Krasomak Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 29 λεπτά πριν, purple_orchid είπε Kαλησπέρα σας! Είχα κάνει αίτηση για το ειδικό εποχικό βοήθημα 2019 κ ενώ πληρώ όλα τα κριτήρια (ένσημα κλπ) η αίτησή μου απορρίφθηκε, λέει, λόγω επαγγελματικής κατηγορίας ενώ είμαι μισθωτή τουριστικού κλάδου. Συγκεκριμένα δούλευα στο Σπα του ξενοδοχείου. Έχει νόημα να κάνω ένσταση? Κ αν ναι τι να γράψω? Γεια χαρά, ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις για να ενταχθείτε σε επίδομα ανεργίας στους ΕΠΟΧΙΚΑ εργαζόμενους. Το ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ είναι διαφορετική κατηγορία. Οι προϋποθέσεις για αυτό που σας αφορά, αναγράφονται εδώ: http://www.oaed.gr/asphalismenoi-pou-apascholountai-se-epicheireseis-pou-leitourgoun-epochika
purple_orchid Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Krasomak είπε Γεια χαρά, ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις για να ενταχθείτε σε επίδομα ανεργίας στους ΕΠΟΧΙΚΑ εργαζόμενους. Το ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ είναι διαφορετική κατηγορία. Οι προϋποθέσεις για αυτό που σας αφορά, αναγράφονται εδώ: http://www.oaed.gr/asphalismenoi-pou-apascholountai-se-epicheireseis-pou-leitourgoun-epochika Γεια σας! ☺️ Δε θέλω τακτική επιδότηση ανεργίας. Στο εποχικό βοήθημα γράφει: ''Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα. Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, [ ... ] , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.'' Εγώ ήμουν μισθωτή τουριστικού κλάδου, γιατί να μην το δικαιούμαι? Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από purple_orchid
chsam Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 6 ώρες πριν, purple_orchid είπε Γεια σας! ☺️ Δε θέλω τακτική επιδότηση ανεργίας. Στο εποχικό βοήθημα γράφει: ''Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα. Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, [ ... ] , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.'' Εγώ ήμουν μισθωτή τουριστικού κλάδου, γιατί να μην το δικαιούμαι? Επικοινωνησε με τον ΟΑΕΔ να μαθεις τον λογο.Μπορει πχ να μην σου κολλουσε σωστα(νομιμα) τα ενσημα και να μην εχεις τον απαραιτητο αριθμο .Αλλα οτι κ να σου πουμε εμεις δεν εχει νοημα......Διαβασε προσεκτικα τις προυποθεσεις στον συνδεσμο που σου παρεθεσε ο φιλος, μπορει να μην πληροις μια απο τις προυποθεσεις.
purple_orchid Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Στις 22/10/2019 στις 11:24 ΜΜ, chsam είπε Επικοινωνησε με τον ΟΑΕΔ να μαθεις τον λογο.Μπορει πχ να μην σου κολλουσε σωστα(νομιμα) τα ενσημα και να μην εχεις τον απαραιτητο αριθμο .Αλλα οτι κ να σου πουμε εμεις δεν εχει νοημα......Διαβασε προσεκτικα τις προυποθεσεις στον συνδεσμο που σου παρεθεσε ο φιλος, μπορει να μην πληροις μια απο τις προυποθεσεις. Μα απ' τον ΟΑΕΔ της πόλης μου με προέτρεψαν να κάνω αίτηση. Απλά την έκανα η ίδια στο σπίτι. Δεν καταλαβαίνω γιατί απορρίφθηκε με αυτή την αιτιολογία (κατηγορία επαγγέλματος)! Ρώτησα εδώ όσον αφορά την ένσταση μήπως υπάρχει κάποιος εδώ που εχει κάνει στο παρελθόν κ έγινε δεκτή. (το link που με παρέπεμψε ο Krasomak είναι για άλλο επίδομα)
chsam Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, purple_orchid είπε (το link που με παρέπεμψε ο Krasomak είναι για άλλο επίδομα) Κατι δεν μας λες σωστα...αναφερεις "Εγώ ήμουν μισθωτή τουριστικού κλάδου, γιατί να μην το δικαιούμαι?" και ο συνδεσμος που σου δοθηκε αφορα αυτο ακριβως..."Ασφαλισμένοι Που Έχουν Απασχοληθεί Σε Τουριστικά Και Άλλα Επαγγέλματα Σε Επιχειρήσεις Που Λειτουργούν Εποχικά"...εκτος κ αν , οπως προανεφερα, ο εργοδοτης σου σε δηλωνε ως κατι αλλο που δεν εμπιπτει στις κατηγοριες αυτες, γι αυτο ειπα ψαξτο καλυτερα με τον εργοδοτη κ τον οαεδ.
purple_orchid Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, chsam είπε Κατι δεν μας λες σωστα...αναφερεις "Εγώ ήμουν μισθωτή τουριστικού κλάδου, γιατί να μην το δικαιούμαι?" και ο συνδεσμος που σου δοθηκε αφορα αυτο ακριβως..."Ασφαλισμένοι Που Έχουν Απασχοληθεί Σε Τουριστικά Και Άλλα Επαγγέλματα Σε Επιχειρήσεις Που Λειτουργούν Εποχικά"...εκτος κ αν , οπως προανεφερα, ο εργοδοτης σου σε δηλωνε ως κατι αλλο που δεν εμπιπτει στις κατηγοριες αυτες, γι αυτο ειπα ψαξτο καλυτερα με τον εργοδοτη κ τον οαεδ. Ο σύνδεσμος αναφέρει προϋποθέσεις κλπ για τακτικό επίδομα ανεργίας. Δλδ το επίδομα που παίρνουμε μόλις τελειώσουμε τη σεζόν για 3-5 μήνες. Το εποχικό επίδομα είναι άλλο. Είναι ένα συγκεκριμένο ποσό κ το παίρνεις μία φορά.
chsam Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, purple_orchid είπε Ο σύνδεσμος αναφέρει προϋποθέσεις κλπ για τακτικό επίδομα ανεργίας. Δλδ το επίδομα που παίρνουμε μόλις τελειώσουμε τη σεζόν για 3-5 μήνες. Το εποχικό επίδομα είναι άλλο. Είναι ένα συγκεκριμένο ποσό κ το παίρνεις μία φορά. Ξαναλεω...δεν τα λες σωστα....δες εδω κ διαλεξε ποιο εννοεις...http://www.oaed.gr/paroches-anergias Μηπως εννοεις κατι απο αυτα( τα οποια ΔΕΝ ειναι εποχικα ειναι ειδικα;;;) http://www.oaed.gr/eidika-boethemata
purple_orchid Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, chsam είπε Ξαναλεω...δεν τα λες σωστα....δες εδω κ διαλεξε ποιο εννοεις...http://www.oaed.gr/paroches-anergias Μηπως εννοεις κατι απο αυτα( τα οποια ΔΕΝ ειναι εποχικα ειναι ειδικα;;;) http://www.oaed.gr/eidika-boethemata http://www.oaed.gr/eidiko-epochiko-boethema αυτό εννοώ.. 1 λεπτό πριν, purple_orchid είπε http://www.oaed.gr/eidiko-epochiko-boethema αυτό εννοώ.. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο : ''Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα. Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, [ ... ] , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.'' Γι αυτό είπα ότι εφόσον ήμουν μισθωτή τουριστικού κλάδου γιατί να μην το δικαιούμαι?
chsam Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, purple_orchid είπε http://www.oaed.gr/eidiko-epochiko-boethema αυτό εννοώ.. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο : ''Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα. Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, [ ... ] , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.'' Γι αυτό είπα ότι εφόσον ήμουν μισθωτή τουριστικού κλάδου γιατί να μην το δικαιούμαι? Διαβασες προσεκτικα ολες τις προυποθεσεις;;;Μηπως καποια δεν τηρεις;; ΙΙ Λοιπές κατηγορίες (πλην οικοδόμων) 1. Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους. 2. Για τους δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες και σμυριδορύκτες Νάξου απαιτούνται από 50 – 240 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους. 3. Οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος 75 τουλάχιστον ημερομίσθια και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της καταβολής ημερολογιακού έτους. 4. Για τους χειριστές εκσκαπτικών , ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων απαιτούνται από 70 – 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους. 5. Τα ημερομίσθια που έχουν τυχόν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην είναι περισσότερα απ’ αυτά που πραγματοποίησαν στον επαγγελματικό κλάδο ως μέλη του οποίου ζητούν το βοήθημα. 6. Το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην υπερβαίνει τα 240 ημερομίσθια. 7. Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 – 30/11), τότε το εποχιακό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας. 8. Στερούνται το ειδικό εποχιακό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. (παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89). Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από chsam
purple_orchid Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, chsam είπε Διαβασες προσεκτικα ολες τις προυποθεσεις;;;Μηπως καποια δεν τηρεις;; ΙΙ Λοιπές κατηγορίες (πλην οικοδόμων) 1. Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους. 2. Για τους δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες και σμυριδορύκτες Νάξου απαιτούνται από 50 – 240 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους. 3. Οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος 75 τουλάχιστον ημερομίσθια και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της καταβολής ημερολογιακού έτους. 4. Για τους χειριστές εκσκαπτικών , ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων απαιτούνται από 70 – 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους. 5. Τα ημερομίσθια που έχουν τυχόν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην είναι περισσότερα απ’ αυτά που πραγματοποίησαν στον επαγγελματικό κλάδο ως μέλη του οποίου ζητούν το βοήθημα. 6. Το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην υπερβαίνει τα 240 ημερομίσθια. 7. Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 – 30/11), τότε το εποχιακό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας. 8. Στερούνται το ειδικό εποχιακό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. (παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89). Ναι, το διάβασα πολλές φορές.. 😕 Και στο google το χω ψάξει αρκετά. Τα ένσημά μου κ όλα τα υπόλοιπα είναι εντάξει. Η απάντηση του ΟΑΕΔ στην αίτησή μου ήταν πως ''απορρίπτεται λόγω επαγγελματικής κατηγορίας παρ. 1 αρθρο 22 ν. 1836/89''. Οι ερωτήσεις μου, αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει, είναι πολύ συγκεκριμένες. Για ποιο λόγο δεν το δικαιούμαι εφόσον ήμουν μισθωτή τουριστικού κλάδου? Κ επειδή θέλω να κάνω ένσταση, να ελπίζω σε κάτι ή εφόσον η απόφαση έχει παρθεί εμμένουν σ' αυτή συνήθως? Έχει γίνει δεκτή η ένσταση καποιου ποτέ?
Gorditto Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Βρες καποιον αλλο που να εκανε την ιδια δουλεια και ρωτα τον αμα εχει παρει εποχικο επιδομα... Η απαντηση που πηρες απο τον οαεδ σου λεει απλα οτι το σπα δεν ανηκει στη κατηγορια "τουριστικου επισιτισμου" . ειναι λογικο. Εδω εγω που εχω συμβαση για ημιαπασχοληση 4ωρες-4μερες, για ολο το 2018, κι ομως δε το δικαιουμαι. θελει 75 ενσημα συνολο και το τελαυταιο τριμηνο του 2018, 50 ενσημα. παιρνω καρτελα ενσημων κοιταω 74, κανω καταγγελια γιατι μου χρωστανε , μου τα βαζουν. παω μετα οαεδ μου λενε εχεις 53 ενσημα απο Οκτ-Δεκ και εμεις θελουμε 50. ( εεε δε Γ@@@στε λεω ρε παιδια). κοιταω τη συμβαση μου λεει 16 ενσημα το μηνα. δηλαδη 48 το τριμηνο. κοιταω τη καρτελα ενσημων ,δε βαζει 16 το μηνα , τα βαζει οπως τον βολευει.. το τελευταιο τριμηνο εχει 17+17+19=53. Παω για ενσταση σημερα μπας και βγαλω ακρη.... Γνωριζει κανεις τηλεφωνο απο σωματειο ντελιβεραδων? κοιταξα στο ιντερνετ και δε βρηκα κατι σχετικο... ( θα παρω και εκει μπας και τους εχει ξανατυχει τετοια περιπτωση και βρουμε λυση ) Αυτα ! ελπιζω να μην σας μπερδεψα ( Ας πιω καφε να ξυπνησω τωρα xaxxaaxxxaaxa)
Barpakis22 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Στις 9/7/2015 στις 11:38 ΠΜ, alan2 είπε Μου λείπουν (5) ενσημα γιατι ξεκίνησα 8 μηνη σύμβαση απο τον Οκτώβρη του 2014 μέχρι τέλη Μάη 2015,δεν εχω ξαναπάρει τετοιο επίδομα, έχει νόημα να κάνω ένσταση στην αποριψη του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας? Αύριο θα πάω. Εν τέλη φίλε την είχες κάνει τότε την ένσταση;; Και αν ναι εγκρίθηκε;; Στις 9/7/2015 στις 11:38 ΠΜ, alan2 είπε Μου λείπουν (5) ενσημα γιατι ξεκίνησα 8 μηνη σύμβαση απο τον Οκτώβρη του 2014 μέχρι τέλη Μάη 2015,δεν εχω ξαναπάρει τετοιο επίδομα, έχει νόημα να κάνω ένσταση στην αποριψη του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας? Αύριο θα πάω. Φίλε εν τέλη έκανες ένσταση τότε; Και αν ναι εγκρίθηκε;;
Sofiaxatzi Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα σας! Εγώ κατέθεσα αίτηση 25 Σεπτέμβρη και μέχρι πριν μια εβδομάδα δεν είχε γίνει τπτ.πηγα λοιπόν στον ΟΑΕΔ και μου είπαν πως ενώ έχω όλες της προϋποθέσεις για να το πάρω κάποιος κύριος Κώστας δεν είχε δει την αίτηση μου και έτσι δεν μπορεί να εγκριθεί εάν δεν πει και εκείνος το οκ.περίμενα να δω τι θα γίνει και εν τέλη μου λένε πως δεν μπορούν να εγκρίνουν την αίτηση μου διότι το Σεπτέμβρη ξεκίνησα να εργάζομαι σε άλλο κλάδο δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβός μου έλεγε και τις τους ενδιαφέρει σε τι κλάδο ξεκίνησα να εργαζόμαστε αφού Πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα τους ζητάνε ένσημα συγκεκριμένες ημερομηνίες συγκεκριμένα ένσημα τι τους ενδιαφέρει τι δουλειά θα κάνω εγώ μετά...πηγα στην διευθύντρια του ΟΑΕΔ και της είπα πως μετά από 2 μήνες απολύθηκα και έχω κάνει αίτηση για τακτική ανεργία η απάντηση είναι θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν σε υπόσχομαι τπτ και ενσταση μα κάνεις δεν γίνετε κατι καλός λέω με δάκρυα στα μάτια.πριν προλάβω να φτάσω σπίτι με καλούν από τον οαεδ και μου λένε πως Καλώς κάναμε και δεν στο δώσαμε γιατί θα φαινόταν σαν χρέος λόγω ότι ΜΠΟΡΕΙ να βγεις σε τακτική ανεργία και θα στα περνάνε πίσω τα λεφτά και πάλι τα ίδια και ενσταση να κάνεις δεν γίνεται ΤΠΤ μου λέει πάλι στο τηλ...Η εγκύκλιος λέει πως αν κάποιος ΘΑ βγει σε τακτική και μπορεί να πάρει και το βοήθημα συμψιφιζονταιτα πόσα οι άνθρωποι του ΟΑΕΔ γιατί είναι τόσο αρνητική να κανω την ένσταση;;;Μήπως αν την κάνω θα φάω τα μούτρα μου έχω μπερδευτεί και στεναχωρηθεί παράλληλα..Η άλλη κοπέλα μου λέει εγώ το πήρα το καλοκαιρι δούλευε σερβιτόρα και από τον Σεπτέμβρη εργάζεται σαν γραμματέας εκείνη πως το πήρε..έκανα κατάχρηση και ζητώ συγνωμη αλλά είμαι πολύ μπερδεμένη 1
Natha Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από Natha 1
sakismer7 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 εκανα αιτηση για ταμειο 69 ημερες μετα την απολυση λογω αγνοιας!πρωτη φορα καταθετω απολυθηκα 27/7/20 κ εκανα την αιτηση 6 Οκτωβρίου 2020!ακομα ειναι σε καταγραφη το αιτημα κ μου γραφει ενημέρωση των στοιχείων της αιτησης!τι γινεται σε αυτη την περιπτωση!αν με ακυρωσουν μπορω να κάνω ένσταση? ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα