύση είναι να βρεις κάποιον και να πληρώσεις να σου βάλει 5 μεροκάματα και να ξανακάνεις αίτηση. Σωστή η σκέψη σου ,μάλιστα δε θα χαθούν οι 2 μήνες που δεν μετρά ο ΟΑΕΔ πριν την απόλυση και παίζει να δικαιούται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ταμείο, αλλά προσοχή. Όσες φορές το έχω κάνει ,ήρθε επιθεώρηση εργασίας κανονικότατα ,μαζί με επιθεωρητή απο ΟΑΕΔ για να ρωτήσει γιατί έγινε απόλυση (μιας και συμπτωματικά μπορούσα να βγω 2 μηνες παραπάνω) . Οπότε καλό είναι να είναι αρκετά φίλος σου αυτός που θα σε κολλήσει ένσημα και να είναι προετοιμασμένος με όλα τα χαρτιά και το λόγο απόλυσης
ikonio Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Όπως είπαν τα παιδιά μάλλον το έχασες. Δυστυχώς ήταν στη διακριτική ευχέρεια της υπηρεσίας για να προχωρήσει η όχι η αίτηση. Από ότι βλέπω υπαγόμαστε σε διαφορετικές υπηρεσίες οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αυτό που επιβεβαιώνω όμως και με το παραπάνω είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις αφήνουν τις αιτήσεις στον αέρα και μόνο όταν τους ενοχλήσεις ασχολούνται να σε ενημερώσουν ή να τις προχωρήσουν. Έχω και δεύτερη αίτηση σε εκκρεμότητα για πρόγραμμα στο οποίο είμαι ωφελούμενος όμως δεν έχει γίνει καμία κίνηση πέραν της καταγραφής στο σύστημα.
sakismer7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, ikonio είπε Όπως είπαν τα παιδιά μάλλον το έχασες. Δυστυχώς ήταν στη διακριτική ευχέρεια της υπηρεσίας για να προχωρήσει η όχι η αίτηση. Από ότι βλέπω υπαγόμαστε σε διαφορετικές υπηρεσίες οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αυτό που επιβεβαιώνω όμως και με το παραπάνω είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις αφήνουν τις αιτήσεις στον αέρα και μόνο όταν τους ενοχλήσεις ασχολούνται να σε ενημερώσουν ή να τις προχωρήσουν. Έχω και δεύτερη αίτηση σε εκκρεμότητα για πρόγραμμα στο οποίο είμαι ωφελούμενος όμως δεν έχει γίνει καμία κίνηση πέραν της καταγραφής στο σύστημα. καταφερα να μιλησω με τη διευθιντρια σημερα μετα από επανηλυμενα τηλεφωνα το σηκωσαν κ μου ειπε οτι θα μου στειλει την απορριπτικη αποφαση με e mail οπως κ εκανε κ μου ειπε να κανω ενσταση εντος 14 ημερων οπως αναγραφει κ στο email που μου εστειλε με λόγο που δεν εκανα εκπροθεσμα την αιτηση .μπηκα στο gov.gr με τους κωδικους ταξις κ εκανα υπεύθυνη δηλωση που εξηγω το λογο που καθυστερησα.της εστειλα πριν λιγο κ αυριο μαλλον θα ξερω ναι η οχι απο οτι μου ειπαν.εχει καποιοσ αντίστοιχη περιπτωση?
ikonio Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ακόμα και αν έχει αντίστοιχη περίπτωση κάποιος πολλά μπορεί να παίξουν ρόλο ακόμα και στο ίδιο ΚΠΑ αν υπάγεται η περίπτωση. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, απλά περιμένεις να δεις την έκβαση. Αν υπάρξει κατανόηση θα αποφασίσουν και θα δεχτούν την ένσταση, σε αντίθετη περίπτωση θα την απορρίψουν τηρώντας κατά γράμμα την εγκύκλιο Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από ikonio
sakismer7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, ikonio είπε Ακόμα και αν έχει αντίστοιχη περίπτωση κάποιος πολλά μπορεί να παίξουν ρόλο ακόμα και στο ίδιο ΚΠΑ αν υπάγεται η περίπτωση. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, απλά περιμένεις να δεις την έκβαση. Αν υπάρξει κατανόηση θα αποφασίσουν και θα δεχτούν την ένσταση, σε αντίθετη περίπτωση θα την απορρίψουν τηρώντας κατά γράμμα την εγκύκλιο γνωριζεις ποσο καιρο μπορει να παρει?
ikonio Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, sakismer7 είπε γνωριζεις ποσο καιρο μπορει να παρει? Δυστυχώς δεν έχω κάτι υπόψιν. Φαντάζομαι ότι και ο χρόνος εξαρτάται από το κάθε ΚΠΑ και τον τρόπο με τον οποίο τα χειρίζονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα